Вака да ја облечам мојата ќе вришти до Карпош ќе ја слушнат. Во јануари се роди, од старт дома или боди по рамки или ништо. Еве и сега ретко и облакам два слоја за по дома. Здрава права. Кај мене патронажната што дојде сосем обратно, ми рече според оваа температура што ви е дома не ви препорачувам да ја тутате со алишта. Кај нас е 23 степени од прилика. Единствено не ми се допадна што ми судеше многу за тоа што не дојам, дури апла се осетив непријатно. Останати совети што ми даде сите ми беа корисни. Инаку за бањање, ние на почеток ја бањавме на чешма. Еден држи друг полива. . Сега ја легнувам на тој пластичниот адаптер од енци менци во туш кабина. Корито за џабе купив, може ќе се најде понатаму кога ќе биде поголема да седи. Мене ич не ми беше страв за бањање, може дека голема се роди и многу цврста беше од мала ептен јако држи глава. И педијатар ни рече ептен жилаво дете, денес ортопед ни вика ова рано ќе ви прооди.
Место да му даваш АД ќе го ставиш да цица, на едната града до крај, ко ќе доцица ќе заспие, после на другата и само менување, не се секирај ти не ни знаеш колку цицало а може му е доволно, ако е гладно ќе ти плачи многу, дури се толку мали да се здрави и живи не можат долго да цицаат оти се изморуваат и заспиваат. Па после ќе стане, пак ќе сака, па некогаш и сака само да си лежи на тебе му треба близина, некогаш си бара и цуцла лажливка јас сум давала, го смирувала.
Со муабетите ме вративте надзат, имав заборавено дека два месеци од спална не излеговме и нон стоп по цел ден си се гушкавме. @Stone викни ја јасна, имаше некој пишано како да ја контактираш. Верувај после барем на чисто ќе си и ќе знаеш дали стварно ти треба дохрана или не. И мене ме советува за тоа дека нон стоп бебе на гради и дека имам млеко сигурно, ама не беше така. Бебе ми го мереа секој ден и со две консултантики имаме разговор и ми помогнаа барем на комбинирано да е колку што може подолго. Ама мене тоа и цел ми беше, оти беше на јасно дека нема да може на екслузивно доење. На форум и од опишување не може никој да ја долови реалноста. Исто и за повраќањето има повеќе причини, едно е прејадено друго ако бебе има рефлукс. Со педијатар ќе следите како ќе напредува и се ќе се среди.