Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.550
    Допаѓања:
    7.341
    Исто сестро, ама кај нас е таткото тој што "бега", да не добива клоци во бубрези.

На Lady Miami, LiquidLuna и Carolin. им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    2.639
    :hug:
    А за твоите немам збор...

На H.VAGA и Carolin. им се допаѓа ова.
  3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    6.701
    Аплауз за твоите.
    Дали дека имам прекрасни родители, не можам никако да ги сфатам ваквите.

И ние се испоразболевме. Ова многу мачно било бе, 3 дена од кревет не можиме да станеме со мм. До 5 едвај издржуваме со мали дома во 5 го зима мајка ми кај неа да поспиеме. Луѓе што се случува, јас вака болна не сум била никад! Ова не е нормално чудово што и да е толку да напаѓа

На 1209, Kikikikiri0405, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  4. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    883
    Не знам бе луѓе, и јас бев во таква ситуација и нормално ми се виде што не дојдоа, имаат болести стари се уште 40 температура им фали и јас ќе треба да ги чувам после. Не ни помислив да се налутам и јас им реков да не доаѓаат а искрено многу ми беше тешко. Од друга страна јас да сум родителот од сега мислам дека сигурно би одела, ама не секогаш е тоа најпаметно на (по)долг план.

Инаку исто како што опишуваш најболна во живот од грип годинава.. со лесно да поминува

На Katie90, Lady Miami, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Ни јас не би се налутила ако не дојдат, стари луѓе со грип се со една нога в гроб. Дедо ми од грип си почина а вакциниран. Мајка ми додуша за Ковид кога бевме болни дојде, ама она имаше до тогаш 4 пати прележано, во лабораторија работеше, ние бевме многу лошо а свекрва ми со шеќер, со триста болести не можев да ја изложувам толку.

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    12.319
    Исто, каква ефтина какви бакрачи. Коа можам лупај. После ќе се чешам со сметката, али тоа е.

Иначе исто со филмов… цела недела го гледам, и коа и да заспие ја ќе решам да го пуштам и тогаш баш на нејзе и се станува..:drunk:

На Carolin., Fenix05 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Јас секогаш перам како ми дојде, никогаш досега немало сметка драстично поголема. Најмногу влечат грејни тела, бољер и фрижидер за длабоко.

На Feniksgirl и merriel0 им се допаѓа ова.
  8. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Бебе во средата ми се јавија имала температура ја земав од градинка , дома нема ништо накај 5 малку качи и од тогаш ништо нема , денеска весела се топ се гледат со баба и се супер си идам се играе со мене ама 6 и нешто иде ли и прав ѕвер е. Секоја вечер. Од пред 3 недели е со една дремка, која и е малку а 2 и се многу:| се успива во 7и нешто на почеток ми беше топ, ама знаејќи каква е од 6 до 7и фазла коса ми се крева. Преге вриштеше 10мин зошто ја ставив на кревет за да ја пресоблечам пред спање. Знам дека е изморена преморена ама ако ја успијам порано ќе става мн рано наутро и цел ред се руши. Многу по ретко ја гледам и сака да се гале од мене и ми е така мн убаво, ама денрс ја приметувам и вчера стави ја на земја вриште и се влече со дупето до мене и за блуза се подисправува да ја кренам. И тоа мн ме нервира, не сакам да бара да е се во раци. Се тешам дека ке ваде заб и затоа е таква, и минатиот пат ка ми крена температура после 3 4 дена извади заб, и дека ке се вратиме наскоро во нормала без милион пати станувања ноќе и се по ред

На BoNaNa123 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    1.022
    Каде го гледаш филмот? На нетфликс или?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Го имаше на нво 2 недели го даваа.

На Amore.Mio и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    9.528
    Не е дека сака во раце сака да е со тебе. Не те гледа цел ден нормално дека ќе се тегне. Седни играј со него доле пресреќен ќе биде. Па и да сака во раце да го гушнеш нема да трае вечно тоа веќе растат лазат паткаат одат оо гарнитури, ќе се пуштат и сигурно нема да бараат веќе па ќе ти фали. Моево доаѓа до мене си застанува крева раце го зимам ме гушнува и се влече за на земја да го вратам. Толку фали и за него и за мене.

Филмот после 4 дена го изгледав и не е лош. Фина замисла добри глумци. Вие кој тим сте со тужбите меѓу глумциве? :D

На LiquidLuna, Tea SK, Kikikikiri0405 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    19.428

Јас вечерва го догледав после 4 дена. Ама Блејк ми е во срцето уште од тинејџерските денови со госип грл :inlove:

На WhiteCat33, DELFINA81 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Тим Балдони секако.
    Не знам дали сте во тек како се одвиваше промоцијата за филмот, оваа со маж ѝ со пари и влијание надвладејаа, ама и тотално ја утнаа поентата на филмот и пораката воопшто. Филм за семејно насилство ко прикажаа ко ром ком, ни збор за суштината.
    “Grab your friends, wear your florals” :puke:.
    Пак и онаа Хувер ми одмили, немаше храброст да застане и гласно да проговори, а од семеен пример е потикната да ја напише книгата (бар така се има изјаснето).
    Маж (Балдони во случајов), водеше женска битка, даваше интервјуа, одеше по емисии, покрена фонд за жртви на семејно насилство, овие сите жени и Хувер и Блејк и таа младата Лили што ја глумеше sunshines and rainbows беа цело време.
    Џастин сега извади цел вебсајт каде ги ставил сите разговори, меилови и сѐ што се дешавало хронолошки, ама ме мрзи да читам, многу има.

На Leanne, Yowannty, Fenix05 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.678
    Неам кола, неам вакви проблеми, секаде се оди пеш, а кај што не може, да се живи и здрави дедо и вијче:D
    Се шалам дека не ми треба, ама за сега не ми е преоритет. Здравје во Лондон ќе земаме тоа натаму, таму ќе ми треба повеќе. Кај нас ем што живеам во центар, ем џабе ми е кола кога нема кај да се паркираш.

Ние денес сабајле станавме и тргнавме да се шетаме на едно езеро, пеш до пола стигнавме, мало се возеше во количка, така уживателски, а мислев нема да сака.
    Многу беше радосен дека има парк таму, песок, игралиште, а нема жив човек. Мирно и тивко, се изнаигравме и назад возејќи се заспа.
    Дома хаос оставив, хаос е уште. Битно и ручек направив и штрудла, и мафини сабјале, детево стандард не јадеше ништо.
    Сега го заспа мм пак на улица, детево дефинитивно е спремно да отфрли дремка оти веќе успивањето е научна фантастика.
    Сега сакам да станам и да средам, ама сакам и да станам да се средам јас, недела дена се канам да се депилирам.
    Нешто ми се враќа желба за с*кс:$ Може ништо не правам и ќе му се поврткам на мм:D

На H.VAGA, DELFINA81, kozuf и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Уморна, малце и со грип да речам или којзнае. Со маска седам на синко во среда му е роденден се надевам нема да префати. Торта одбрана, место да, ех малце проблем со декорација имам. Тие што одбрав јас некои не можат, некој слично а некој 180 евра за жал. Сакав нешто посебно да е дека со маж ми ни свадба немавме ама па 180 е мн. Би можела и сама да декорирам ама мн работа ќе ми дојде. Кога помина 1 год?? Стопирајте го времето ве молам. Сакам уште малку да го галам и да ми спие во прегратка.

На kozuf, Трагедијаупмм и merriel0 им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    12.319
    На hbo max, го има.

На Amore.Mio му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.850
    Добро утро девојки
    Ај со првото кафе да си пишам малце тука,уште неколку дена ќе правиме 2 месеци со бебе,искрено толку убави два месеци си имав..Бебка е супер,јаде,спие,кака,напредува по 1кг на месец,доењето ни е супер,пресреќна сум оти цица..сите ме прашуваат како издржувам ноќе оти се буди,а не знам оти ама ич не ми проблем,станува 3 пати ноќе,некогаш само цица и заспива,некогаш ќе се покака па ја пресоблекувам ама ми е прифатено дека така е со бебче и воопшто тоа будење не го гледам како проблем ,ако се успие неколку саати повеќе сама се будам оти ми фали ххахах
    Малку ми фали само повеќе време да поминувам со поголемата ќеркичка,некако 6 год и го имав посветено цело внимание само нејзе,сега веќе е поделено ама се трудам да минеме колку може повеќе време заедно,па и бебе кога треба заедно бањаме,пресоблекуваме..
    Бебе седи од прилика по 2 часа будна па си заспива,ја за тоа време си средувам по нешто..Помош немам од баби дедовци,само маж ми и супер сме си организирани,баш си поставувам ред како ми одговара..
    денес убав ден па уште малку да се стопли одиме на прошетка

На lackygirl, Giiirl23, Carolin. и 12 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Хелоу од претпоследен ден во Берово! Денес дека последно пешачење ни е со синко со количка излеговме дури до фармата со коњи, 6000 чекори сме направиле, лепота. Попладне пак. Јас би уште ама видов таму кај што стигнавме стапки од волк, па не сакав да ризикувам. Чекам Маша да заврши на Пикабу па да легнувам бебе и да одморам и јас, вечер идат тато и бато, па ќе прославиме Трифун кога ќе заспијат деците. Едвај чекам искрено. Не е дека не ми поминаа убаво деновите овде со синко, ама искрено мислам дека ми фали муабет со возрасни. Вчера со свекрва ми саатипол зборевме. Ги замарам на телефон, ама што да правам, тоа е. Земав книги ама некако не читав, денес ме фати една интересна ми е да ја читам па ќе читам, ми здосади телефонов. А ако ме фати дремка со синко и јас ќе дремнам. Многу е топло, супер е собава ама хигиената не е на завидно ниво. До толку што денес сама метев, собрале ѓубрето и толку да не им засмета, да соберат трошките доле, а со мало дете искрено се троши. Постелнина не е сменета, пешкири шуќур вчера сменија после 5 дена. А се наполни хотелчево искрено, има доста луѓе. А од понеделник здравје бек ту ријалити, ќе се оди на работа и во градинка, коски ми се тресат дека не е убаво закрепнат, ама што да правам.

Убав ден мајки! Од утре викенд.

На mal.ecka, Carolin., DELFINA81 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.383
    Допаѓања:
    31.665
    Ова треба да лета во Испукајте се ама ќе се надоврзам тука :D

Ќе го тепам маж ми. Празнично.
    Чека еден другар, 5 саати веќе да помине да донесе нешто. А истиот тој другар пред некој ден го немаше 100 саати, и само шо се заигравме ДОЈДЕ.
    И сеа му викам Да се соблечам, побрзо да помине човекот пошо Марфи ќе проработи, па да тераме после играчки (lalala)

Дремам ко утка и си играме игрички на Сонито :smirk: Абе ќе го тепам...

На Dennings, mal.ecka, Tiny Love и 8 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Јас не би му отворила па мајка Јана...

На mal.ecka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.