Здраво мајкии, како сте? Лежам до бебо, он спие. Направив ручек и снемав батерија на камерата, а и он нешто се размрда и л3гнав до него. Во последно време колку што сака се да види да направи значи 300км на час е, ме преморува исто толку ми го топи срцево спие гушнат во мене значи со две раце го држам гушнат и он мене. Па тоа се бакнува со сите, гушка не знам да опишам ептен љубовно е расположен Бев во неделата на мекици и го оставив дома спиејќи, станал, јадел и кога дојдов си играше луѓе 3 саати максимум да ме немаше, знаете како скокал "мама,мама,мама,мама.." со подскокнувања дојде во мене, не ме остави да се пресоблечам одма ме одвлечка на подлога да играме. А свекрва ми рече многу беше мирен, јадеше си играше еднаш не те спомна ама си осетил он дека ме нема гушкалче мое Се вративме од шетање бебо беше мислам најрадосен ние папсани(читајте просекот на чекори дневно ми се движеше од 19000-23000). Ама барем време не послужи и имаше што да се види. Златибор е kids friendly дефинитивно. Сабајле во 8 излегувавме со бебо на шетање и првиот ден мислев сами ке сме никој ке нема тоа еден куп деца со родители во центарот, еден куп другарчиња за играње. Изводливо било и активен одмор со бебево, иако не видовме се што има, ете причина за пак да одиме, а ке одиме дефинитивно. Сега грее сонце па излегуваме надвор, ептен ми е страв од вируси и разни болештини,сите што го закачија вирусов ептен лошо поминаа. Само гледам да одбегнувам затворени простории ептен кај што мора одиме иначе и со другарки кафе надвор пиеме. Не можам да го спасам сите на работа одат ама колку толку можам да го заштитам да не го пикам баш во оган. Имајте убав ден
Nekolku od vas ve citam deka gi oatavate decata da setate so brat / sestra , izvinete ne deka osuduvam ama mene mi e ova cudno. A i sekogas mi bila cudna taa ljubov prema brat ili sestra mozebi zasto sum edinka. Imav situacija kaj so brat mu na mm se razbole neso nastinka i svekrva mi mu se javuva doagaj odma brat ti vo bolnica da go nosime glava go boli i ovoj leta. Na kraj ispadna korona deka ima ama tipot drami. I ne mi e jasno kako sveki taka edniot sin bolen a drugiov go rizikuva i go vika vo ogin Jas ne mu dadov da odi ajde be brat za brat sirenje za pari Doma semejstvoto prvo treba da se gleda. Brat mu e podalecna familija veke si ima zena i deca
Брат/сестра се блиска фамилија. Маж/жена и дете се семејство. И неможеш да разбереш што се еден брат/сестра може да направи за другиот, од причина што сама и си пишала дека си сама. И љубовта према брат/сестра не е чудна. Преубава е! И неможеш да разбереш да не си видела брат 6-7-8 години и да успее да дојде и да искочиш на вечера, замислиии не е крај на свет. Еве јас оставив дете да одам на мекици, на скара, на слава. И не сум помалце мајка од тебе, ама сум далеку помалце нервозна и напната од тебе. ( ова ми е заклучок од твоите постови).
Epa sekogas ke ti bide cudno i nema da ti se razjasni nikogas zosto nemas brat ili sestra. Jas vakvite lugje gi smeam za sebicni, nikogas nisto ne podelile so drug, sami rastele i mislat deka svetot okolu niv se vrti samo. Eden dobronameren sovet od mene, rodi uste edno, ne si go ostavaj deteto da stane ko tebe. Utre moze da se razvedes od maz ti, od brat/sestra nemozes.
Ако нешто не дај боже му се случи на брат му, маж ти никогаш нема да си прости што не отишол да помогне. Ако некој знае дека има некоја заразна болест и се пика сам кај мало бебе тоа е веќе себичност. Ама да помогнеш на брат/сестра, па на кого ако не на нив? И јас да не можам мм ке го пратам он ке го носи брат ми по болници. Јас и он нема да се видиме недела дена ке се изолираме еден од друг. И ова го мислам и за брат ми и за сестра му на мм. Немаш никој поблизок од нив.
Јас не сум ни блиска со брат ми, па да ми се јави дека му треба превоз до болница одма ќе одам. Синока не ни палеше колата, братот на маж ми дојде да ни помогне одма. Да била ситуацијата вие дома болни, а он иде да помага на болен брат или родител, и јас ќе речам дека треба да си ја гледа дома фамилијата. Ама вие дома седите онака, а ти му браниш да го однесе брат му на лекар. Дали било сериозна болест во прашање и дали тој драми е небитно. Твојот став е себичен.
Ne ne , svekrva mi i svekor mi bea tamu i vozat i kola imaat ama morase drugiov sin da se vika zaso brat mu pagaat u nesvest za nego a zena mu ne se ispozamara ic A i da ne spomnuvam doseka bev trudna trebase da me prefrlat do negde i oni idea nataka i na sred ulica me ostavi mesto da se ponudi da me odnese , zasto od kaj svekrva mi trgnavme duri jati me iskritikuva deka sum go izela rucekot na maz i . Jas posle rab otidov tamu i svekrva mi me prasa dali sakam kompiri i i kazav da nikoj ne mi kaza deka negovite ke kasnat Nejkam da gi gleam kaj mene ne vlagaat tie neka si se druzat po kafiki
За брат ми се би направила, помалку од 3 год сме разлика, до 12 13 год бевме многу блиски, потоа различни друштва и нормално секој по својот пат, ама во 3 да ми јави ноќеска ќе заминам, не корона не што сака нека е. Како ги гледам моиве деца заедно, така се повеќе се заљубувам во нив, секој ден, жими се каква е таа љубов меѓу нив, не се опишува, едноставно нема збор да се опиши, само да се види и почувствува ако некој се мисли за 2ро нека не се мисли, раѓајте жени, нека се радуваат со братчиња/сестричиња На другата тема, јас не би оставила дете повеќе од 2,3 дена, не сум оставила досега, најмногу беше 3 дена оставен големиот, ко се пораѓав со второво. А повеќе од 1 недела па и така преку земја не би, ама тоа сум јас како си мислите така правете си. Нит осудувам нит советувам, со 2рово дете многу се научив да уживам во моментот, некој пиша погоре, со првото се така набрзина ми помина дури криво ми е, не уживав, со 2рово од прв ден в болница уживам дури и сега кога плачи по цел ден (изгледа 3ките се причина) и по цел ден на цицка е обесен не ме нервира, ноќеска плачеше 5 6 пати го презаспивав, најсериозно не, оти знам дека за брзо тоа нема да биди така, растат, многу брзо растат...