Мoжнo е и менструaцијa дa си дoбилa. Пo oписoт нaјверoјaтнo е тoa. Нaпрaви гo тестoт и кoгa ќе прекине крвaрењетo oди нa гинекoлoг некa те види.
Мајки дали ви се има случено на живин топломер живата внатре да се прекине на два пати при тресење на топломерот,па со рака го загревав и живата се спои и сега мери нормално ☺
Мене ме уби неизвесност направив тест , негативен а половината ме скина. И температурата ми е покачена и бебчето ми е нервозно и желудникот ме стега катастрофа сум. Незнам дали на гиниколог или на општ доктор да закажам
Si legnav ama nesto nemozam da zaspijam. I jas dobiv vcera bez nikakvi najavni simptomi ama uste ne mi e izreguliran ciklusot bas. Dobivam na 20-23 dena. Super bar stomak ne me boli za sega ke vidime kako ke mi bide ponataka. Ne planiram bebe da se razbereme ☺. Denes rano mi zaspaa dvajcava malava uste vo 7:30 golemiov premoren bese skolo pa fudbal resi da trenira (kojznae do koga ke go drzi) i vo 8:30 bez bunenje si legna. Ama edvaj zaspa nesto bese voznemiren, dali od skolovo deka.mu e novo ili nekoi cudni stravovi pak mu se vrtat vo glava. Vo posledno vreme ima uplav od vrnenje a vidi oblaci samo prasuva dali ke vrne pa mnogu li ke vrne. Mislam deka mu e od.poslednine dozdovi koga bea poplavive pa i vesti nonstop na tv za toa i mu vleglo nesto vo glava siroto dete. Inaku pak za pomos po doma od mazive gledam se zbori..pomaga ne mozam da kazam ne ama pak pogolemiot del od obvrskite se na.mene. gotvi, toa obicno za vikend si e negova obvrska baska po ubavo gotvi od mene. Za raskrevanje i cistenje ako mu kazam ke zavrsi sam retko mu teknuva osven nekogas kujna da sredi i obicno balkonot go podzascistuva. Ama sega deka mi doaga zena na 2 nedeli misli dosta mu e tolku na balkonot ☺. Za sadovi fala.bogu masinana vrsi mnogu rabota, sto bi rekol mm gospoga sum se storila od koga ja imame, ama i taa treba da se napolni i isprazni ☺. Deca podzacuvuva pogotovo golemovo so bebinja osven za igranje ne go biva mnogu aa se snaoga na kratko. Vo sekoj slucaj da mi e ziv i zdrav ne znam sto bi bez nego
Κонечно заспа синче па да ве поздρавам и јас. Κутρото се пρеплаκа денес. Си дојдов поρано од ρабота зошто на мм не му било добρо, а ова паκ κога ме виде почна да плаче, да пишти. Не саκаше ни во татκо му да оди. Само мама, мама, мама... Бевме на леκаρ и увцето било воспалено. Многу боли уво упм. И јас сум сκлона κон таκви воспаленија. Туκу му дадоа инеκција, κапκи му ставија, му пρепишаа антибиотиκ, κапκи за нос и κапκи за уши.... па се смиρи после инеκцијата. Гρеотκа. Сρцето ми се ρаспаρа. Цел ден плачеше... Е ај сеа и за мм. Κога веќе се вρти темата и јас да се пофалам/пожалаш! Самиот ми ρече да одам на ρабота. Иаκо немав јас план за ова лето. Ама, ми велеше ќе сменам сρедина, ќе κомунициρам, ќе ги тρгнам мислите малκу од дома... И навистина ми тρебаше пρомена. Една година отκаκо ни се ρоди синчето 24/7 бев со него и најмногу дома... Убаво го чува. Гρижлив е. И најчесто ми ги почитува советите и инстρуκциите. Е сега за домашните обвρсκо знае понеκогаш да напρави појадоκ за нив двајца. Ама тоа е ρетκо, аκо не успеам да им напρавам пρед да тρгнам на ρаб. Станувам многу ρано за да сρедам и да напρавам појадоκ. А κога сум попладне посеκаκо јас пρавам. Понеκогаш знае и садови да измие. Ρетκо смуκалκа да фати. Двоρот го κоси тој. И аκо побаρам помош ми помага во бавчата (тоа најмн го неρвиρа). Генеρално мои се домашните ρаботи. Иаκо не ме остава на цедило аκо имам пеρиод... κаκо κиρетажата на пρ. Мн тешκо ја поднесов и немав волја за ништо... е тогаш се поκажа. А паκ κаκо што ρече @Rabbit битно е виспитувањето од ρодителите. А јас виκам фала богу што не е ни наедниот ни на дρугиот. Знае понеκогаш да го смρзи и да лежи цел ден. Ама толеρиρам еден ден. Штом види деκа очите ми се оκоκоρени и фучам, веднаш пρезема нешто.... епа не може сеκој ден мρза да те фаќа... нели? Добρа ви ноќ!!
Ех што убава тема сте започнале... мажи . Јас искрено не знам мм во која категорија да го ставам, дали во "помагачи" или "не помагачи". Домашните обврски се 99% на мене, знае да помогне ако го замолам или натерам... сам да му текне - НЕ. Откако се роди синко, првиот месец најмногу ми помагаше а од тогаш секој месец се помалку, скоро ич. Еднаш му се свртев и се му изнакажав, а неговиот одговор беше: "јас одам на работа, ти сепак си дома" . Ама еве дојде време за 2 недели ќе тргнам и јас на работа, па да видам дали ќе се смени нешто. Една феминка погоре пиша дека мажите стекнуваат навики од родителите и тоа е апсолутно точно. Свекор ми не сака ништо да работи, да може цел ден и ноќ само би спиел. Свекрва ми и таа само да си полежи, не оди на работа ама и по дома не и' се работи. Затоа многу сакав да имам маж со кого ќе можам да ги поделам домашните обврски, доволно за да син ми научи како треба да се однесува кон својата сопруга. Ама нажалост, некои работи човек ги приметува дури откако ќе почне да живее со некого
Хахахахахаха ме изнасмеа со мт. Ве читнав троа, ама не можам да пишувам многу оти ми се спие. И јас сум во Грција да се пријавам, ноќе станувам да раскренам оти мм многу ми "помага" околу тоа. Ај, барем со синко е по цели денови, го игра... Добра ноќ на сите.
Температурата може да ти е од млекото ако ти нсдоаѓа или се надевам не од инфекција на раната. Оди на гинекплпг, и градите ќе ти ги прегледа акп има потреба.
Ние сме тимски поделени со маж ми...он е центар, јас сум бек Уште откако се вселивме негова задача е правосмукалка и џогер (ви се верува дека скоро 3 години немам усисавано? ), а единствено моја е пуштање машина и бришење прашина. Правење ручек, миење садови, чистење купатило и тераса, спремање јадење за детето, и други ситни обврски, се' работиме заедно и наизменично. Неможам да се пожалам. Единствено раскревање му оди малце потешко, не му смета да седи во крш соба и да игра шота околу играчките Убав помин на тие што сте на плажа, кај нас дојде зима Дете е во градинка, јас на раат пијам кафе, и одам сеа да тупам мозок што да облечам за на работа.
Ми се верува за усисавањето : ти 3 јас 13 Кога правевме свадба добив на поклон еден усисивач но оставен дома кај моите и татко ми му го дава на мм и му вика "епа повели зете, на тебе ти го предавам и ти со здравје да си го користеш оти у наша куќа само јас знам да го користам ќерето не ми е научено" и среќа така бидна, дали десетина пати во овие 13 години го имам јас употребено!!! Чекам визита, поарни сме!!!
@Sunshine_1979 сега прочитав дека сте во болница, баш ми е жал. Ви посакувам брзо опоравување и што поскоро дома да си одите.
Добро утро мами, како сте? Ние сме станати од 6 сабајле и синко два дена е во фаза на максимум цицање навечер - 4 пати се буди за цице и ко ќе го пушти плаче Претпоставувам 3ки ќе излегуваат зш таков беше и кога излегуваа 4ки. Немам време за пишување но ве читам редовно. Со мм се комбинираме за чување на синко а и му воведувам ред за спиење ко за во градинка. Кутриот е ранобудник па едвај издржува до 11:30-12 на пладне да заспие. Синоќа дека често се будеше па и рано станат, го успав пред малку за да направам ручек за него и нас а и од времево му се спие. Вчера го однесов до градинка да прашам што ќе ни треба па два чекора кон учителката направи и шпринт накај мене. Наредна недела ќе почне со адаптација па ќе видиме како ќе биде. Веќе месец дена денот ни почнува со лажичка маџун па ме интересира дали и нешто друго да му дадам за имунитет? Исто сакам да ве прашам сеуште го ставам во џампер по 10-15 мин максимум да поседи во денот за да можам да зготвам или да средам нешто набрзинка па не знам дали е ок? @Annath кога се породив со синко ми кажаа дека му е кратка ресичката под јазичето и ќе треба да се сецне за да не му смета при изговарање на некои букви. Се консултирав со педијатар ми рече дека не е кратка и да оставам за понатаму. Па сега не знам до кога да чекам. Не знам ако е кратка ресичката за кои букви би било проблем за изговор Би ти била ептен благодарна за совет и мислење.
Обично кратката ресичка пречи и при доењето, односно бебето не може убаво да фати и да повлече. Иако не мора да значи. За понатаму, при зборувањето, може да пречи во изговор на гласовите во чие формирање учествува јазикот (р, л,, љ, поретко н и д). Сецнувањето е рутинска интервенција, особено што сега ласерски се прави, и нема никаква траума, ни крварење, ни болка, а брзо зараснува. Консултирајте се со стоматолог да ве упати на максилофацијална да си закажете да видите дали има потреба да се сецне и колку.
Обожавам да те читам. Најпозитивна и духовита си, дури и кога не ти е дојдено до тоа Ви посакувам побрзо да ве пуштат домче, цунка за Магде и голем поздрав до татко ти
I jas da si go pofalam mojot do sega da ne go urocam se pogodi, eden cuva dete eden pravi jadenje, cisti, pruza alista I sl. Nema masko zenski obvrski, osven peglanjeto e toa ic ne go saka, ali pa zatoa cisti so pravosmukalka, gotvi, wc cisti, alista pruza, se sto ima vo momentot dur jas go cuvam bebeto I obratno. Denes vremeto malku oblacno vo Neos Marmaras, ama na sinko mu se pohodi za spienje, a I mene za bananje vo more. Uste denes I tolku od odmorot.
Dobar den majki i od mene Jas nemam otvoreno Femina 10dena i sega neznam od kaj da pocnam da ve iscitam Nemam vreme za nisto osven za sin mi...Premnogu e temperamenten i ne zastanuva ni sek. Spie po ednas vo denot i toa po max 1h i toa vreme sto poprvo Majka mi, a bogami i dr lugje se mi vikaat deka ne videle do sega tolku prgavo detence na godinka. Odi, trca, site fioki bea pred raspagjanje pa gi zatvorivme da ne gi otvara veke, daljinskata i dvata puknaa sve gi mava od zemja i se smee ....Ovaa nedela preku 10pati padna ali dobro e sto ne place osven koga od spalna se spusti so glava pa cel se izvrte jas samo se svrtev da ja zatvoram vratata za da go uspijam Epten e interesen probuva da zbori i odi i pee nesto na negov jazik Epa majki sto da vi kazam ete mnogu ni e interesno po doma Za pomos sreka si imam vakov soprug kako sto imam pa nesmeam da se zalam Neka mi e ziv i zdrav pa za vtoro ke odlozime za malku pokasno kako sto trgnala rabotava Inace nedelava dobiv, ali den dva mi traese, bas cudno do sega ne mi bilo vaka
Мамички добровенајдов, немав време некако за фемина ич, скоро цело лето едвај отварав, ама ќе ме разберете, во иста каша сме сите. Еве не ние ко што гледате веќе пораснати, почнуваме да си тераме некој наш филм. Ми качи во петокот тт, брзо симнувавме и не качивме пак, еднаш само дадов далерон оти качи на 38.5. Ама мама не помина најдобро, уште сум со запушен нос и кашлање. Си попапав и атб, високо црп, а и да го заштитам дечкото мој да не го повтори.
@joy1 lele mnogu se izraduvav koga ja vidiv slikata so testot i morav da pisam pak So lesno bremenosta mila i da si rodis zivo i zdravo bebce (since ) @Mari* znaci ti mi go produzuvas zivotot so smeenje Kako ti se sveki i svekorot ? Ajde pa i ti dve nedeli se vo prasanje, glava gore
Фала ти @Kitten , Магде возвраќа бацки * Инаку баш сега ич не ми е за смеење, пак ми качи температура денес! Нз од што, чекам да повторат крвни анализи...многу се изнервирав кога ја видов жешка, главата ме фркна... леле, би можела човек да убијам за едно турско кафе, ама нема ...!!!