Јас мојата на 19 месеци ја одбив и уште ми е криво, а 3 ќе полни. И мене ми беше посебен тој бондинг. Инаку не мора да значи дека "секнало". На 16 месеци цицаше само навечер, фативме ковид и завршивме во болница да лежиме, таму нон стоп ја ставав да цица затоа што ништо друго не пиеше, а требаше да хидрира. Кога си дојдов дома бев како со новороденче, млеко се преполнив, она почна да бара како да е бебе, може и затоа брзо после тоа ја одбив. А да, на ексклузивно доење беше до 6м, ад не пиела и пак е поболна од некои на ад... Кога сме кај болести, затоа дојдов да си олеснам. Кога ќе се разболи многу сум миле паника со секакви сценарија. Во последните неколку разболувања со температура и до 39 со нешто сум ја чувала па сум давала сируп. Денес не знам што ми стана, додуша и омалаксана беше, не ни јадела од попладнето, не сакаше ни вечера, едвај 5 залчиња, растворив електролити, крена 37,8 и малку ми олесна оти претпоставувам дека и е од температурата, и сируп и дадов, мн ми беше жал. Сега заспа. Јас среќа се наспав синоќа, па вечерва ќе си ставам аларми.
Се десило што се десило, гледај на светлата страна дека без проблем прифаќа ад зашто одбивањето е уште постресно за цело семејство. Околу имунитетот и цицањето јас имам обратно искуство така да, не се секирај.
Ако ти е за инунитет од цицање, не се потресувај, тоа можда до кај 8 недели кога е бебе, тогаш се примаат сите антитела од мајката. Ќерка ми беше доена до 1 година, почна во градинка сред лето на 11 мес, пепел беше. Синко сега од 2 месеци е на формула, сестра му до сега 2 пати со температура била, он ништо. Другарка исто има поголемо детенце и бебе, бебево на 40 дена со температура од баткото фати некој вирус, а бебе што цица повеќе не сум видела, 24/7 на цицка беше. Никакво правило нема.
Сакам да ве прашам дали сега брзо некој вадеше извод за новороденче и дали ви е двојазичен ? Се мислам да поднесам приговор никаде не рековме дека сакаме двојазичен...или сега така ги праат по ново сите документи двојазични
Maz mi bese voopsto ne mu dale ni baranje ,tuku usno kazuval.I nikoj ne go prasal za dvojazicnost. Se nadevam deka moze da se ponisti ovoj da se izvadi nov .
А зошто е толкав проблем што е двојазичен? Сега ќе аплицираш за еднократна помош за новородено, и следно кога детето ќе е полнолетно за што и да му треба извод ќе му речат не постар од 6мес и ќе вади нов. Јас не би се замарала по втор пат да вадам.
Е де голема работа. Пријателка аплицираше за интернационален и требаше за во Америка, талентите и дадоа извод на француски.
Интернационалниот е секаде на Француски, не дека направиле грешка. Исто беа сите мои документи кога аплицирав за интернационални за англиска виза и документи за таму и јас бев да прашам мислев грешка е, рекоа не такви се обрасците.
А бе јас сега вадев интернационалрн извод и венчаница на англиски беа, 99% сум сигурна ме замислувте сега. Ем ги извадивме интернационални ем плативме 45е за преведувач
Не знам, моите беа на француски, немав никаков проблем со нив и убаво се сеќавам дека прашав зошто. А и јс плаќав преведувач за други документи ама за интернационалните не ми правеа проблем што се такви.
Како секаде е на француски и зошто? Она го преведуваше на англиски судски, во Америка не проаѓа француски.
Не знам зошто, ете од МК моето беше на француски, а сега видов и интернационалниот на бебево од Англија е исто со англиски и француски
Ама тоа ми е логично во ЕУ официјални се ама па кај нас...до душа ГБ не е веќе во ЕУ . Ќе го истражам ова во текот на ноќта, бебе е затка во носот, ќе си спие во раце кај мене, бар занимација си најдов