Штом повраќа, многу му е. Не му давај дохрана. Бебе што е гладно ќе плаче и нема да спие. Значи не е гладно штом заспива. Кога цица не мора секогаш да го ждригнуваш, ако е заспиено остави го. Моето после доење скоро никогаш не го ждригав. Само после АД. Ама јас го хранев доста долго комбинирано и сигурна сум дека ти повраќа од прејаденост зошто и јас иста грешка правев. Нема бебе што не бљуцка, значи 90% од бебињата бљуцкаат, исто доено бебе не можеш да прејадеш, ако сака да цица постојано е ради близина не само ради глад. А и да е најадено ако му даваш АД ќе го пие. Меки гради имав и јас, не значи дека немаш млеко. Моето не беше капено 10 дена, попокот не падна 3 недели, ради тоа што пиеше ант, ама јас го капев и така само да не го облева вода.И да се намокри ќе исушиш. Ако плаче многу на пресоблекување уклучи фен на млако и далеку од него стави го ама да го дувка, моето одма се смируваше така. Првото капење и нам ни беше стресно, ние пак бевме и сами во странство буквално никој немаше да ни покаже, ама после секое следно беше полесно, по недела дена сама го капев.И не мора да го бањаш секој ден, бриши со памукче и вода и миј газе. Во сон нем да се задуши биди сигурна за тоа, мора да одморете и секако мораш да јадеш. Ќе помине брзо само смири се, нема шанси да не знаеш што правиш, само хормоните те тераат така да мислиш. Излези на сонце, поспиј и јади убаво и ќе видиш како ќе ти се врати самодовербата и се ќе знаеш. Честито да ви е живо и здраво.
Може нема потреба за дохрана со АД, затоа повраќа. Ако блуцне е во ред се прецицало и моето беше лакомо но не му давав АД, само на цицање си беше пробај да не му даваш само ставај го да цица колку и да сака.