1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    И јас тоа се мислев..пошто се мали не би требало толку силен отров да имаат...веројатно колку да парализираат некој инсект. Затоа во кујнава извесно време ни пајажина ни пајак имав...си престојувала изгледа подолго. Комшијата од таа страна си има како складиште за непотребни работи и што нема...од таа страна не можам прозор да отворам оти бубачки ми влегуваат...а морам да отворам кога готвам. Сега извесно време нема да отварам изгледа...да ми помини стравот...фобија имам од секакви бубачки.

@irena.1 многу ми се допаѓа твојата политика со мажот...само строго..уште од старт кога те читав викав Ирена опасна е...само така треба :D.

Последна измена: 5 септември 2016
    На Kaetana, awl, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Мојот маж работи се кога ќе му кажам нешто ретко одбива само јадење не прави али кога го дојам бебушот и у тоа помага,еве сеа јас лежам тој средува бил купил се по список и се фати дипли алишта ке перел па немало место за др алишта:D

На awl, Sunshine_1979, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Нема ништо строго во нашиот однос. Ако сме рамноправни партнери тогаш и обврските треба да се рамноправни. Па и јас имам душа бе. :) Он работа, јас работа. Има натегање меѓу нас, не викам не. Ама во принцип така функционираат работите.

На Kaetana, awl, Sweetheart87 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.221
    Јас не можам да се пожалам од мм зошто Господ грев ќе ми пише :D
    И кога бев бремена и после кога се роди малата ми помага премногу. Знае да исчисти купатило, брише прашина, усисава, џогира, знае и садови да измие, ја шета малата, ја игра некогаш ја заспива и за нешто што сум му најмногу благодарна во овие 2 год. кога и да се разбуди малата ноќе он заедно со мене станува и ја презаспиваме. Колку пати сум му кажала оди легни на работа си утре он нема шанси да легне додека не заспие и малата. Ама и она го сака премногу, татина принцеза е, како да осеќа дека душата би ја дал за неа :inlove: Да сакав немаше да најдам подобар од него, секогаш на прво место му се жената и детето :l:

На Kaetana, tina-63, Angel.Heart и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Bravo! :clap: Retki se takvite mazhi, kazhi mu bravo od zhenite na femina :D Sekogash da si ostanete takvi :inlove:

На awl, kelebeim***, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Koga ke slusnam vakov maz deka postoi odma se prasuvam kaj mu grediv na gospod. Mojov spie vo druga soba, da ne mu se krsel sonot. I stanot go ureduva, taka da jas spijam vo detska, on i sam mozel vo spalna. Bravo za mt :clap:

На kelebeim***, fairy88, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Хелооуу жене,како сте? Ние уште дома во карантин,малава збеснува веќе,една недела нема од дома излезено,како гревче е само ѕирка од тераса и толку,посебно попладне ја фаќа лудило,нервозна е,уште некој ден вака и после планирам да ја прошетувам малку низ маало.
    Околу мажите,и мојот многу ми помага,грев е да се пожалам,навечер дур ја заспивам малата он ја средува кујната,садови измиени,раскренал играчки,скоро цело време он усисува со правосмукалката,некако му остана навика од кога бев бремена,знае и купатилото да го исчисти,скоро во се ми помага,незнам што би без него како што сме сами во се.
    @Sunshine_1979 како е Магдалена,се надевам брзо ќе си дојдете дома:)
    Ај да правам ручек за г-ца дур спие,за нас има сарма од вчера

На Kaetana, alana, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Е пеглање најмногу мразам од сите домаќински работи и ич немам ќеиф да го правам тоа,па маж ми сам си ги пегла кошулите,дека на работа се е скоцкан со кошули,а ,а и реално он поубаво си ги пегла,не ни сака јас дека сум му правела рабови по кошулите,па од таа страна сум растеретена

На Kaetana, alana, awl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.221
    @Mariangel и @eleni27 со оглед во каква ситуација се наоѓате и двете, на вас ви треба најмногу помош од вашите мажи, ама изгледа и таа особина е наследна, мм карактерно е цел на свекор ми. Сите работи што ги кажав дека мм ги прави знае и свекор ми да ги направи. Исто и свекор ми се би направил за неговите деца, а откако се родималата и за неа. Навистина се голема реткост мажи како мм и свекор ми.

На Kaetana, awl, fairy88 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    Dobar den i od mene,jas nekako ovie dva dena turbo i so gosti doma(uste ni idat na povojnica),a sme 6 meseci:)i malava kenkava e nesto,nepcata ja macat.Zavcera malju i tt imase ,i zaspiva so placenje,se budi noke.Eve ja denes ne saka mleko ic ,neznam sto ke pravam ,uste toa mi fali.Kako sto ima mala kilaza i slabo jade uste mi fali sega da namali so jadenjeto:(A i noseto i e zatnato-ja nosev pred 4-5dena na pedijatar vika dobro e i gradi i grlo i osven onie IsoMar,Septo aqua i obicen fizioloski rastvor ne a so da dademe drugo.Mala bila za drugi sprejovi.a se nervira dete nemoze ubavo ni da spie ni jade.i sega uste so nepcata i ludilo.A jas pa panicarka nevidena,zavcera i meram 37.4 i pocnav da se nerviram,mm vika ne e strasno a ja sama doma i ona kenka,place a mene mi se idese i ja da placam so nea.Of be zatoa vikat deca se cuvaat na pomladi godini;)jas si gi potrosiv zivcite na bitni problemi(em licni em od familija) a bogami i na nebitni raboti.....I sega ke panicam i ke se nerviram za se.
    Denes ako sme dobri ke ideme da birame detska soba,baba i i dedo i resile da ja pocestat so soba.A i mi treba plakarce samo nejzino,barem da si imam preglednost so/kako ima od garderoba.
    E taka sega spie ,pa se molam koga ke stane da saka mlekce inaku ke ima nervozi:(:(
    Ajde ubav den majki
    @Sunshine_1979 pobrzo da ozdravite.Kako e malata sega?

На awl, Smizzy, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Deneska malku vetrovito vo Hanioti, do sabota sme tuka.
    Malku odmarame, malata mi e mnogu umna, duri sosedive od sosednive sobi komentiraat deka ne osetile oti ima dete vo vilava, redot na jadenje i spienje go zapazuvame iako nesto poslabo mi jade, jas ocekuvav obratno.
    Mestovo mnogu mi se dopaga, vodata e cista ubava, no so poveke kamenja za razlika od Kalitea.
    Mm mi pomaga mnogu, osobeno so malovo, mi pomaga za cistenje, pretezno toj pazari, gotvi koga nemozam jas, bukvalno se raboti osven mienje sadovi, za toa nekako potesko.
    Mene mi e mnogu zal bidejki premnogu raboti ima golema odgovornost na rabota i e psihicki optereten po cel den, nekogas sakam da go zastitam od domasni raboti bidejki jas sum poslobodna, koga ke trgnam na rabota nema tolku da go zalam hehe .
    Osven toa imam golema poddrska i zastita vo se, zatoa najcesto naiduvam na kompromis i sozivot so negovite, toj ne dozvolil da ima za sto da se raspravam, vednas reagira dokolku ima nekoja pricina.
    Malku se raspravame tuka na odmor, zatoa sto saka samo toj da ja drzi malava koga se banjame, a i jas sakam da ja slapkam vo voda.
    Premnogu e zastitnicki nastroen, premnogu i dozvoluva, se sto saka i kupuva(vo Sk i kupivme guma so pokriv, samo sto stignavme vo Hanioti se zapna da i kupime i bez iako uste ne ja upotrebi drugava, tuka malku se rcnavme, no prifati deka sum vo pravo). Iako najveke za toa se rasoravame vo posledno vreme sfakja deka branam sekogas koga ima potreba i se e za nejzino dobro.

На Kaetana, girl-miri, awl и 3 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    Mm malku me nervira na tema pomaganje.pomaga okolu malava ama za doma se so karanje.A mu vikam ne da cistis tuku samo da sobiras po tebe mesto da ostavas nekoi raboti i polesno ke bide,ama vika da dobro i nekako pak tera po staro.Mnogu e dobar i grizliv kako tatko a i so mene,ama ete za rabota niz doma kosa mi se kreva od nego i toa najveke me nervira.ke se smeni on ili jas vremeto ke pokaze:D

На alana, awl и Mari* им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @Sunshine_1979 заборавив да ве поздравам. Како сте денес, се надевам подобро. Брзо оздравување ви посакувам и :hug: до госпоѓицата мала.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Подобри сме феминки мои...фала ви на сите од срце, многу ми е утеха што нѐ мислите...ве сакам другачки мои!
    Магде, спие, денес на визита кажаа дека се работи за рота вирус но ги чекаат уште микробиолошките од фецес.
    Тт нема веќе 2 дена а и проливчето ѝ е проретчено...
    Срцката денес збесна, одвај ја додржувам веќе во една соба!
    Кога ги читам женчињата со умни мажи, сваќам дека скоро сѐ и мојот прави...треба да го фалам почесто!!! Многу беше смешен пред многу години кога бев бремена со првата ќерка а имаше куп за пеглање и ми вика "жено, све ќе испеглам ама под услов на никој да не ме кажеш" реков добро и испегла човекот :D
    Кога вика дека ми помага јас секогаш му викам дека не ми помага на мене туку работи за својот дом и фамилија оти децата и домот не се само мои, и јас сум вработена и зафатена па затоа делиме обврски! Навиките мажот ги стекнува од кај родителите, секогаш татко му му е пример... морам да и се заблагодарам на свеки моја оти добро ги научила синчињата :)

На Kaetana, girl-miri, alana и 14 други им се допаѓа ова.
  15. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки, се породив пред два месеца, крварење имав само 3 недели и заздравувањето одеше добро иако бев мнигу шиена. Вчера вечер умав светла крв и мислев сум добила и имав болки во половината како кога добивам. Ама денес ништо крварење, само слаби болки бо половината. Од што може да е? Инаку ние си почнавме со секс месец ипол после пораѓај, и од тогаш 3 или 4 пари сме имале без свршување.

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Ај побрзо да и помине !!!

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.394
    Da ne si bremena pak?
    Znaes deka doenjeto ne te stiti od bremenost

На awl и Mari* им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Хаха истото му го викам на мм. Не ми помага он мене, затоа што тие обврски не се по дефолт мои. Туку он си работи во заедничкиот дом и за фамилијата. Инаку многу ми е интересно како се изменија времињата. Само до пред неколку години обично мажите се срамеа да работат "женски работи" или чувај боже некој да знае. А сега веќе е друго. Мојов кога ќе сработи абе да може на вести на тв би кажал сите да знаат. Само се фали, јас уста не отварам и пред луѓе испаѓа дека само он работи дома.(facepalm) па имаш леле блазеси ти со ваков маж, па ти само си уживаш:rofl:

На Kaetana, alana, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Nie sme na odmor feminki, ocekuvav sinko da bide umen, ama posteno masta ni ja izvadi na mene I mm, celo vreme kemka, se e nezadovolen, saka da go setas, da gleda nesto novo, a toplo e po sonceto. Na plaza ic ne saka da sedi, sreka smestajot ni e na sama plaza I so mm se menuvame na smeni. Predda odime barav sovet I site mi rekoa super ke mu dojde ke spie na plaza ke jade poveke, ama nisto od toa ne vidovme. Edvaj I porakava na brzina ja pisuvam, pozdrav :)

На girl-miri, galapce, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Сакам второ дете ама многу ми е рано уште, односи без свршување пеактикуваме и пред бременоста и не се случуваше несакана бременост, сега незнам ќе направам тест за секој случај.

Инаку и млекото како да се намали и кога ми надоаѓа млеко чувстувам разлика , многу боли некако ме стегаат градите поинаку од предходно.

Утре ке правам тест и ке пишам. Се е можно:) инаку за бебево година ипол го правевме, сека вака без свршување да се фати не ми се верува баш али ќе видиме