Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Еве го и мојот прв коментар тука од кога сум со бебе :) ми требаше време да се префрлам од труднички муабети бо мајчински :)
    Сакав да ве прашам со што да ја мачкам малата дека лицето и е изнафрлано и сега веќе и суво... до сега не и ставав ништо али жал ми е веќе ваква да ја гледам. Инаку е 4 недели веќе ... Ве молам кажујте :*

На kelebeim*** и Mari* им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Polneti piperki
    Koftinja so pire
    Makaroni so meleno meso
    Na drugo ne mi teknuva

На Girl-Rabbit и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas denes musaka na meni :) Samo shto rucavme site komplet i na vremevo samo za spienje e |(

На Kitten и Mari* им се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Здраво мамички.
    Неколку дена немам влезено на фемина, сте се распишале а неможам баш се да разлистам.
    Детево спие на плажа, мм се брцка во море. Јас се релаксирам на фемина :)
    Малава ми се исфрли со ситни брунчиња не знам дали од сонце дали од антибиотикот(до вчера го пиевме) има само по грб и стомак. Ја мачкам со 50 фактор се надевам нема да се влоши :)
    Јас се поправив 2 кг за 4 дена :o што да правам не можам да одолеам посебно на слатките(дома не ми текнува на слатко). Штом заврши одмор мора на режим да си се вратам у нормала :)
    Ептен си се одморив, ако сум со дете на одмор.:nod:
    @јоу1 честито бременост, да си го изнаносиш со лесно и да биде живо и здраво бебчо па што сака нека биде :* ептен се израдував за тебе.
    Кога ве читам вака со деца бремени па и факултети запишувате ми иде и јас да забременам набрзински :D но одма нешто ме стопира и се навракам од одлуката. Здравје ќе биде валда некад :wasntme:

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.288
    @chocolade јас и ти имаме уплав од второ дете :lol:

На Kaetana, girl-miri, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    More kako mi se spie I mene, sreka se vrativme od odmor, ni se posreki so vremevo, samo vcera popladneto ne bese naj naj. Sega ranejki go sinko mi tropna nesto na laziceto, ni izleze prvoto zabce, 1 dole levo. Treba da castam. Sto se pravese imase nekoj recept?

Последна измена: 7 септември 2016
    На Kaetana, Mama Maja, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Имам богами. Пред некој месец викав да напол и малата 2 год и почнуваме со работа. Сега како се ближи(октомври ке правиме 2 год), ми се смени планот викам ај подобро од август 2017 да почнеме да правиме бебе :). Се надевам нема да продолжи пролонгирањето. Сакам да сакам бременост како за првото а не да родам ради малата или таткото или што ти знам. Се надевам ќе го осетам тоа чувство, таа желба :) тебе што филмови ти се мотаат?:$

На marince87, Kaetana, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ништо не мачкај, само ќе се исчисти. Нормални се кај сите бебиња.
    Инаку за вакви "проблемчиња" обрати се во темите за бебиња од 0-6м.

Јас немам уплав од второ дете, само немам услови :( Ќе почекам уште некое време, барем нешто да се среди.

На Kaetana, girl-miri, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.288
    Јас и мм сме хронично ненаспани од малата. Од прв ден па се до ден денес (2г и 2м.) она ноќе се буди и ние само ја презаспиваме. И одбиена е од цицање и солидно си јаде преку ден, заби излезени и пак ако не секоја секоја втора вечер се буди, некогаш успеваме да ја презаспиеме, а некогаш си станува и си игра саат-два. Можеби да го немавме овој "проблем" би одела на второ, ама со оглед на тоа дека 2г. немаме врзано повеќе од 3-4 саати сон, а не знам ни до кога ќе трае ова, во блиска иднина на крај памет не ни паѓа второ дете.

На Cka, eleni27, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    @zuto cestitki sekoja cest mamicke :* :bow:
    @Sunshine_1979 so lesno i guski za vas dve @joy1 :hug: Imas dve angelcinja grizi se za niv ti posakuvam SE najdobro.
    Vi posakuvam na site ubav odmor i bezrazlika na vremeto uzivajte.
    Mnogu ste iznapisale jas cesto ve pratam no nemam vreme da pisam inaku sme dobri so bebuska srcka e. Za pomos od mm ne se zalam i mene i bebuska ne gleda kako kralici fala mu na Boga sto ne spoi i na sekogo mu posakuvam da ima vakva osoba pokraj sebe za cel zivot. Site Ve guskam i baknuvam imajte ubav den.

На Kaetana, kelebeim***, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Eve ne i nas nastinati:(Od predhodno noseto i bese zatnato a od vcera pocna da kasla i sabajle na lekar.Ni kaza malce crveno grlo,krvnata slika super i nema antibiotik osven fizioloski rastvor vo nose i nekoi vitamini.Prvpat mi nastinuva od koga e rodena i sabajle malku bev :worried:.Denes cel den se drzime vo raka," srekja" slabicka e pa pomalku me bolat racete:)
    Inaku ova dozdov nosi nikakvo raspolozenie.Sega duri osekam potreba da idam na odmor:)Ama aj naredna godina se nadevam.Vikendov moze ke imam gosti-brat mi i snaa mi so vnucinjata pa ke bide turbo so 3 temperamentni decinja.Niv si gi sakam kako svoi deca ,i den denes koga odime da kupuvame nesto za kerkickata obavezno po navika gledam nesto i za niv.Tolku od mene,se nadevam utre so podobri vesti ke pisam:)

На Angel.Heart, Mariangel, Mama Maja и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Uf ,uf ,uf kako mi se pijade....hahahah

На Mi-Ma, girl-miri и Mari* им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.246
    Da ti se n3vido vo gradot glupav i vo ranotava sto mi e daleku od doma. 1 saat sum zahlavena po pat malaj foma a do pola pat sum. Doma mm zbesnuva decava mu kenkaat nervozna sum u bestraga. Ete tolku da se pozalam

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.246
    Od nervoza pola bukvi sum gi utnala vo prethodniot post. Ete si stugnav skoro 6 me fati. Znaci vo ova prokleto skopje ne se funkcionira od 1 septemvri do 10 juni a plus i vo dozdlivi denovi posebna prikazna. Sreka utre sme doma pa malku da si gi vidam decava na raat. 4 kafinja ispiv denes a se oskeam.kako pritisokov da mi e 0. Malovo evw go zaspa pa malku da odmoram. Sinko otide vo komsii da si poigra i taka ja ke se ispruzam malku pred tv da se vidam so mm.
    Imajte ubava dozdliva nok tie sto ste od skopje doduse sigurno vrne i vo drugivw gradovi

На Kitten, coconaut, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @Kaetana мила доста лајкуваш, шкртни нешто, те нема одамна :)
    Како си ти, како е малата? Како живот во туѓина?

На mariz, SpangeBob, ines.h и 5 други им се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobrà vecer ubavi mami:)
    Odamno ne sum pisala pa da ve pocestam
    Fotolia_62622211_Subscription_.jpg
    Gledam dosta ubavi raboti se slucile pa so strejka na site:)

Nie se vrativme od maliot odmor vo mak si pominavme dosta ubavo :)
    Imavme ubavi zabavni momenti:) slavevme godisnina od vencavajne,od svadba i mojot rodenden:l:ubavi momenti so mm si proslavivme i ubavi momenti so mojata sakana familija:)
    Nekako mi mina brzo vremeto so niv,nikogas ne e dosta:hug:

Denovive me ceka generalka niz doma + sreduvajne na skalata,ama toa si pravime so mm zaedno :lol:ima periodi koga znae da se fati za rabota,domasna rabota:inlove:ljubov moja.
    Denes malata ne spiese preku den pa da ja spremam,bajnajne i nana:)

Ke se pridruzam na temuve skoro;)
    Ubava nojk dami:l:

На zuto, coconaut, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  17. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Vo Hanioti vremeto se opravi. Deneska uzivav na plaza bidejki imase branovi, a jas gi obozavam.
    Neboto e cisto, sigurno i utre ke bide dobro.
    Ajde da ja legnam malata, pa ke odmarame na terasa so mm, ima ubav pogled bas kon glavnoto setaliste.
    Dobra nok na site!

На M&M, coconaut, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ufff sega me uteshi :( Ako se isplakja rabotata, t.e. platata, ajde si velish ok, kasno kasno stigam ama barem znam kje zemam dobri pari, a ako ne se isplakja togash samo se gubi vreme plus po cel den ne si gi gledash decata :(
    A so shto patuvash, so svoj prevoz ili so avtobys?
    Te prashuvam, zatoa shto i jas sum vo golem grad i raxmisluvam da baram rabota ama so cekanje na avtobusi, bileti i po cel den otsutna i da ne si gi gledam decata.....ne znam, se mislam midlam i mislam...ufff kje puknam vishe, a se nema paraaa auuu e***i zhivotot :sweat:

19. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @Mari* fala za predlozite mila ali sepak veke ja pocnav musakata :lol: Tuku sinko pak nesakase ni da proba :( Moevo dete periodov e na vozduh, voda i po 2-3 laz od dorucek i vecera:| Utre ke mu napravam kjoftinja ubavo me potseti sum gi zaboravila :D:*
    Sinko i denes so vristenje me barase mene za da go uspijam i pak nisto od planot da go uspiva mm :@
    Utre se nadevam nema da vrne pa posto e neraboten den da setneme negde so mm i onaka za vikendi sve sme kaj svekor mi i svekrva mi :) Denes podzacistiv, masinata pere, taa za sadovi si gi mie i uste djogerot ostana vo kjos ali toj ke poceka do utre :rofl: Sega malku so mm da si posedam :inlove: Dobra nok mamicki

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.246
    Ma so sto stignam. Ne vozam ne si poloziv so vreme sega mi e strav od vozenje i toa mnogu. Obicno se dogovaram so kolegi koleski ims dosta vo moj prave ama se slucuva vaha nekoi denovi da nd sd najdam ao nikoj pa gkedam nekako so avtobus a nema direktna linina toa e problem. Denes na dozdov taxi ni vo ludilo ne se naoga. Ti si mislsm vo solun neznam kako e tamu organiziran javniot prevoz ama znam deka e soobrakajot dosta pretrupan kako i vo skopje. Dz mozes da si najdes rabota za so peski odenje e toa ti d blagoslov. Uste mr drzi nervozava i ns malovo duri mu podvikvav stomi se budi bezveze od preska sto pati

На Mari*, Girl-Rabbit и kallias им се допаѓа ова.