Jas mislam deka bev najgolem cirkuz od celo maalo. So maska na lice po edna siroka maica bez prsluk, samo gaka dole, i bosa. Dete u edna raka, transporter u druga bosa gola prva dole bev. A me naceka zemjotrsov kako se lakiram i so maska na lice , si vikam posle eden tus da udram. Luge kaj mene bese uzas. Ne sum se isplasila nikad vaka, site zidovi ispopuaani, plocki od kujna padnati. Malter na sve strani. Koga se kaciv za 15 min imade stp da vidam. Uzas.
Во 3 Мила се бањаше, кога скокнав, ја извлеков од туш кабина и незнам што да правам...се стаписав од паника...се исплакна во секунда и брзо ја облеков во првото што најдов ...мм ја изнесе Магде ...сите прибрани а јас пола саат плачев... само да не се повтори! Многу се плашам...многу!!!
јас на мојата малечка почнав да и давам вода на 6 месеци до тогаш беше на ексклузивно доење и мојот педијатар рече дека нема потреба, освен ако не е на ад. После тоа почнав да и давам флаширана вода за бебиња, не превриена бидејќи со вриењето се уништувале некои минерали кои ги содржи водата. За сите мами што трчале за време на земјотресот не треба да се оди по скали или лифт, најбезбедно е дома под греда. Посакувам мирна ноќ за сите
Среќа го избањав Тео 10мин пред земјотресот.. баш нели ти пуштив слики.. инаку не е сипаница изгледа, не се рашири.. алергија е мислам, ке видиме утре.. Него свекрва ми не насмеа на цела паника, ја раскревала масата од ручекот и кога почна да дрма (они се горе на спрат, ние доле) кога почна да вика од горе детето детето и трчааа по скали шпринт надвор на улица со нас, а во раце со едно големо лимено со салфетки го фатила не го пуштила, мм ја гледа и вика а салфетките добро ли се?? и таква се смее ги гледа во раце, врска си немаше дека со нив трчала хахаха
Јас за тие незнам ни колку секунди беа ми помина животот како низ филм,до пред тој момент за се што се замарав работа,маж,умор,ненаспанот и тн и тн сватив колку се е тоа небитно кога мислиш дека си на раб да изгубиш живот и во една рака го држиш нај скапоценто нешто и само велиш те молам Господе помогни само да си го спасам чедото,незнам многу сум потресна а верувам и сите
Добра вечер девојки, сите што сте од ск да си имате спокојна ноќ и да не се повторат случувањата( несакам ни да го кажам зборот). Јас сум голем паничар, Охрид кога имаше јас со ќерка ми прва бев надвор, мм ми вика кај бегаш ако е да ти се деси нешто и надвор ќе ти се деси, во право е ама ајде. Ние денес на шетање до ПП и Битола во ЗОО бевме. Во Прилеп бевме зошто имам мака со жолчката, имам камен и бев кај една жена во селото пашино рувци, па сега ќе видиме како ќе биде. Малата се израдува на мајмуните, лавот и тигарот, а кога ја виде мечката одма вика Маша медо. Ај доста е за вечерва имајте добра ноќ, се пишиме утре
Нашето бебе е 7 месеци, деновиве првпат ги гледавме Маша и Медо цртаните, она не разбира многу ама јас и мм бевме воодушевени од малата палавка! Поготово што мм симнал дваесетина цртани на руски, абе прекрасно звучат! Инаку со помин нека ти е но внимавај многу со надрилекарите, посебно ако "лекот" е за пиење или јадење, секакви луѓе има! Јас освен светена вода, друго не пробувам!
Ајде повелете на кафе кај мене кога сте веќе во ПП дојдени ,а пошто и @mariz нема каде да оди и да се спаси од земјотрес ,еве кај мене повели Јас,одамна немам почувствувано вака земјотрес ....Којзнае во Ск колку било страшно
Јас дежурам вечерва од пусти страв. Децава спијат, јас око не можам да склопам, а ми се спие ми се плаче. Страшно беше ова денес, да не се повтори и со Господ напред. Гушки од мене за вашите дечиња.
Да се приклучам и јас на дежурството. Инаку прееска се разлааа кучињата, ме фати страв ептен. Ама мирно е сега. А како ми се спие. Среќа не одам на работа па може ќе преспијам утре.
А мене кој ќе ме прибере? Денес цел ден немав време за форум, штедев батерија, пакував торби... Однесов една торбица и кај моите во центар (демек посигурна зграда и на приземје се), и отидовме на роденден. Жими тие два-три саата се опуштив. Другата торба ми е до врата. И јас сега дежурам, маж ми вика дека сум ненормална. Во стомаков ми се случува урнебес, цело време трчам во вц. Прееска ме лупна и адреналин, се тресев цел саат, а срцево уште не ми се смирува. Јас сум скроз паничар за вакви работи. Цело време ми се враќаат слики од уплашениот израз на ќерка ми кога улетав во соба да ја земам.
Mojata sirota zaspa vo 3 i za 10 min so placenje se razbudi.Vika mi propagja krevetot.Traumi Mene tahikardii me macat mi se losi mn
Значи на крај во лудница може да завршиме ние две Ама реално како посигурна да ќе се осеќам кога ќе се раздени и ќе станат они двајца, па јас малце да дремнам, они да ме чуваат. Среќа кај нас ради Бајрам утре не се работи. А малава пред да ја легнеме цело време покажуваше накај соба (бидејќи земј. ја дигна од спиење) и викаше-таму тресе... Стварно многу се уплашила Душички...се надевам нема да се повтори и брзо да заборават.
Mm e kriv sto ne se soglasi da prespijam kaj sveki a takov bese planot. Denes preventivno tamu ke odam da pospijam bidejki vo sprotivno ke se razbolam
I jas dezurna kaj mi e strav od sekoj zvuk se tresam, tuka pa I sinko cela nok visi na cice, se budi na 10 15 min I bara da cica, umrev veke. Prv pat vakvo nesto pravi, od sto moze da e?
И моето исто беше вечерва, цело време цицаше. Ама мислам дека ќе го вади и другото забче и ради тоа. Може и твоето го мачат забчињата, или мешето. Не се секирај, гледајте да поспиете малку чим и вие сте дежурале.
dobro utro zenski, kako ste? kako ja pominavte nokta? se nadevam nemalo drugi zemjotresi @girl-miri sreken praznik mila... sreken praznik na site sto slavat. ovde uste rano sabajle site sobrani nadvor si cestitaat,interesno bese. jas pijam utrinsko kafe, za cudo sinko uste spie denes prijatelka ke mi ja ostavi kerkata 14m da ja cuvam,uste sega panicam kako li ke pominam so dvete hahah,taa saka da odi,sega prooduva,mojov mn saka da gi guska decata i gi stipe po lice (gi imitira vozrasnite ama vo negova verzija) ke bide zabavno . ubav den na site