Добро утро и од мене. Станата сум од 7 и 30. Ги облеков децата и го однесов поголемиот син во градинка. Помалиот син си игра, а маж ми е на работа (надвор од Скопје). Сварив кафе и ја чекам комшиката да дојде со детенцето. Јас и она ќе муабетиме, а децата нека си играат.
Vredna od sabajle, izmisleni, a sovresno mi izlegoa Povele na nedietalno ovoj pat Odam sega na setnja so sinko nadvor vo maalo, da go izvetream malku Da go koristime vremeto da ne mu tekne da se rasipe pak..
Yeaaah malava uspea da se uspie so zenava fala bogu a se ubi od 0lacenje koga dojde pa me izbrkaa da ne mw gleda. Se smirila si igrale pa se uspala. Sega sum po raat
Самер па зошто јас цело време мислам дека си девојчица? А ти мама и тоа на две! Никот ти е ептен младалачки, ме прелажа
Бев девојчица кога се зачленив на форумов. Веќе 5 години сум госпоЖа и мајка. Поголемиот син има 4 години, а помалиот година и 8 месеци. Изгледам како девојче. Не ми веруваат кога ќе им кажам дека имам 28 години.
Ај добаρ ден и од мене. Синκо заспа,дуρи спие јас една κоρпа алишта да запеглам,ρучеκ да му спρемам и под да избρишам.Тоа ми е главна цел,веѓите аκо остане вρеме ќе ги сρедам. Отκаκо му κупивме багеρ со аκумулатоρ,дома не седи. Само по улица сме,напρед-назад. Гледам вие мајκи си ја сρедивте линијата. Јас од тие пρоκлети +8 ниκаκо не можам да се спасам. А κога ќе помислам κолκу сум само гладна и не најадена. Амата чеш,κонстρуκција ала κρуша(гоρе κостуρ,ама нозе и κолκови наааа и за извоз). Ај да подзавρшам неκоја ρаботичκа,зашто ме чеκа долга патеκа паκ Убав ден мајκи. П.С @Mariangel хρабρите боρци успеваат. И двајцата имате огρомна желба за живот и љубов,и ќе успеете. Господ е голем. Ве гушκам.
Добар ден мами и од мене. Дури спие малото да пишам и јас. Ќе ве читам на наредното преспивање. Толку лесно спие како зајче, не можам ни да се преместам од него, а не да направам нешто низ дома. А работа еден куп. Во саботата бевме на свадба, по долго размислување решив да го носам. Ми беше страв како ќе реагира ама за среќа супер беше, дури и си спиеше. Не се расплака воопшто. А вчера на крштевка пак мирен, си ручкаше, си спиеше малку. Многу убаво поминавме. @mariz ептен вкусно изгледаат, пиши го измислениот рецепт.
Добар ден мами синко конечно заспа се мачеше да заспие цел час, па да искористам да му направам ручек и нему и нас ако има време и да запеглам, цела корпа алишта ме чека. Денес за првпат му дадов фрутолино и го бендиса и многу сум среќна (вчера ништо не јадеше цел ден, ни овошна каша , ни зеленчукова со месо) поздрав до сите и убав ден
Добар ден женички! Убав ден, нека стане ќерето па да ја изнесам надвор! За викендов бевме на гости кај моите, за 2 дена гости 2 куфери алишта понесов, 1 го наполнив само за беба! Сега дур вратам сѐ на место ми отиде денот! Од синоќа ми е свеки на гости, ја викнавме на ден-два да можеме со мм да излеземе да испазаруваме за крштевка! Море дур спие беба да одам да скркам една салата, спремив од се по малку: марула, краставичка, домат, шампињони, пиперка и семки од тиква...сакав и младо кромидче ама нема смисла, по продавници ќе шетам попладне!
Земав го заспав малиот и го однесов кај татко му да соие, арно ама и јас си легнав до нив и сите тројца на спална една дремка удривме (не паметам кога последен пат сум заспала преку ден). И се разбуди малово полно со енергија почна да не шлапка, да не буди сега кафе за тато, ручек на брзина и надвор на соце
Denes ponedelnichki ni trgna so ispituvanja.. Eho,rentgen,ekg,urina i krv od glavcheto Taman vleguvam vo soba kaj sinko shto da vidam igla vo glava, ke prepadnev.. Ne znam zoshto Ajde sobrav sili i zastanav pred nego da mu zboruvam i da go galkam da se smiri, se utepa od plachenje sirotko Taman ke zadreme ke go viknat za edno, pa pak ke zadreme pa za drugo i samo placheshe od shto beshe izmoren ochite mu pagjaa za spienje.. Sega go naruchkav i ne saka bre da zhdrigne se nerviram.. 85ml si ispi i mi zaspa na ramo jas tapkaj tapkaj toj si hrchi Naednash mu doagja kako nagon za povrakjanje i pak mu se vrakja i se taka vo krug.. Nekogash zhdrignuva duri po saat i pol Tuku si pravam filmchinjaa, mozhebi go ispituvaat da vidat dali e se vo red i da letame doma a? Aj za arno neka e Ubav ostatok od denot imajte zhenichki
28 gospoza ☺☺☺ sto da kazam jas togas na 39 ☺ so malo bebe. Stara majka ☺. Ako bravo jas sega mislam deka e poubavo na pomladi godini da se raga jas zakasniv malku
Еееее, што убава тема. Me нема на форумов некое време, гледам ново темиче ко за мене. Ќе ме дружите и мене?
Поздрав, да се пријавам од работно место. Синче дома со баба и дедо. Го шетале надвор, живи радости е за чао. Мм вика цел на мајка му бил, паметот само во шетање. Јас сум цела подуена незнам зошто и некои мачнини имам. Мм вика што ти е. Викам или зошто треба да добијам илу трудна сум. Човеков остана ваков ми вика па не сме имале многу односи бе. Епа не мора многу де за да се фати. Ај ќе видиме или е првото или второто времето ќе каже.
Eve me I mene od trudnicki kaj majcinski muabetcinja mada so mi falet mesinjata tamu ama se nadevam I ovde imat golemi druski inace bebuskata mi us nekoj saat pa 9dena stara po cel den si spijat ruckat po malce ke se javit normalno ama vo glavno mirni sme zasega
Успеав да ги однесам децава у парк. се изморија, па со ручекот завршивме и еве бебето спие, а големите со татко им на шишање. И јас сум тука некаде со годините како тебе, стара мајка , Бебињата не подмладуват. Мари честито бебенце големо да расне. Ги слушам моите севракат веке, па одам да им спремам алишта за да ги избања мм, па ке ги легнувам околу 20ч малите се во кревет додека големит 21ч легнува.
Zdravo majki Eve sme i nie mama po doma od kako se probudivme najprvin so malata,ja oblekov jade pa potoa bevme nadvor i celo vreme trca igra radosti e koga e nadvor potoa ja staviv da spie i prodolziv so domasnata obvrska cistejne,sadovi rucek i plus i kifli napraviv eve ja sega jade i ke ideme pak nadvor saka da si igra nadvor a ubavo vreme denes,gleedam sleduva nedela so dozd pa neka uziva,oti doma samo crtani gleda nekako i zdosaduvat igrackite ke zaigra pa pak ocite na tv a vaka neka si igra nadvor barem koga e ubavo vremeto a mojata rabota ke ja pravam koga spieimajte ubava vecer otidov
Aj ne si jedina, i jas sum ista marka so godinite. Nema stara mlada, vazno da si gi izgledame bebulinja.
И јас сум во вашата група на повозрасни мајки, јас 37 годинки си имам! Ама како викаат старите "дете од стара мајка" најснаодливо било!!! На сите да ни се живи и здрви чедата, тоа е најбитно! @Mariangel да го гушнеш тоа малото човече и да му кажеш дека му праќаме многу бакнежи и желби за оздравување!