Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    8.703
    Моево второ заб прв кога извади не го приметивме, израснат веќе кога беше ејјј запче (facepalm)

На le.soleil, Carolin., Sun&Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    5.743
    Во контекст на муабетот, вчера во игротека, јас со едно дете нели прво, друга мајка до мене со 3то дете. Отприлика колку моево. Јас трчам лево, десно. Скокам по ќерка, глава да не скрши некаде. Таа си седи, си пие кафе раат. Детево нејзино си се качува, си паѓа, си станува. За разлика од моево 100 пати поспретно меѓу другото.

На Lady Miami, Трагедијаупмм, Dennings и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.460
    Ме интересира дали вторите или првите деца побрзо ви растат? :D

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.911
    Допаѓања:
    177.254
    Туѓите. :D
    Тоа е непишано правило. Туѓите деца секогаш побрзо растат. :D

Иначе, меѓу моите, да, второто. Со првите се ни е ново, многу поише им се тресеме, се сфаќаме многу потрагично од што е. Често пати не сме свесни колку сме заштитнички настроени па и не сме свесни дека им саботираме односно одложуваме конкретен мајлстоун. На пример нон стоп трчај околу детето и придржувај го, не дозволуваме да падне. Да научи да паѓа и да се крева самото. Ќе го ставиме едвај 17 ипол секунди на стомак и ќе се жалиме како ич нејќе да седи на стомак, а уствари ти не можеш да поднесеш плач и да го гледаш дека му е нелагодно оти тебе ти е стопати понелагодно. Сите сме биле таму. :D Сите први деца не сакаат на меше, магично, сите втори немаат проблем со тоа. :D
    Чак и првата бременост ми траеше чинам 2 години. Третава не сетив кога помина. :)

Со второ си поопуштен. Некако, му оставаш природно повеќе простор за него за истражува и имаш научено како да си контролираш дел од ирационалните стравови. Вторите деца се често понапредни од првите, меѓу другото и поради тоа што родителите им оставаат повеќе слобода. :) Како родител исто растеш, учиш и многу работи правиш поинаку, што со прво дете поише ги збориш отколку што ги правиш. :wasntme:

На Lady Miami, Трагедијаупмм, BellaBibi и 3 други им се допаѓа ова.