@Sunshine_1979 извини, јас скроз го исклучив моментот дека е бебе. да се поправам, оризова вода помага и имаше порано на хумана каша во кутија по препорака од др ја давав ама само додека се регулираше столицата со првото околу седум месеци исто, инаку ни беше од забите. Поскоро да се излечите, и јади супа Ти смееш
Кај рота вирусот колку што знам, добро е да има повеќе столици во денот, макар и почесто и течни, затоа што вирусот само така се чисти. Инаку, чај од водопија многу помага, ама дали смее толку мало... ако смеело, веројатно ќе го препорачале на инфективна, оти тие и многу го препорачуваат. Инаку, ориз, компир, морков, печено јаболко - сето тоа доста помага при пролив.
@Kitten. Мила денес бев, толку видов. Да не имало и некој други, ама овие баш топлинки толку се. Имаше евтини патичиња, лесни, како старки. Помислив да му земам, ама што ќе му се. За сега има, а ми треба нешто позимско. @Miss.Sweet. среќен роденден, здрава права мама, оваа година со девојче да се израдуваш. @joy1 @Sunshine_1979 дај боже самоуште викендов да сте таму и никогаш повеќе. Ме изненадуваш за односот таму. Генерално имав позитивен впечаток бар за таа болница. Ние прошетавме до капитол и не фати дожд на враќање. Му викам на мм од земи ја колата во некој влез ќе почекам. Ама маж ко маж јас ти викав ќе врне ти не слушаш бла бла. И ај чадорот што го имав му го ставив на синко на количката, а ние утоп се направивме. Тоа ти е машка гордост во право испаднал.
Cerazette ми ги препиша наводно се со најмала концентрација на хормони и слободно може да се користат додека се дои, а и понатаму.
E me iznasmea znaci epten ☺. A sto da pravis veke tolku vreme na klinika ako ne pocnes da se zaebavas ke poludis. Ajde so lesno ke pomine dusicka se izmaci a sega pa i tebe te potepa. Alal ti vera, da ne se urocam ne sum imala do tolku maka ama od site sto sum cula da lezat so deca na klinika kako prikazni od horor film mi se i me faka uplav. Inaku am ste se raspisuvale edvaj docitav a samo od vcera me nema ☺. Jas ne sum tolku starosedelec na forumov. Se ubaciv koga mi pocna porodilnovo so malata ete za sovetia najaktina od koga se otvori temava. Mi falelo drustvo ocigledno. Koga bev na porodilno so sin mi nemav uste smart phone a za na kompjuter nemav mn vreme toa mi bese luksuz. Togas cat pat cepkav na ringeraja kolku da citnam nesto ama ne se sporeduva so femina. Za tie sto pisuvavte za toplinki, jas poslednite nekolku pati mu zemav na sin mi od edni srpsko proizvodstvo kako so mirizliva guma se, vloskkite se kozni okolu 700den. Vo aerodrom gi ima vo edno dukance pozadi biser ama gi ima i po dr mesta. Veke e skolarce ne mi trebaat ama zatoa patiki na 2-3m se jupuva. Zatoa gledam da ne frknam poveke od 1000 max 1700 ama kako mu raste nogata taka se poskapi da mu se nevidi. A za mene i jas si kupuvam sto po eftino. Vo posledno vreme i slabo dodeka bev doma od patiki ne izlagav sega da si iznosam toa sto imam. Obicno mi se baletanki slabost ama i toa se naoga po 500den. Mm mrci deka sum imala najmnogu baletanki na svet a ja mu vikam site moi baletanki se poeftini od tvoite airmax. Ja bar imam da si smenam. Za cizmi cat pat znam da frlam dokaj 4000 ama i toa gledam na popust i oosle so godini gi nosam ako se pogodat. Mm vika ja egeec a ti poskrzava od mene ☺ama nekoj mora da e. Ne znam mi e zal da frlam tolku pari za nesto koga ima ubavi eftini raboti a od marki ic ne patam. Inaku i mm ne znae za femina i nemam namera da mu kazam. Vo princip ne krijam nistood nego fb mi e nonstop otvoren i na tel i na tabletot na sin.mi moze koga saka da otvori a sto pa da ne imam vreme svaler da fatam pa da se krijam ☺. Ama ovde ednostavno si se ispukuvam i za nego i za se koga mi e preku glava i si e samo moe mesto. Samo stoo nikako da gi isklucam notifikaciite po mail na site temi a mailot mi stoinotvoren na tablet. Ama pa i ne e nekij sto cepka. Inaku moram da se pozalam od nego ustvari ne se zalam tuku sum zagrizena. Proaga niz nekoj mn tezok period na rabota i ne mozam da go ponaam. Odsekogas mu bila stresna rabotata i bil nervozen poradi toa ama odkako prifati nova pozicija e uzas. Sfati deka ne mu lezi i mu e mnogu macno i osven sto e nervozen sega e i depresiven. A ne e nekoj sto bi se otkazal tek taka. Ne znam sto da mu oravam i mene mi e uzas na rabota ama mi e zal da mu kukam. Duri sakam da mu zakazam na psiholog nekade mora da prevzeme nesto. Ajde se raspisuvav jas. Malo spie golemono uste nadvor so tatko mu ja si se druzam tuka ☺ Ajde dobra nok
Во контекст на топлинките за градинка, начекав денес нешто на фб, за 500 ден во Горица трејд во лептокарија: https://m.facebook.com/photo.php?fb...0861280706&set=pcb.1304643832880399&source=48
Dobro vecer mami Denes Bev da rabotam I vo nozete I racete se custvuvam ko paralizirana I nemokna Nego ,denes praev test I mi se pokaza vtora crta bleda e mnogu ama ja ima Uste sum vo sok Mm me pocastil so edno bebuvce nisto strasno zarem ne Vozbudena isplasena srekna neznam I samata Ne deka ne sakam nego bebka mi malecka Kako I da e ako e toa ondak ke si go precekame so mnogu ljubov
Ajde ma ne se plasi, zatoa sme nie tuka, da te bodrime Cestitam i ovde, samo za ubavo neka e pa kako naredil Gospod taka, od pisanoto ne se bega Taman zaedno kje si porasnat, dodeka uste ne si se odviknala od nokjno stanuvanje, peleni, kashi, tamsn kje projdat i dveckite i posle kje si uzivas
Ајде со лесно и без грижи Вторава бременост ќе ти летне, малата ќе почне да лази, па да се спрема за проодување, ќе биде се поактивна, околу неа ќе бидеш зафатена, на бебето ќе ти текнува кога ќе те клоцне во стомак Ама од искуство ти кажувам поубаво така, малата нема да знае за љубомора, заедно ќе менуваш пелени, ќе ги храниш, заспиваш и за 2-3 години ќе имаш две подизраснати деца Честитки уште еднаш и чувај се
Aj dobra vecer. Duri sega sednuvam jas denes,a ne deka nesto posebno srabotiv. A da,napraviv prevkusni kiflicki i torta,bodejki utre e denot D,golemiot,rodendenski....moj Znaete,iako eve vozrasna,so familija,so dete,jas so netepenie cekam 00h.i cestitki Gi sakam ovie denovi,so ubavi povodi. Na forumov odamna sum zacleneta,i voopsto ne se kaam,zasto mnogu nauciv od tuka,posebno od vas. Mm znae za forumot,znae i deka sum zacleneta,pa koga nesto se dvoumam ili sakam da prasam,on vika ,,na Femina kje pises sega?,, Najinteresno e,sto sum ostanala logirana od kom od doma kako devojce,pa vnuk mi do sega skoro,sekogas otvarase i prasuvase sto e intetesno tuka!? Za pazarenje,cicija sum bre,baram i jas popusti,no moja slabost se tashni,pa za niv cena ne me interesira. Za stranstvo go kazav moeto mislenje,bi otisla onami kade sto kje obezbedam podobra idnina za sin mi. I ovde da imam takvi uslovi,nema da pomislam za nadvor. No,vo momentov,situacijava e katastrofa. So merak da si otides. Utre jas ve cestam site,kje jademe i pieme na moja smetka,prosledeno so sliki se razbira. Dobra nokj i ubav vikend na site.
Bravo za hrabrosta a bogami i za vremeto za seks So lesno dvete naednas ko bliznacinja ke si bidat Jas uspav bebe ama na saat se budi ovie nekolku dena i me bara...
Fala vi mamicki na site Nemozam da ne se raduvam na pozitivniot test ama nemozam ni da go sokrijam stravot kako li bi se snasla so dve malecki a sum skroz sama Ama ete ko so rece @danichap ke si ima mnoguuuu forumski tetki Bi mi znacela I moralna podrska da znaete
@Mari* hahaha jas si mislev jas najbrza sum, ama ti me sies zeno. Jas fojdov vo trudnicki, te prativ na poragaj, sega uste sum tamu ti ke mi se vratis i ke me ispratis mene So lesno neka ti e, vtorata bremenost mene pak mi e poteska, najverojatno deka e dvojna, ama pa pobrzo minuva vremeto. @Kitten gi vide toplinkive vo zivo? Mene mi e bitno da ne lizgaat po parket i da se lesni, detevo moe ne znae da sedi. Jas gi gledav od ipanema tie kako so trkalca, ama uste ne sum odlucena. Ovoj mesec mora da bidat, ni ostanuvaat pari, nareden ke kupuvame krevetcinja i dusecinja, pa nema da ostane denar. Jas skoro se kupiv za bebinjata, relaksatori, transporteri, kolicki, spikozni, gi odvoiv alistata najmali od bato i napraviv spisok sto uste mi fali. Ne e valjda brzo, uste 3 nedeli i veke moze da bide cinot. Jas sepak ke gi nosam uste 5 nedeli, ako ne i poveke. Dr mi rece od 34ta nedela da gi ocekuvam, ama jas mu vikam neeee do 36ta tuka ke sedat. I uste edno prasanje, kako gi uspivate decata? Mojov si legnuva do mene pustame eden crtan baby mozart se vika i taka si lezime dodeka zaspie. Ama bitno mora da se drzime za raka dodeka zaspie i nekoe vreme posle toa. Eve sega se uspivame, kolku dolgo ke bide neznam, ama bi trebalo do 11 da zaspie. Dobra nok frendici
@Mari* so lesno neka ti e mila. ve citam za bremenosti i edvaj cekam da mi dojde,vednas posle ciklus bez zastita valjda nema da bide nisto ama jas sum panicar. mn sakam vtoro dete/zensko (daj boze) ama uste ne sme mn stabilni imame nedovrseni planovi pa za vtoro me faka strav,samo neka bide negativen i mojot,valjda ne sum baksuz ednas godisno bez zastita i bebus odma da tropne na vrata . inaku pominavme ubava vecer,sinko se iznaseta,iznatrca vo park i samo sto dojdovme doma zaspa. idam i jas da odmoram,dobra nok na site
@Mari* честитки и со лесно! Инаку одамна слушам муабети дека ако е поголема разлика меѓу децата, по дифолт првото ќе биде љубоморно..Јас не се сложувам. Секогаш е до карактерот на детето и до поставеноста на родителите. @eleni27 за кои топлинки ме прашуваш? Овие од Горица ги немам видено ама по сликите се гледа дека имаат гума одоздола. А кои се тие со тркалца од Ипанема? Да не се на Кеги? Тие имаат такви модели, машките како тркала од кола, женските како тркала-цветчиња. Од мое искуство Кеги не се баш лесни, гумата е тврда и несавитлива.
Добровечер мајаки,еве синко конечно заспа малце порано денес не му дадов да заспие во ниедно време па малце шетавме до паркот и тој одеше цел пат не сум го носела па се умори.И честитики за МАРИ за бременоста,со лесно и без страв.Имам кумица која е бремена а бебето е 7 месеци а ова ддругово ќе се роди за 4 месеци.И мене ми викаат дека сум избрзала,но подобро сега две одеднаш па псоле за 3 то ќе почекаме. Ние со тоа заспивање мака мачиме разни песнили по сто ги сменуваме во минута и ништо интересно а цртани не сака ич.Пак почна да се буди за млеко преку ноќ.Понекогаш добива да речам како напади почнува да се лути да писка и плаче но повеќе пискање на цел глас и трескање од земја од кревет од секаде и грла се живо пред него,ништо не го смирува.Си викам период е ќе помине.Колку и да сум изморена и изнервирана тој ми ја дава силата и мислам дека затоа издржувам,инаку незнам како би било. А мајки да дадете тука некој предлог за машки имиња,јас стварно незнам како ке се вика ова бебче,не можам да смислам име.За женско знам,но за машко нееее. Добра ноќ мајки.