I roman od 200 strani da napishesh so merak ke te ischitam Pishuvaj pochesto, gi obozham tvoite sekogash 'skockani' postovi
Obozhavam mi beshe vo plan da pisham ama prstive me zafrknale Aj i taka pishav nov post, dajte mi nekoja originalna ideja za podarok za godishnina i podarok za rodenden na mm. Godishnina za 10 dena, rodenden za 20 dena. Mene na 30ti nego na 1vi
Ме изнасмеа со постов, па ако сте уште во Мк да удружиме деца со тамтруми Мојов е живец станат. Ништо не го запира откако прооде а пред недела дена почна и од седечка положба да станува сам на нозе и да трча. Денес ко се вратив од работа бабите беа жива вода испотени а синко сила и енергија да преора се до сабајле. Вришти-пишти ако не е по негово и готово. Бабите угодуваат а мама и тато игнорораат такво вриштење. Сеа е у фаза кога не дава да му соблечеш пелена. Ги стиска колената и мост прави а какан до гуша. Мајка ми ја препотил прееска 20 мин му мењала пелена Го шетале со мм и пиштел кога го ставале во количка. Нејќел да влезе. Ама јас стално му наоѓам тактика. Ќе го замуабетам со мачки кучки и ќе го ставам. Мислам дека цела нервоза му е од 3ките и се надевам во градинка ќе се смири малце. Иако денов ми почна со готвење, чистење, хранење на малиот, шетање па и на работа...сепак убаво ми заврши. Мм ми зел кола и дојде со неа да ме земе од работа. Малце закасни со роденденскиот подарок но ме изненади пријатно Добра ноќ мами одам да се испружам
Eee ja da se navrakam da gi koregiram site pecatni greski treba site postovi da singi izbrisam. Pisuvam sekogas od telefon i nema sansi minimum 5,6 utki da nemam. Ednostavno ne.mi ide na touch tastaturava i toa e. @Kaetana me inzasmea od srce ☺
Dobro vecer mami ili dobro utro Nie site dobri Bevme na gosti kaj edni drugari praevme skara pa si se iznajadov Bebka spie mm film gleda a jas se zamisluvam vo idnina kako pozadi mene poredeni edno 5 deca Kako imame pocnato vaka izgleda taka I ke bide Dobra nok zencinja
Nema potreba od spirala mlada e, ako ne sakate sekoe letence detence pazete se. Fala Bogu deka golemi se shansite da zabremenuvash ako si svrshuva vo tebe fino lepo A ako ti e ubavo so 5 deca pa i taka neka bide, kako ti e ubavo na dushichkata taka pravi si
@Mari* mila cestito bremenosta so lesno da ja mines @kallias mila bidi jaka vo tiè teski momenti i positivnost na mt,gledaj da razberes i da vidi sam on toa. ova problemi gi imame site i ne unistuuvat pa nekogas e dobro edniot da popusti sto bi se reklo. gledaj koga e doma da pominete miren moment i da razgovarate,nekogas nervozata znae da donese nekoi brzi odluki. taka e kaj mnogute nas,rabota rabota i rabota pa ostavame nekoi momenti i se bunime. i lesno e da se olesnis nekogas la makar na forum,mi se slucilo i mene. Denes denov naporen a naredniov isto ke bide,brisejne cistejne perejnea ima uste Malata ha bajnav i zaspa milicka ima maka so tvrda stolica. Iskoristiv dodeka spie da se depiliram i eden tus,eve i peralna pustiv Za 2ro dete alal da vie na tie sto ste so malo dete i se odlicuvate za drugo Jas uste nekako sakam da si pocekam,poradi dosta pricini. Koga se setuvam za prvite meseci na malata dusa me stegase rodi pred vreme i pominavme mesec dena vo bolnicadusa mi place,od se imase tamu,gospod site da gi cuva. Srejka imav sto malata nemase zdrastveni problemi pa pomina se najdobro,ama tie denovi nemoza da gi zaboravam i nekako strav mi ostana. Taka da planovite ni se malata da pocne gradinka,mama vozacka i malite planovi za dosreduvajne na domot,taka da uste 2godinki neka pominatedno da se znae ako dojde toj podarok e dobrodojdeso ljubov ke bide ajde otidov da si legnamme ceka naporen den a gotova sum.
Уф, страв у коски имам од земјотреси...ама нѐ здрма тука на трети спрат...сакам домааааааа! Добри сме двете, денес е на дежурство нашата докторка па ќе ја прашам да не пушти па утре да дојде мм по отпусно! Можеби ќе звучам лошо, но кога ве гледам какви маки си имате со домаќините ваши, сфакам дека мојот па и не е толку лош... единствена маана му е тоа што го остави факултетот за 3-4 испити и сега се мачи, работи по цел ден и пак ништо не може да спечали, а друго ќе беше со електро...ќе имавме поубава живеачка!
Dobro utro, stresno utro. Ne razbudi site zemjotres, na 7 mi sme, mozete da zemislite kako bese kaj nas. Se krckase se lulase, uzas, bebeto vo race I mislevme da begame. Gospod da ne cuva site. Eve kazaa deka bil epicentarot vo Skopje, 4.4 jacina.
Dobro utro feminki. Sinko uste spie, bas se cudam kako?! A mene koga mi se spie toj togas vo 6h e razbuden. Ama ako ne se bunam. Neka si pospie Dva dena ne sum Ve citnala, ubavo ste se raspisale. Na forumov se zacleniv sosema slucajno odkako se porodiv so bebeto. Iskreno vasite soveti site sum gi prifatila i ne sum pogresila. A najubavo e sto nikoj za nisto ne te osuduva za razlika od grupite na fb, kade sto ne ni pisuvam nisto oti odma imas nekoj pametnjakovic koj se si znae, ke ti kaze se samo toa sto si prasal ne @joy1 procitav za zagubata. Mnogu mi e zal, bidi silna @Sunshine_1979 isto i jas ponekogas imam takvo mislenje deka zenskite tuka me ignoriraat, ama aj si vikam ke si pisam jas pak patem, kako ste podobri li ste? @Mari* cestitki za prinovata, a kolku ti e bebceto staro? Bravo za resitelnosta odma da ostanes trudna za vtoro @LaDyDoLl sreken da ti e rodenden tortata ti e top isto i jas kako tebe edvaj gi docekuvam rodendenite na site, ne samo mojot. Sekogas spremam polna masa iznenaduvanja. Pravam mafini, kiflicki, salati i sto uste ne... ete toa me ispolnuva a i sama si dekoriram se, pa ako vi treba idea tuka sum da Vi pomognam. @Mariangel go razbiram tvojot strav od ostavanje na bebeto so svekrvati. Jas imam fobija koga treba da go ostavam so nea. Ziveeme vo zaednica, ama taa e cel den na rabota, pa koga ke se vrati taa izigrava nekoj si sef tuka. Samo gluposti mu dava na sinko da si igra. I sekoj den se raspravam so nea. Ednostavno zenata ne mi e sigurna za ostavanje. Plus zapnata e za cokolado, ovosni jogurti i pudinzi da mu dade. Ne sum mu dala i ne planiram da mu dadam vo brzo vreme. A veruvam deka ova moeto vo sporedba so tvoeto e nisto Postov go pocnav vo 6.45 eve duri sega edvaj go privrsuvam. Citam deka imalo zemjotres?!! Kade toa, vo Skopje? Ovde kaj nas vo Prilep ne se seti nisto. Ufff e od toa mi e najmnogu strav. Imajte ubav den drugarki
Здраво женски, како сте? Јас после 200 и нешто стани испишани се решив да ви се придружам. Имам ќерка за еден месец ќе прави 2 год. Од Охрид сум и мажена во Охрид, не работам како и повеќето мајки. Денес планираме да шетаме до Битола, па некоја битолчанка да ми каже дали работи јамбо и зоо градината? Ви благодарам и се надевам на добра дружба како и до сега. ❤️
Dobre ni dojde ne sum bitolcanka, prilepcanka sum ama odime redovno Bitola. Jumbo raboti , vo zooloska imame pojdeno 2 pati vo nedela ama bese pred 1 godina. Se nadevam ne e nisto smeneto.
Ти благодарам, ќе одиме па ќе видиме, ако работи добро ако не јамбо не ни бега. Да купам некои декорации, чаши и други работи за роденденот.
Aj dobro utro i od mene,ama bogami stresno utrojas budna bev ja prezaspivav malatai koga zdrma ,pocna cela spalna da se trese.Stanuvam ,zemam dete vo race i go budam mm i trcam nakaj vrata .Se tresev cela.a mm pa mi odi po mene cel uspien i mi objasnuva da ne se plasam cvrsta ni bila kukjatakoj znae moze i sonuval on uste.ama pomina ,aj so tolku da e samo. Jas ubavo nastinata i denes kolku mi se setase ama izgleda ke si go prelezam denot (ako mozam).
Срцки, не пуштија нас од болница!!! Ќе поминеме до Св.Јован да запалам свеќичка и правац дома на гушкање со Милчето мое убаво! Се читкаме подоцна
Ние преминавме граница, уклучив интернет и што да видам насекаде статуси за земјотресот... после страшни поплави тоа доаѓа, од кога беше поплавата ми фуфка да не здрма некој, па се тешам на малку побезбедно место сме и во куќа... Синко го враќаме настинат малку, кива и му тече носето... ама и мм цел одмор беше таков. Толку од одморот годинава, јас набрзинка да ве позз, малку лошо ми е од возењево..
Уф стресно утро, јако здрма Синко спиеше до 7:45 а мене и мм откако здрма сон не не фати. После тоа го шеткавме синко, па ручаше и сега нана. Како стана од спиење така кенка и вика за глупости. И се запна на кутијата полна со пелени да ја крева сам и да шета со неа Мислам дека ко ќе излезат 3ките ќе частам Одам да спремам ручек за нас па се читаме после. Убав и мирен ден мајки @Sunshine_1979 супер вест, галете се сега домче и никогаш веќе да не се вратите во болница. Нека поминува брзо и уште побрзо да заборавите на овој период
Поздрав мами. Денес стара шема. Синко спие, јас на клупата, мм дома чисти. Негов ред е викендов. Па се зеза дека оваа недела повеќе ќе прљал зошто следниот викенд сум јас на ред . Ама јас сум следен викенд на работа, што значи пак е негов ред. Инаку земјотресот во сон ме фати, па не бев на чисто дали е стварно или сонувам. Мм ми вика земјотрес, абе викам сонуваш лустерот не се тресе. Е имало врска хоризонтален и вертикален земјотрес. И по една минута звони свеќи за да ни каже надвор да излеземе. Ај викам тргна денот @Sunshine_1979 мило ми е што сте си дома. Никогаш повеќе да не стапнете таму. @mariz наздравје одмор. Бар си се одморивте убаво. Времето не ве посака ама што има врска. Мене па исто толку важен дел ми е шопингувањето Туку кажете ми каде има тренерки долни тенки за син ми до кај 400 денари. Во венице има и веќе исти имам купено многу се убави, ама нема број, само мали се останати.