Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.392
    Па и обврските спаѓаат во љубов/покажување на истата преку поминување време со нив. Јас секако и вака немам време за себе не ми е за тоа... ама ете за другово ми е страв а и многу љубоморна ми е малава не знам како ќе биде стварно :( мене тоа што сум во заедница со свекрва ми отежнува наместо да ми олесни си има и тука проблеми пример ја чуваше една недела дека беше болна а јас само што почнав на работа после боледување и ми беше глупо да земам пак. И ми ја врати наназад сеа бара да ја хранам ,да ја облечам и сл. Тоа од неа го научила не можела цел ден да ја чека да јаде вака набрзина знаела најадена е (facepalm)
    И знам дека ќе биде ,,ела кај баби остави ја мама на бебето е сега " исл муабети кои не сакам така да ги слуша... :emo:
    А за после 9 м му спомнав на мм дека може 3 м неплатен да земам ако треба на 9 да го оставам :D не знам како ќе биде ама и тоа си го имам предвид :) здравје само верувајте тоа е најважно :hug:

2. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    198
    Да да, знам дека кога некој ти се меша уште полошо е, посебно кога ти е тука секој ден. Мене ми ја чуваат бабите кога е болна, кај нас на работа не се зима боледување за деца, малку фирмава ни е скарана со законите за одмори, боледување, работни часови :D

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.392
    Размисли за промена на работното место :l:

На Lady Miami, marrisa и TiniMini им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    23.413
    Screenshot_2025-02-17-14-23-57-969-edit_com.facebook.katana.jpg

Поздрав и да намалите со гилт триповите :sun:

На Giiirl23, Кронди, 1209 и 32 други им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880
    Знаете ли дали може да се смени матичен гинеколог додека сме на породилно?
    Чекам месец за термин, ми се јавува сестрата да ми го откаже и не ми закажува друг термин. Додека бев бремена еднаш отидов и не беше таму, кога прокрварев ме прати во државна затоа што имале гужва, чекам по повеќе од саат кога ќе отидам...да не набројувам повеќе ама незадоволна сум.

Да се пофалам бебе на најјако со вртење :D ни рекоа ако не почне месецов да се консултираме за физикална. Ама колку е мрзлив чудо, да не се мрда со нозете си ги крева играчките :D

На mal.ecka, Dennings и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    13.949
    Слободно можеш да смениш. Породилното еднаш се поднесува и си тече без разлика на промени во осигурување и матичен доктор.

На Aschenputtel и marama им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    8.951
    Беба спие прва дремка, мама попушти на притисокот и ја демнее Зара да нарача нешто што ќе ја собере… сепак ќе се мора, зашто ништо од слабеењето. Ми влијае на млекото, па морав да прекинам. 8кг ослабев и толку. Ќе си останам во депресија само под услов да дојам… а мислев нема да купам ништо, ќе ослабам и ќе се вратам во старата облека… алал да ви е како доите и слабеете, само јас сум обратен случај. Да стане па да шетнеме, дур не полудам дома.

8. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    2.795
    Не си сама. Подебела сум сега од бремена кога бев.
    Ова со слабеењето пак како некој успех ако си шланг додека доиш. Да изгледаш ко пред бебе. Епа не си и не сум. Бебе среќно и задоволно. Некој период нешто поширочко ке се носи и после се враќаме во форма.
    Сестра ми беше буце додека доеше. И додека беше бремена. Сега е слаба како керките, 14 и 15 години се. Исто се високи и си менуваат облека. Ете можно е.

Види си хеланки од Oysho убаво стегаат. Јас планирам да ги експлоатирам максимално од март, да отопли малку, да шетаме повеќе. Е тек тогаш може ке се вратам во форма.

На merriel0, Трагедијаупмм, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880
    Да ги пофалам хеланките од Superstacy, многу убаво стегаат. Јас имам и подуено над раната, со нив ни тоа не се познава.
    @Feniksgirl рано ти е, ќе симнеш уште кг.

Демек се ставив на диета (ракета до лета :D)и секој ден не излегувам од кујна, те фокача, банана леб, кифли, чиабата, се што ќе ми текне и ќе видам од тесто. Битно сите по дома сме среќни, најадени и задоволни.

На 1209, Lady Miami, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.063
    Издржи уште малку јас на 7 месеци почнав диета али многу ми се намали млекото скоро и немам веќе...знаев али затоа чекав да има веќе оброци и да не е зависен толку од мене и сега не е проблем за слабеење можам.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    8.951
    Притисокот да дојам е на најако… тешко ми паѓа тоа што изгледам вака… не знам стварно ама не планирам до лето да трпам да изгледам да ми простите ко крава, и стварно секоја желба за дотерување ми е убиена во поим, зашто без разлика колку е убаво парчето јас не се свиѓам ни малку. Па дури ни нашминкана, мислам бетер ми е. Ќе пробам само да вежбам и многу течности, а исхрана ќе си јадам се. Се надевам дека нема да има ефект. Бидејќи стварно веќе не можам да се гледам и ми влијае на психа. Налет и доење и се.

На Lady Miami, baguf4e, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    319
    Daj kazi sto dieta drzis sakam i jas
    Posledno na zan mitrev ja drzev oslabnav 7 kg , ama sakam da si se vratam na 55kg

13. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    510
    После царски 5 дена примав клексани, треба одреден ден за проверка на дедимери и хемостаза? И прв преглед на ехо кај гинеколог кога треба да се иде после една недела?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.063
    Омад правам јас еднаш на ден јадам и околу 20 часа постам многу ослабев за кратко. Се здраво јадам секој ден готвам и не јадам леб и тестенини и благо. И секој ден минимум 10000 чекори.

15. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.063
    Мила се те разбирам исто бев можеш да читаш што сум пишувала знам како е ништо да не те бере да мразиш што гледаш во огледалото да снемуваш постојано млеко ако пробаш да слабееш, но ќе ти кажам поминува, месеци се во прашање незнам колкаво е твоето но издржи барем до 6 месеци да помине зимово премногу ќе му значи што пие мајчино млеко во периодов на вируси. Почни порано со дохрана од 4 месеци и до 6 може да има више 2 оброци и ти стај се на режим и да ти намали млекото не е ни битно. Храни се здраво и пешачи, вози точак и ќе биде до нова година ќе се вратиш во форма. :l:

А за притисокот за доење можам книга да напишам, јас на инфузија лежам во систина 3 саати и маж ми пумпата ми ја донесе плачел малиот не примал формула , тоа никогаш не му го заборавам...

На Feniksgirl и Lady Miami им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.936
    Јас додека вежбав и се хранев здраво имав премногу млеко, мислам после вежбање уште повеќе млеко имав од пред да почнам. Така да не значи дека ќе намали млеко ако вежбаш и се храниш здраво. Здрава храна не значи помалку храна туку помалку неквалитетна храна која и не помага многу во бустање лактација. А рестрикции како тие погоре дед флауер што ги опиша, односно уан миал а деј е премногу за доење.

На kozuf и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.063
    Јас кажав што јас правам за себе ниту му препорачувам на некого ниту ништо,знам дека е многу рестриктивно но само тоа ми одговара лично мене. А за вежбање не му се зголемува на секој од вежби мене дури и ми се намалуваше. Најмногу зависи од генетика. Секој е приказна за себе.

18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.993
    Допаѓања:
    18.494

Јас примав 7дена после тоа имав закажано за проверка на ддмери, обавезно мора да се проверат. На една недела бев за конецот, а ехо преглед после 40дена.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    2.795
    Уште малку ке почнете со јадење и ке се олабавиш за доење.
    Не сум јас за советник, се осеќам исто лошо кога ке се погледнам во огледало. Смислив некоја стратегија кога ќе ми се пријаде јаболко да јадам. Млекото е ок. Ама малиов веќе јаде два оброци.
    Уште да вежбав... хахах

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    303
    Денес ми е баш тешко скроз покосено се осеќам и дојдов да се пожалам. Легна околу 22:00 стана во 7:00 сабајлево и неколку пати го преместував во креветче дека сака да си шета и да се врти скроз обратно. Ненаспана сум, се ме нервира, работиме од дома со маж ми и го чуваме од март ќе почне адаптација во градинка. Викендов славевме прв роденден и беше многу кенкав сите околу него, ич не уживав, а со месеци му спремав се и торти и декорации и мафини и сваштарии.
    Деновиве пробувам и да го научам сам да јаде “нормална” храна парчиња, џабе, само плачки на столче и ненајадено дете. Свака част на сите со нејадачи деца, моево по 350-400г каши можеше да јаде ама храна парчиња ништо, ни залче. Не знам жими се ни за тоа кај да се обратам, ни како да му помогнам ни како да се наспијам без мозокот да ми работи 300 на саат баш кога треба да спиеме: дали ќе се прилагоди и навикне на градинка, дали ќе научи некад да јаде сам, дали ако оди во градинка поише ќе се одалечи од мене и мм, дали му фалат алишта, дали треба нешто плус да правам од активности и вежби, кога ќе прооди, што да му дадам утре за доручек ручек вечера.. Знам дека се апсурдни тематикиве ама немам објаснување ни јас :)

На Mother of 2boys и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.