Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    885
    Ве читам 40пораки уназад.
    Онака набрзака
    За маж,да не почнувам.
    Колку и да го сакам не можам да го поднесам мн блиску до мене,а сакам да е присутен во куќата.
    И катастрофално е денес сакавме дејт пред да идеме по гости и секако си ја поканил и мамичка:smoke:(дознав 5мин пред идење)
    Да не навлагам ептен ми се спие ако продолжам развод ќе барам:rofl:
    Убава ноќ мајки:hug:

На hello-kitty.90, lackygirl, Marsi* и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    239
    Jas ziveam so maz i bebe vo moj stan i igram na drug nacin.
    Jas cuvam bebe koga ke dojde majka ili svekrva mi pomagaat so rucek, cistenje , peglanje i slicno.
    Posle toa im go davam bebe da go igraat jas ili ke izlezam ili odam da spijam .
    Vo zaednica mislam e i mnogu polesno so bebe ama jas so svekor i svekrva ne bi mozela da sedam radi toa sto izbuvnuvam za mn kratko vreme i se mi smeta, ali koga bi ziveela so niv pa prasinka nema da izbrisam neka cisti gotvi sveki ti izlezavaj si se so bebe.

3. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    239
    Doktorkata mi kaza posle bremenost deka zenata e najplodna.
    Ako se desilo nesto a ne sakas pak da ostanes bremena sto i ne e preporaclivo odma pravec na ginekolog .
    Strucno lice najubavo ke te informira sto ponataka

4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    885
    Точно, полесно е. И колку и да ми смета и ми иде на нерви свеки, ми помага мн. И јас не можам во заедница ама гурам дур бидне договорот за плац-куќа.
    И секако она готви цело време,она праи генералки,јас си средувам моја соба и тук таму проаѓам и низ дневната. Кога е она дома по цел ден го држи,па ќе го успие ако успее.. јас одмарам ака уживам за тоа време. Буквално ќе го наранам и ќе и се јавам дојди земи го у 7 саат сабајле, жената ни а ни б, ќе стане спиена не спиена ќе го земе и до следна дремка јас спијам она ќе го успие и ќе го легне до мене. Не можам да се пожалам иако бубачките у глава ме јадат некад.
    И она сама ми вика кога е она дома све ќе средува и ќе ми помага ако не може нешто ќе ми каже ама седи, седи не се доседува, па пак си наоѓам работичка.

На Amore123, hello-kitty.90, Зеленоокатаа и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    6.981
    Епа мислам дека претеруваш, жената се ти помага, и пак не чини. Па замисли да си со свекрва што не помага ништо, и си гледа само за себе.

На Amore123, anggell, Зеленоокатаа и 7 други им се допаѓа ова.
  6. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    885
    Чини за чинење ама си има моменти кога како и јас во почетокот ми сметаше така да ми праи на пример ние сме станале со мм и бебе у соба и го средуваме и она ни чукнува ни ништо ќе влезеше, малиот у почетокот 30мин буден она го држи у раце зошто да спиел мн спиелда го играла, бебе 2 недели она ме тераше да му давам вода,а педијатар рекол не(и уште плачеше зошто не сум ја послушала па мм пробуваше да и објасни дека ние сме сеа едно 3члено семејство и се вознемири она),го бацуваше и лигавеше,во почетокот малиов кога имаше грчеви јас на меше го ставав она ај да не ти лежи така(да не ме болело раната) ќе ми го земеше у раце ќе го држеше. И сеа иако сме кажале да не се бацува кај главата она пак го лигави.
    Кога ќе ми лежеше малиот на меше ради грчеви и ке влезе она ако спие легни го ќе го научиш све така да ти спие. Мене тие ствари ми сметаа пошто се осеќав како она да ми налага како да си го раснам детето.
    И општо поубаво ми е кога ќе си бидам на свое.
    Сите имаат жута минута јас ги одделив деловите кај што се слагаме, не значи дека 24ч е така,може за чистење сме се договориле ама околу детево она си тераше

Последна измена: 10 август 2024
    На MeowMeow и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    495
    Биди благодарна не само барај влакно во јајцето, има жени нема кој да го земе за до вц да оди а не па да си спие.

На Amore123, јolene, tinkerbell22 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.351
    Допаѓања:
    8.307
    Си поставила граници и тоа е најважно :inlove: ти си мајка, си знаеш за бебко што е најдобро. Одлично е што имаш помош за ручек,чистење и да дремнеш кога си уморна. Тоа и те како помага да можеш да се посветиш на бебка 200% после :hug: старите мислат дека тоа од пред 30 40г што правеле е и сега исто

На Amore123, MeowMeow, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    239
    Drugo e koga se ima pomos, eve ja od 7 sabajle kako stana bebe neznam kaj teram.
    Maz go ostavam da pospie zasto na rab koga e e turbo.
    Stana bebe preslakanje, mleko , vitamini kasa inhalacija i kako vrv na se zemav za nas da spremam dorucek i mi prsna zejtin vo oko , ne me boli na kapakot imam plik ama pagam u nesvest od strav da ne mi vlijae nesto na vidot.
    Eve pusam edna cigara i da budam maz da pie kafe i da se fakame za generalka.
    2 nedeli nemam cisteno nit prasina izbrisano taka se mi se pogodi ne sum se svrtela doma .
    Ii takaa

На hello-kitty.90, Kikikikiri0405 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Dejzi.2

Dejzi.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    98
    Како кај мене, нит имам свекрва, нит некој сака да го чува бебе. Како што е плачко и во градинка нема да го сакаат. Во тоалет одиме двајцата, заедно работиме во кујна, заедно седиме мора до него да сум цело време инаку плаче, се репка од земја. И така.

На Amore123, dead.flower23, tinkerbell22 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    3.975
    Допаѓања:
    7.350
    Свекрва ти го чува бебето да спиеш и и наоѓаш замерки?!?!
    Да се смениме на 3 дена, да видиш како е сама да чуваш бебе 2 месеци со грчеви и дете 3 години, болно со температура, ќе ја бацуваш свекрва ти.
    На смени спиеме со маж ми 2 месеци, во различни соби, откако е родена малата 3 години, заедно сами сме излегле 2 пати.
    Го чекам да дојде од работа, за да направам ручек за следниот ден. Он трча пазари со дете 3 годишно се мкне и торби еден куп.
    Кај се имате на послужавник, уште не чинат старите, малце срамота е да се жалите.

На anggell, Sunrise!!!, Зеленоокатаа и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    6.981
    Исто бевме и ние на почеток, не спиење туку ни до тоалет не можев да одам, сама ручек, сама бањав две мали бебиња, сама ги шетав.. така да треба да се благодарни некои.

Ако сметате дека ви се меша свекрвата, не ја барајте ни кога треба да одмарате, спиете или шетате. :)

На anggell, Зеленоокатаа, M.B. и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    3.975
    Допаѓања:
    7.350
    Ова да се урами во темана за свекрвите

На Зеленоокатаа, Speechless, 1209 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    12.254
    Таа помош си има цена јбг, зависи што ти е поважно ама нешто мора да страда, дали телото или психата.
    Јас те разбирам затоа уште 100 пати да се врати времето, пак би ги чувала сама и помош од свекрва нема да прифатам.

На Amore123, Sun&Moon, Marsi* и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Ко ми беше беба помала ја ставав на земја идр свекрвата у секунда ја зема да не и било ладно, а дома подно (facepalm) или ај да не кенка ке ја земам в раце а бебе ни плаче ни ништо и сл такви рабоѕи ме вадат од кожа ама ко си во заедница некои работи мора да ги трпиш ради мир у куќи:D ми праве ручок да ама толку, чистење, алишта со маж ми сами се др по дома правиме. ќе дојде после 2рата дремка саат ја играе и ја шета пак пола саат, саат вечер пред спање и толку,а за да ја оставаам нејзе да ми ја чува јас да спијам неможам не сум таков тип на човек, не сакам да претерувам. Она едвај чека да и ја оставам ама мене ми е шубе , некако не сум раат :D . Ама ке се управам од септември ко ке почнам на раабота:D сакам неку сакала некела ке мора да ја чува после градинка додека си дојде сопругот @KikiKviki немој да мислиш те нападнавме одма со коментари и као демек ние сме светици и се правиме сами далеку од тоа. Секој функционира како што мисли дека треба. колку пати ке се симнам дека ми е мака да кенка и ке оставам да ја поиграат пола саат да одморам или да одам у вц раат.

На hello-kitty.90 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.971
    Допаѓања:
    101.195
    Имате две опции, се сами, баба да не ви се меша ни во воспитување ни во гледање и баба на помош ама деца разгалени и нема да ве послуша за ништо бабето па да се мислите после што ве снашло. Средина нема или ретко кај ја има. Мајка ми што се вика мајка ми е па не ме слушаше 7м пеколот го видов со неа. Еве ние денес кечап ќе правиме, перевме од сабајле теписи, чистев јас, утре ќе става мм ѕид од гипскартон, значи јас ќе чистам пак и ручеци и се на мене, деца барабар ус мене нормално. Малово нека е живо и здраво, вреди за близнаци и тоа четворка некоја јака. Не викајте само ова ми праи, само ручек, само малку причувува, само малку пофаќа, само малку шета... знаете колку многу е тоа за мајки ко мене што никој за ништо не им помага. Бес врие во мене што не можам да претнам од малово а бабата на 40м од мене сама дома, никој не и е на глава да кажеш зафатена да е, ама тоа е, имам бар раат од друга гледна точка. И пак знае да се умеша, да си тера по свое, нормално, баба е, ама не влијае толку да би живеела со неа. Не е лоша жената, да не се разбереме погрешно, супер е, ама едноставно не ни се поклапаат ставовите за чување деца.

Мајкава цела недела редовна во вежбање, за 1 недела стомакот спласна, додуша и добив, ама ми олесна многу. Се е подруго со тренинг сработен утрински. 6/6 неделава, утре одмор, со храната со 80/20 во полза на здрава храна, така да вака може да се тера. Имам толку убави алишта нови купени, зар да ги фрлам, нема шанси, ќе ослабам и крај. И плус што многу ме боли кичма, да симнам 3 кила прекинува да ме боли, така да збор ради болки ако не за друго, мора. А што се мора није тешко.

На honey95, Giiirl23, DaisyDream и 4 други им се допаѓа ова.
  17. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    885
    У реду е мајки,не дека не го чувам сама, по цели денови сме сами. Сите си идат на раб кој е втора смена ке помогне од сабајлето. Прва смена ќе помогнат поручекта. И да,знам како е и да идеш во вц со бебе и како е да се бањаш а,оно да дреме пред туш кабина со 300 играчки околу, и да готвиш,знам и алишта како се пружаат со дете и како се собираат и диплат,знам и куче како се шета со бебе и да пазариш сама со бебе и количка и да се качиш со нив до втори у зграда, знам и да чистам со него,сфаќам дека ви е тешко сами. И благодарна сум што ми помага жената ама она што имала дете пред 40г да дојде да ми каже дека на син и му давала грав на 6м и месо и зошто јас на 5м не сум сакала да му дадам на моето,нема. Па и цинички да ми го кажува.
    Пишував во др тема за ова.
    Јас во првите 40дена од животот на детево од нејзе добивав психичка тортура(повремено и сега ама знам да и кажам не и сл)
    Има право на мислење ама ако го одбијам нема право да глуми жртва и да го манипулира мм.
    Затоа мислев дека имам право да "се пожалам" од нејзе пошто колку и да збориш некогаш џабе е.
    Некад си мислам џабе сега е ваква кога јас на ништо не се сеќавам после прва недела дома. Да не се сликите и видеата по телефониве ништо нема да знам како било. И на нив сум изгубена,прегорена само во една точка гледам,блеам

Не е дека ако сум ја побарала 2 пати сабајле да стане,дека јас дремам по цел ден после тоа.
    Убаво рече мајката погоре се си има цена и нешто мора да страда дали психа или тело. Во мојов случај психа.
    Не барам ни игла,ни влакно во сено само кажувам во моја кожа како ми било и дека сега каде каде е боље од пред 5м
    Ве гушкам,не е опасно не се лутам што звучевте нападно:rofl: :hug:

Последна измена: 10 август 2024
    На Amore123, Sunrise!!!, hello-kitty.90 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    17.206
    Роденденкото на мама спие и хрчи душава од што беше недоспан и во шок од каде толку луѓе и зошо сите во него гледаат. Едвај дочекав да ја дувне свеќата и да заспие, уште не цицнат ми заспа во раце, затоа дома кога дојдовме мавна цело кашиче ко да не видел.
    Помина роденденот, а мене не ми е верно дека има една годинка и знае да покаже со прстето кога ке го прашаат "Колку годинки ке полниш?" И одма покажува едно и прави "ееее"
    Денес сум со измешани емоции, час плачам час се смеам. Сеа си поплакав гледајќи слики од бебе кога бил, а мм ми се згази од смеење.

Јас не знам маживе не осеќаат вака нешто или не знаат да покажат? Не ми се јасни ич на темава. Јас мм прв пат збунет и загрижен да не речам изгубен во простор и време го имам видено кога ме земаа на пораѓај и кога дојде да ме види, како со страв влезе во собата, не знаеше што да очекува ваљда. Уште не ми е јасен тој ден. А на операција за него замина со заебавање додека јас рикав ко магаре :rofl:

На hello-kitty.90, Sun&Moon, Coco31 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    6.981
    Мислам дека зависи од човекот, јас и мм заедно си плачеме на слики кога биле баш бебиња, доста е емотивен, ама тоа ретко кој го знае за него.
    Исто и од болница кога ме земаа плачеше, доста беше поприземен од мене, јас бев изгубена, ама он плачеше, јас плачев во болница, дека сум го оставила син ми дома "сам" а јас отидоц да се пораѓам со второто. (facepalm)

На оаа тема кога се работи за деца мм е доста емотивен, јас секако сум:rofl:

На hello-kitty.90, Kikikikiri0405 и Carolin. им се допаѓа ова.
  20. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    124
    Знам дека не е за барање на совети темава, ама доколку има мајки на кемкави деца би ги прашала дали некогаш престануваат да кемкаат, дали го надраснуваат кемкањето? Навистина веќе не знам како да му угодам, од раѓање си е покемкав ама последниве дена мислам дека максимално цело време е таков. Го сакам најмногу на цел свет, кога ќе ме види после работа се смее се радува мафта со рачињата и обавезно цица многу ми е убав. Ама тоа кемкањето негово многу тешко ми паѓа, на пример ќе се смее и наеднаш почнува да кемка без некоја причина. Некогаш тоа повеќе ме уморува од самото трчање околу него.