Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @Kaetana дефинитивно тантруми се, е сеа не ми текнува колкаво точно беше твоето ќеруле, но периодот од година и пол па до кај три е таков. Кај некои деца е поизразено, кај некои трае подолги кај други пократко. Кога сте дома пробај малку со игнорирање. Колку и да изгледа тешко, остави ја да се исплаче.

Во врска со работата, тешко е секако, но целта е да заработуваме и ствараме, да си обезбедиме добар живот за нас и за децата. Освен тоа, колку и да е стресно, секој возрасен човек има лична сатисфакција и се чуствува корисно кога има обврска да допринесува. Јас не сум човек кој би можел да седи долго време дома, фрустрира неправењето ништо. Вака кога имаш каде да мрднеш, имаш и повеќе теми за разговор кога ќе си дојдеш дома, инаку све се сведува на муабети околу децата. Дури и кога би имал маж ми заработувачка и повеќе од доволно, пак би работела. Е сега убаво би било кога сите би имале нормална работа, со нормално работно време, блиску до домот...:angel:

@M&M и јас сум со истите нервози од сообраќајот посебно кога се враќам во шпицот. Ми треба еден саат во еден правец со промена на 2 автобуса, но да сме здрави и живи, белким ќе се најде нешто поблиску. Важно е да не е стресно. Барем колешките кои пробуваат да ме изнервираат ги игнорирам, не дозволувам да ми влијаат. А такви ги има секаде.

@Miss.Sweet Најсреќен да е! Имај прекрасен ден! :d::d::^::d::d:

На Girl-Rabbit, Smizzy, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @Miss.Sweet najsrekjen rodenden i od mene. Zdrava,zhiva i najsrekjna da si :^: :f: :*

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @Miss.Sweet хепи брдеј нека е! Многу убавини годинава!

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    @joy1 што е мами? Извини што те означувам! Споρед постовите нешто ти се случило веρојатно, не добρо, но не сфатив што! Не читам ρедовно!

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.062
    @joy1 zal mi e sto bidnalo taka,bidi ziva i zdrava,taka trebalo da bide:(
    @Miss.Sweet sreken rodenden,se najubavo:^:
    Nie i denes tmurni kako vremevo:(nokeska ne spievme ic.Malava se budese non stop i placese,verojatno od sto i e mnogu zatnato noseto.Maka mi e taka so e nastinata,nekako epten rano pocnavme so nastinki:(:(Inaku denes polni 6 meseci:inlove::inlove:dusicka moja e,raste maminata kerka:inlove:ke pomine i ova,samo so lesno i brzo da i projde pa za natamu ke terame poleka:)

На Mariangel и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.346
    Spontan

7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Денот тапа, ужасно!
    Уште сме во болница, а сакам дома со срцево мое мало кај момето мое големо, ми фали ќерето друго!
    Сонував кошмари, лоши соништа, ми се плаче цел ден! Ја пратив мајка ми во црква да запали свреќичка за здравје и малку се подсмирив!
    Кутрото мое девојче, го исцеди проливот веќе 8 дена, и некој ќе ми каже не требало вакцина...море камо да ја имаше и кај нас за рота вирус, немаше овие маки да ги тргаме! За 8 дена 80 и повеќе пелени сменети...
    Дека беше подобра ѝ ја извадија браунилата, и денес пак боцкање, плачки...сега спие и во сон жално цимоли...срце ме боли
    @joy1 , издржи храбро мила, немој да дозволиш девојчињата да ја видат твојата болка, и нив ќе ги натажиш! Се надевам дека си физички добро оти читав дека многу ти се слошило. Те гушкам и ти посакувам брзо закрепување!

На Mariangel, Kitten, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.346
    Da podobro sum denes
    Sem sto se osekjam mn nervozno
    Kolku i da se trudam da ja prekrijam nervozata ne mi ide

На slobodka, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @joy1 жалам за загубата. Но да сте живи и здрави, па другото ќе си дојде.

За нервоза не знам дали мајки имате жолти минути, но понекогаш ми доаѓа да полудам и на сите лицемери и лигуши околу мене се да им изнакажам. Особено на оние домашните. Се нешто бараат, а јас кога ќе замоламмене ај ништо не тие. Јас можам се со една рака детето и друга бркај работа. Оффф се опуштив јас.

На ma4e1311 и Lillian им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Соρи што пρашувам ваκа!
    Што да ти κажам. Пρвата бρеменост таκа ми завρши. Пρва, напоменувам... пρед 2-3 недели паметиш што ми се случи нели? Споменувам за да се пρисетиш. Од лошо има и полошо душо. Јас уште ρазвиκувам и се лутам κаκо во пмс. Уште ми тρае... доаѓа неρвозата, ама и си оди. Не те тешам. Ти си силна и не го саκаш тоа. Баρем во моите очи си таκва.... таκа да... Не било за вас. Таκа јас се тешев. Мене ми тρебаше утеха. И сега ме боли понеκогаш. И пρвиот и сегашниот настан. Ама тоа сум јас. Силна и многу слаба...

На ♡BuBaLe♡, Mari* и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mene me cekaa da go uspijam i nadojam maliot za kafe da im napravam i jadenje. Sreka eksplodirav posle eden mesec, pa posle toa drugo e. Jes da samo sveki me sfati, ama ete barem nekoj mi pomaga, i toa mnogu.
    Moj sovet - eksplodiraj :@ vikaj.
    @joy1 ti si mislam najsilna megu nas. Bidi silna kako sekogas sto si, cuvaj gi zenskite, bratce ke im kupite ponatamu.

На joy1, Girl-Rabbit, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.111
    Uf bas mi e zal i jas neznaev sum propustilq nekoi postovi. Da ste zivi i zdravi ke pomine i ova pa ke se obide zdravje pak. Sum pominala niz eden se zaborava za nekoe vreme.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @joy1 mila bidi silna za tvoite mali princezi,tie custvuvat se sto i mama.
    Bidi silna iako e tesko:hug:

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    20 месеци полни утре. Денес малку пофино поминавме. Плачеше ама почнав да ја муабетам, да мелам нон стоп, и се деси декрешендо...

Со маж ми решивме да ѝ удоволиме малку на тантрумите, и да ѝ купиме точаче количка, со надеж дека ќе ѝ стане интересно, и фестивалите по улици ќе завршат, како и подмитувањата со благо. Држете среќа, утре е тест. Имам големи надежи за точачето.

Друго, земавме едно количе за возење за по дома, за да седне и таа да вози, и земавме едно ко шаторче со многу топчиња како во игротека што ги има.

Ништо не ѝ дадовме уште, и не планирам сѐ наеднаш. Идејата ми е да пробам метод со она - ако си добра, ќе си играме...

Не се нервирам за работи што се нормални во развојот, ама ова ме фати малку неспремна, и ме натера да се посомневам во тоа дали е нормално или треба да разговарам со некој..

И одма му кажав на маж ми, пред било кој доктор, морам да ги прашам на фемина. :)

Инаку, живееме во Гермнија, и баш сакам да ви раскажам момент.
    Бидејќи пред да дојдеме тука имавме маче (што го чувавме пред да останам бремена), после 2-3 месеци си го земавме овде. Но како дојде време за одмор, баравме хотели или други опции. Најдовме едно здружение, кое функционира на принцип се зачленуваш, плаќаш годишно по 50 евра кои одат за кастрација на улични мачки (иако ги нема речиси ич), и добиваш како член листа на членови и 10 поени кои значат 10 дена некој да ти ја чува мачката. После колку чуваш толку поени ќе имаш... Од листата побаравме кој ни е во близина, и откако ни побараа 19 евра од ден за мачката во хотел, решивме да пишеме на луѓево. Отпрвин малку ми беше шубе да оставам клуч на некој што не го познавам, но некако поубаво е стварно за мачката да доаѓа некој дома, отколку да ја однесеме некаде. Башка си велам - како што почнавме од нула, нема тука работи што можат да ми ги украдат...
    Душекот на земја, комодата без телевизор?? Клуч не смеат да направат копија, оти им треба документ од газдата на станот... И дадовме клуч на еден млад пар.

Искрено, што да ви кажам. Слики ни праќаа нон стоп дека е добар. Не само што го хранеа, што му чистеа песок, луѓе, го играле по саат време, донеле играчки што нивните мачиња не ги сакаат...

И кога рековме за поените ни рекоа дека не се замараат за поените, и дека не го прават ова за поени.. Се договоривме кога ќе им притребаме, да нѐ бараат во секое време. Им донесовме убаво црно тиквешко, 2004.

Денес тие ми се хајлајт на денот, заедно со вас! Во контекст на човечноста, меѓучовечките односи, топлината, разбирањето, си размуслував колку некои работи ме прават да се насмеам и да се убедам дека сепак вредиме како род...

Си мислев и на тоа колку од вас безрезервно советувате, пишувате, давате дел од себе тука, откривате делови од длабчината на душата, по цена и на тоа што сте соголени и изложени сепак не се предавате... За кој? За странец позади компјутерот, позади телефонот, таблетот... Но, со тек на време не ве осеќам странци. Тука сте, иако не ве гледам.
    Знам :)

На Freyja, simonka93, lina-kalina и 31 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.111
    Kolku ubavo kazano :*
    Iskreno ovde mozam najubavo da "si napravam muabet" moze e i polesno da si spodelis so nekoj sto ne go znaes licno plus e grupa na luge so slicno sekojdnevie kako tvoeto. Imam spomnato i prethodno nekako skroz se izgubiv so drugarkite posebno so onie sto se bez deca, na rabota nekako i so koleskite sto bev pobliska so ogled na toa deka ni se prosiri firmata jas najmnogu se izdvoiv so rabota i fizicki so kancelarija ne im tenuva da me viknat na kafe jas ako ne im pominam. I taka vrti suci si otvoram femina da vidam sto pravat devojkite ;)
    Inaku kako se naviknavte vo druga zemja? Ne znam najiskreno dali bi imala hrabrost so cela familija toptan taka da se sobereme. Koga si bev pomlada bev 1 god vo anglija ne mi bese loso ama nekako ne me vlecese da ostanam. Mislev deka ako otidam nekade nema da sakam da se vratam ama tamu sfativ deka ne sum toj tip. Mi falea lugeto, imav nekoj krug na prijateli intamu no nekako bas toj period tesko se zblizuvav so luge. Da se vrzev za nekoj tamu moze i ke ostanev. Bekogas malku mi e krivo sto barem ne ja iskoristiv vizata uste 1 g ama pak da ne se vratev togas nemase da si ja imam familijata sega. Bas tie nekolku meseci itkako se vrativ ja pocnav vrakata so mm.
    Ajde dobra nok vreme e za spienje

На kalinaka, kelebeim***, Mama Maja и 13 други им се допаѓа ова.
  16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.656
    Допаѓања:
    37.347
    @Kaetana Iako se za medali kako sto velis ti,tvoite postovi,obozavam koga gi citam.
    Mislam,ja sakam i @zuto so nejzinata uoprnost sama da uspee vo ona sto i e zacrtano, sakam da ja citam i hrabrata i izdrzliva mama @Mariangel , mojata omilena @joy1 ,povozrasnite i pozreli @Sunshine_1979 ,@Kitten ,@M&M , nasata @mariz , interesnata @Mari* i mnogu ve ima.... Ve obozavam site,vie ste mi ede virtuelen krug na prijatelki za koi znam povekje od mnogu lugje prisutni vo mojov zivot.
    Ubavo e koga znaes deka na nekoj nekade mu se slucilo nesto ubavo,koga mu davas poddrska vo najteskite momenti,sovet koga e vo nedoumica. Tokmu poradi ova ve pocituvam i sakam!

Zaminuvanje vo stranstvo. Od strana na mm site se daleku,no nitu eden do sega ne ni rekol,dojdete barem na gosti eden period,da vudite kako i kade ziveeme. Bi otisla na izvesen period i ako sfatam deka idninata na moeto dete tamu kje bide podobra,bi ostanala,za nego. Zasto,sega,ovde vo nasava mila zemjicka edvaj za utre mozeme da mislime kamo li za idnina na nasite deca.
    Dobra vi nokj ubavi zencinja,se zaboraviv jas.

На Smizzy, kelebeim***, Kaetana и 14 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    @LaDyDoLl :hug: Мене искрено дружбата тука ми е поубава, отколку во групи на фејсбук.. а и на поставените прашања поискрен одговор ќе си добиеш.. :)
    Во Грчка е грчка, во долги спиеме, покриени... со чорапи :D Се надевам утре бар дождот да го нема, па да шетаме... Мене па столицата ме мачи, мм беше ми купи апчиња, се напив едно и шољата за мене е резервирана, уште не проделувало.. се надевам дека нема ноќта во вц да ја поминам :rofl: Синко е така така, уште си збеснува, ама од досада му е тоа ваљда и плус од оние 3ки што никако да пробијат скроз.. отидов да се гушнам со синко и мм, да ни биде потопличко.. добра ноќ :hug::hug::hug:

На LaDyDoLl, Kaetana, Mama Maja и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    ;( Me rasplace zence
    I jas ve sakam site :inlove:
    A posebno onie so ne me sakaat ]:)
    Ovde vo najteskite momenti I najosamenite ,si se druzam so vas
    Mislam so mm ne zborvam onolku kolku so vas :l:
    Nego ajde ve castam ekleri
    Od popladnevo gi pocnav pa sea se nekako gotovi :worried::sweat:
    Ke ima za site bez brige :D
    Posekako nikoj ne se osmelvit da probat od mojte slatki :rofl:

На alana, Angel.Heart, Smizzy и 12 други им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ајде и јас да си ја отворам душичката...

Признавам дека многу теми не ги ни отворам, сѐ помалку време имам, а и некако сѐ тоа па тоа се врти, исти прашања, исти одговори. Кога можам, одговарам и по сто пати на едно исто, но искрено мислам дека сум си и себе, а и на другите досадна веќе. Си ја следам оваа тема затоа што ми фали муабет, ми фали да читам други животни приказни, поминати денови, позитивни муабети, да си кажам што би кажала на свој близок. Скоро и да немам близок за споделување искрени чувства и мислења, а и некако слабо имам доверба во луѓето. Вие сте ми некако како најдобри пријатели и многу од вас имам желба да ги запознаам и лично.

Понекогаш си мислам дека со форумов само си го губам времето, но сфаќам дека повеќе ми влијае позитивно отколку негативно.

Сакам да се извинам доколку секогаш не сум во тек со сите настани, доколку сум досадна некому, доколку некој не се согласува со мене...и најважно, доколку сум навредила некого. Многу внимавам при изразувањето затоа што знам дека овој начин на комуникација е меч со две острици, па може да биде протолкуван на нереален начин.

Точно е дека водам доста специфичен живот кој не ми е откриен во целост овде, кој скоро и да не припаѓа за ова македонско поднебје, но јас сепак не би се делела од Македонија. Имам шанса за надвор, првенствено за Австралија, но и јас и мм сме решени овде да живееме. Свесно знам отприлика каква иднина ме чека и затоа инвестирам во себе, а со тоа и во својата фамилија.

@joy1 издржи, гледај да не се нервираш, мисли на двете убавици. Има време и за уште едно детенце, верувај ми дека кога треба да биде ќе биде. Само да го зачуваме здравјето, тоа е најважно од сѐ.

Добра ноќ на сите. Утре се враќаме домче :)

На Sweetheart87, Dzevelekova, slobodka и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Moram da se priklucam i jas na tema forumov i majcinski muabeti, iako imam drugarki (gi vikam taka zatoa sto mi se bas drugarki i gi sakam premnogu) so koi se slusam i gledam barem ednas vo nedelata, sepak nekako mnogu sum privrzana i za site vas koja niz sto pominuva. Nemam ni brat ni sestra, porasnav samo so majka mi (razvedeni se moite) i sekogas sum za sto poveke lugje okolu mene poispolneto srce i poveke toplina :) Vas licno ne ve poznavam, osven @mariz :lol: ali citajki ve imam zamisleno (kako koga citas kniga :D) @joy1 me natazi toa stp go procitav i znam zborovi ne ti trebaat ti prakam :*
    i:hug: i daj boze vo najbrzo vreme da ni postiras slika so 2 crtki.

Nie prosetavme denes do city mall pievme kafence so mm i sinko i moram da se pofalam deka konecno kupivme noksirce :clap: Mnogu bev srekna nekako koga iskociv od prodavnicata pa mm duri i cudno me pogledna :lol: Za zaspivanje primetiv denes sakase da zaspiva na pernica, pa nasite se mnogu visoki i mu ja isprav negovata mala (dobiena na poklon) pa od utre ke mu ja ponudam, izgleda porasna moevo preku nok pa saka novi raboti :D
    Utre rano odime kaj majka mi da si ja izguskame so sinko pa vecerta sme na rod vo igroteka i vikendot, standard kaj svekrva mi i svekor mi :) Imajte si ubava nok mamicki :hug:

На kelebeim***, eleni27, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.