Ќе помине мајки и јас бев така. Ќе растат ќе се по повеќе време будни, ќе има време да си вежбаат. Јас на перница ја оставав на меше некогаш. Имав и таква антитефлукс перница и на неа ја потпишав кога морав да завршам нешто, па ја спуштав на рамно. Такво е, по цела ноќ сум ја држела во раце и шо 4 пати на ноќ ми повраќала. Нон стоп бришевме само. Се се заборава, ќе видите. Издржете па после друго доаѓа.
Од 4м сте почнале со цврста храна? Кашички? И внука ми имаше рефлукс и им беше кажано од гастроентеролог никако пред 6м кашички, да созрее што е можно повеќе желудничето. И повраќаше до кај 9 месеци отприлика. Колку побргу сфатите дека е така едноставно, толку полесно ќе ви биде. Не се оптоварувајте многу со тоа.
Вчера ќерка ми кажа дека многу сакала едно машко во градинка, јас можам да се кладам дека на маж ми очите му се насолзија Да, 3 години е ќерка ми. Он од сега си збори Како ќе засакала некој, па ќе не шитнела. Па леле ако и го скрши срцето, како маж ми ќе преживее не знам
За 5ти роденден на едно девојче ме тераше прстен да купувам, земав ги заклучив сите накити по дома да не му текне да однесе нешто. Па добри 3г ја кажуваше за девојка, сеа вика дека не сака да се жени зошто жена му ќе го карала како јас татко му што сум го карала.
За 8 години заедно има еднаш на погреб речиси заплачено, ама она откако се роди омекна, вчера се враќаме дома го гледам на раб да заплаче, викам дај ми ја оди на работа, не уште малце да ја подржам кога ќе направи 16 и ќе фати некој дечко болен ќе легне
Па најверојатно е во право Паметно дете Чекај го моментот ко ќе почне да се гушка со машки. Овој мојов љубомора го фаќа гарантирам
Верувајте незнам ни сама, систина-детска клиника ни беа само дестинации после професорка на клиника Бојаџиева ни кажа така полека со храната ке се намали и рефлуксот. верувајте лаик сум, а несакам да грешам слушав што ми кажуваа
Рефлуксот изчезна скоро целосно кај моето во 9ти месец. А имаме 3 оброци одамна. Не ја знам историјата на бебето видете алергија на кравји проеин само такво млеко не спаси нас. Сите ми викаа дека рефлуксот ќе изчезне штом почне со цврста храна ама кај нас не се покажа така. Среќа доктор Фидановски рече да почнеме со вкусови на 5 и пол месеци дека добро напредува.
Се ве разбирам, и не мора да се разбираме ние како мајки, треба докторите да знаат подобро. Јас на здраво бебе што немало мака не ни помислив на 4м на храна а не па на бебе со рефлукс, што знам, тоа бебе не држи главче уште за да јаде, како ќе јаде?
Не можам да разберам, како јаде тоа бебе, како седи исправено и како голта... Прв услов за цврста храна е да седи самостојно, за да може да голта. Не сфаќам, сори.
Мојава од лани има еден дечко, еден маж и еден принц.....да не е истиот, да сите и се од градинка.....да маж ми е на апарати и после година дена за муабетиве нејзини.
И јас искрено не гледам потреба дете што напредува на 4м д се почнува со храна, значи секаде во светото препорачуваат докториве од мин 5.5м, овие кај нас запнале да има како уште на 2м ќе речат да ги храниш, исто како со дохрната заедно со мајчино. Не можам да сфатам озбилно. Едно што желудникот уште не е спремен за цврста храна, второ каде се брза? Цел живот ќе јаде дете…
So golemiot pocnavme na 4 ipol meseci so vkusovi zosto ne napreduvase i bese alergicen na mleko. Po sovet na maticniot. Nikomu nisto. Si jadese na hranilkata sednat na vtora pozicija. So malovo na pet meseci, isto so refluks. Bas zaradi refluksot togasniot maticen i vo Sistina ne sovetuvaa sto pobrzo site tri obroci da se vovedat. Posebno vecerata da bide cvrsta zaradi noknoto spienje. Zosto polesno e mleko da povrati negoli cvrsta hrana. Isto i ni kazaa deka koga ke se vertikalizira, toa znaci nekade nakaj 8-10+ meseci ke prekine i taka i bese. Drugo e koga bebe lezi, drugo e koga e ispraveno i sednato cel den. Isto i antirefluks mlekoto ne spasi.
Не бе и јас не сфаќав, ама тоа беше последна сламка за да качи килажа. Не креваше ни грам од млеко, почна да одбива млеко. Да знаев дека и ден денес ќе биде исто џабе колку и да јаде, ќе си чекав до 6 месеци. Буквално за ништо почнав од 4 Испадна дека си е таква, јбг. Се помирив накај годината Тинејџерство на дијазепами маживе