Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Κонечно ми дојде ρед да си дадам 5 мин себеси! Ќе се тушиииρааааам! Јупи! Ги заспав малиот и големиот! :) Денов убаво ми помина. Бевме κај моите, а таму сеκогаш ми се слободни ρацете. Освен за спиење. Ама исκρено навистина се одмаρам само κај моите. Не деκа не си игρаат со синκо и ρодителите на маж ми, ама се неκаκо има што да пρавам таму. Или јадење да напρавам за него, или ρучеκот да се довρши или чинии да се измијат! И таκа!
    Еве веќе 38ми ден κаκо не ми доаѓа госпоѓа менс! Досега освен κога забρеменив ниκогаш не ми доцнело! Па! Не знам што ќе е. Само се плашам деκа не сум спρемна за чеκоρ таκов, неκаκов, аκо воопшто доаѓа... или само мислите што ме удиρаат без потρеба!

Last edited: May 9, 2016
    DigY, Smizzy, Mariangel and 2 others like this.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Прееска се изнервирав]:) викам таман решив во една тема да се скрасам која ми одговара клуч,но среќа ни ја вратија да си жива и здрава @RainBow :l:
    Јас женски да ви кажам можам да го заокружам преубав викенд,со синко шетавме секој ден,а петокот и саботата со мм излеговме вечерта,си заспива синчето накај 21.30 и тера до сабајле па си излеговме,вечера,па во кафич жива свирка,сме забавувале со мм,играле,пееле и пивце се напив(убаво за млекото било:lol:) преубаво си поминавме:clap: Си дојдвме во 2 синчето спие и свекор и свеки исто така мака си немаат ,си легнавме какп јагненца:inlove: Си треба издувен вентил барем 1-2 пати месечно :party:
    Денес на кафе со синчето и најдобрата другарка па и ручек излезе си муабетевме 3саати,па со мм после прошетавме со синчето ма преубав исполнет викенд,само вака да е убаво временцето :sun::sun::sun::sun::sun:

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Zhenchinja neemojte da si gubite nervi so svekrvi,majki i taka natamu.. Jas koga ke se setam za shto se nervirav i kako sum razmisluvala mi se ide ne znam shto da si napravam.. Oti zhivotov mi pokazha shto e najvazhno od se, nikoj ne vredi poradi nego da si gi gubish nervite. Gushnete si dechinjata i uzhivajte so niv, vi e gajle shto rekla svekrvata :)

Tuku si go naraniv maliot, da ne go mislam dali zhdrignal ili povratil.. Spieshe 4h pa stana sega da ruchka pred pola saat.. Si ispi 90ml, si zhdrigna i pak koma dechkoto.. Mnogu umoren breee :D Aj neka mu e nazdravje, mama se odmolzi i leta vo krevet :drunk:

Dobra vi nokj mamichki :inlove:

MADO, kristina.k, SpangeBob and 10 others like this.
  4. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Добро утро!
    Тема ко за моја душа. :) Јас не сум баш активна на форумот, ги читам темите за деца, оти нели мајка сум на 4 прекрасни синови, па која друга тема најмногу би ме интересирала.:D малото ми е 6 ипол месеци.порасна и тој и еве го почна да се влече по земја, скоро ке пролазе. Ово ми е ко увод да ме запознаете, па ке си дојдам пак. Туку гледам 3 корпи со алишта ме чекат за диплење, додека спие малото јас да здиплам, па доручекда му спремам итн. поздрав женски.

Asja, mama89, SamovilkaH and 9 others like this.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Dobro utro mamicki, nas i ovoj den kako i sekoj den, pocna vo 7:30 :D I sega do 16:00 kje si se druzam so sinko, zatnat i nos mu tece majko mila kakva lepeska e :D Mene kilazata mi e vratena, uste malku da se stegnam, pa kje pocneme so @Kitten na vezbanje, da go spremime teloto za naredni bremenosti :P Jas pa za svekji samo pofalni zborovi imam, pocnavme sinko da i go ostavame za vikend da spie gore do sabajle so nea, nie kje prosetame do kasno, pa posle kje si dojdeme i kje spieme raat do kolku sakame, ama pusta navika jas pak stanuvam najdocna do 8:30,9 :D
    @Mariangel kolku si pozitivna bravo! :l:
    Sakam sonce i deneska, valjda kje ima... Ubav den majki :)

mama89, * Zence *, kristina.k and 5 others like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Lelee 4 sinovii :) Site 4ca se posebno rodeni ili ima bliznaci od niv? :D

Eli23 likes this.
  7. Natasha2012

хаха сите се посебно родени, на две години ми се разлика. првите 3 ни се планирани, 4 то не изненади ама убаво ни дојде. Имаат 8, 6, 4 год. и малово скоро 7 месеци.

zuto, mama89, * Zence * and 11 others like this.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Lele ubavina :) Jas pa kolku sakam devojce, ama ko za inat 100% i mene maski kje mi se zaredat :D i kako so 4 maski na tolkava razlika, pomos imas ili sama se snaogjas so site? :D

Natasha2012 and Eli23 like this.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Kolku si vo pravo a za zal site se osvestuvame koga ke se sluci nesto. Jas premnogu se nerviram za gluposti i se vikam nema veke i nikako da mi dojde pamet.
    Denov rano ni pocna mm se rastropa nesto vo 6:15 i ja razbudi malava i ne sakase da prezaspie pa ona go razbudi brat i i taka ☺. Ama posle si zaspavme nie 2 vo 7:30 pak edno 40m.
    Da ispijam edno kafe da se osvestam pa dorucek i taka nataka.

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dobro utro i od menee. Koj kade jas na pumpata za odmolzuvanje :lol: Mora da ima mlekcee da rucha detenceto :D
    Sega da prasham kolku kg e utrovo, i vchera si jadeshe ubavo pa treba da ima kacheno :D So sekoj gram povekje, sme poblisku do pushtanje domaaaa :clap: (do slednata operacija)

Kafe ima li???? ^_^

zuto, mama89, Asiana and 7 others like this.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

И кафе и доручек Мариангел еве од мене.

5563189721_31b98aca00_b.jpg

Што пумпа користиш? Како си задоволна? Собирам инфо за второто. :D

mama89, kristina.k, Legadema and 4 others like this.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

E fala nazdravje neka ni e :D

Inaku vo mojata soba koristam ARDO Elite a vo sobata za odmolzuvanje koristam Medela i dvete elektrichni.. Taa na medela e 10 pati podobra i poveke mleko mi izmolzuva sekogash a i plus e za od dvete gradi naednash.. Za 20 minuti si gotova, so drugava gubam 40 minuti :drunk:

4110 grama sinko :party: :party:

mama89, DigY, Sunshine_1979 and 11 others like this.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Браво за баткото. :clap:
    И за мајката :hug:.

Mariangel and awl like this.
  14. awl

awl Популарен член

Убав понеделников, убав! Синко заспал во градинка мама на седмо небо од среќа. Преспав и решив дека не се нервирам за ништо, ама за ништо. Денес ќе истурам сила на плочки и паркет и после играње до заспивање. Наздравје утринско кафе и милијарда насмевки да ни ги разубават денов! Позз мами!

Eli23, mama89, kristina.k and 3 others like this.
  15. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Здраво и од мене. Ние вчера денот повеќе го минавме надвор во двор, а гледам и денес изгледа ќе биде убаво времето па ќе има шетање. Синко вчера за кое чудо одкако заспа сврза сон дури цели 5 часа, па потоа пак на саат ипол се будеше и конечно стана во 9 и 30, а пак јас од навика пак се будев на саат ипол. Ќе станам ќе погледнам во саатот ќе погледнам во бебуш гледам спие, па го прашувам мм да не се будеше бебуш, а тој сонливо неее...хахх и пак ќе продолжев да си спијам.
    Вчера имав време вечерта направив една брзинска торта, ете ја извадив да се одмрзне па по кафето да си ја заблажам душата, па повелете :) :*

Eli23, mama89, kristina.k and 2 others like this.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

@Angel.Heart и јас како тебе после кафето ќеиф ми е благо, сум си купила животинско царство, две за мене две за ќерка ми :lol: Повеќе ради сликичките ги купувам, не ради тоа што е убаво чоколадото.

Туку јас незнам дали ќе ми помогне кафево за главоболката. Уште од 8 сабајле сум турбо со детево и некои домашни обврски, муж ми мува не го лази, си отспа до 9, и пред еден саат ги испратив на автобуска, отидоа на ортопед. А мене ме чека доооолг ден. Едвај чекам да заврши школската година. Се осеќам ко ученичка :party: :D

@Mariangel браво за баткото, а ти остани таква позитивна мама, тоа ќе му треба на јунакот, и ќе бидете супер! Ви посакувам што поскоро заминување дома ;)

17. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Здраво и од нас,синко најаден,напиен еве го спие.Преспива прва тура а мама кафето го испи,доруча и сега да ве поздрави вас на фемина.Вчера денот супер ни помина скоро цел ден со гости.Синко се изнаигра и го перескокна второто преспивање не сакаше никако да заспие па приквечерта беше веќе неподнослив.Ама во 21 беќе беше кома.А тато и мама си пружаа нежности :$:$:$.А сабајлево денот ни почна во 6:45.

Eli23, mama89, kristina.k and 2 others like this.
  18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Ajde dobro utro i od mene :)
    Stanavme so bebusko vo 8h pa go budevme tato i se poguskavme, si poigravme, doruckuvavme so mm pa kafence i vo 10h buci se uspa pa jas da vi se pofalam do sea eve tocno saat vreme vezbav vo drugata soba so omilenoto muzice :muscle: Da odmoram pa ke frlam eden tus i da go spremam dorucekot na sinko pa ke setneme negde gledam ubav den e nadvor :sun: Mislev deka ima saem za deca i go dogovoriv i mm ali sum zgresila nareden pon bilo:lol:
    Imajte si ubav pocetok na nedelata mamicki :inlove:

19. Kitten

Kitten Форумски идол

@Mi-Ma саемот е на Скопски саем или на друго место? Викаш нареден понеделник, а? Таман плата ќе стигне, да одиме да ја поарчиме ^_^

20. Natasha2012

Сама ги гледам децата, мм ми помага колку што може и колку е слободен. инаку се сум сама, оваа недела мајка ми е тука па ке ми помогне, да зачистам малку подетално.
    Инаку малку ми се темпераментни децата( да не речам немирни) не дека прават бељи, ама ете се да се скока, трча, се се збори на висок тон, дури се имам приметено дека мрам да подвикнам за да ме слушнат кога ке треба да им кажам нешто да ме полушат.
    Јас само што седнав едно кафенце да пинам, Бебето спие, па рано се разбуди дечкото, а и нокеска ми се будеше, ко за цицање ама само што ке се допре до градата одма засива, најверојатно забчиња ке му излегуваат... одам да спремам ручек за бебуш и ке одиме во паркчето што е до нас малку надвор.