Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    21.668
    Хахахаха уште некупена знам дека ќе се вика Љубица :hai:
    Кој знае - знае :rofl:

На Nataliii и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    11.830
    Нашево е машко, Џоле се вика :)

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    21.668
    Ејј Џоле ни се вика блутут спикерот
    По Џорџе Балашевиќ :rofl:

На Nataliii, thinkerbell и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.128
    Крај!

На strelec231992 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    11.830
    Нашево е по оноа изречицана ако си ја слушнала некогаш, од времето на моите е мислам.
    "Ќе си го мазам, ќе си го пазам и ќе си го викам Џоле"

На Nataliii, WhiteCat33 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.934
    Не ми помага, туку и тој се грижи за домот и детето исто колку и јас. Од старт кога почнавме да живееме заедно ни се поделени обврските за домот, а подоцна и за детето. Не можам да замислам да функционирам на друг начин, некогаш кога читам тука како е се на жените оставено косата на глава ми се крева.
    Колку што јас седам и користам се во домот, исто и тој. Детето е исто заедничко, па оттаму и обврските се заеднички. И двајцата работиме, во 17ч се прибираме дома. Ако мене ме чека се после тоа, кај ми е крајот.
    Прозори брише од прв ден, и подобро од мене. Правосмукалката е негова, јас ептен ретко усисувам. Робот не можам да му купам оти имаме од дебелите теписи, а не сака да ги мењаме, па така нека си го :)

Заедно пазаруваме, за синко се прави како мене, и му готви, и го бања. Само што не можеше да го дои, единствена моја обврска беше тоа :)

Сега сум бремена со второ, од прв ден си го презема и вцто, да не фаќам средства.

Последна измена: 12 ноември 2024
    На troublemaker94, Kikikikiri0405, Tiny Love и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    1.821
    Е истиов на мојот му го купив за роденден. Спакуван со машничка со се. Рече дека е најубав подарок што некогаш добил :rofl:
    Од истата причина како и твојата му го купив:D

На Nataliii, Mother of 2boys, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    837
    Браво..
    Моја грешка е веројатно што кога почнавме да живееме заедно му реков ти ништо не треба уживај доволно е што работиш и дома купуваш тој се нудеше што треба да помогнам да излупам ли компир и ќе го лупи 20минути ..али не ми беше проблем без дете ..сега со дете е друго ми се спие и добро би дошло мала одмена .

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    18.034
    Здраво мајки
    Како сте?

Залади ептен кај нас, најтешко ми е што не можеме надвор да седиме многу, го вадам по саат-саат ипол да се истрча околу 10-11 ама нема сонце па нема ни жив човек по улица или дворови. Во неделата со на мм сестра му ги однесовме во игротека демек да не се дома нон стоп ама ете ја внуката болна од вчера со темп до 40 крева, а јас спиев на штрек само го проверував ноќеска, му беше затнат носот ама помина за 3-4дена, давам витамини, цедам лимони портокали, си јаде он и овошје зеленчук ама гледам колку може да одбегнеме разболувања, сакав и мрп да ставиме ама зимава мислам од страв нема да му ја ставам да не му падне имунитетот.
    Веќе игротеки толку, само на отворено нека е ладно облечен и ке нема гајле.

За мм помага ама треба да му фечам и му кажувам тоа и тоа треба да се сработи, порано се нервирав зошо не му текнува. Ако не му текнува јас ке го потсетам, ич да не му ја мисли. Ако не фрли алишта за перење нема да има чисти, еднаш му кажав мислеше се заебавам имаше куп чорапи до шминкара, и дојде а бре немам чорапи перени, а викам кај стојат чорапите за перење не сум видела, виде не виде си ги става во корпа сеа. Се научи и да реди садиви во машина и да вади, знае и да пушти за перење шарени бели каде што како, ама не му давам он да полни 3 пати ми офарба се со чорап, јас местам он пушта у 10 на ефтина :lol:

@lackygirl побрзо да поминува, како сте сега? Подобар ли е баткото :l:

На Nataliii, lackygirl, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.528
    Допаѓања:
    8.761
    Јас нов тепих купив. Ми се уплетка во стариот дека бушав беше :D

На Tiny Love, Nataliii, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    1.915
    Мора да си кажеш дека ти треба помош уствари тоа не е помош си ги делите обврските низ дома.Моето бебе ми спие по цел ден во раце, ако маж ми не прави ништо јас незнам како би постигнала. И јас некогаш имам грижа на совест дека работи а јас сум на породилно ама па доволно е што цела ноќ станувам на секој саат или два да дојам. Се прави низ дома нема мое твое или машки и женски обврски, јас машина немам пуштено одкако останав бремена.

На Kikikikiri0405, Nataliii и sani99 им се допаѓа ова.
  12. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    194
    Исто и од мене препорака за Роборок, веќе 4 ипол години го користиме, за во стан е измислен :) Но, сепак според мене си треба и стик правосмулалка за ќошиња, гарнитура, столчиња итн, така да и тоа морав да му купам на маж ми за да биде 100% ефикасен :D

На Nataliii, LiquidLuna, sani99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    7.735
    Препорака за робот: Xaomi Mop 2 Pro. Може и само да смука, може и да џогира и да смука во исто време. Ама еднаш неделно пак со другата правосмукална поминував, бидејќи роботите не смукаат скроз со иста јачина како обична правосмукалка.

Ама рака на срце, од кога купив Dyson, го немам вклучено роботот. Не прави проблем маж ми и за да смука со Dyson-от. Дури и попрактичен е ако нешто ти падне или се истури, зимаш и за 30 секунди исмукано е топ. Иако е стик и треба да смукаш со неа, ептен добро чисти и брзо. Станот е 72 квадрата, за макс 10 минути е готов со се менување на главите и за теписите да се исмукаат.

На Nataliii и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    21.668
    Леле леле сега ко ќе му отворам на мм, па ко ќе му кажам така романтично, со заводлив поглед - "Срце мое, љубов моја најголема, сакаш да си бираш роботче или сакаш да те изненадам?" :$
    Уф, па ко ќе му кажам дека на Шаоми може и да прска :tmi:

Порничи за домаќинки е муабетов :inlove:

На Ceneva, Mom's_life, Skyler81 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.870
    Znam nekade po temive se zborese za privatno zdrastveno ama nemozam da najdam. Kazete mi iskusvta koe e najdobro da go zememe? Kolku sto citav nekoi ne priznavale pregledi i slicno... Znam za Unika ko da citav deka se ok, a Triglav ili Koracija zafrkavale ako ne greasam... Se mislam megju Eurolink i Unika? Najveke mi treba za decava za nedaj Boze na urgenten vo Sistina ili lezenje i slicno zosto i onaka posle nemila slucka na klinika deca ne nosam. Kakvo iskustvo imate so privatnovo osiguruvanje?

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    И кај нас се поделени домашните обврски, ама за чистење јас сакам да си чистам :D второво дете од 4 месеци досега еве година и 3 месеци е го чува прво тој од 22ч до 2, 3ч зависи како ќе спие после јас го преземам до 7ч. Колку толку поспивам овај пат, врзувам сон и многу ми е полесно спрема првото дете кое го чував сама.
    На овие роботиве не му верувам многу, дури не издрпам јас убо ко да не е метено :rofl:
    @Carolin. Подобар е денес, уште сме во болница, денес нема водени столици ама има 5 кашести и се надевам дека утре ќе не пуштат. Мора да намали на број со столиците. На диета е, само банана, гризини, компир варен, посна бисквита тоа јади. Фала богу нема вечерва инфузија, иначе секој ден по 2 имаше и течат многу споро цели 4 часа една, 8 часа денот иди, раце ми паднаа од држење, борење зо него. Му се смачува, дете, на кревет 3 дена ги помина, а му се оди му се игра.. Се расприкажав, да се олеснам и овде :)
    Башка ми е жал за другото дома :(

На Kikikikiri0405, 1209, Giiirl23 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    77.119
    Не ми помага зашто не ми е гостин маж ми. Си делиме обврски, еден прави едно, друг друго, децата исто знаат дека треба да се вклучени во домашните обврски зашто сама ниту сакам, ниту можам се да постигнам.
    А и сите сме свесни дека ако сите фатиме по нешто да правиме, повеќе време ќе имаме и да прошетаме заедно, и кафе да се напиеме на раат, и на децата да им се посветиме. Домот е заедница, така да се што е обврска е заедничко, па така и го тераме, заеднички.

На Kikikikiri0405, Mother of 2boys, Miss_S и 3 други им се допаѓа ова.
  18. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    11.830
    Ние сме во Триглав моментално. За дете до сега се одлични, а маж ми два пати за глупости го одбија.
    За горнореспираторни инфекции покриваат 70%, се друго е 100%.
    Летоска дете со пневмонија, ртг, крвни анализи во Систина се ни покрија. Пролетта лежевме во дневна болница 18000 плативме, ама ни ги рефундираа за една недела. Минатиот месец лежевме 2 дена во Систина со стомачен страшен беше, со најава за прием ни денар не плативме. Мислам дека лежењето и терапијата ќе не чинеа околу 600е и плус ден претходно на ургентно на прегледи ја носевме па инхалации со адреналин, се покрија.
    Претходно во Сава бевме, мене со мислење од невролог без проблем ми одобрија магнетна за неколку саати. Ама еве последно на брат ми и од сава му се занесуваа. Во секој случај многу се исплати.
    Само тоа еуролинк мислам не. Нема човек што се пофалил од нив.

На Nataliii, TheSecret и Carolin. им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.870
    Jas triglav imav letovo zemeno patnicko. I zavrsivme so stomacen tamu vo bolnica. Ne bev zadovolna od usluga... Moze za zdravstveno e drugo..

20. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    11.830
    Види и Сава. Јас сум презадоволна. Исто имавме земено и патничко од Сава и таму заглавивме со ковид (по 100ти пат) и дома се не рефундираа.
    Преку фирма колективно би се осигурале, или само децата како физички лица? Преку фирма има многу повеќе поволности и премиите се различни.