Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    17.168
    Имаше еден период каде мајка ми , нели се во најдобар начин кажано, знаеше да ми коментира, па бебе ќе заплаче јас и мм тука, она рипа. Само ќе ја фатев за рака и ќе ја погледнев.
    Бевме кај нив и мм нешто почна да ми кажува, а незнае он да каже и јас зборам со него ама гласно, да се слушне до ходник каде што беше и она.
    После на само ми се извинуваше и и објаснив дека треба да остави малце повеќе простор , за ние да си гледаме детето. Да, прво дете, неискусни, ама неможе никој повеќе од нас да мисли добро на тоа дете и да се грижи. И реков остави ме да бидам мајка. Сите повеќе сте мајки од мене. Или ќе се средите или ќе направиме една дистанца, каде што тебе нема да ти е сеедно. Се среди женава.

На lovely91, Mother of 2boys, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    17.823

Сакаш да ти кажам нешто? Првите две недели плачев секоја вечер бебе кога ке заспиеше, мм сакаше на доктор да ме носи. Ова вика не нормално аман собери се, ама знаев дека морам сама со себе да расчистам и хормони да ми се средат и да се навикнам на се ново ама баш се. После 5дена сама останав со бебе мм на работа по цел ден, плачев и преку ден искрено. После тоа поретко додуша и сеа знам да си се исплачам да ми излезе, се си викам колку сум била будала еј тогаш. Ама хормони треба време да се средат. Кога направи 2 месеци некако и он живна и јас. Почна да има подолги дремки, да сака да седи во релаксатор, шетав со него по 2 пати на ден, и одсабајле и попладне. После тоа ко нова бев.

Сеа е година ипол, овие три дена душа ми има извадено. Сеа јадев, цел ден сум на мандарини да бидам у живот и тоа скришкум ги јадам оти ми ги зема и ми ги фрла, му излегуваат заби плаче ако јадам јас, он па ич не јаде. Седиме во ходник не знам ни тоа што му дувнало. Ни да спие ни да јаде ни да пие, нека помине поброзо аман.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.365
    Ке помине се. На кратко: како поминува времето се полесно ке ти е, зошто ти полесно ке се снаоѓаш а поголеми предизвици ке имаш. Детето ке менува цело време.
    И ке слушаш муабети како деца им спиеле со ред, се постигнувале да направат и тн.
    За шетање, кога ти ке се осетиш спремна. Мене ме напнаа, ама после само од себе ти иде да спакуваш бебе и прошеташ.
    За затнати канали ладни облоги и одмолзувај се дури се регулира лактација.