Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    28
    Predlozete nekoe mesto za prosetka vo priroda so bebe , i nekoe restorance kafic da ima vo skopje i okolina.
    Park , vodno, matka i kozjak ne se opcija ☺️ mi dosadija veke

2. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    5.118
    Велешко езеро :)

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.874
    Допаѓања:
    45.098
    Јас да сум била на твое место, ако не зедов да и ги растркалам тоа ќесите па ете.
    Луди бе, луди.
    Се изнервирав кај што прочитав.
    Еднаш бе еднаш немав проблем со јавен превоз додека се возев и трудна и со бебе, а живеев во метропола, во која јавниот превоз крца. Нека ми рече некој после дека како народ не сме злобни, абе и некултурни што сме остај, абе клето.

На Giiirl23, WhiteCat33, Dodo1 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.874
    Допаѓања:
    45.098
    Мајка, во болница си и треба да се осеќаш смирено дека сте таму и дека докторите прават се што можат за бебињата и ќе бидат добро. Нема што да кажуваат што им е, они вршат работами знаат што прават.
    Моето се роди исто со црп качено, јас имав сепс на пораѓај и мислеа дека има и оно, исто беше со антибиотик од прв ден и 10 дена во болница. Јас пробав фокусот да го ставам на тоа дека е среќа што сме таму и дека имаме стручни лица до нас за било што.
    Пробај да размислуваш така.
    Млеко немав ни јас, немав 2 недели, моето бебе беше на АД главно цел месец, пред да почне да цица, не се ниту трудев да го хранам со доење, почнав по малце дома, пред спиење, еве го две год ќе полни, уште цица. Така да не се сеќирај за тоа, сега фокусирај се да бидеш добра, они да јадат АД за да имаат сила да се борат со инфекцијата, ставај ги на гради колку можеш и млеко ќе ти дојде.
    Сите се со хормонален диспаланс после пораѓај, и тоа ќе трае со недели и месеци, не можеш да очекуваш одма да бидеш добра.
    Ама мораш да ги избришеш солзите и да се фокусираш на тоа дека си родила не едно туку две деца, живи сте, а за брзо ќе бидете и здрави.
    Фокусирај се на тоа да бидеш добра а да можеш да ги гледаш, пробај да зборуваш со психолог ако треба таму.
    И најбитно не се грижи, инфекција кај децата се лечи и за неколку дена ќе бидат супер.
    Со тек на денови и недели станува полесно.

На ele.na, flower55555, Lady Miami и 3 други им се допаѓа ова.
  5. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    5.118
    И до ден денешен појма немам што и лечеа, битно излечија.
    Да знаев ќе гуглав, од мравка слон ќе си направев во глава. Вака само знаев дека од ден на ден е подобра.

На Lady Miami, Carolin. и 1209 им се допаѓа ова.
  6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    9.256
    Не знам дали е скок или нервоза или што ама вчера цел ден повеќе од пола саат дремка не сврза и вечерта кулминираше. Мислам зградава се тресеше, еден саат не се смири од плачење. Не сака да цица, не сака на раце, не сака легната, полудевме.
    Нема што не направивме, на крај ја соблеков и масирав меше (нема врска не се грчеше ама ај) и додека ја нишкаше маж да се смири за да завршиме со облекување, на боди и чорапи заспа. Не ни помислив да ја облекувам, ќебенце и спиење 4 саати.

Сабајле стануваме двајцата како од поплава исфрлени, госпоѓицата насмеана задоволна (facepalm) А викав да прошетаме до негде настрана денес демек недела ручек да истераме, од кај сила па и ако ми врисне ќе каснеме аха :worried:

На 1209 и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Колку недели сте?

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    9.256
    5 полни по раѓање, 4 по термин, знам дека тука некаде има некој скок не знам дали е тоа тоа.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Тоа е. Со лесно мајка, кратко трае. Недела од прилика.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Belladona123

Belladona123 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Здраво, имам 30год и првпат сум мајка.Бебе ќе полни 9 месеци. Тргна во јасли, се настина, почна да не јаде работи што предходно ги јадеше. Прашањето ми е дали е нормално да сум опседната мислеќи на него, се плашам да не му се случи нешто, вознемирена и исплашена сум кога сум сама со него без мм.(до 3 месеци имаше грчеви цело време плачеше, може затоа) Немам доверба во никој освен во мм. цело време сум опседната со нереални мисли ( да не се засркне кога го ранам, да не не треба вака да го облечам да не не тереба тоа да го јаде) Одам на работа, работам со луѓе и тоа додатно ме истоштува. Немаме помош од никој, цело време брзам да завршам нешто и сум константно напната. Мислам дека премнгу станав анксиозна и не знам како да си помогнам.

11. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    28
    Majka , dali e normalno neznam ama jas imam bebe od 15 m i imam isti misli kako tebe.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.434
    Тие мисли ги има секоја мајка. Грижа за бебе/ дете. Секој ден се преиспитувам дали направив се како што треба.
    На крајот од денот секоја мајка го мисли најдоброто за своето дете и ДА тие мисли и грижи се нормални.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Ве молам доколку има некоја мајка со искуство со детски психолог да ми пише во инбокс со препорака и имам некои прашања. Фала

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Денес се скршив. Цел ден плачам не можам да се соземам. Од неделата чувам во себе ама не можам да избегам од чувството на тага и немоќ. Пробав да не плачам ради бебето ама појако е од мене. Цела ноќ не сум спиена а и она со мене, мислам дека ме осеќа дека сум вознемирена. Што можам да се напијам за смирување, опуштање нешто? Барем ноќва да ја одморам психава

На kozuf и sani99 им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.434
    Бедоксинче. Доиш , па незнам што друго би можела…

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    1.774
    Одамна немам пишано тука па кратко: ГОРДА НА СЕБЕ. Болна цела недела со ужасна кашлица,антибиотици секој ден,при тоа и постам ( рамазан) синко цела недела со мрсули од денес бактерија, панцев и температура на секои 5 часа дури 39. Хаос дома, повраќање овде онде, алишта еден куп. Ама можам и тоа САМА, можам ќе ни помине со синко ама кога ми беше потребна 1 рака дома никој не ми подаде. Никогаш нема да заборавам а ќе се потрудам ни син ми да не заборави. МОЖАМ И ЌЕ УСПЕЕМЕ ЗАЕДНО.

На lackygirl, Izzy_0504, Madi и 5 други им се допаѓа ова.
  17. defocus

defocus Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    167
    Тешко ама среќна сум.

По 10 пати да бирам, и после целата жртва што ја направив пак би избрала сами. Да знам дека со партнерот сме способни да основаме фамилија и не зависиме од трети лица, а притоа хармонијата да ни остане е благослов.

Притоа на секој нов гест, чекор, допир лично да си присутен, топење.

Е нема живот, кариера удолу, филмови, новости ништо, блага изолираност од светот. Ми е гајле. Здравје да има.

На kozuf, lackygirl, Izzy_0504 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    34.344
    Добро утро мајки!

Перална пуштена, раскренато низ дома, бебо уште си нанка. Сега да можам уште да појадам и едно кафенце да испијам добро ќе биде.

За после имаме испланирано прошетка во парк.:sun: Гледам 18 степени ќе биде па да искористиме временцето. Ќе си земиме кафенце, бебе ќе го фати воздух и поубаво ќе ми спие.

Инаку, да ве почастам. На оваа мама денес и е роденден. :^::d:
    Желби неостварени веќе немам - најголемата желба ми спие во раце. :inlove:
    IMG_4921.jpeg
    Ајдеее! :f::party::dance:

На Ceneva, strelec231992, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    438
    Среќен роденден :f: Те читам уште од самите почетоци, кога се бореше за бебенце. Еден ден и јас ќе дојдам во оваа група да се пожалам нешто за моето бебе, и ќе ве почастам за мојот роденден дури моето бебе спие, и тој ќе биде среќен роденден. Еден ден :inlove: :*:

На WhiteCat33, strelec231992, Mom's_life и 14 други им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    34.344
    Фала ти премногу! :l:
    Успеав јас, ќе успееш и ти. Еден ден ќе дојдеш овде и еве вака исто ќе нѐ почастиш додека си го држиш бебенцето и гушкаш, а тоа ќе дојде побрзо неголи што мислиш.
    Ти ја посакувам цела среќа на свет.

На MariaBouli, merriel0, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.