Da sum tamu zemam termosot i ti nosam tursko kafe da ti dojde dushichkata. Te razbiram za temperaturava, i nie bevme pred nekoj den taka. Taman vesela simna temperatura, nokjta ushte povisoka. Daj Bozhe da e posleden pat i da ve pushtat domche denovive. Bac do buckata
A ti budalce da ne si Velesanka Btw moram us sea da ja zavrsam taa rabota so nerviranjeto za ko ke dojdat da sum spremna
Фала ти бе срцко! Понуден ко почашчен Еве ја прими парацетамол, сега е веселка, ќе видиме до вечер! Мм ми носи наутро пред да оди на работа термос чаша со кафe,ама утрово ја заборавил а баш денес тмурно, дожд...фали кафе у пм!
Podobro ti e da si ostanis Velesanka Imam mnooogu rodnini tamu pa bracedite stalno mi velet budalce Spored mene najdobriot grad za popladnevo kafe Dolga redica kafici I sekogas polni so luge ohhhh obozavav da odam tamu edvaj cekav da dojde vikend I kaj baba mi tamu
Жени, треба да кажам што сакам подарок за беба, 7+ сме и се си имаме и колички,и џампер, игротека, точаче, надворешна лулашка, внатречна лулашка, хранилка... Некаде околу 4-5000 денари. Нејќам пари оти ќе ги потрошам за глупости. Дај спомнете ми нешто интересно за околу годинка дете што би можела да порачам ...
I jas bev so istive prasanja za rodendenot na sinko ali na pobliskite im kazav pari da mu dadat posto gluposti ne mi trebaat, a dr sve si ima pa Mu stavame vo Grave (stedenje i osiguruvanje) pa i jas bi ti predlozila nemas potreba od stvari ako ima sve stavaj vo banka ili na stedna kniska I vi posakuvam pobrzo da si bidete domce i brzo ozdravuvanje
Најпрвин со лесно да ви мине,и никогаш повеќе да не отидете таму со престој За поклон,можеби некоја интересна проодувалка(кај нас има такви)во вид на вовче,има многу тракатанци на нив,плус едукативни се,со звуци,се учат броеви,азбука на англиски...3д постелнините сега мене ми се супер за поклон за деца. И најмногу,според возраста на син ми(2год)му треба некоја гооолема играчка,да помине повеќе време,а ги има такви. Добар ден,тмурен дождлив и ладен.Синко едвај доседува дома,па сега со татко му отидоа на кафе во град. Денес заспа сам,но прво цицна и после си легна заспа.Ме радува,сеќавам дека веќе бебчето почнува да ми расте,да станува дете. Околу помошта по дома,мнооогу ретко и скоро никогааш ја немам од мм.Често е излезен,работи до касно и сама јас си го размазив и разгалив па сега не се ни трудам да сменам нешто.Јас кога спремам јадење за синко и за мм,кога наоѓам време и да играм и да го шетам,да средам 2куќи,сум исполнета.Знам некогаш да ,,прснам,, и да се развикам,но тоа се случува само кога нешто навистина прави а знае дека не треба,за да не губам дополнително време и за тоа(влегува со патики дома,храна што треба веднаш да се стави на ладно,ја заборава,негови документи или алати ги остава на дофат на детето). Спремам превкусна риба со сос,а намирисаа и гостите па ги чекаме.Вечер ќе има гужва,и најавени и ненајавени. Убав ден,мајки!
Abe ti kazav jas koj da pozdravis, mene sekoj den mi nudese da mi vari, ama jas slabo pijam kafe a za podarok nekoja ubava prooduvalka
Овој илјадарка оној пет стотки и се збираат, а ние за глупости ги трошиме. И јас мислам да и отвориш штедна и да ги орочиш. Утре ќе ти се најдат за детска соба, или ако имаш од поголемата можеш тепих, кревет детски има сега со цртаниве ликови. За кафе, уфф те разбирам. Дај тоа сестрите нека сварат едно, речи им глава ме боли. Не таму цел ден да седат по ходници и да урлаат. Патем, времево ептен ни се погоди. Синко се изнаспа за цел месец. Јас сум светнала сė. На 3 пати по 2.5h спиеше. Убајни ќе е ако вечерва штрајкува
@Mi-Ma , @kelebeim*** не може пари, уште за првата колешка се договоривме поклони да си купуваме и до сега за сите така тераме. Ако ништо друго ете проодувалка немам и ќе добијам идеја за уште нешто... @Mari* во зграда живеам, за нас нема место а не за вакво нешто! Леле, глава ме пукна...ми иде од ѕид да ја треснам
Здраво мамичкии еве сум и јас, ве пратам цело време ама никако да пишам. Честитки на феминката што остана бремена со трето и брзо оздравување на сите со температури. Ние сме добро, бебчо си спие, почна да заспива кај 8 и се буди во 9 и до 12 седиме па сега ке пробам да го скратам тоа спиење. Ве поздравувам сите и имајте благословена вечер
Jas imav edna prooduvalka na poklon dobieno i ja frliv od terasa sin mi namesto da ja butka ona perduf pa se prevrte na glava Taka da pazi samo kakva ke bide ovaa bozem nekoja skapa ali za nisto ne vredese. Jas od denes resiv da probame mm da go uspiva so sise mlekce pa eve go slusam place vo spalna i neznam sto da pravam Precesto cica, a veke skoro 13m i jas stvarno neznam kako ke go odbijam od cicanje
Нас денес ни беше прва ден во градинка на 10+ Јас бев на работа мм и мајка ми ја однеле без проблем отишла кај воспитувачката едно 30мин седела само малку плачела веројатно кога сватила дека нема познато лице,од утре се надевам ќе биде подобро.Одам на спиење оти до сабајле едно 5 пати ми се биди и башка сум прва смена,добра ноќ
Добро вечер девојки! Многу сум изморена. Се вратив од работа, ручав, па го однесов поголемиот син на логопед. Покажува интерес за да ги научи буквите што не ги знае. Во петок пак ќе го носам. На работа ми е супер. Колешките ми се погодија. Интересно ми е да работам со деца. Моите деца заспаа, а јас решив да ве дружам на форумов. Времево денес е ужасно. Цел ден врне. Неколку идиоти ме избањаа со колите. Намерно возат по вирчињата за да избањаат некој. @joy1 со лесно да си ја износиш бременоста.
Majki dali im davate orizova voda na vasite bebcinja i od kolku meseci ? Postarite vikaat mn bila hranliva.
Секоја реченица што започнува со 'постарите', особено кога се работи за моето дете за мене нема никакво значење. Треба да се слушаат помладите (и педијатрите), оние кои имаат исти или слични проблеми дома, оние кои читаат и се надградуваат. Постарите најчесто се застанати во времето во кое тие ги чувале своите деца, и се упорни во убедувањата дека ете, они така не чувале и ништо не ни е. Оние кои не сфаќаат колку времињата се сменети од тогаш. Секоја чест на исклучоците. Не те напаѓам, едноставно ти посочувам дека се што кажуваат свекрви, тетки, стринки треба да се земе со резерва. И да, оризова вода се дава во одредени состојви, при дијареа, стомачни тегоби и сл.кај бебето, а никако како замена за оброк или поради наводни хранливи вредности, тука сите тоа ќе го потврдат.