1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    885
    Нашиот робот го крстивме Митра. Добра работа за со дете да не бучиш и влечеш толкава правосмукалка
    Дојдов да се изнаплакам пошто веќе не можам!
    Кажетр ми што е работава кај да го носам?
    Нејќе да се бања,а види кадичето или општо тушот со вода крева нозе се тегне по мене,пишти,плаче. Да не зборам пелена мењање па тоа е мислиш го носам на колење,цела соба му ја дадов да ја држи не бе бато отиде он со гол газ низ кревет бега или зајдува плачејќи ако не му дозволам да се сврти.
    Немам више памет во главава
    За вечерното успивање да речам добро е што не не пријавиле да дојдат да проверат што е со детето и родителите.
    Не можам ни на кревет да го легнам нити во раце такво дерење плачење јас прееска дури не знам ќе звучи лошо ама од што од инат плаче и се треска од земја го оставам да поплаче па го кревам,ова више е претеризам дури мислам дека нешто му е од толку плачење.
    9 месеци е за 10дена 10месеци никогаш не бил ваков,а преку ден си игра и си е мирен извади 8 заби ни се потрошија гранулите,нарачавме нови се тешам дека со нив ќе е подобро
    Не знам помагајте сакам да се обесам,плачев откако он се смири, ми влева гнев некој така кога плаче за ништо навечер пред заспивање а му се спиее не знам не знам помагајте ми пред да завршам во лудница
    Лошо е од преку ноќ се смени вака никогаш не правел
    Главава ми пука,дојам дијазепам да мавнам смеам?

2. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    3.817
    Кога сака чисти подобро од мене, кога нејќе глуми хендикепиран. Во кујна не влага тоа е јасно кажано, ама ич не мора моја си е. Кога се праи мутав си наоѓам начини.
    @dead.flower23 нема ручек денес, оди до пицерија подигни нарачав, корпата у раце дај му ја пружи алишта јас да зготвам, земи пребриши јас ќе пуштам правосмукалка. Не прашувај не се карај како најбитно, секој пат кога се скарав не ми помогна. Со фино лизни мазни се праи.
    Сум го оставала и јас со неперена униформа дур да сфати некои работи, па сакал нејќел легна на брашното.
    Грешка ти е што си рекла јас се ќе правам. Тоа ти е веќе земено здраво за готово од негова страна.
    @LazaLaza една голема гушка, сила најголема да ти дава Господ:l:

Да ве поздравам одамна не сум пишала. Растеме се тркаламе , се качува кај стигне, бељи праи, пресмешна е , мамина маза најголема. Уште малце 10 месеци и веќе почнав пополека да планирам роденден. Едвај чекам:inlove: Планот ми е голема забава, со најубаво фустанче за цуцката. Него како ќе се издржи зимава? Деновиве сме малце повеќе дома зашто залади и нервни сме двете:D прва зима со дете што разбира, лани беше новороденче , не знам што ќе се праи. Сите околу нас болни, гледања со друштва редуцирани, маж на пат два дена утре си доаѓа , го чекаме ко Нова Година:D Колку му се радува , па кога ќе каже тата да се стопиш. Пиле мало:l:
    Ајде на по една чаша вино кој заспал деца:d:

На Mother of 2boys и kozuf им се допаѓа ова.
  3. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    419
    Мајка напиј се бруфен или парацетамол ќе ти помине главоболката. Дијазепам мислам не смееш. За другото немам совет, моето било такво кога вади заби. Провери ги непцата да не има нешто ново? Ако има можеш да дадеш и еднаш пола доза ефералган сируп ќе видиш дали ќе помогне.
    Сигурно го мачи нешто па плаче, не верувам толку мало да манипулира да бара нешто посебно. Држи се :l:

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    885
    Ќе видиме утре ќе проверам и пробам така,мал е што викаш ама плаче до несвест а а го седнам на пц демек да штрака на таст се смирува или да ја пипка кантата пошто му е интересен капакот дека се мрда. Не знам а преку ден мака нема си игра си збори си се смее више не знам што да мислам
    Фала ти во секој случај:inlove:

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    7.646
    Леле мајко мене одамна ова ми се дешава со малата. 2 години и 3 месеци има. Не се издржува ова плачење лутење за се нешто. Ништо не и е по ќеиф. Ако не е по нејзино, дига се во воздух. Што ќе се прави со девојчево не знам некогаш сум размислувала и за на психолог да ја носам, ама ипак мала е уште. Знам дека и овој период ќе помине брзо растат. Ама не се издржува.

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    76.511
    И кога се изморени и им се спие знаат да плачат така. Од заби, од глад, ако немале убава дремка преку ден, ехееее, мал милион работи :D
    А се во фаза кога се ги интересира и се сакаат да пипнат и да направат (а не им "држи" газето).
    Диши длабоко, број до недоглед :D и ќе помине.
    Апче не помага, само трпение.
    Ако ти е за утеха, поминува и станува полесно :l:

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    419
    Кажи кога станува полесно, 15 месеци веќе чекам ;(:D

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    76.511
    Оф, душа мила :hug:
    После три е најлесно :tmi:
    Зборат, тргнати се пелените, јадат сами и редат бисери :D
    До три имаш бранови, некои така појаки ама издржливи :D

На Dennings и kozuf им се допаѓа ова.
  9. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    419
    Хахаха ми викаа прво после 40 дена е полесно, па после 4 месеци, па после 9, годинка, ехеее :D:D:D
    Некако потешко станува ама и ние сме појаки. Ќе ги издржиме брановите

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.593
    Допаѓања:
    8.480
    Ne preku firma sakam kako fizicki lica semejno osiguruvanje za site cetvorica, a moze pa i samo decata zavisi od ponudata.

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    76.511
    Нели? :D
    Јас си викав цело време, одвај чекам да почне да седи, ќе се заигрува и полесно ќе биде. Ама заборавив дека тогаш почнува "забавата" :D
    Силни сме ние мајките, ќе издржиме и после ќе уживаме кога ќе спласне бурата.
    Колку и да сум исцрпена од периодов, сакам подолго да е вака мал, некако многу брзо ми порасна и тој и двете поголеми и знам колку ќе ми фали ова :l:

12. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.489
    Допаѓања:
    5.039
    Си викав кога беше 3-4 месеци, да затопли, да почне да седи и на кафе и секаде ќе е полесно. Следно ај да прооди, ќе е полесно. За ова сум се излажала до бескрај. Оди натерај сега дете да седи.
    Па ај да почне повеќе да разбира, па ај ова, ај она и така скоро 2 години се тешам.
    Сега terrible two, па terrible three да чекаме и ќе си врви во чекање времето.

13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    9.190
    Уште малку 4 ќе е мојата,ама брановиии не да има,не знам кога ќе престанат
    Секој ден бројам до недоглед (facepalm)