@1209 , исто сестро. Почнав со предупредување буквално. Ова е за таму и таму. Ова е за дете. Пакетчињата од ќерка веќе ги смачка. Имам еден дел од кујната кај што оставам така работи да се најдат, пакетче чипс или ресани или нешто ситно за ненадејни гости. Е па секогаш е празно и секогаш во последен момент трчаме на продавница. Од мајчински муабети на западу ништа ново. Освен што на раб сум да ги фрлам сите играчки и боици и книги од ќерка. Само собирам, ротирам оштетени фрлам и пак има купишта и пак е се расфлено.
Кога јадеме секогаш го остава последното за мене или знае дека сакам помфрит и нема да го јаде, купува што сакам, тоа се ок, ама ако оставиме нешто дома и не му напоменам дека е за детето крај ќе е. Мислам секако дека може и он да земе од мафините не велам само за дете ги правев, ама 2 да оставиш од 12??? Ех да им го имам умот еден ден.
Синко вчера ги направи првите 3-4 чекори сам, 11+ сме. Мама пресреќна, успеав да снимам. Некако овие дена поуморна сум психички повеќе. Излегувам, шетам ама нешто ми фали...
Се ближи роденден на синкас, сакам да му направам убави спомени. Секако нема да памти, но еден ден ќе види. И онака нема да го славиме во игротека или со роднини, пријатели па дајте ми некоја идеја што би можела да направам. Се мислев фотосесија некоја, книга со спомени и слики, торта за домашните, видео од изминатата година.. Сакам да направиме некоја традиција, нешто за секој роденден, имате ли вие нешто такво?
Ние ќе славиме со роднини и пријатели, ама плус што направивме беше фотосесија една. Купив една слатка честитка кај што со мм ќе му пишеме “писменце” и ќе му го чуваме да чита кога ќе порасне, и во план ми е видео исто да си снимиме и од нас (можеби и неколку од гостите би биле исто). Инаку најдов на инста што принтаат книги со фотографии и планирам да испринтам една со 365 слики што ја имаат, баш од секој ден по една и онака меморија немам веќе во телефонов, вака ќе си имаме и спомени. Еве слика и од честитката
Одлична идеја со книгата, гледав и јас нешто слично дм да си испринташ. Можеш ли приватно да ми пратиш име од профилот, или овде со име кои се тие, можеби и на друга мајка како идеја добро ќе и дојде. И јас би сакала со цела фамилија да славиме, но не живееме Мкд, па мора вака некако да си означиме.
@Dennings среќен ви роденден ^^ @Besbes24 Ајт наздравје ^^ Пушти линк од книгата обавезно, и јас сакав вакво нешто, само другшие го имав смислено хихи