Фала душо, колку треба ќе седиме, само да ѝ е подобро! Ние сме сами во еднокреветна соба, малку досадно ама па поарно е, да не се мешаме и со други вируси! Инаку уште трае проливот, се изцеди мислам бебето
@Sunshine_1979 со помин нека е и побргу да излезете од болница . Се надевам не е ништо страшно, душичка ќе се изнамачи . На возраст се тука некаде со синко (он за 5 дена ке полни 8 месеци) знам како би ми било мене на твое место . Само силно и со позитивни мисли и се ќе биде во ред
Kje trae 2,3 dena, na mojov so se doma mu traese 4 dena intenzivno... Posle poleka se stabilizirase... Ama i plus povrakjase... Ne se sekjiraj i skroz krvava da e stolicata, on i takvi imase ligi krvavi samo... Toa od sluzokozata od mn kakanje i krvari... Jas dva dena bev so uste edna zena, 5 dena sama, odma koga se oslobodi ednokrevetna me prefrlija.
Добра вечер мами. Еве бебе заспано, па јас да ве прочитам како сте ми, што ми правите. Мислам дека станав зависна од вас, баш вчера на маж ми му викам: леле не видов дали @joy1 направи тест и @mariz што направила на испит, чудно ме погледна и ми вика кои ти се тие, абе викам од фемина девојките, ми се изнасмеа. @joy1 честитки со лесно да си ја износиш бременоста. @Sunshine_1979 да ми оздравите побрзо. Инаку и мене ми касни 5 дена, ама се пазиме, се надевам не залутал некој јунак, ма да за бебко се помачивме 3 години, не верувам дека сега туку така се фатило. Ај ке си почекам, па што биде нека биде. Добра ноќ и да се наспиете убаво.
Dobra vecer. Mnogu ste mi aktivni dodeka ve iscitam pak nesto ke zaboravam ili preskoknam no da se razbereme toa ke da e od godinite ne nesto drugo. @mariz ako ovoj pat ne uspees sledniot ocekuvame castenje nie ovde skromni sme si mnogu trosenje ne barame dovolno po edno . @Sunshine_1979 so lesno mamicke brzo da ozdravite . Denes nie kako i sekoj den 300 na sat aktivni ranobudni. Mama e fatena vo kicmata ama toa ne mi pretstavuva nekoja teskotija koga ke ja vidam srcuska na mama ispravena na noze dignato raceto gore da ja zemam i so prsteto niz vrata pokazuva pa-pa . Jas iskrivena ama ke pomine sto da SE pravi. Ubavo ovde vremencevo Pa si koristime za prosetki, za trosenje pari mislam kolku se moze ne preteruvame. Imase i nesto da pisam za komentarite za hranenje za decinjata ama ke preskoknam i ke takvi ne se komentiraat. Bebuvce mama nitu sednata nitu legnata pustiv malku lambava infrazraci da me oprai kako demek ama ne ja biva. I da vi kazam mozebi sum spomnala vo nekoj post nikoja ne poznavam ama site ste mi dragi prijatni i Mi e milo koga Ve citam. Site sme isti nekoi so pomali nekoi so pogolemi problemi sepak prekrasni majki,zeni, nekogas neuspesno sredeni nekogas nenaspani no sekogas ubavi i junacki izdrzlivi za SE sto ni prireduva sekoj nov den zatoa eden dlabok za site nas koi bez razlika kako sme go pominale denot zavrsuvame vo edna topla pregratka na nasite najmili . Ajde dobro da ne gi zaboravime tuka i nasite mazinja . Tolku od mene odam da se opravam . Dobra nok mamicki i bebuski.
Со помин мами, се' ќе издржиме за најмилите. Побрзо да ни оздрави Магдето, и со лесно и успех новава учебна на Мила! Гушки од нас! @joy1 со лесно ко песна да ти е! Поздрав мамички и добра ноќ!
@Sunshine_1979 so lesno i shto pobrzo da ozdrave kuklichkata, bash mi e zhal shto stignavte do bolnica.. Se nadevam za brzo ke si odite domche kaj ostatokot od semejstvoto Kaj nas infekcijata vo krvta namalena, antibiotikot se pie 10 dena pa ke go prekineme i se nadevam veke ke sme raat i ke uzhivame so shefot temperatura nemame veke fala Bogu Sila treba za se, inaku se izdrzhuva eve koga mora shto da se pravi Inaku da si se pofalam mi stigna ajvar,sirenje,maslinki,omilenata shunka na mm, beogradski melem (toj chudotvorniot od @mariz, izlechi crvenilo na gaze za 2h bukvalno), tursko kafe eden kup i taka natamu Koga ke sprzham eden ajvar so jajca za pojadok, so sirence so maslinche mh mh Si placheme tuka za taka, ima nekoi ajvari po turskive ama ne bre ne e toa toa Tetkata ja nema ushte, ama jas sum ubedena deka nema nishto Aj da ne pishuvam gluposti, ochigledno e deka mi se spie! Dobra vi nokj zhenski
Добро утро од мене, станата уште од 6 саатот и сега само што го заспав бебето.Чекам да испере машината за садови и да правам доручек за него.Прв пат ќе дадам амарат.Се мислам да го правамво комбинација со модра сува слива...да го протера малку,пак не е какан неколку дена. Денеска сум на бразилска депилација, за прв пат во животот.Уф, страв и ми е и се мислам како ќе издржам не знам колку ќе боли.Ама,што да правам мора-оти секој ден ќе бидам со бричот во рака на одморот. За одморот не мислам да влечам лекови ниту за нас,ниту за бебето.Може само чепчиња за температура,крем против комарци и топломер. Се јавив во осигурањето и кажаа дека го покриваат здравството во цела Европа само итни случаи,дури и ми го нагласија тоа САМО. Да, да јас планираше кога ќе сме на одмор да одиме да се испитуваме сите фамилијарно и место по плажи по доктори да дремеме.Баш и го реков тоа на таа од осигурањето, оти три пати ми го нагласи истото. После мислам да почнам да чистам.Не знам од кај да се фатам куќата е бомба.Прозорите се лом и они се за бришење...барем имам помош мм зеде некој ден пред одмор,па ќе можам на раат да исчистам. Имајте убав ден
Добро утро! Денес сум рано станата. Од четвртокот почнав на работа. Ја работам истата работа што ја работев пред да се породам со помалиот син. Ме преместија во друг објект. Колешките ми се погодија. Атмосферата за работа е прекрасна. Во претходниот објект беше ужас. Имаше голема љубомора помеѓу колешки. На помалиот син денес му е роденден. Полни 2 годинки. Тортата ни ја донесоа вчера. Ја порачавме од Кувертира. За сите родендени од таму порачуваме торти. Денес да ги земеме и кифлите. Во една пекара во населба прават кифли по порачка. Кило кифли се 150 денари. Многу се вкусни. Не се исплати да правам дома. Треба да правам и салата. Дома ќе го прославиме роденденот, со најблиските. Не ми се даваат пари за во кафана, а за во игротека немам деца. Јас сум за славење во домашна атмосфера.
@Sunshine_1979 што побрзо со помин да е @SummerGirl Среќен Роденден на баткото, голем да расте! И со среќа враќање на работа И јас сум рано станата, ако може да се каже рано пред 8. Што ти прават само два дена кога треба да станеш во 6 на работа, одма ти се мења биоритамот и ни за викенд неможеш да поспиеш Денес ден за шетање и ручек кај моите, моиве уште спијат, па ќе смислиме кој трговски да го фатиме Јас уште не најдов ништо убаво и штосно за машко бебе и дете за подарок...ќе си пукнам. Се радувам утре ќе одиме да си земеме седиште за точак за малата, па да можеме сите тројца да се возикаме, малце да ја баталиме колата. Барем да го искористиме уште овој месец додека е топло Имајте убав викенд со малишаните!
Zdravo decki. Sreken rodenden @SummerGirl ubavo da si pominete. @Sunshine_1979 pobrzo da ozdrave maloto i da si se vratite doma. Uf sto ubavo sto e sabota. Se razbudivme okolu 7 i se izguskav so dvajcata uste pola saat na spalna. Najubavk mi se ovie utra koga imame vreme za guskanje posle stanuvanje onaka drugi denovi se na brzanje ni se. Mm itisol rano rano da vozi tocak pa si propusti guskanje ama posle ai bevme familijarno na edno kafe. Eve se pribravme malovo cica i zaspiva pa da fatam nesto po doma. Ke mi dojde vnuk mi na prespivanje denes ama uste poarno mm e vecer na svadba pa on so sin mi ke se zanimava dodeka ja sredam malava za legnuvanje inaku golemiot ne me ostava na raat koga sme sami. Gledam i denes zesko ke bide moze mm ke gi nosi golwmive na bazen. Imam eden kup rabota sakam alistava na decava da gi potsredam mnogu ima ato i se omaleni pa da gi trgnam i da napravam prostor za drugi. Mn mi e zal sto eden kup i ostanaa neiznoseni posebno tie taka za doteruvanje sto i se ama zdravje. Duri ima i so etiketa nekoi pa ke gi cuvam za pokloni. Ajde da se fatam za rabota. Ubav den na site
Dobar den zencinja ste se iznapisale @Sunshine_1979 pobrzo da ni izlezete od bolnica @SummerGirl da vi e sreken rodendenot golemi da rastite Mami posledniot ciklus mi bese na 2ri Avgust denes 3ti a neam dobieno ko citam pozitivni testovi dobivav zelba za bebus ama sega nekako se uplasiv Inace bebka pocna preku den samo so mama da zaspiva da ja gusnam I da me galit po liceto Nemozam da opisam kolku mi e polno srceto vo tie momenti Bi mozela so denovi,meseci,godini taka da se guskam so nejze ne bi mi trebalo ni jadenje ni pienje samo duseto moe pokraj mene So mm nekako ne sme vo najdobri odnosi Nekoi raboti so predhodno ne mi smetale sega me vadat od kontakt Nekogas e tolku sebicen I si misli na sebe so nemozam da go prepoznaam Ajde dosta vi se zalev Imajte ubav den ubavi zenicki
Добар ден убави тети феминки! Магде е малку подобра но одвај ја додржувам со инфузијата да не ја извади од ноџето...жално е бре мами, од сабајле неможе да се наспие...прво ја боцкаа во вена, па инфузија и ставија сега пак се искака ама нема соблекување дури не дотече инфузијата! Му се намерачила на цревцето да гп извади, морам цврсто да ја држам. Ајде убав ден на сите и фала ви на поддршката!од Магде и мама на сите!
@Sunshine_1979 sega citam deka ste vo bolnica.So lesno pobrzo da ozdravi kerkickata i da ve pustat.Znaat li sto infekcija e?Guski za dvete @SummerGirl sreken neka mu e rodendenot na sinceto.Golem da rasne i samo sreka da go sledi vo zivotot Jas samo sto zavrsiv.Go cekam avtobusot i da ve citnatnam. Bolno bese na pocetokot mnogu-mislam kozata mi ja derese,posle se naviknuvas.Bitno pomina i ova. Da si odam konecno doma maliot zaspal.Ama kaj i da e ke stane ke bara odma cice...
Добар дееен, јас од мобилен со мк фонт, конечно мм имаше порачано моб за него и вчера доаѓа ми дава кутија со нов моб и ми вика да частиш, а јас му викам ти да частиш не јас... не бе вика овој е за тебе, ете го мојот во кеса, неочекуван поклон... Бев сега со синко и свекрва ми да испазариме нешто, сега да одморам до кај 3, па ручек да правам.. после турбо спремање за на одмор, ништо не сум спремна.. утре сабајле тргаме. Официјално добив, вчера цел ден ништо немав и тек денеска проби... убав ден мајки