Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.956
    За колкаво бебе ти кажуваат покасно да спие жити мене?
    Слушај си бебе мајка, гледај него да му е арно, кога сака нека заспива.
    2 години е, па 9 макс е заспана.. И тоа 9 за викенд, покасно ако преспие. Кога е во градинка, 8 и 30 и е некогаш касно.

Терај по твое и ич не се замарај кој ти рекол што..

На LiquidLuna, MeowMeow, 1209 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    7 месеци од петок ке сне, 8 8и30 макс е успана.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.956
    Ти си таман, тие што ти викаат покасно не се :)

На LiquidLuna, MeowMeow, plava.90 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.296
    Допаѓања:
    8.645
    Одлично е времето за успивање, само така продолжи си.

На plava.90, Mother of 2boys, Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    Уф мене како ми е зовриено тенџерчето. Другарки со мали дечиња, ко да заборавиле како е со бебе.
    Истите муабети, аууу многу рано ти спие. Моиве така не правеа. Моите вака. Моите така.
    Ок најдобри се вашите деца, ја не знам што правам нели. У реду е.
    Или се договараме да шетаме деца, и ќе им речам да стане од спиење, се слушаме...и една другарка редовно ме прашува "А кога ќе стане". Еве ќе го прашам сега, па ќе ти пренесам.

Иначе и синко 20часот е куфер.
    Се секирам уште е со течни столици.
    Маж стандард ништо не помага, сега па и кичма го боли, па бетер.
    Некако down сум ептен. Не знам што е работа. На човек не личам. Се надевам е период и ќе помине.

На Sunrise!!!, Coco31, Luminary и 17 други им се допаѓа ова.
  6. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    И моите се исти другарки мамичка, и мојава спие рано , во 8 ипол ја бањам ,9 веке спие . и поручек обавезно ми спие од 12 до 2 ...мене не ми е гајле другарките си излеваат покасно , мене ми е битно да ми е наспана,најадена и си излеваме се шетаме повеќе сами отколку со друштво. И да ти кажам многу подобро се чувствувам кога си шеткаме сами .

На Coco31, mjay.yyy, kozuf и 8 други им се допаѓа ова.
  7. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.956
    Исто :P
    Пример вчера не излеговме подалеку. Пред зграда имаме другарка, дада е, ама ја игра. Во 20:00 како на тајмер иде и ми вика нане. И викам ајде собираме играчки и одиме дома. Како на струја си собра се и трга по скали:D
    Млеко доека направам, ја измив, ка средив, испи млеко и кома.

И за што да малтретирам дете, кога ете и се спие. За туѓ кејф?

На Coco31, MinnieM, LiquidLuna и 11 други им се допаѓа ова.
  8. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    И јас го делам истото мислење. не правам ќејф на никој . И плус дека касно седам на тераса со мм до 1 ч ,кога гледам деца малечки 2/3 год ги шетаат :x

На Skyler, Carolin., Giiirl23 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.956
    Вака сеа,
    мојата спие, друго не спие. Може не оди градинка, мајката е дома па функционираат покасно. Поентата ми е, ја за моето, ти за твоето.

На lackygirl и ohlala им се допаѓа ова.
  10. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    И мојата не оди на градинка па не дозволувам да седи до касно ..како и да е ,секој за своето нека си гледа во право си :*

На Mother of 2boys, Carolin. и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  11. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    Milo mi e sto ima mnogu sto gi uspivaat bebinjata decata porano, posto mene mislam site me pravat budala sto rano se uspiva. Pred nekoj den edna tetka se javi i vika a bebeto rucuva soprugot i vika ne e rucek vecera e 7 e veke ona mu vozvraka aa rano e ima vreme dodeka legne ke jade uste ednas(facepalm) a nivnata vnuka rovare do 12 1 posle polnok i uste se gordeat na nekoj nacin deka spie do kasno preku den (facepalm) jas ili su nekoj control frik ili nezz sto aama si sakam red i rutina:D uste od bebe malo ko bese taka funkcioniram i mn mi e polesno

На MeowMeow, Carolin., Skyler81 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    И јас сум со ред уште од бебче така и ќе продолжам...се знае кога е време за спиење а кога за шетање и играње ,барем според мене (иако еве 2 ипол г е и не оди на градинка ) .

На Carolin., Skyler81, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  13. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    506
    Мојов после 12 заспива,сабајле до 10:30 11 ама мене ми одговара ни јас одам ја работа ни тоа в градинка
    Здравје од пролет кога ќе почне в градинка ќе мора да станува и легнува порано

На BoNaNa123 и Dennings им се допаѓа ова.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    18.028
    Моево 9 е кома каде и да сме, застанува сам во раце подлегнува на цице за да спие се мести. Мене сите ми збореа дека рано ми спие зимата дури во 8 заспиваше сеа летово јас го поместив барем 9 да е. Внуката легнува во 1 по полноќ, ама ни јас ни мм не сме некој кој дремат покасно, најкасно 11ипол 12 сме легнати. Станува мм пред 7 за на работа, мене убаво ми е денот го фаќаме со бебо. Кога ке кажам дека 10ипол има прва дремка, бабта од комшии вика охоо нашето уште не е станато. Јас не одам на работа дома сум. Мене тоа не ми е нормално дете се знае кога треба да легнува, за правилен раст и развој.

На Mother of 2boys, lackygirl, Skyler и 4 други им се допаѓа ова.
  15. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    И мојата зимата во 8 беше веќе во 10ти сон :D Сега дека лето барем да имаме малку време да прошетаме па затоа поместив еден саат покасно .И тоа станувам во 6 за на работа и таа со мене станува ,ја спремам и ја носам кај мајка ми веќе во 7 доручкува..така да ми спие до 11 не. Цел еден оброк губи ,најбитниот наутро .

На Mother of 2boys, Skyler, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.547
    Допаѓања:
    8.925
    Тоа ќе прашав, па вечера кога им е на овие деца? Во 10 ноќе :o
    Моево зимата 7 7.30 кома, сега до 9 е веќе одјавен. Кај моите на гости пред некој ден, во 8.30 почна да ржи и да ги шлапа сите нервозен, тоа време веќе се повлекуваме на галкање и заспивање. Баш таман си е за здрави навики и растење :l: кој си сака и смета поинаку е сосема ок, нема што да делат памет

На Mother of 2boys, Skyler, DaisyDream и 4 други им се допаѓа ова.
  17. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Така си е , ние саат време пред да заспие сме во кревет си се галиме се гушкаме и си заспива...:l:

На Carolin., Mumoftwo30 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.005
    Следен пат кога некој ќе ти се упикува со коментари за спиењето речи им важи ќе ви го дадам до покасно шетајте го и успијте го после , а јас ќе одмарам, па да видиш дали пак ќе се понудат кога ќе видат нервозно бебе.

Инаку среќа моите другарки немаат никакви коментари за ништо. Сите иаме деца, мешани возрасти, освен двете најдобри другарки ама и они ми се огромна подршка и бескрајно сум благодарна за нив.
    Со една од другарките конечно со дремките ги усогласивме и сега постојано си ги носиме децата една кај друга дали на доручек дали на ручек, ем еднаш во неделата ќе иаме одмор од готвење еден оброк, ем они заедно повеќе јадат, а и утепаме пола ден.

Месец помина откако ни почина кучето, и со секој изминат ден ми е потешко, секое одење кај моите ми се крши срцето. Оние кои сте загубиле миленик…за колку време да очекувам малце помирување? Не можам да го преболам, тешко ни е како за човек, толку изненадно почина што јас стварно уште сум во одрекување. Ете сега седам во вц и плачам оти не сакам детето да ме гледа и мајка ми, ама знам дека знае зошто се кријам. Мислам дека најтежок ми е периодов ради ова, искрено колку и безвеза да звучи, поболно нешто неам доживеано и се надевам дека ова ќе биде и најболното ама многу е тешко.

На Coco31, MinnieM, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.554
    Кога ке земете друго кутре ке го засакате и него и ке е полесно

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    10.063
    Воопшто не звучи безвеза, сосема те разбирам како ти е :hug:
    Не можам да те лажам за да те утешам, ама можам да ти кажам дека тагата стивнува, треба време...
    Иако сега ти се чини дека невозможно е да помине, со тек на време ќе се стабилизираш.
    Мене 2019 ми беше најлоша година, прво ми почина мало кученце од 8 месеци, потоа почина татко ми, и на крај ми почина и големото куче таткото на малово. 2години не знаев на кај терам. Ама еве ме денес, мислам дека сум добра :)
    Ќе помине, не ја криј болката, плачи и ќе помине треба време. :hug:

На Coco31, Kikikikiri0405, Skyler81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.