Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Ние сме во вила Maggas, вие? :)

2. alana

alana Популарен член

Среќен нека е роденденот...нека му се множат на баткото.
    @Sunshine_1979 побрзо оздравување.
    @Miss.Sweet не те пофалив за рецептот за постапалките :clap:..сите ги избендисаа и веднаш рецепт побараа.

Ние одамна не сме пишале ништо. Детулево си расти...уште плаче како новороденче, ама со полн глас сега..не се потсмири никако...Само по мене трча, по друг никој и само ме тегне за облека и за коса. Сега спие, ама кај да е ќе стане. Да поуживам во тишинава уште малку :lol:. Барам некој филм интересен да изгледам, ама слабо..се нешто што не ми е по вкус. Еден така ме бендиса...Nerve...кој сака нека го ѕирни, интересно филмче и романтично...Се нешто на романтични сум тргнала...изгледа ми фали романтика :emo:.

3. M&M

M&M Форумски идол

Ne te znam licno i ne ti ja znam situacijata celosno no id toa sto sum procitala tuka ti davas premnogu od sebe a on definitivno ne znae da ceni. Nemoj da sfatis pogresno ama kolku moze poveke edna zena. Vo ovaa sostojba kako sto si treba kako carica da te gleda a ne ti da trcas po se.
    I jas sum cesto takva gledam se sto mozam jas da zavrsam da ne go macam mm ama ne mozam da kazam deka ne pomaga. Samo moze ne dovolno i sekogas koga treba. Denes bese vo out cel den deka zaglavil nokeska na svadba so kolegive i samo se trkala od krevet na krevet. Sin mi srce kako mu ja plesna, me gleda non stop pruzaj peri, rucek, bebe, pa setanje i vikam preska uf uste imam alista za sreduvanje a on vika pa tato sto ne ti pokogne malku cel den lezi ☺. Ovoj go skusa i vika abe koj ti kaza tebe taka da zboris, mu vikam ja nisto sam mu tekna pa sega ti vidi ☺. Ama.ok ne e sekoj den vaka fala bogu. Uste da go nateram da mi donese nesto od podrum za da dosredam alistava veke 2 nedeli mu zboram. Jas vo podrum ne vlagam ni za ziva glava imam nekoja fobija.
    Denes resiv na vtorovo spienje na bebce i ja da legnam so nea nekako premore a se osekav. Pospav 1 saat ona eve ja uste spie mi e zal da ne ja razbudam ako stanam. Ako se opravil mm da gi pratam posle nadvor ao nego jas da se izmijam kosa i da dosredam i psednive alista sto se susea.
    @alana moze da.mi go prepratis receptot uste ne e proodena ama.kaj i da e ke ja bide. Ne sum pravela za sin mi nekako porano ic ne me bivase za takvi raboti ama.sega se pododomakiniv ☺. Mene.mi fali gledanje na film ama uste poveke mi se cita. Imam eden kup knigi sto si cekaat nekoi dr vreminja. Mm mesecno kupuva po 1-2 taka da zdravje neka porasnat moze ke imam vreme da citam dodeka gi cekam da se vratat od izlaganje ☺

Kaetana, Kitten, Mariangel and 6 others like this.
  4. m.i.g

m.i.g Популарен член

todoros

5. kallias

kallias Популарен член

@mariz i @m.i.g ajde prajte po edno kafe tamu, vo isto mesto ste, a da ne se vidite, shteta e :)
    Pa na vrakjanje pominete i od kaj mene, da se vidime site zaedno ;)

Kaetana, Girl-Rabbit and Mariangel like this.
  6. џунџуле

џунџуле Популарен член

Добра ноќ мајки. Бебушка едвај заспа, ете ја ма спалната како ангелче. Тешко ми е да ја успијам, ама кога треба да ја ставам во креветче баш ми е мака, јас би ја гушкала цела
    И во капитол и гтц има

Dzevelekova likes this.
  7. m.i.g

m.i.g Популарен член

kallias likes this.
  8. N.Kety

N.Kety Популарен член

dobra ve ubav odmorecer zenski,

da se pofalam pominavme prekrasen vikend, setanje,shoping,dorucek i veceri nadvor,dolgi prosetki,mi falese malku relax.
    denes den za generalka.
    sinko me polude denes, mocka kaj ke stigne i posle mi vika deka se mockalo vo wc, razbira se ama ednostavno nejke,eden pat ke odime vo wc tri pati za inat vo dnevna ke se izmocka,ova odviknuvanje od peleni me izmoruva epten.

@mariz @m.i.g imajte ubav odmor zenski

mazite spijat,jas na femina da si citnaaam da raat.pa ke si legnam i jas ,stanata sum od 6,kako i obicno sinko e ranobudnik

mariz, Kaetana, Mariangel and 5 others like this.
  9. alana

alana Популарен член

Јас му велам на мм...Ако ме третираш како принцеза, принцеза ќе бидам спрема тебе. Ако ме третираш како ѓубре, ѓубре ќе бидам спрема тебе. Додека бев трудна знаеше навечер се така да си остави кај што ќе му текни..се извадил, ништо не вратил на место...3 месеци го молев да ја исчистиме една соба како складиште што служи и во 8м сама кревав молкнев. И му реков...добро не ти е срам јас трудна во 8м по тебе да збирам. Кога ќе му речам срам да ти е за нешто...го погодува.

Туку да ви кажам какво чудовиште дома ми влезе....шкорпија мала околу 3цм...од ум ме изваде, крвта ми се смрзна...веднаш ја смачкав од пусти страв...мм ја сликаше, ако бидам во можност ќе ја ставам и ако се познава...оти ја скапав толчење :sweat:. Не мислев дека кај нас има шкорпии.

10. joy1

joy1 Форумски идол

mene mm mn mi pomaga inaku ne bi stignala se.Ete sea mi ja ispegla uniformata za utre jas dur gi sobirav tanjirite (facepalm)

Kaetana, zuto, Sweetheart87 and 12 others like this.
  11. џунџуле

џунџуле Популарен член

Кога сме веќе кај мажите, морам и ова да го споделам. Доаѓа сопруг од пазарење и гледам извадил месото свежо го средува. И јас земам нож и даска другото да го средам и тој реагира боже боже не сум смеела. А цела бременост не му текна еднаш да го среди, бебуш има пет месеци скоро. не касни воопшто ха ха ха, само едно 12 месеци :lol:(facepalm):)

Girl-Rabbit likes this.
  12. eleni27

eleni27 Популарен член

Kaj gi najdovte vakvi mazite? Mojov preeska go setase maliot so kolicka i si bil na kafe so kumot, ama so saati sega raskazuva kako go setal za jas da lezam(facepalm)
    Jas vikam treba da ispeglam alista, a toj mi vika ne ne, treba da lezis. Mu vikam e aj fati ispeglaj gi, ne be vika ne mora, ne se mnogu guzvani ke se ispravat na nas :clap::clap::clap:
    Znaci zabava po doma :lol:. Ne mie sadovi i vika nema casa. Izmij- ne mi se pie nisto, dobro sum :D

Mi-Ma, zuto, M&M and 5 others like this.
  13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Уф мори Еленке, ич не ти за лајк работата...многу ме нервираат такви "мачо" типови! Ама па и у право си, ти си си го бирала и нема фајде од нервози!
    Мојот по дома сѐ работи, добро де, мора да му кажеш што, ама битно ќе заврши, особено во делот на чистење, готвење и деца чување.
    Инаку ние денес подобри сме, веќе се намалува и проливчето ...ќе видиме утре на визита што ќе кажат!

Kaetana, slobodka, azelea and 7 others like this.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Не можам да заспијам мајки,се живо ми се врти во глава.Туку сакав да ве прашам дали некоја од вас има правено компот или сок од аронија и како се прави и дали е многу јако или може како од вишни и праски така да се направи или ако знаете да ми кажете рецепт.
    Синко пак почна да се буди за млекце оф мори мајко,дури почна да ги преспива ноќите сега пак се превртува на сите страни па дури писка во моментот да му се даде а ладно не го сака туку малце топличко.....
    А за мажите и мојов не мие садови а не можел да гледа и само вика оти никогаш не биле измиени,ккога има време знае да зготви нешто,повеќе зимно време летно време јас правам освен некои негови специјалитети или кога ни доаѓаат гости ми помага околу сервирањето и принесувањето,и понекогаш ме нервира не фаќа ништо но кога се караме се караме лошо и се лутиме и не збориме,но и тогаш не седнува на маса да јаде без мене и ќе ме викне секогаш.
    Ајде добра ноќ мајки.

15. Smizzy

Smizzy Популарен член

Мојов малце утка направил. Додека бев трудна не ми обрнуваше толку внимание дали ми се јаде нешто, што ми се јаде (ќе прашаше чат-пат, ама ништо посебно). Откако се породив човеков со мене се понаша ко со трудна принцеза :lol: не се бунам:shake::D
    Инаку по дома знае да среди (некогаш сам, почесто треба да му се каже ама битно работи), јадење прави, децава ги гледа, ги бања, пелени менува, поголемиот го храни, ги заспива. Кога е дома супер ми е, можам да средам нешто, а и јас да си се средам:)

Јас сум деновиве чудна. Станав дебелокожец, ништо не ме тангира. Ги гледам мм и децата и ништо друго не ми е битно. Порано се нервирав на коментари и постапки од другите, а сега гледам "низ" тие луѓе и ако разговорот не ми се свиѓа само викам аха-аха а врска немам што ми зборат. И многу ми е поубаво вака, си го имам својот мир, и со мм имаме убав хармоничен однос. :)

Батковциве мои се душички, поголемиот доаѓа го гали малото братче, го гушка, а јас се топам:inlove: само уште некој месец да зајакне малото и ќе си бидат најдобри другарчиња:inlove::)

Kaetana, Angel.Heart, Mi-Ma and 18 others like this.
  16. alana

alana Популарен член

Поубо 12м отколку 12 год :lol:

Еве го чудовиштето инаку
    skorpija1.jpg

17. alana

alana Популарен член

Тој не дека не може да измие...ама мрзлив е. Секогаш мрзливите вредни жени имаат. Судбини.

18. Mari*

Mari* Форумски идол

Dobro utro mami
    Test napraen negativen Ama uste neam dobieno :)
    A koga sme kaj mazite mojot za doma voopsto ne e
    Mi pomaga po malce so mometo I to ak mu recam samovolno da e od korist ne e
    Nit cistit nit brisit toa bilo zenska rabota
    Za gotvenje I ne e bas da mu dajs da zgotvit katastrofa mu e jadenjeto :^)
    Nekogas mi se idat da go frlam vkanta ama to e jas si go izbrav to cveke I sea ke si go miriskam

Mi-Ma, M&M, azelea and 5 others like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Има скорпии кај нас, не се чуди, само не се отровни. Убодот чеша и боли, може и оток да се јави, ама отровни дефинитивно не се. Кај што има дрва (кога внесувате дрва дома може да ви влезат), или пак на влажни места знаат да се појават. Кај моите во Охрид стално имаше во куќата и надвор, ко мала ги фаќав.

Kaetana, girl-miri, awl and 5 others like this.
  20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Добро утро мами. Јас работно. Синко дома со баба му, сеуште. Но последни денови. Денес би оделе кај матичната за тоа што треба да обезбедиме за упис. Касниме и со вакцини, па незнам дали ќе имаме проблем ради тоа.
    Денес пак имале дискусија мм со бабата. Он и се лути неа, јас него и така.
    Инаку на тема помагање, помага и тоа многу. Ама јас не му признаван :D. Едно време крена нос, па јас кажав дека жена ќе доаѓа да чисти и пу пу се по старо. Тоа секојдневното работење не е проблем, кој што стигне работи. Но развивме систем. Во недела еден шета дете, другиот останува дома да фати да зачисти онака потемелно. И наизменично се менуваме. Извинете ама јас стварно не разбирам не сакал да работи или го мрзи, па јас зар сакам. Да сум домаќинка да, ама вака нема шанси. Инаку да не ми беа потребни финансии, т.е да стига неговата плата ич не работев. Ќе си бев среќна домаќинка, со среќно дете. Вака секое сабајле со жал го оставам.

Kaetana, Angel.Heart, awl and 12 others like this.