Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.105
    Тема одмори: уште од сега се мислам колку уморена ќе се вратам после цела недела со ќерка. И колку пати во тек на одморот "ќе се разведеме" со маж.

Апдејт за неколку месец.

@1209 и останатите, споделете испробан рецепт за банана леб. Од домаќински муабети.

На Mother of 2boys, Mumoftwo30, Lady Miami и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.327
    Немој жити се, опасна зона е и ова. Војна и натпревар и тука може да избие :D

На Mother of 2boys, Ena05, Lady Miami и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Abe ti si najpametna. Se izvinuvam, stradna majko, po 20 pati so cicka vo denot. Moite na formula na ulica rastea znaes :hai: Komshikata im davase mleko. Pozdrav.

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    23.408
    Само шо тргнав да го пишувам истото, не ми се читаат овие муабети по 100 пати. Едните ќе имаат едно мислење, другите друго и тоа е. Да се утепаме едни со други не бива, не е културно а тука се културни се имаат собрано :D

Кафана, секс, одмор - Се сакам :bandit:
    Годинава само ќе се сексам изгледа. Го терам мм да почнеме со реновирање вчера. Сакам да живеам во хаос, ме пали :rofl:

На azelea, WhiteCat33, SanelaS и 13 други им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.737
    Допаѓања:
    43.854
    Јас повеќе како мафини ги правам ама исто е. 2 банани, 2 јајца, една чаша брашно отприлика, едно пециво, цимет, сега веќе и малце ванила ставам. Блендам се освен брашно и печам. А ставам и малце млеко или грчки, кога како.

На Трагедијаупмм и Miss_S им се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    9.545
    Значи ми иде да почнам да пишувам во 40ка, тензија почна темава да ми прави.
    Јас резервирав одмор ама одмор нема да видам, ај големава ќе се заигрува ама мали ѕвер ќе е годинка и некој месец во фаза на проодување, мамата ќе ни ја ......
    Во кафана бев завчера, а негде излезам децава се збудалуваат. Бебе се затна, сестра му се лигавела, плачки двајцата.
    За секс ќе видиме ако не сожалат децата да заспијат порано да не заспиеме со нив ако не да сме живи и здрави ќе си ржеме по дома (facepalm)

На azelea, sani99, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    13.948
    На темс секс на одмор, топло препорачувам смештај со посебна спална. 2 пати така бевме, и пак планирам така летово со две деца. Нека си ја делат спалната они двајца, јас и маж ми ќе си уживаме на пуштен кауч :)

На SanelaS, Mother of 2boys, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.105
    @LiquidLuna , какви планови сум имала за реновирање. На HGTV да ми испозавидат.
    Е како стаса ѕверов да се качува насекаде, да лупа кај ќе стаса, одма викам седи си, не вреди. За некоја година ќе активираме.

Последна измена: 20 февруари 2025
    На Mumoftwo30, Трагедијаупмм и Lady Miami им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.880
    @Miss_S https://pedijatar.mk/retsept-na-denot-banana-leb-koj-ostanuva-svezh-so-denovi/

Секој трет ден го правам, само путер од кикирики додавам.

Бебево уста не затвара: бубуууу, ајдееее, гегееее, што ти не :D Се си мислам мал е ама изгледа цел на мајка му :D

Пробав да дојам, не успеав, најважно е да е жив и здрав. Бременост, пораѓај, доење, религија и некои други такви теми секогаш носат несогласувања па се трудам да ги избегнувам. На крајот секој одлучува што е најдобро за себе и своето дете.

На mal.ecka, Ena05, kozuf и 7 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    23.408
    Јас ко почнувам да ржам одма знам шо ми фали :D

Епа и ние тоа чекавме ама кујната почна да протестира. Аспираторот умре , шпоретот е на инфузии, фрижидерот ми е мал :D И сега викаме да средиме наеднаш оти нервен слом добивам влегувајќи во кујна. Па уште и Софија ко ќе влезе да "готви" ми се плаче.

На Mumoftwo30, Carolin. и Tea SK им се допаѓа ова.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    13.948
    На тема реновирање ме потсетивте.
    Имам машина за перење мала, 45см со горно полнење. Имам замисла малку да менуваме нешто во вц па да се ослободи место за голема од 60см. Постои ли машина за перење и сушење во едно, ама со горно полнење? Сфатив дека многу ми одговара во споредба со класичната врата напред.

На Mumoftwo30, LiquidLuna и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    9.032
    Кога зборите за секс, имајте на ум дека не сум имала од мај 2024 година:D во бременост ми беше забрането, после немав ни желба, со мешлакот па ич до 40та недела. После тоа дојде породување со царски и бебе и еве уште се немаме сефтосано иако од доктор сум cleared to go.:D

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.139
    Допаѓања:
    67.283
    Па зошто е тешко и исцрпувачки. И можеме да се жалиме кога е тешко, како и со секој друг наш избор, на пример сме одбрале тешка професија која не исцрпува, но ни носи задоволство, сепак, како човечки суштества можеме да се пожалиме, без тоа да значи дека сме жртви. Бидејќи сами сме го одбрале нешто, притоа свесни за тешкотиите. Ама, жртва? За што жртва, за детето кое го сакаме најмногу на свет?
    Малку да се смени наративот, наместо да гледаме сѐ што правиме како жртва за детето, може да го гледаме како акт на љубов. И од лична гледна точка ме нервира многу ова „жртвување“ посебно ако се држи над главата над детето, кое, како што реков, не ни побарало да биде родено. (И не го кажувам ова лично за некоја членка овде дека го прави, не се пронаоѓајте. Освен ако стварно ова го правите, тогаш да се преиспитате.)

На mama31, M.B., WhiteCat33 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    9.545
    Не знам дали постои со горно полнење ама никако комбинирана. 4 години ја имам, 10 пати мајстор доаѓал до сега, катастрофа жива. Само нешто се запушува зашто нема филтри за одржавање на сушарата. Толку ми здосади што послесново расипување си купивме засебна сушара во кујна сум ја аканала.
    Што чекаш жено?! :^)

На Spidy, Mother of 2boys, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.185
    Исто и јас од мај ништо, серклаж, ризична бременост и од старт знаевме дека штом останам бремена нема ништо. Маж јуначки издржа до 40 дена, после оди кажи му не :rofl::rofl::rofl:

На Mother of 2boys, Fenix05, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    9.032
    Чекам бебево да заспие еднаш на друго место освен врз мене за да можам да се пуштам во акција.:rofl: Не се издржува веќе.
    Мајка ми ќе ја причува викендов некој саат да излезам со маж, може ќе свратиме до другиот стан малце. Се осеќам како во швалерај да идам, а ќерка ми дома ја оставам.:worried:

На mal.ecka, Mumoftwo30, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    8.931
    Исто, имав дозвола после 40 дена, пробавме еднаш, многу некако како суво и чудно хахах. Ама гледам некој пиша нормално било од пролактинот. Ќе треба да се подмачка. А искрено немам ни желба.

На Aschenputtel, LiquidLuna, Lady Miami и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.737
    Допаѓања:
    43.854
    Јас немав желба првата година воопшто, ретко имавме. Ама и мм е со хронична болест и некако и двајцата бевме безволни за секс, сега е скоро 2г, имаме еднаш месечно можеби +-, сеуште немам желба за повеќе.
    Он изразува желба за почесто ама има и разбирање. Немам проблем да го задоволам на друг начин, јас едноставно сеуште немам желба.

На почеток долго време сексот ќе биде поболен, бидете спремни на тоа и набавете подмачкување и трепние.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    9.032
    Надвор од темата, денес видов една девојка во аеродром кај 7ца со зелена maxi cosi, ти да не беше?:D Одма на тебе ми текна.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    8.931
    Хахах нее. Не сум била јас.:rofl: Низ маало шетав денес.