Освен струја не бара ништо друго сушарата? Некоја цефка за нешто, како што е вода за пералната? Ќе ја ставам на тераса ако не, имаме две
Можете до утре да редите примери за како бебето на Станка, Петка било доено ама ова или она, фактите не се на ваша страна. Науката покажала и докажала што е подобро, поздраво и има поголеми бенефити за бебето, и понатаму во животот. Добро познати се придобивките од доењето и некои анегдотални приказнички тоа не го побиваат. Ако вие од икс причини не сте имале успешна доенечка приказна, тоа не значи дека треба да го деградирате мајчиното млеко и неговите придобивки. Како жени немојте да го правите тоа. Зашто ние жените имаме способност да родиме дете и потоа да го одржиме во живот со храна што ја произведува пак нашето тело. И таа храна се прилагодува на потребите на бебето, се прилагодува на него ако е болно, му дава сѐ што му е потребно. И нема потреба да фрлате невистини за мајчиното млеко за да се чувствувате подобро, како што реков, дури и да не сте успеале, среќа живееме во време во кое имаме замена за тоа и пак бебето да биде здраво.
Од ко ми порасна мешко, к со очи немав видено со месеци. 9ти месец на крај некаде абе го молев мм, не бре друже, не сакаше и не сакаше. Еднаш едвај и мислам дека се осеќаше ко да го силувам @Fenix05 Твојов леле Сте апстинирале за џабе
Исто, братучеда ми има 20 м ќерка, која уште ја дои. Не знам колку пати имаат лежено во Систина и Козле... Не е до доењето... Туку се роди во јуни, месец дена на жешкото од дома не ја вадеа никако ни на тераса. Луѓе на гости првите три месеци никако. Скоро до година не даваше други да ја држат. Зимно време дома претопло, надвор и дома наоблечена. Во градинка само ја запиша колку место да фатат, ич не ја носат. Ја хранат со селектирани работи. На земја да лазе или да си игра со алишта - не дај Боже. Мора да е постелено. Пред една недела ја донесоа кај вујкото на девојчето, и на зафрканција рече тој дека ќе ја однесе на трактор да ја качи. Кога се вцрви братучеда ми (мајката), едно спискување како да мислиш не знам каква трагедија. А стварно беше на зафрканција, а макар и стварно да ја седнат на трактор 2 минути големо чудо. Ама нека си тера како сака, нејзино право.
Ох леле, жал ми е. До сега добро сме поминале ние секаде. На 10 месеци леташе прв пат, го преспа цел лет. И секаде каде да сме оделе во глобала добро сме поминувале има плачки ама има и дома. Така да јас се тешам, ке чуваме дете ама барем на море
И на мојов му беше многу шубе крај на 9ти, ама кога ќе запнам што ќе прави. Ама со мешето толкаво баш и не е нешто wow хаха. Барем мене не ми беше, боли кичма од тежина, колкови од спиење на страна. Ајт да сме живи и здрави.
Очигледно негирање научни факти е нешто као олимписки спорт во темава. Мајчиното млеко значително го подобрува имунитетот на бебињата и според тоа дава и подобар одговор по вакцинација. Сепак, не дава тотален имунитет никој тоа не го тврди за сите доени деца секогаш, оти секако дека некое бебенце и покрај доење може да биде и поболежливо. Најприродно нешто како што е мајчиното млеко, кое се создава во самото тело и кое има способност да се менува и прилагодува спрема потребата на доенчето, да го менува својот состав, од утро до вечер, од ден на ден, од недела во недела од месец во месец совршено адаптирајќи се на развојниот стадиум на бебето е исклучително фасцинантен факт и е апсолутно супериорно према било кое друго животинско, билно или лабараториски создадено млеко. Ниту може да е исто, ниту некогаш ќе биде исто што и ад. Ако ви треба потапшување, да, сите деца ќе пораснат, па и оние на чајче и оризова водичка и оние на ад, ако вас толку ви е доволно супер. Само аман не давајте совети на другите особено не онакви поткрепени со неточни информации.
Не сум фан на банана леб, ама затоа последно време се навлеков на торта од морков и ореви/бадеми. Сексот исто не е проблем. Секс се нема. Прв пат оваа бременост се осеќам “загорено” што ми е тешко да признаам на маж ми гледам ко ходајучи п*нис. Срамови. Ама ризична бременост па ништо од валкани бизниси. По пораѓај знам дека либидото ќе ми падне вртоглаво. Се надевам само нема да трае долго.
Prvoto go doev dve godini, po bolezlivo dete nemam sretnato od nego. Plus mnogu slabo napreduvase iako imav mleko mnogu. Vtorovo go doev dva meseci, kombinirano so ad, posle toa celosno na ad. Da cuknam vo drvo masala sve na noga pominuva za dva dena i toa deka golemiov i nosi bolestini. Kamo li i golemiot da sakase da pie od sise i da ne bese alergicen na mleko ic ne bi se mislela za ad ama ic. So malovo vidov sto e raat i tocno znam kolku ispila i dali e gladna. Ic ne me boli maliot prst ako tuka nekoja nova mamicka neiskusna me osudi, ama ic nisto ne mi znaci tugjo mislenje vo zivotov, bitno mene mi e ubavo i taka si teram.
На тема секс ми е срам да зборам. 23 годишњаци не ни се рамни. Вака ни пред бременост не било Фино дете ни се погоди, си спие убаво навечер, па време за се имаме. До сега де. Понатака да сме здрави и живи. Вчера и денес, се изнашетавме со бебе за милина. По два саати, на двете страни од кејот се изнашетавме. Па и кафенце истерав. На нога го пиев, дека госпоѓицата се разбуди, па каде она би лежела во количка. Строго во раце. Ама памееет за второ. Кој ќе го земе во раце, одма му ги сечам. Утре идеме кај моите, им фалела, досадно им било. Нема проблем. Само кај нив не плаче. Кој друг ја земе, уста пештера има. Денес легнувам со време. Ќере уште во 5:30 е будна.
Исто, немам сеуште, не ми е вратена желбата, тој има и сака ама јас кочам, еднаш до 3 пати месечно имаме, еве мин месец само 1 сега еве ми завршува менструацијата па ќе видиме Иначе цела бременост немавме секс, воопшто, потоа уште 4 месеци немавме, едноставно немав желба, ни потреба. А со првото дете па имав одма желба и имавме почесто. Лани беше умор, не одмор малото година беше во фаза на проодување, секаде лазеше, големиот супер беше ама малово маме ни е*а а само 4 дена бевме Охрид
Сушарата може да ја собира водата во фиока, која после 2-3 сушења се полни и треба да ја истуриш или може да приклучиш цевка за да водата директно тече во одвод или сливник.
Ништо не ти треба, се собира водата во канистер. Ама па незз дали може на тераса, кога ќе фатат студови. Прашај си најубаво по продавнициве кај што планираш да земаш.
Леле што пишав што се запустев за доењево. Туку кажете како сте задоволни од рачни Самсунг правосмукалки? Не ми се лупаат толку пари за Dyson. Има ли некоја, или па предложете некоја.
Јас имав во бременоста желба и имавме додека не станав поголема, после ни беше незгодно, повеќе на мм се плашеше да не направил беља. После то немавме ни желба. Дека многу години сме заедно од далечната 2007, 19г тераме, кога ќе ми текне кога бевме во ек на сексуална желба дека имавме секс каде стигнеме…мислам дека нема место во градот(скришно секако) каде што не сме имале Неколку пати на ден, неколку пати во еден однос…сега си велам каде е таа желба.
Ако не нема наредните неколку саати да пишеме да се знае кај сме, од муабетиве лиги течат Отидов по маж ми јас
Ќе ја обвинев @LiquidLuna за поплавување и на оваа тема, ама видов дека овој пат не е главен виновник, само соучесник