Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.918
    Допаѓања:
    23.886
    Од Бг се Screenshot_20250305_142624.jpg

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    2.775
    Да се пријави оваа мајка синоќа дека беше на концерт, бебе со сестра ми заспа. Мал корак за човештвото, голем за мене.
    По 7 месеци прв пат го оставам навечер. Намолзев млеко 2 флаши од по 100 мл, зошто заспива со млеко, па ако се разбуди... батко испил 10мл и спиеше кога си дојдов дома.
    Некако се осеќам дека се враќам на себе си од пред бременост и пред породување. Ме отрезни некако кога бебе качи темп па ми спушти... така некако ми се врати самодовербата, и природно ми дојде дека е време за полека да се враќаме во социјалниот живот. Ме форсираше околината и за порано, ама јас сум тежок човек. Одам полека кога мене ке ми дојде.
    Убаво чувство жени.
    Убаво време, почнуваме со прошетки. Опремени, ке хараме со количка низ град. Ем бебе среќно, ем мама среќна.

На happygirl, Feniksgirl, Carolin. и 7 други им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    19.535
    Некоја друга. Денес без розевата јакна бев. Отворив сезона на елеци :D
    Утре ќе ти мафтам да се симнеш на кафе.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.700
    Допаѓања:
    104.799
    Јас само посматрам мајки од горе и викам А еве ја БелаБиби, гарант е она :D

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    8.986
    Јас да пријавам дека очигледно од денес моето дете не сака сонце и топло време. Спиеше само 15 минути и тоа е се, останатото време врескаше во количката. Ова не се случило досега, не знаев како да се понашам хахахха, срам ми беше на улица. И го соблеков џемперот и се смири малку додека стигнеме до дома. На секои 10 чекори застанував да ја подржам во раце да ја потсмирам.
    Изгледа јас ке бидам единствена мајка што ќе се молам малку да залади.:rofl:
    Не знам што да мислам, досега никогаш не плачела на шетање, денес е првпат.

На sani99 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.310
    Допаѓања:
    8.753
    Јас денес ја наоблеков како баба ми да ја спремала за шетање од страв да не и е ладно, искачам надвор 16 степени сонце пука (facepalm)

Од утре друга приказна, боди, шпикозни и едно пуфкаво од горе, без ќебе и боди на долги. Решивме да испиеме кафе, пошо беше успана, ама како на трња седев, му викам на маж ми не ја проверувај на секоја минута ептен ни се познава дека сме првпат родители:rofl:

Уште ми е страв да се задржам подолго од саат време надвор дека само на доење е, а не се осеќам пријатно да извадам града во кафич/парк, башка немам доволно доење-френдли облека. Сигурно ќе ми помине незгодното кога ќе врисне на цел глас некој ден на пола саат од дома:rofl:

На AngelOfArh, Feniksgirl, Hygge-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    1.272
    Мајка ми се случило и мене ќе се завртам некаде на страна ќе и дадам да цица, покриена со тетра или ќе излезам ќе побарам клупа. Претежно гледав да излегувам на кафе кај што има и дел за пресоблекување на бебиња па тука во раце сум ја доела. И моето исто беше кога ќе рикнеше да плаче немаше чекање:rofl:

На Carolin., merriel0 и Noemi им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    19.535
    По сенка движете се облакајте мн. Јас денес едно тенко мекано скафандерче, ама утре само тренерки( дебелки и се) и елече и толку. Кебенце ќе си носам за секој случај.

На Feniksgirl и baguf4e им се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.535
    Ние денес хеланкички, боди по кратки и дуксерче. И една чорапа :rofl: ама тек накај 3 у најтоплото.

Гледам сте отвориле тема за другарки у странство. Едната замина пред 18, другата пред 10, третата веќе 7 години не е тука.
    Една ми е тука од тие постарите другарки но моментално на другиот крај од градот. И една понова но преретко се гледаме..

Иам утка што неам положено за кола, баш сум лимитирана... Основно превозно средство ми беше точак, А тој спортски ми е, не верувам седиште детско дека можам да ставам...

Последна измена: 5 март 2025 во 18:02
  10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    8.986
    Бибо не ќе да е толку времето, прееска ми стигна известување да очекувам скок оваа недела, па ми текна 8 недели е изгледа втор скок ја фаќа. Неподнослива е цел ден ништо не и одговара… порано барем количка и шетање беше спас, сега ни тоа не сака. Страв за вечер за спиење ме фаќа, таман и стекнав рутина и почна да спие убаво навечер.
    Колку време отприлика трае втор скок?

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    8.842
    Скоро две недели. Нас тешко ни беше, на спиењето не мавна.:whew:

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    8.516
    Тежок скок е овој, барем кај нас. На спиење највеќе се одрази, думкај 30-40 минути, буден за 10-15 минути и цела ноќ така.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    8.986
    Ќе си пукам во чело.:rofl:
    Ќе ви пишам утре како сме ја преживеале ноќта.:drunk:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.329
    Допаѓања:
    7.954
    Мајки денес малата кога дојде од градинка ми побара да цица, шок ме удри повеќе од еден месец помина како ја одбив. Толку плачеше едвај се смири. Една недела како помина после веќе како да заборави. Знаеше некогаш уз муабет да каже дека мама ја боли ќе покажеше накај градите, ќе и речев да и толку. Ќе си заминеше да игра. Ама денес ме изненади. А баш на мм му зборував деновиве дека е многу разлошена се си мислам од тоа што ја одбив некако на почетокот не покажуваше ама сега викам некој револт да не покажува, бидејќи баш и спрема мене е лоша некогаш ми вика бегај ме удира што не правела до сега. Тоа си беше моја претпоставка. И прееска кога така ми побара, викам да не сум во право? Само некако многу време помина, доцна се сети. Ако е до тоа воопшто.

15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.185
    Кај нас на дневното спиење се одрази со долго успивање а кратко спиење, и таман тој заврши ете ти сега во трет скок сме :rofl:Мене ми е страв од регресијата во 4 месец, се молам да не не мавне јако :wasntme:

16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    8.332
    Сега читам за скоковите и ми текна да видам на апликацијата. Ние сме биле 6 дена во 4ти скок веќе. :D
    Кај бебе нема никаква разлика до сега воопшто, ни од еден скок. Евентуално што има пократки дремки сега во споредба со дремките на 1-2 месеци, ама тоа е и нормално и очекувано. Најмногу се радувам што од неполни две недели спие 8-9 ч сврзани без воопшто да стане.
    Дајте утешете ме дека има бебиња така до крај што си терат. Се научивме на спиење ние со маж ми. :D
    Да не ја заречам, ако се смени, тешко мене со работа неспиена и бебе. :whew:Самата помисла ме плаши. :D Јас и вака сум со подочњак до уста, дека не легнувам дури не свети станот. :D

На baguf4e, Carolin. и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    1.149
    Срцка нас втор скок ни да не такне. :party: толку читав за него овде се преплашив ама не осетивме ништо, а и плус вакцини прими. Може нема да осетите и вие (fingers)

18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    50.619
    И ќерка ми знае некогаш да побара еднаш и толку.
    Што му е на цицето мамо? И тоа само јас и кажам нешто и престанува да плаче.
    Можеби е период па така прави.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.137
    Допаѓања:
    67.280
    Епа види вака, ако има бебиња што константно не спијат и стануваат на саат, и тоа не го менуваат, тогаш, за рамнотежа во универзумот треба да има и бебиња што си спијат и тоа нема да го сменат.:D

На 1209, Bella.alleB, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.387
    Мајки ај утеха ми треба..
    4г е ќерка ми од мала е мнпгу посесивна и љубоморна во однос на мене. Не смеел ни мм да ме гушне друго бебе да фатам шанси немало одма врати го на тета бил муабетот. Ако ме гушне мм ,мајка ми, брат било кој дури идела ме влечела моја ми е мама |( ради тоа и некои други работи не сме оделе на второ ама сега бидна ај да речам неочекувано од почеток и кажував дека ќе имаме бебе какво сака да биде и сл прифаќаше горе доле позитивно. Јануари се разболе двапати едно по друго со разлика од 1 недела и тој период ја чуваше баба и бидејќи на мм му правеа итна интервенција( навечер му се појави проблемот и ја оставивме со баба и тогаш и прв пат заспа без мене) неа и кажавме дека работи во друг град за да не се плаши бидејќи е мала за да разбере.. плачеше го бараше 3тиот ден веќе и не можев да ја смирам па се јавив на камера (ги скри инфузија тие работи).
    Второто разболување мм веќе беше дома он и ја чуваше заедно со баба и. Оттогаш ми се смени детево... не сака во градинка лаже дека ја боли стомак ,не сака да јаде сама ,не сака да се облече сама ,бара се некој особено јас да сум до неа ми вика кажи му на бебето да излезе од стомак... ти мене нема да ме сакаш само бебето ќе си го сакаш... Секое зборување и е со кенкање... еве веќе 3 та недела секој ден плаче во градинка а оди од 1.5 г. и никохаш немало проблем.
    Свекрва ми знам дека е без осет и можно е нешто да и рекла ама не сум 100 % сигурна. Претешко ми е и некако не гледам излез. Се плашам како ќе биде... како ќе се навикне на бебето ,како ќе балансирам јас меѓу двете... :|
    секако се премислував за второ и претходно сега веќе некогаш и се осеќам како да не го сакам а уште не е родено после па имам грижа на совест оти така размислувам и ко ќе видиш..