Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Nas tamu vo 7 dena, dve krvni ni napravija, baraj si da inapravat.. ccc bezobrazni (facepalm)

2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mnogu sentimentalni postovi ste napisali. @Kitten fala za maramcinjata mene mi trebaa. Jas sega sum placka nevidena.
    Imam mozebi mnogu pati iznapisano, na forumov se zacleniv koga mojata anksiozna sostojba kulminirase. Tuka se izleciv, tuka mi pomognaa devojkite mnogu. Potoa obidite da zabremenam. Dolgi tri godini. Pa bremenosta so sin mi. Pa malo bebe doma. Pa vtora bremenost. Bracni problemi. Da ne e forumov kojznae kade ke bev i sto ke pravev iskreno. Nikoj ne me osudivte, ni me napadnavte koga pravev greski. I da site ste mi posebno dragi, ve citam postojano i ke ve citam kolku i da mi zabranuva mm. I ke pisuvam. Sekoja na svoj nacin se nosi so svoite problemi. Vi se voshituvam mnooogu.
    Imajte ubav den zeni.

На Mama Maja, Kaetana, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Постојано ве читам, ама навечер, заспивам, па затварам форум на мобилен ;) Немам сила да пишам, ама денес полабаво па да ве поздравам. Ви се восхитувам на сите до една по темиве, кога ќе ми снема сила за било што си викам „па фемкиве како можат“ и си продолжувам без мрчење, ѕверки сте, иснпирација!

Кај нас нема нешто ново, супер е градинка, разјаден е (да не е за подрек) последниве недела дена, дури и се збуцка малце. Се што јадеме мора и тој да проба, па му правам финти ставам тоа што може да јаде кај мене во тањир и му давам, пресреќен е.

Инаку се згранав од цените на детски топлинки - 1000 денари???? Аман! Демек за во градинка да не ни побараат да имам ориентација, кога видов - си се откажав од чантата што сакав да си ја купам деновиве... Сигурно за некој месец ќе треба и нови чевли, па пак ќе отпадне нешто, ама не се жалам:)

Инаку ми дојде порив да шетаме со мм, на пример Шпанија, Франција, Италија... Ми вика пркна малце па сега лудуваш... Ама мислам дека до кај декември ќе се убедиме некако :) Или ќе остане само пуста желба...

На Mama Maja, Kaetana, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас летеча туκа, ама да ти κажам ми се чини најκууул си од сите. Опуштена и забегана (знаеш κаκо забегана). Удиρаш шега и чепκаш, ама со стил и по мој вκус. Интелегентна си. Не да те испофалам... само впечатоκот ми е таκов!

Последна измена: 9 септември 2016
    На Mama Maja, Kaetana, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  5. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @Sunshine_1979 поскоро да се опоравите. немам коментар за нашето здравство. Давај и супа од петел, таа е како инфузија и електролити. Ако се намалува какањето, поретко ако кака во текот на денот, дури и да е проливче, значи поминува.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Abe zavisi kade baras, ima i poeftinki... na sinko 790den gi zemav, a drugarka epten zenski slatki, ubavo izraboteni meki so guma dole, zemala od waikiki za max 400den da bea, 350 mislam.. Mada jas sum za pokvalitetni, sepak cel den kje bide vo niv..

На awl и Kitten им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ауууу :$:$:$ Патлиџан се напраив! Баш е кул да ти кажат дека си кул ^_^ Што ќе се напиеш од мене? :nod:

Еленка ти си плачка ради хормоните, и оправдано ти е. Уште да собереше сила и да ги подбереш дома, многу ќе си олесниш. Ем психички ем физички :)

@awl јас не се откажувам, и јас си имам свои потреби, ама затоа: ташна од Шутка, јакна од Шутка, фармерки-Шутка....:D
    Види во Мат стар имаат топлинки по 400ден, и на пазарите турските- Гезер се по 300-350.

@Sunshine_1979 се надевам брзо ќе се опоравите само ќе мора да сте на специјална диета. Од мене советче да даваш чајче од кора од калинка, ги средува проливот

На Mama Maja, Kaetana, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Кога ќе му кажам на мм „на Фемина викаат“ му се крева притисак, ко демек моиве другарки неинформирани, па демек по форуми спијам, ама да не сте вие останав без ташна а немаше да прежалам 1000 за еден месец носење. Фала најмногу! Попладне идам до Ваикики и Матстар. @Kitten тоа Шутка на хартија убаво ми звучи, ама реално дека ќе појдам тешко :D Мрза сум, башка паркинг нема, автобус не ми игра... За ќотек сум де...

На Mama Maja, Kaetana, eleni27 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Затоа јас на мм не му кажувам за фемина, појма нема :D, ќе праша од каде знаеш, абе прочитав на интернет :rofl:. Нема човекот сенс за форуми, додуша немав ни јас пред фемина :).
    Инаку јас на попуст се облекувам. Не само сега цел живот. Абе стил е во прашање, шта чеш. Не дека заштедувам нешто, туку така дупло повеќе за истите пари купувам. Па така на крај на зимска сезона лани два пара кожни чизми купив од џино кори и сег аедвај чекам да залади, скроз ми се нови. Или сега во август секој ден по продавниците бев и си ја освежив цела летна гардероба. И имаш ситуација јас купив 4 пара фармерки од котон и вкупно дадов околу 1500 денари, а мм за истите пари еден пар. А за шутка не ме бива, до сега два пати сум била и јас таму не се снаоѓам и веќе не одам.
    И мене ми требаат топлинки за градинка, и најверојатни ќе ги купам од кеги, 790 денари. Ми се чини најмалку ќе му ја потат ногата, зошто во градинка им било многу топло ми кажаа.

На Mama Maja, Kaetana, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не ми е топло баш, ама на пивце ме теρа умот! Може?

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Gi probavme doma kegi, ne mu bea ic ispoteni nozete od nekolki casa nosenje :)
    Mojov znae za Femina, cat pat koga sum zjapnata vo mob mi vika pozdravi gi majkite :D

На Kaetana, awl и irena.1 им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Секако....
    Живели :)
    Па ако доаѓаш некогаш наваму повели и на едно што нема да биде само слика ;)

Јас планирам следните од Мат стар да ги земам, платнени се исто како од Кеги. Моментално сеуште и' се точни тие од Кеги ама дефинитивно не вредат толку, крути се, а во Мат се дупло поевтини, плус ноџе расте брзо.

Во врска со Фемина, корисен ми е од секој аспект. Во почетокот не му ни кажував на маж ми, а и негативно реагираше, но откако сфати дека тука можам да добијам информација и насока за нешто, престана да коменрира (да не речам к*ња) :lol:

Кој е За накај Шутка нека повели, ќе му бидам "туристички водич" низ дуќани :D

На SpangeBob, ZRNO, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Убава тема сте отвориле. На кратко ќе кажам форумов ми помогна доста околу исхраната на син ми, проблемчиња во бременоста и сл. Иако си читам и други теми ама само "набљудувам" :lol:
    Имам обичај да визуелизирам се па така и вас иако не ве знам си имам некаков лик за вас:)

Денес бев на гинеколог прв пат после породувањето. Се е супер, се е вратено на свое место, 2кг плус од почетната тежина, ми препиша контрацепција и се гледаме за 6 месеци :) и исто ме пофали докторот дека сум како мачка лесно раѓам и брзо заздравувам :$

Него жени незнам дали се хормони, умор или нешто трето ама сум станала "баш ме брига за све". Работи и луѓе кои не ме интересираат не ги ни перцепирам, се исклучувам на моменти. Мене ми е супер не се оптеретувам со глупости, ама некогаш незгодно ми паѓа кога другиот збори, а јас сум кој знае каде :):?:

Инаку и јас сум една од "туѓинките". Две години како сум овде, имам роднини мои и на мм тука, ама немам некоја желба за претерана блискост. Друштво овде немам, бидејќи многу бев изгорена од "најдобрата" другарка пред самата свадба и сега сум со сите на дистанца.
    Тешко е кога си осамен, ми фали малце социјализација, но уште некој период ќе бидам со децава, после ќе барам работа, студии и се надевам малце ќе се навикнам на животот овде.
    Многу пати ми доаѓало да се спакувам и да се вратам во Мк, ама знам дека тука е човекот кој што го сакам, а и се надевам подобра иднина ќе имаат децата овде, па затоа вреди да се жртвувам малце.;)

Оф јас се заборавив во пишувањето:$ ви испраќам :hug: и :* и :sun:

На Mama Maja, Mi-Ma, Angel.Heart и 12 други им се допаѓа ова.
  14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Во кој мат стар пазариш? Сега бев во тој кај универзална топлинките се 600 денари. Во кеги се 790 денари.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    @Smizzy кои апчиња ти ги препишаа?
    Мислам дека сакаше некои кои се безбедни во доењето?

Рано ми е, ама да си знам. Мислам и за нас тоа би било најдобар избор. Барем 2 години пауза до трето:lol:.

16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobar den zeni, @joy1 bas mi e zal za zagubata, silna si ti, nemoj da se nerviras,imas dve ubavici pokraj tebe, pa zdravje ako e receno od gospod i treto ke si imate.. za zal site pominuvame niz teski momenti no mora napred, silni sme nie zenite, preproduvame mn nesta. <3 te guskam silno silno i ti prakam baknezi :* .

Da kazam oficijalno se otkazuvam od odviknuvanje peleni,me polude sin mi,moca kaj ke stigne i samo sto ke se izmocka mi se izvinuva i me bacuva za da ne se nalutam i mi vika deka se mocalo vo wc i se taka vo krug i ne biva ne e spremen seuste iako vo noemvri ke polni 2 godini.

inaku od femina nauciv mn nesto, ima prekrasni clenki tuka koi bi sakala da gi zapoznam, citajki ve mi davate sila vo teski momenti <3

vi posakuvam ubav weekend,nie vecer na pizza odime :D a dodeka jas sega na fm uzivam mm gleda kako da se oslobodi od maliot oti sakal da spie ama ovoj ni sekunda a go ostava miren i bas mi e keif da vidi kako e cel den so maliot :D

ve pozdravuvam site

ah @zuto cestitki mila

На Mama Maja, Mi-Ma, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @mariz ја прашав докторката и ми рече, мајка оставете не нас да бидеме доктори! Знаеме што е потребно.
    @џунџуле мала е за супа од петел, само 7 месеци има срцката!
    @Kitten и јас знам за кора од калинка ама многу е мала, ми е страв да давам...
    Инаку, кај нас пак промена на ситуација - јас качив температура и не оставија во болница до понеделник...сум се частуела по некој вирус изгледа, сѐ ме боли и ми се повраќа!
    Пак разговарав со докторката, трвди дека е супер состојбата и за ден - два ќе се средат проливите.
    А уствари и течната столица е од цицањето, Магде освен по неколку лажички каша, цело време е на цицање, нема што да ја "згустне" каката!
    Леле, ве удавив со моите проблеми...сорииии
    Единствено добро е тоа што требаше од 15 да тргнам на работа па ќе ми дадат боледување 2-3 недели сега заради вирусот!
    Инаку, за сите од вас се прашувам какви сте, како изгледате, со неколку се "спријателивме" и на фб, еве, со кокосче и се запознавме, со онли и бубале за малку и ќе се видевме летово во Охрид.
    И се согласувам со Мариз, дружбата тука е мн подобра одошто на фб, поискрена некако!
    Јас за Шутка не ве дружам никако, не дека сум јака п..ка па не купувам фејк ама оти двапати одам и пазарот ми е хаос, еднаш ми го украдоа новчаникот а вториот пат ѝ купив пижами на ќерка ми до разлика во ногавиците од 2 броја, потрошив еден куп пари а ништо саглам не купив...јас сум многу екстра, екстра ларџ и од таму ништо не наоѓам! Исто и чевли носам 41 па и тоа не наоѓам...
    И за на крај бонус вицот за Македонското здравство :
    Доаѓа дедо во болница и сестрата го носи во соба и му вика "дедо папучи носиш" - "носам" вика дедото, "а перница носиш? " -"носам чедо", "а чаршав, топломер, пижами, прибор за јадење, вода за пиење..." - се носам чедо, "а дедо кој е овој дечко со тебе?"- прашува сестрата..." епа чедо, и доктор си носам, во случај да немате..."

Ајт спадна температурата...ќе се оправиме изгледа !!!

На Mama Maja, Kaetana, *цветче* и 15 други им се допаѓа ова.
  18. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Жал ми е joy1...Не се секирај, кога треба да биде ќе биде...животот е пред тебе. Мора да се гледа напред.

@Miss.Sweet среќен роденден.

Многу сте изнапишале не можам да ве дочитам. Тмурен денов...а и јас сум како него...многу ми влијаат временскиве промени на расположение..Јас инаку одамна сум била член на форумов...не памтам кога се зачленив. Станав активна откако се породив..Прв пат мајка и ништо нејасно...збунета скроз. Среќна сум што постои форумов...не знам што ќе правев без него...посебно без вакви мами кои веднаш излегуваат во пресрет и одговараат на секое прашање веднаш, искрено и со најдобри намери. Посебно го ценам тоа што сите тука несебично го споделуваат своето искуство и знаење со цел да помогнат, поддршката кога некој минува низ тежок период, среќата за среќните моменти, а сигурно и многу пријателства се склопиле тука.

Туку да не должам...да одам да шмркнам едно кафе додека не станало момево..Поздрав и убав ден.

На Kaetana, Mi-Ma, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den :)
    Denov od se po nesto a jas se custvuvam slabo,umorno,pospano|(
    Mm od rano nautro zapocnal so dovrsuvajne na rabotava pa uste malce fali,kutriot raboti 2smena pa do rucek sto ke uspee ke uspee.
    Malata pred malce se razbudi,i spremiv peceni kompiri so riba,omileno i e:inlove:potoa ke ideme malce nadvor da si igra.
    Kako sto pisav se custvuvam umorno,cesto sum taka oti slabo zelezo imam|(me umoruvat dosta raboti.

Na temive,najprvin se zacleniv nekade 2010 na tema kosa pa si go zaboraviv pas i potoa so ljubovni problemi i ovoj profil,imevo mi è kratenka od imeto na vnukami koja ma sakam kako moja:inlove:
    Mm znae za femina mi vika aaah zeni muabet ke pravat:Dama znae cesto da mi citne i da prasa a sto e ova muabetov a:D
    Nauciv dosta i toa mnogu od femina,se informiram od tuka,si olesnuvam dusa,mnogu mnogu raboti:inlove:del od sekojdnevie.
    Mnogu feminki mi se dragi,site sto bevme vo trudnicki muabeti i sega vo majcinski:hug: da ve napomenam ve ima dosta:l:

Ajde da stisnam pritisni dodeka malava ne izbrise:lol:cesto taka mi ima napraveno:)
    Otidov nadvor dodeka e ubavo :sun:

:d::d::d::pizza::pizza::pizza::pizza::pizza:

На Mama Maja, Kaetana, alana и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @Sunshine_1979 скроз заборавив дека сте толку малецки :( Но компирче и ориз можеш да даваш.

Искрено, откако станав "фамилијарна" многу повеќе размислувам за иселување од државата, но имам еден дома-тешка категорија, кој е против. А без работа е последниве три години (facepalm) Планираме за зимски распуст прошетка до две места кај блиски наши кои се иселија, па се надевам ќе му се смени перцепцијата.

Едит: @irena.1 и јас во тој кај универзална, но зарем 600 ги направиле? Кога купував сандали во јуни, беа 400.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.