1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.528
    Ме растажи ептен, те гушкам мамичке:l::hug:

На kozuf, Carolin., Nataliii и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.271
    Допаѓања:
    7.418
    Нема збор за таа загуба. Те гушкаме :hug::hug::hug:

На Mother of 2boys, Mumoftwo30, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  3. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    495
    Солзи ми дојдоа...како се случи?
    Најтешката болка да си одиш од болница празен...

4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    6.981
    @LazaLaza те имам читано во темата за изгубени бебиња, тогаш заплакав, дури и приказната ја памтам. :hug::hug::hug:

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.604
    Допаѓања:
    22.748
    Здраво мајки
    Од болница пишам ;( од вчера сабајлето сме задржани, пролив има нон стоп, четвртокот почна вечерта и еве уште има, најмногу имаше саботата и вчера, ама и денес 2 пати вода, плус грчеви има јаки. Само инфузија му дават со калиум, лекот од дома си го носам сируп ентерофурил. Ама е мн дехидриран и го изрешетија од боцкање слаби се вените дехидрирани, значи само што излекува едно, заврши со антибиотици и по 2 дена пролив.
    Пукнав од нерви, што го затера цел месец :( еве пак прима сега, се надевав утре ќе не пуштат ама ако вака оди тешко
    @LazaLaza :hug: :hug:

На LazaLaza, Nataliii, Carolin. и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    6.090
    Нема утеха што и да напишам. Срцето ми се кине за вакви судбини :u:

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    495
    Ви помагаат ли мажите во домашни обврски? Али тоа да е сам да му текне да не мора да му се заповеда.. сум му рекла дур ја не се вработам не пипај ништо ти се сама ќе правам јас Али сеа со детето сум цел ден он работи и постигнувам навечер кога ќе легне малиот чистам и ручек спремам за другиот ден. И пред некое време многу бев болна не можев од кревет да станам и дома хаос ништо не подигнал се изнервирав барем ѓубре да фрла , маса дс раскрева.. знам дека работи Али може нешто минимално барем да помогне ни садови не мие ни усисава ни прашина. Незнам дали е себично да му давам обврски дополнително сепак работи а и јас бев таа што викаше сама сакам дс си средам неможеш ти ко мене порано кога се нудеше... А имаме дете што навечер јаде на 2 саата и морам дс се молзам на секој 2 саата он не е станат навечер си спие фул 8 саата јас сум ко зомби.

На Nataliii, Carolin. и sani99 им се допаѓа ова.
  8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    12.888
    Он е на работа 8 саата, ти си на работа 24/7.
    И јас сум дома, и јас бркам речиси се по дома, ама кога ќе дојде од работа може да земе дете да прошета на пример. Не готви, ама може да ми купи јадење по пат накај дома. Не чисти, ама раскрева садови, секоја вечер кога ќе си легнам пушта роботчето да помине.
    Додека он е на работа фул, ти си исто така фул на работа по дома. Кога ќе си дојде, двајцата сте дома и обврските треба да се делат. Дури и ти да готвиш и чистиш се, ако ти го земе детето дупло побрзо ќе го завршиш тоа, па да можете и двајцата да имате некој слободен момент во денот.

На MartinaMM, Nataliii, kozuf и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    145
    Јас буквално може да кажам дека само не можеше да ми го роди бебето, друго апсолутно се прави :D Така да нема врска што јас моментално не "работам" и он не е некој асистент по дома туку мој партнер и рамноправно учествува во сите обврски. А ако воопшто не му текнува, мора ти сама очигледно да го потсетиш дека не може да живее како гостин во куќа и не воопшто не е себично, туку е најнормално да си кренеш после јадење со било кого да живееш или да исфрлиш ѓубре пред работа.

На Nataliii, Thor, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.130
    Допаѓања:
    50.458
    Помага ама низ нос ми вади после и во се ми се меша.
    Јас сум на работа пример тој е повеќе слободен и ако исмука или направи јадење и нешто ако не е по негово одма ти како госпоѓа си дојдеш дома јас твоите работи ги завршувам демек јас дома сум седела.
    И работите се поделени женски на мене машки на него биле.
    И во се ми се меша тој да каже дека требало се да стои, вилушки ако не се наместени по негово одма вика.
    Пред некој ден ми се развика зошто не биле подредени садовите за миење во мијалникот па за 2 мин ќе ги мијам што има да ги подредувам не знам.
    Се сака под конец да е.
    Ако дојде некој кај нас како дете да не нема, трошка не сака да падне ако падне дека сум гледала не сум била домаќинка.
    Чистењето му е пред се дури и пред нас.
    Секој ден се караме ради тоа негово чистење и јас сакам да е чисто ама тој претерано сака, ова е куќа не е музеј.
    Џабе што е толку чисто кога не уживаме ние.
    Порано не беше толку ова секој ден караници и навреди за што за глупости само.

На Nataliii, Carolin. и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  11. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.927
    Јас чекам да се породам, 40та недела терам, не сме со деца уште. Ама маж ми низ дома ептен многу помага. Работиме и двајцата од дома, и после два месеци јас ќе прекинам породилно и се враќам на работа, тој ќе остане уште 7 месеци. И ова е баш бидејќи ептен помага. Инаку не знам како ќе беше, некој од нас ќе мораше да даде отказ.
    Смука, џогира, готви скоро се', машина пушта/собира, сушара, меси леб, раскрева, ѓубре само тој фрла... Што и да го замолам дополнително од ова прави. По него пример пижами си дипли, и си ги става на спална. Алишта што ќе се пресоблече, не ги остава така..
    Кога почнавме да живееме заедно (пред шест години некаде) беше скроз спротивно од сега. Ама маживе се work in progress ептен. Многу трпение треба, и секако взаемно разбирање. Мора да сфатат дека и дома обврските мора да се поделат. И тоа да не го гледаат како да помагаат на нас, туку и тие тука живеат.
    Да е до него, нема да помага со чистење толку. Се нервира кога било дома како во аптека, ако не било малку расфрлено не се осеќал како да е дома. Ама сепак знае дека јас не сакам расфрлено ич, па нема избор освен да помага. :)
    Е кај мене е проблем ако променам нешто од едно да стои на друго место. Треба по сто пати да го потсетувам, за да се навикне. Промени воопшто не сака, за било што во животот.

Мора да работат по дома и тие ако сакаат да бидеме среќни и сепак одморени колку-толку. Инаку ќе клапнеме од премореност со одење на работа, и цела грижа околу домот да е на наш грб.

На Nataliii, Carolin., dead.flower23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    495
    Е ова е МАЖ браво секоја чест ќе мора и ја да го дисциплинирам. Али нигде во животот немам сретнато маж што дома чисти или готви татко ми ништо да има пред него ѓубре само ќе го прескокне дедо ми исто така се воспитани. А јас го жалам што оди на работа у смени. Многу заостанато општество сме жената и работи и деца чува и цел товар на куќата е на неа. Ја и трудна пред пораѓај дома смукав рибав плочки он ќе вика немој ја ќе средам и никогаш не средуваше..

На Nataliii, LadyR, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    3.975
    Допаѓања:
    7.350
    И на мојот мајка му му носеше послужавници ручек во кревет, па еве го фаст форвард 4 години заедно живеење ми вика не ја викај чистачката не ми ги брише убаво прозорите, јас ќе ги избришам. Отиде купи робот да смукал секој ден, многу му се собирало од децава трошки, а спиеше кај мајка му со пепељатата во кревет.
    Трпение и подучување и ќе го биде :D

На Nataliii, Thor, merriel0 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    1.934
    Мајка, немој да го жалиш , па чувањето на дете е далеку потешко од секоја работа .
    И јас сум немала таков пример на маж во околина , се да им биде донесено на маса да се најадат и да станат , ама тој тип на маж несакав да го имам крај себе .
    Не викам дека е сјаен , но што и да му кажам ќе сработи. Викенд обавезно правиме мини генералка дур дете спие 2 саата и сме поделени во обврските , он чисти 2 тоалета , после ако ми остане џогирање па и џогира. Или па ќе изнесе дете надвор и јас ќе си сработам без да ми се мотаат уз нозе.
    После работа е исто инволвиран во занимација на дете или ќе ја изнесе да ја прошета па јас ќе сработам нешто или едноставно ќе лежам и одмарам.

П.с. пред некој ден ми вика најди си чистачка нека доаѓа еднаш неделно ќе ти ја плаќам неможам више да чистам вциња :rofl::rofl::rofl: . Па ако имате препорака пишете:D

На Nataliii, kozuf и Carolin. им се допаѓа ова.
  15. Dodo1

Dodo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    871
    Маж ми работи ноќна смена цело време преку два дена, и најчесто преку ден е дома. И јас сум бремена скоро 9ти месец, немаме деца ама веќе 2 години живееме заедно и од почетокот така се однесува па знам дека ќе продолжи и понатака. Он додека е слободен преку ден а јас сум на работа, поминува со правосмукалка секој ден, со џогер, собира или пружа алишта (само моите гаќи не знае да ги дипли :rofl:), полни машина за садови или ги собира чистите, фрла ѓубре итн. Буквално се. Он пазари се за дома и тоа без список:lol: Можам да кажам дека 90 посто од домашните обврски се на него оставени. Јас правам ручек после работа и вечера кога како и чистам вц зашто сакам да ми свети хахах. Иако он се средил преку ден, од кога ќе ручаме додека јас се дојадувам (пола саат јадам) он ја раскрева и масата. За викенд заедно пазариме чистиме и средуваме, па и заедно готвиме. Ме разбира дека сум поуморна од него и поненаспана и фала му на господ што е така. Е затоа навечер си имаме време да си се посветиме еден на друг, да си гледаме серија, да излеземе на шопинг или со пријатели, да викнеме гости или да одиме на гости.. Е сега сметам дека ова доаѓа од домашно воспитување ама па и човекот треба да е таков. Татко ми да се превртува дневната со прст нема да чепне што од такт ме вади:@

На Nataliii, kozuf, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    19.647
    Де препорака шо купил, да му купам на мојов за годишнина. Греотка е да го гледам како се наведнува со стик правосмукалката :rofl:

На Nataliii и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    3.975
    Допаѓања:
    7.350
    Xaomi s10+, топ е.
    Земи му на човекот, ќе се преороди :D

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    19.647
    Леле баш таа шо ја меркав
    Ми требаше потврда дека е добра :D
    Најскап поклон ќе му биде до сега мме...

На Nataliii, sani99 и Tea SK им се допаѓа ова.
  19. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.137
    Ахахахахахаххахаха ме изнасмеа :rofl:

На Nataliii, kozuf, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    11.424
    Моја препорака, само Роборок. Специјализирани се баш за вакви правосмукалки. Еве 2 години маста му ја извадивме, вреди за секој денат. Одамна ни е како член на фамилија, си има име и се пропратно :)

На тема мажи, јас секогаш викам он не треба да помага, туку да си сработи. Како да помага а живееме заедно. Само јас јадам во тие тањири, само јас користам вц? Детето колку што е мое толку е и негово.
    Освен што не му дозволувам да ми ги дипли чистите алишта, затоа што не ги реди под конец како јас што сакам, друго се прави.
    Одамна се научи и да ги сортира по боја алиштата, машини пушта, сушари, средува, брише... Генералки заедно правиме секогаш, прозори подобро од мене брише.
    А за дете обврските ни се исти, дури и он повеќе презема околу неа. Искрено не се сеќавам кога последно ја имам избањато, секоја вечер негов дел си е тоа.
    Уште од бебе, освен што не можеше да дои се друго правеше.
    Некогаш од такт ме вади со самото тоа што постои, ама тој човек е моја карпа, поддршка за се и ги љубам неописливо многу.
    Имаме едно дете, друго на пат, ама љубовта кон дете е една, прекрасна, искрена,чиста, а тоа што го имаме јас и тој ми е once in a lifetime чувство и сум му вечно благодарна за се. Ветер во грб ете така можам да го опишам.

Ете така го исфалив, а вчера му се издрав дека многу лошо ја ропа краставицата до ходник го слушам.

На DaisyDream, Nataliii, Thor и 4 други им се допаѓа ова.