Еве го и мојот прв коментар тука од кога сум со бебе ми требаше време да се префрлам од труднички муабети бо мајчински Сакав да ве прашам со што да ја мачкам малата дека лицето и е изнафрлано и сега веќе и суво... до сега не и ставав ништо али жал ми е веќе ваква да ја гледам. Инаку е 4 недели веќе ... Ве молам кажујте
Здраво мамички. Неколку дена немам влезено на фемина, сте се распишале а неможам баш се да разлистам. Детево спие на плажа, мм се брцка во море. Јас се релаксирам на фемина Малава ми се исфрли со ситни брунчиња не знам дали од сонце дали од антибиотикот(до вчера го пиевме) има само по грб и стомак. Ја мачкам со 50 фактор се надевам нема да се влоши Јас се поправив 2 кг за 4 дена што да правам не можам да одолеам посебно на слатките(дома не ми текнува на слатко). Штом заврши одмор мора на режим да си се вратам у нормала Ептен си се одморив, ако сум со дете на одмор. @јоу1 честито бременост, да си го изнаносиш со лесно и да биде живо и здраво бебчо па што сака нека биде ептен се израдував за тебе. Кога ве читам вака со деца бремени па и факултети запишувате ми иде и јас да забременам набрзински но одма нешто ме стопира и се навракам од одлуката. Здравје ќе биде валда некад
More kako mi se spie I mene, sreka se vrativme od odmor, ni se posreki so vremevo, samo vcera popladneto ne bese naj naj. Sega ranejki go sinko mi tropna nesto na laziceto, ni izleze prvoto zabce, 1 dole levo. Treba da castam. Sto se pravese imase nekoj recept?
Имам богами. Пред некој месец викав да напол и малата 2 год и почнуваме со работа. Сега како се ближи(октомври ке правиме 2 год), ми се смени планот викам ај подобро од август 2017 да почнеме да правиме бебе . Се надевам нема да продолжи пролонгирањето. Сакам да сакам бременост како за првото а не да родам ради малата или таткото или што ти знам. Се надевам ќе го осетам тоа чувство, таа желба тебе што филмови ти се мотаат?
Ништо не мачкај, само ќе се исчисти. Нормални се кај сите бебиња. Инаку за вакви "проблемчиња" обрати се во темите за бебиња од 0-6м. Јас немам уплав од второ дете, само немам услови Ќе почекам уште некое време, барем нешто да се среди.
Јас и мм сме хронично ненаспани од малата. Од прв ден па се до ден денес (2г и 2м.) она ноќе се буди и ние само ја презаспиваме. И одбиена е од цицање и солидно си јаде преку ден, заби излезени и пак ако не секоја секоја втора вечер се буди, некогаш успеваме да ја презаспиеме, а некогаш си станува и си игра саат-два. Можеби да го немавме овој "проблем" би одела на второ, ама со оглед на тоа дека 2г. немаме врзано повеќе од 3-4 саати сон, а не знам ни до кога ќе трае ова, во блиска иднина на крај памет не ни паѓа второ дете.
@zuto cestitki sekoja cest mamicke @Sunshine_1979 so lesno i guski za vas dve @joy1 Imas dve angelcinja grizi se za niv ti posakuvam SE najdobro. Vi posakuvam na site ubav odmor i bezrazlika na vremeto uzivajte. Mnogu ste iznapisale jas cesto ve pratam no nemam vreme da pisam inaku sme dobri so bebuska srcka e. Za pomos od mm ne se zalam i mene i bebuska ne gleda kako kralici fala mu na Boga sto ne spoi i na sekogo mu posakuvam da ima vakva osoba pokraj sebe za cel zivot. Site Ve guskam i baknuvam imajte ubav den.
Eve ne i nas nastinatiOd predhodno noseto i bese zatnato a od vcera pocna da kasla i sabajle na lekar.Ni kaza malce crveno grlo,krvnata slika super i nema antibiotik osven fizioloski rastvor vo nose i nekoi vitamini.Prvpat mi nastinuva od koga e rodena i sabajle malku bev .Denes cel den se drzime vo raka," srekja" slabicka e pa pomalku me bolat racete Inaku ova dozdov nosi nikakvo raspolozenie.Sega duri osekam potreba da idam na odmorAma aj naredna godina se nadevam.Vikendov moze ke imam gosti-brat mi i snaa mi so vnucinjata pa ke bide turbo so 3 temperamentni decinja.Niv si gi sakam kako svoi deca ,i den denes koga odime da kupuvame nesto za kerkickata obavezno po navika gledam nesto i za niv.Tolku od mene,se nadevam utre so podobri vesti ke pisam
Da ti se n3vido vo gradot glupav i vo ranotava sto mi e daleku od doma. 1 saat sum zahlavena po pat malaj foma a do pola pat sum. Doma mm zbesnuva decava mu kenkaat nervozna sum u bestraga. Ete tolku da se pozalam
Od nervoza pola bukvi sum gi utnala vo prethodniot post. Ete si stugnav skoro 6 me fati. Znaci vo ova prokleto skopje ne se funkcionira od 1 septemvri do 10 juni a plus i vo dozdlivi denovi posebna prikazna. Sreka utre sme doma pa malku da si gi vidam decava na raat. 4 kafinja ispiv denes a se oskeam.kako pritisokov da mi e 0. Malovo evw go zaspa pa malku da odmoram. Sinko otide vo komsii da si poigra i taka ja ke se ispruzam malku pred tv da se vidam so mm. Imajte ubava dozdliva nok tie sto ste od skopje doduse sigurno vrne i vo drugivw gradovi
@Kaetana мила доста лајкуваш, шкртни нешто, те нема одамна Како си ти, како е малата? Како живот во туѓина?
Dobrà vecer ubavi mami Odamno ne sum pisala pa da ve pocestam Gledam dosta ubavi raboti se slucile pa so strejka na site Nie se vrativme od maliot odmor vo mak si pominavme dosta ubavo Imavme ubavi zabavni momenti slavevme godisnina od vencavajne,od svadba i mojot rodendenubavi momenti so mm si proslavivme i ubavi momenti so mojata sakana familija Nekako mi mina brzo vremeto so niv,nikogas ne e dosta Denovive me ceka generalka niz doma + sreduvajne na skalata,ama toa si pravime so mm zaedno ima periodi koga znae da se fati za rabota,domasna rabotaljubov moja. Denes malata ne spiese preku den pa da ja spremam,bajnajne i nana Ke se pridruzam na temuve skoro Ubava nojk dami
Vo Hanioti vremeto se opravi. Deneska uzivav na plaza bidejki imase branovi, a jas gi obozavam. Neboto e cisto, sigurno i utre ke bide dobro. Ajde da ja legnam malata, pa ke odmarame na terasa so mm, ima ubav pogled bas kon glavnoto setaliste. Dobra nok na site!
Ufff sega me uteshi Ako se isplakja rabotata, t.e. platata, ajde si velish ok, kasno kasno stigam ama barem znam kje zemam dobri pari, a ako ne se isplakja togash samo se gubi vreme plus po cel den ne si gi gledash decata A so shto patuvash, so svoj prevoz ili so avtobys? Te prashuvam, zatoa shto i jas sum vo golem grad i raxmisluvam da baram rabota ama so cekanje na avtobusi, bileti i po cel den otsutna i da ne si gi gledam decata.....ne znam, se mislam midlam i mislam...ufff kje puknam vishe, a se nema paraaa auuu e***i zhivotot
@Mari* fala za predlozite mila ali sepak veke ja pocnav musakata Tuku sinko pak nesakase ni da proba Moevo dete periodov e na vozduh, voda i po 2-3 laz od dorucek i vecera Utre ke mu napravam kjoftinja ubavo me potseti sum gi zaboravila Sinko i denes so vristenje me barase mene za da go uspijam i pak nisto od planot da go uspiva mm Utre se nadevam nema da vrne pa posto e neraboten den da setneme negde so mm i onaka za vikendi sve sme kaj svekor mi i svekrva mi Denes podzacistiv, masinata pere, taa za sadovi si gi mie i uste djogerot ostana vo kjos ali toj ke poceka do utre Sega malku so mm da si posedam Dobra nok mamicki
Ma so sto stignam. Ne vozam ne si poloziv so vreme sega mi e strav od vozenje i toa mnogu. Obicno se dogovaram so kolegi koleski ims dosta vo moj prave ama se slucuva vaha nekoi denovi da nd sd najdam ao nikoj pa gkedam nekako so avtobus a nema direktna linina toa e problem. Denes na dozdov taxi ni vo ludilo ne se naoga. Ti si mislsm vo solun neznam kako e tamu organiziran javniot prevoz ama znam deka e soobrakajot dosta pretrupan kako i vo skopje. Dz mozes da si najdes rabota za so peski odenje e toa ti d blagoslov. Uste mr drzi nervozava i ns malovo duri mu podvikvav stomi se budi bezveze od preska sto pati