Ааааа разбрав Е затоа јас ја трпам секоја обврска шо ми ја наметнуваат на работа. За да не морам да искачам од дома. Поработи ова, у меѓувреме барај си друго бе. Ќе си најдеш идеалното срц, верувам. О је о јееее Знам тоа иначе, брат ми ми спрема терен Уште јас да се иселам и да изгасам светло у Македонијава другарки. Сите ми се испоиселија, НЕМОГУ ВИШЕ ТУКА ДА ЖИВЕАААААААМ.
Мене пак ми фалеше време со возрасни т.е колеги. Интровертот во мене е едно ама на породилно додека бев сите останати на работа, цела дружба ми беше со мајка/татко/свекор/свекрва од возрасните и ќерка цело време. Не дека не бевме постојано излезени ама и во парк и секаде грото излезени беа постари луѓе. Другарки на работа, плус во друштво скоро и да немаме мали деца. Ќерка во градинка, од старт си имав зацртано дека ќе оди, море орлови нокти откорнав за да почне одма. Моја замисла е дека таму ужива со деца на нејзина возраст. Е сега дали ужива не знам ама не сум во позиција јас да седам дома, а баби и дедовци има на лагер ама и тие си имаат живот така да не се 100% слободни кога јас сакам. Вируси и бактерии од градинка се гратис ама битно намалуваат така да ќе се управиме. Да се вратам на муабетот за работа. Скроз ми е здосадена од една страна работата, од друга страна уживам што не сум дома и нема НЗС. Ова за мене. Едит: @LiquidLuna ,знаеш дека цела една другарка уште имам во градов. Кој во Скопје замина, кој Словенија, кој Германија. Повеќе кафе пијам на вибер отколку по чаршија.
Оди си тука Луно, та со епидурал и второ да си родиш. Есега уште купот алишта кој да ми го испегла и се сум средила . После ураганот од градинка да го земам и три саати да шпартаме, да може татко и на раат да работи од дома.
Јас морам да ја пуштам на адаптација на 8ипол-9 месеци и да тргнам на работа со работно време од 9-17, исто е и маж ми. Немам друг избор, немам кој да ја чува, а јас не можам да останам дома бидејќи мојата плата е 70% од приходот кај нас дома. Срце ми се кине што не можам да ја чувам до годинка барем, ама тоа е. Планирам писмено барање да поднесам кај нас барем да доаѓам од 8-16 да можам да ја земам на време ако ништо друго.
Ах ми текнува кога ми кажа за дружба ако сакам да пишам Би да излезам ама малиов е у некоја негова фаза што онде до игралиште што ќе го изнесам и само по кучињата се тегне башка што морам у раце дека количката е у гепек со мм на работа,печалат заедно Но од утре обавезно! Пс сакам да го социјализирам беба како? Вчера демек во игротека со деца да игра жив човек немаше се вративме Кај да го носам? И некој типс пошто 1г се нема друженп со ниедно детенце све е со возрасни немаме блиски со мали дечиња нити другари
Еве јас ја пуштив на адаптација од понеделникот а на работа почнувам на 25.04 Морав така порано за да се навикне , да не е како син ми па затоа .. Душа ми се кине ептен ама тоа е , нема др чаре Неможам ни до година да ја чувам дома, сите сме на работа
Леле даааа, и епи Неостварена желба Јас ураганот денес со баба ѝ ќе ја оставам, имам 500 факинг фактури. Не лажам. 500 се! Спојлер: Кој мисли дека лажам и се жалам на празно Па и офисот ми е акнат на NЕ. Не, не ми се работи денес и не ми се прават 500 фактури. Нееееее
Pri ubavo vreme samo na igraliste,neznam vo koj del si vo Skopje ama na primer vo Gorce vo parkot non stop ima.deca. Moevo uziva naleto tamu sekogas naoga novo drustvo,eden kup babi i dedovci so vnuci pa nekoj od niv nekogas grupno gi animiraat.
Сеа го читам ова Па исто се осеќам. Откако се породив, тие што ги имав бегаат ко од ѓавол не знам зошто. А другите ми се по белиот свет разнесени. Една имам најомилена засекогаш тука во Ск, и таа сакам да си ја земам секаде кај шо ќе одам Поздрав З И уште една што ми е преку улица баш буквално ама од обврски едвај еднаш на 2 недели се гледаме. А и таа си ја многу сакам. Абе сите две си ги многу сакам уствари
Јас за стакло ги земав жолтите, на масите имам стакло горе. И медијапан и иверка што ми е дома поминувам со нив. Топ се жолтите за површини.
Сите ми се на страна. Немам со кој на кафе да излезам, е до таму е работата. И што ми е најкриво, далечината си го направи своето... Деца испораѓавме на различни континенти, утре странци ќе си бидат. Многу ми е тажна темава. Еве и на маж ми сите си отидоа, буквално само ние и уште два пара останавме тука. Двете најблиски кога ми отидоа пред 4-5 години, парче од мене се откина ама буквално.. од деца бевме. Да не бидам ептен офф од темата.. низ таков еден лош период минувам, на една раскрница сум што мислев дека само на 18 години се случува, детето да не ми е да ме насмее, ќе побудалам. И така. @1209 Дај си време, мислам дека убаво ќе ти дојде работата. Мора да се случи кога тогаш.
Не те препознав по аватарот и сеа сфатив како се осеќаше @Tea SK ко го сменив мојот Извини Теа Другото, ај на кафе. Јас сите ве викам на кафе , една нема дојдено ах бе шо стееее
Јас само марамиците успевам да ги најдам. Ако имаш линк те молам ако сакаш пиши. Тоа е уствари џогер и наместо крпа му се става влажна марамица или..?
Периодов минувам низ егзистенцијална криза и криза на идентитет па за тоа и променава. Подобро ова отколку импулсивно сечење шишки in real life Спојлер
АИииии медијапанот не ми текнало дека може. Цела кујна ми е темен сив медијапан без рачки со 14мес бебе, се ти е јасно нели? @Ena05 јас го барав на веб немаа слика го најдов таму директ 350ден е https://www.instagram.com/reel/DGnd22UM3Bc/? Еве вака изгледа и во базаро @DaisyDoo добра си со шишки јас кратам коса до рамо нагло
На наши години нели се вика "Кризе средње године" или натаму доаѓа тоа? Спојлер Пиши пп ако ти се муабети