Moram da se iskazam drugarki.... Mnogu pati razmisluvam na drugoto sto ni jas ne go posakuvam ama ne znam dali bi bilo toa resenie, navistina sum zbuneta od postapkite na mm....dodeka imavme pari imavme i ubav zivot i mir i sloga, otkako padnavme vo kriza, finansiite ni se na nula i id togash pocnaa i karanicite...toj sekoj den e nervozen, besen, stresen period ima, znam i razbiram, no toj izgleda ne moze da razbere, se istura na nas, na decata, se go nervira....smenet e premnogu i ne e toj covek sto go znam, mu go kazuvam toa i mi veli deka radi rabotata e takov, ama neli brakot e zaednica vo koja i dobro i loso treba da se deli so partnerot? I vo dobro i vo zlo, taka neli bese? E vo losoto se pokaza kakov e......ne znam ne znam, kje mi pukne glavata od misli i eden den kje crknam, ne znam vekje Sorry za ovoj negativen post ama morav da se iskazam, inace kje puknam od vnatre
@joy1 премногу ми е жал @Mari* мила честитки @kallias искажи се, нека ти олесни, овде сме ако не за друго бар за морална поддршка да си дадеме, ова е период се надевам брзо ќе мине, сигурно и на мт не му е лесно, биди смирена не покажувај нервоза ради дечињата да не осетат Инаку кај нас е ново на синко и горните двојки му излегоа, сега имаме 6 забчиња а на мене вчера ми дојде после 11 ипол месеци. Се осеќам како воз да ме има прегазено. Ни се ближи роденден па почнав полека да се организирам. Малку гости ќе имаме и се одлучивме дома да го прославиме имаме доволно простор. Бев вчера да прашам за украсување колку ќе ме чини, жената ми кажа дека само за масата кај што ќе стои тортата цените почнуваат од 1500д па нагоре, вклучувало постер со слика од синко, балони, капички, чаршавче и стаклени садови што ќе ги донесат пример за некој грицки во нив да се стави, и после си ги враќа. Хммм па ја за тие пари ќе си ги купам садовите и ќе си ги имам за секоја година да си ги ставам, ќе се прошетам до џамбо ќе изнакупувам разни тракатанци и ќе си декорирам сама за дупло поефтино. Се мислев и за мени за роденденот дали оредевер некој, дали поховани даски, даки пици што да послужам незнам ама ќе смислам некое мени. И за торта уште не сум одлучила каква да биде, синко заспа па ќе разлистам по нет да видам дали нешто око ќе ми фати.
@Mari* Bas me izraduva mila So lesno da ti mine bremenosta i ic da ne mu ja mislis bas ubavo dvete odednas ke porasnat i posle samo vreme za tebe i mt i sekako za brkanje kariera i sl @irena.1 neznam dali ti prasuvase za toplonki ali eve najdov na fb nesto pa mozes da trknes do Leptokarija da gi vidis, izgledaat ubavo, a i ne se skapi @AngelOfArh Za muabetot za pokrivanje/otkrivanje i jas ti se priklucuvam i se krstam kako li ke pomine zimava Sin mi spie otkrien ama bas otkrien zatoa sto oseka koga ke go pokrijam i se budi Probav sekako i ne uspeav, a za vrekicka letovo ne ni pomisluvav. E sea ke probam zimovo vo vrekicka ali mislam i taka nema da saka zatoa sto se vrti po 10pati vo min i mislam ke mu smeta Denovive e posvezo i go oblekuvam vo podebeli pizamcinja i corapi (celo leto boso spiese) i sekako nepokrien Jas na gosti kaj svekrva mi, denov konecno so sonce pa dodeka spie sinko ve iscitav, eve i da pisam nesto pa imam malini i neznam sto da in pravam Sovet ako moze? Samo da gi zamrznam ili da napravam nesto za zimoska (za sinko se razbira) Sinoka bevme na rodenden i da vi kazam imase detence t.s bebe sto trca Imase 10m i sitno malo, a trcase Sinko se iznaigra i nakaj doma zaspa pa mu dadov mlekce, neosetno go presoblekov i si prodolzi do sabalje do 8h. Imajte si ubav den i vikend
@kallias iskazi se da, no sepak sama moras da odlucis. Nie sme non stop bez pari, no imame drug problem, za koj ne bi da raskazuvam. Seta taa situacija me unistuva i milion pati razmisluvam na taa tema. Jas ne ni mozam da se nosam so tie problemi na mm, bez razlika dali sum trudna ili ne. Eve ke probame i sami da ziveeme, da vidime dali zaednicata e taa sto ne mu dava spokoj, no jas mislam deka se ke ostane isto. Mene dusata ke mi izleze, rabota, stan, deca, pa duri i honorarno ke moram da podrabotuvam zasto mojata plata nema da ni stignuva, a na krajot od denot povtorno istite kavgi. Ili ke se pomiris deka e takov ili...
@eleni27 жено, дали си реална? Те читам и секој пат ме изненадуваш со силата, храброста и херојството. Ти си супер-жена/мајка Вчера се изнапеглав, едно 5-6 машини ме чекаа, раката денес ме боли. Децата синоќа заспаа рано ама поголемиот многу лошо спиеше, имаше бурен ден и се будеше, плачеше во сон и неможев веќе да станувам го земав кај нас. Огромна грешка!!! Детево спие како центрифуга, му викав на мм ние да одиме во дневна да спиеме Мм божем на одмор од работа, ама цело време оди да работи во куќата и јас пак сама со лепотаниве. Ама ако и тоа веќе да се заврши, доста се пролонгира, се надевам пред нова година ќе се вселиме. Децава сега спијат и намерно несакам ништо да сработам, сакам да одморам и тело и мозок и кафе да се напијам
I mojata spie bez pokrivanje. Ako ja pokrijam odma noze u vis i se otkriva. Denovive spie na bodi i pizamcinja edni celosni od struzanka i toplo i e. Kaj 4 saat ja pokrivam i taka do sabajle. 4 dena maz doma i odma se e sredeno i posrekni sme site. 2 pati na den shetanje po parkovi. Milina. Dete se smee na liftot znae deka odime.
@kallias iskazi se slobodno tuka,jas potpolno se svakam, i mm e isti takov koga ke zapadneme vo kriza so pari,se mu smeta,se e besen,se se karame i normalno sekoja zena razmisluva za takvi jas gi vikam gluposti ama vikaat posle dozd ide sonce. nie otkako se zemavme finansiski ne sme bile nikogas dobri,te kuka,gradevme,te zabremeniv i samo po dokumenti gi davame parite,a da ne kazam deka sin mi ke polni dve godini i uste ne sme pojdeni vo mk da go vidat moite,mojata familija ama toa e stiskam zabi i kutam,znam deka sega ne se moze. mora razgovaranje,pravenje zaednicki muabet,ne samo tovarot da zenata i decata,tezinata mora dvajcata da ja nosat inaku ojde se upm. ne se sekiraj period e ke pomine, site pominuvame niz teskotii ama moras da razgovaras so nego za da sfati deka ne ti e ednostavno i tebe,mora da te razbere. ti prakam guski <3
И ете не е облачен, и секако го искористив и прошетав. Ама прво палачинките ги направив. За тебе еве две солени
И ние се приклучуваме во клубот на непокривање кога спиеме....И јас планирам вреќичка, само дали ќе ја сака...да не бидат џабе дадени пари...деновиве ја наоблекувам навечер да не настине ми е страв. @Mari* честито..Со здравје да си го носиш и лесна бременост. Како се фативте за работа сите (за правењево бебуши мислам)...изгледа заразно е...ајде нека ве префати сите . Јас ќе си поседам уште малку...не ми се брза некако .
@Smizzy реална е @eleni27 и те како.. Благодарение на форумов се најдовме по комшиска линија и си се дружиме. Слични судбини имаме, па си се тешиме заедно за сѐ. Еднаш ѝ реков дека до старост ќе си се имаме една со друга и кога децава ќе ни пораснат ќе си се дружиме ние пак. @Mari* мила, со лесно бременоста. Имам една комшика децата ѝ се точно една година разлика (на ист датум родени). Твоите тука некаде ли ќе бидат? Инаку јас добив и сум ужас да ви кажам. Три месеци немав добиено и сега сум како тенк да ме прегазил. А вчера се вративме од одмор и се влечкам по дома и средувам... @LaDyDoLl среќен роденден, супер ти е делото, за мене едно тркало ако може. Денеска малава прави 5 месеци, леле лета времево со второво дете еј.
Добар ден! Денес ден за чистење, една феминка која не пишува одамна требаше да ми дојде на гости ама малечката и настинала и ништо, не доаѓаат, а баш се радував. Битно исчистовме. Утре ни е на план да шетаме со дада, да одиме на седенка со другарите собрани од светот а одмор во мк, гастрбајтерите се вратија па да се видиме. Само да е денот ко денешниот. За спиење синоќа синко не и се бунеше на вреќичката, не се нк откриваше, како заспа така се разбуди. Убав на мајка
https://www.facebook.com/ivana.trajkoska.71/videos/10211443948720895/?pnref=story https://www.facebook.com/groups/1861231224100324/?fref=nf Мајки мислам дека и вас ве занима ова. Отворете и видете (тие кои не се упатени за подигањето на иницијативата за продолжување на породилното за 450 дена) . Убава вечер
@zuto ете незнаев дека се познавате, а инаку во почеток се ве мешав со @eleni27 @Mari* моите се 12 месеци и 11 дена разлика. Уште месец - два да потпорасне малово малце и гајле ќе немам
@kallias problemi so pari si provlekuvaat kavgi i nervozi. Nie go pominavme toa porano so moite i pak ne izguraa i mene i vrat mi i skoluvanje i se do kraj. Nervozite si pominaa i se sredi. Mt e sigurno nervozen poradi toa sigurno se grizi i za tebe i za decata taka da gledaj da izbegnuvas kavgi kolku mozes. Inaku denes nekako mi pomina ubavo denot. Si bemve vo zoo so komsiite na malovo mu bese mn interesni a i golemive se iznaigraa. Posle si rucavme, mm spremi uste pred da izlezeme mn ubav rucek, jas za maloto, i posle si legnav so nea si pospav. Pa malku niz maalo pa ne fati malku dozd. Se pribravme ja najadov malata sinpoigrav so golemiot i eve sega da ja zaspijam malava pa ke si pohledam tv ako ne gleda mm nekoja glupost. Ibav den samo uste mm da bese malku poraspolozen eptwn mi e down nekako ama nemozam nikako da go raspolozam
Eve sum i jas, bevme do Cosmos, prosetavme, mi se javi edna prijatelka da se najdeme na kafe pa taka site na kup tamu se sobravme, so deca taa, so deca jas, haos. Po pat zaspaa i dvete i si vikam super, bar nema da gi zaspivam so saati i samo sto vlegovme doma se razbudija Ete gi sega gledaat crtani Sto se odnesuva do mm i negovata rabota....ohhh ne znam, mnogu e i ne bi sega oti do utre sabajle kje pisuvam ama ok....i jas sekoj den se nadevam na podobro, sto da kazam ne znam vekje Taka, odam da prostiram ves zavrsi masinata, pa da mijam sadovite i belki kje im se prispie na deckite pa da spieme oti jas sum mrtva umorna i pisuvajki ovde bi zaspala Aj leka nokj
@LaDyDoLl нека ти е најсреќен роденденот, и следнава година да ти донесе само задоволства, мир, убави изненадувања и многу љубов! @Mari* честитки, со лесно! @Sunshine_1979 како сте? Се надевам дека здравјето се враќа во ред... Искрено кога ве читам за односот со мажите, малку ме фаќа срам. Размислувам дали сум разгалена, нетолерантна, потежок карактер, или сакав блискост со искреност како пред огледало, што едноставно почнав без никакви флитри да сум јас - јас, дури и кога свесно не сум во право. Секако, ова е соодветно реципрочно и за него. Речиси сѐ знае за мене. И јас за него. По дишење, по најмал грч, гримаса на лицето, одма се препознаваме што е и како е. Ма што и да размислувам, на крај сфаќам дека на многу од околината - знајни и незнајни жени им се дивам на истрајноста, но многу и ги прекорувам за границата на толеранција. Знам дека кај сите нас е различна, знам дека не сме сите исти, но најпријателски би сакала да ви кажам во сите игри, компромиси, политики, сепак човек треба да се цени себе си, да не дозволи да се затвори, да не си ја загрози своината, да не си ја погази суштината. Мора да се бориме и да си ја негуваме внатрешноста, ако сакаме да бидеме силни и да можеме да сме здрав пример за нашите деца. Некогаш тоа е борба, некогаш привиден пораз, некогаш тоа е обично кафе, некогаш се десет тури неуспешни кифли, но никогаш не смееме да дозволиме да се заборавиме, потиснеме себе си, за да задоволиме нечии други барања. Може сум сонувач, може сум будалетинка, ама сум јас - јас. Тематски преокрет! Точачето беше релативен успех, вчера во градинка брмчеше по пат со него, ама на враќање ја фати сафра на повеќе од пола пат и татко ѝ ја носеше во раце. Ама добро, подобро отколку и одење и враќање со вриштење. Дома имавме убав ден, јадеше супер, си игравме, и ја успав таман момчево мое кога се врати од курс. Се прерадував бетер од малово со точачето... Си велам, петок, 9 и пол, дете спие, ... Филм, масажа, кекс, филм... Реалност - пуштивме филм до кај што го бев заспала претходно, само за да го заспијам пак. И ај, 12 и нешто, се префрламе во спална, јас полузаспана мижам а длабоко малку напета од пропала вечер, и нормално - дете се буди, добива епизода, дал тантрум, дал тројки, дал едноставно има нешто лично према мене, не знам... ама инстантно се фрустрирам, од умор ми иде косата да си ја искубам. Не се смирува никако, не топчиња, точаци, мачки, кучки, песни... Наеднаш сфаќам дека ова е единствениот кекс кој јас ќе го сркам вечер. Ајде по некое време почна да трза на цице, се смири. Јас со последна надеж дека ќе ја успијам и ќе гледаме филм со благо (да, никогаш не се предавам!), кога тоа - маж ми се одјавил. Следно знам дека пробувам да ја преместам, инстантно се буди и вришти, и секако - враќам цицка во уста и се заблагодарувам на сите виши сили што нема сатар до мене, оти сум спремна да си ја отсечам без размислување и да легнам на грб, да одморам кичма. Исход - станав во 8 со огромни болки, набркана од креветот од страна на сопственото дете, и со мрчење во себе заминав во сончевата дневна (спалната има црна ролетна и е рај за доцно спиење) каде што одат оние кои имаат надеж дека ќе презаспијат, иако тоа никогаш не се случува. Малата, нормално, спиеше до 11... Знам дека заврши одморот и сум дефинитивно влезена во колосек, кога животот ми се состои од обиди да се најдат 2 саати навечер за да се изгледа еден филм без да се заспие. Туку, еве сега само што заспа. Ве оставам во пријатно викендашко расположение, затоа што "надежта последна умира!"