Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @N.Kety ti blagidaram mila :*poveli na baklava:)

Dobro utro na site se nadevam nemase i nema da ima zemjotresi,gospod site da gi cuva.
    Denov ubav za nas praznicen:) spremeno i podgotveno ni e se,povelete na baklava:).
    Iskreno da kazam koga sme vo Mak pointeresni ni se site praznici tamu se site bliski,tuka vo blizina se tatko od mm i cicko,sestrami e okolu 5 sati pat pa se gledame poretko.
    Malata se probudi, nekako ne spiese mirno vecer a posledni denovi nesaka da spie preku den:^)

Imajte ubav den:inlove:

На Kaetana, Mari*, alana и 6 други им се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Pa pred nedela dena izvadi prvo zabce, dole edinica, moze mu raste I drugo, ne znam bas da primetam. Spienje denes nema, eve go stana vo 7, tesko mene deneska. Aj samo neka imame miren den, da ne se povtori toa od vcera.

На Kaetana, Mari*, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Добро утроо, денеска сум со помирна глава, ама ноќеска така под штрек спиев, еднаш ми се причини дека дрма.. ама и синко затнат е, па се будеше плачеше дека не му е пријатно, неможеше да диши, а без палец или цуцла неможе.. ке се подразбуди и одма го цица палецот и неможе да презаспие дека неможе да диши... сега одиме до лекар да земеме упат за хирургија (за тестисот контрола) и да го ѕирне докторот ова што е исфрлан... па ке тркнеме до Борис Трајковски да му земеме патичиња, голем избор имаше минатиот пат.. солидна цена :) @girl-miri честит празник, живи, здрави, весели :) Јас обожавам баклава, сега една во Грција со фстаци што јадев мх мх мх :D Да имаме убав ден без земјотреси!!

Последна измена: 12 септември 2016
    На Kaetana, Mari*, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  4. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Добро утро мами!

Саботата заборавив дека имам телефон, вчера сабајле отворив интернет по земјотресот, боље да не отворев, се напнав скрос. Во 15 малиот беше кај моите, јас спиев, ама го осетив здраво. По природа не сум паничар, се расонив, дотерав, нашминкав, помина стампедо по скали па искочивме и појдовме кај моите да го земеме бебе. Секој си знае за себе, ама никако не ја разборам паникава со трчање по скали од зграда. Цел живот живеев на 10 кат, имало земјотреси, ниеднаш не сме се симнале долу, прво се рушат балкони, па скали (по некое правило). Во секој случај не беше пријатно за никој, ама повеќе ги мислев моите дека со малото, дека во зграда на 4 (демек подолу ама мајка ми вика, овде па се симнав долу, зошто не знам :) Како Господ никој не е, ако треба да се случи нешто ќе се случи, нема бегање. Може сум луда, ама секогаш ми текнува на Фајнл дестинешн филмот кога има земјотрес.

Имате убав и мирен ден сите.

На Sweetheart87, Mari*, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro. Kako ste zeni? Imase li sinokja pak drmenje? Ve mislev cela nokj i uste ve mislam :(

Nie denes prv den vo gradinka. So molenje se iblekovme, posle zaboravi i odejki po pat trcese, si igrase, se dodeka ne stignavme pred vrata, koga izleze ucitelkata e togas pocna da se ligavi, ne sakase da vleze, pa se kriese zad mene pa molenje.....na kraj rekiv ajde i nie kje vlezeme, so malata vo kolicka i taka vleze i on, vika ti da me gledas mamo ne si odi, mu vikam da kje te gledam ajde odi da vidis kakvi igracki ima i taka vleze i jas si otidov. Segs kje odsm uste malku da go zemam, denes 2 saata samo dodeka se navikne, prv den i taka. Pijam kafe i trgnuvam za 10 min.po nego :) Screenshot_2016-09-12-10-16-31-1.png

На tina-63, Kaetana, azelea и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Dobro utro i od mene. Sreka mirno pomina nokta. Jas samo na kratko da Ve pozdravam.
    @girl-miri i site ostanati koi slavite denes cestit da Vi e praznikot.
    Sinko go iskapiv go srediv sega zaspa, pa jas ke si pravam edno ness :coffee: ajde povelete
    Odrucek ke go nosime sinko na urolog, da vidime kako e situacijata. Drzete mi sreka, nemam sila da go vidam tolku voznemiren i rasplacen kako vo sredata(fingers)

На Kaetana, Mari*, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.032
    @girl-miri i site drugi clenki sto slavite denes neka vi e cestit praznik.
    @kallias so srekja i so lesno poaganjeto vo gradinka.ke se navikne brzo,ke vidis ,decava iznenaduvaat sekogas.
    Inaku denes denot haos.Aj sto cela nok ne spievme od strav od zemjotresi,pa i so sum mnogu nastinata i kapak na se mi se zatnaa usite i nisto ne slusam.Se na kup:(A doma sum sama so malava,site se na rabota.i celo vreme sum na strek.Gospod da ne cuva site i da ne se povtori vcerasniot den.
    Se molime sega so malava da zaspie,pa ako mozam i jas da legnam malku da odmoram.vcera edno vreme vecerta se tresev celata ,ne mozev da se smiram:(:(:(denes sama koj znae kako ke izdrzam:(

На Kaetana, Mari*, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eve se vrativme doma. Kjerka zaspa vo kolicka po pat, a samo sto vlegovme se razbudi od galamata od decata i pocna da place, edvaj ja smiriv. Dodeka cekav da dojde sin mi taa ne prestanuvase da place :sweat:
    Doagja sin mi, ide nakaj mene takov nasmean i samo sto me vide ko pocna da placee, nejkam tuka ne mi e ubavo, ne mi bese ic ubavoo, ne ja sakam tasnata, pocna da ja rita, da ja frla (facepalm) lelee mislam site vo nas gledaa, ucitelkata vika dobar bese a prv den, ucestvuvase vo igrite, vo muzickite igri, si igrase, ne me spomnsl ni ednas:D, bil da mocka, posakal vodicka od negovoto sisence i se na se vika zenata, za prv den super bil. Ama ete na kraj ja istupi celata rabota, inat golem :^)
    Edvaj si dojdovme doma, celo vreme rikase, ne sakam vekje da odam ne sakam da odam, celo vreme toa zborese do doma, tasnata ne ja sakam, kje ja frlam (facepalm) lelee pritisokot mi go digna....
    Sega pomina 1 cas od togas, se smiri, sam mi vika: mamo, sakam ja tasnata, nema da ja frlam. A vo skolo mu vikam kje odis? Ne mi e ubabo vika, ne sakam. E oti, mu vikam, te tepaat tamu? Ne, vika ama nejkam (facepalm)
    Aj da jade mu naprabiv tost i smiren vekje bese, go prasav, koi igri gi igrale, so sto najmnogu mu se dopadnalo, vika so plastelini, pravel figurki, gi imalo dite boi i pravel razni raboti....
    Leka poleka pocnuva da kazuva deka ubavo e ama inatot ne mu dava da popuste, ne go nazoravam sega vekje do vecer neka go, ne mu zboruvam za gradinkata, pa utre pak jovo na novo, koj znae kako pak kje pomineme :(
    Ete taka drugarki, toa e od nas.
    Vremeto nikakvo, tu sonce tu oblaci, sparno, zesko nekako, koga odev da go zemam sin mi mislev kje zavrne gotovo ama izgrea sonce navaka ko se vrakjavme, sega pak oblacno (facepalm)
    Aj jas da si dopijsm kafeto, staviv za kjerka telesko da se vari za rucek, ja prezaspav nea pak, zlatnoto se isplasi tamu od galamata i ni 10 min.ne spiese odma se razbudi, dobro e doma sto zaspa pak inace kje bese nervozna crlo vreme do slednoto zaspivanje :sweat:
    Ubav den vi posakuvam, guski do site :hug: :f:

На Mari*, Angel.Heart, alana и 10 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Знам дека се очекуваше ова и дека е мала операција, ама ми фуфка пак... ни закажаа на 19ти прием подготовка за операцијата, на 20ти сабајле ке биде.. 20,30мин траело со целосна анестезија, тестисот е високо и ке биде со рез на препон.. :( морав да си се пожалам.. а за нафрланово испадна алергија од бубачка некоја што го каснала... летизен 3 дена и ке се исчисти се.. :)

На Kaetana, Mari*, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Koja be operacija? Na sin ti? Sto e rabotata? :o
    Vo gradinka kje go prakjas?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Теститот лев од кога се роди е во канал заглавен, не се спушти... еден ден ке биде во болница, брзо ке се опорави... изгледа градинка од Октомври здравје. Мене ми фуфка од анестезијата повеќе :(

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Uff sea mi tekna za sonot, nokjeska sto sum sonuvala da vi kazam :)
    Ja sonuvav majka mu na mm, nemame kontakti inace nikakvi i ne sme vo nikakvi odnosi, ama ete mi dojde na son, pred zgrada ja vidov kako sedese i ja prasuvam sto bara tuka, mi vika go cekam sin mi, me baral vo son, me dovikuval mi vika, a jas i vikam nemoj da lazes kakvo dovikuvanje sto ti e na tebe....:@ i decata bile dole pred zgrada, im vikam kaj e tatko vi, sami ve ostavil? Mi vika sin mi, otide do doma da zeme nesto.....
    Lelee nervozna i vo son i nervozna i se razbudiv, kojznae sto znaci ovoj son? Znae nekoja od vas? :wasntme:

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Oooo srce, ajde kje se opravi, kje bide, samo pozitivno :)
    Neka se oprai pa na kraj vo gradinka, ne e tolku bitna otkolku zdravjeto na decata :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @kallias среќно тргнување на малиот во градинка и секој ден да биде се полесно и полесно.

Среќен празникот на сите што слават денес.

@mariz без секирации внук ми се оперираше ама од кила на неполни 2 години има мал рез како што расте дури и не му се познава.Операцијата траеше нецели 20 мин,дента после операцијата беше мн кенкав,утредента веќе стана и шеташе низ соба,третата ден дома си беа.

Кај мене кафето испиено,ручек за мм се крчка,просуредив од гилемото низ дома и сега ќе уживам додека ми дојде време за на работа.Синко со свеки уште се во село така да со мм се потсетуваме како ни беше кога бевме дечко и девојка.Позз мамички имајте убав ден.

На Kaetana, Mari*, alana и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Ај добар ден и од мене, ние од сабајле растрчани по документи за во градинка, ја запишавме ќе почне во среда, среќно. Таму се видов и со Бубале и таа за упис на нејзините 2 ангелчиња. Среќен празник на сите што слават, а вас матиз со лесно и убаво и со господ напред се ќе е во ред.Имајте убав ден.

На Kaetana, Mari*, alana и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nishto strashno ne e anestezijata veruvaj.. Koga ke se razbudi ke e malku kenkav i plachliv, uplashen ama za den dva ke pomine.. Ne se sekiraj voopshto za anestezijata, neka mine brzo i so lesno :hug:

На Kaetana, alana, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  17. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Гледам сте започнале тема па имам повеќе слободно време можам да искористам да чкртнам нешто.Форумов го следев долго време ама не бев зачленета туку само манијачев по темиве :bandit: Се зачленив кога не можев да останам бремена па ми требаше совет и подршка.Ретко пишувам ама редовно читам,дури имам по некоја слика во глава за вас.
    @joy1 ја имам видено и низ град ја познав по нејзините плавооки кукли.
    За неприфаќање и игнорирање мислам дека сите се прифатени ама некој послабо пишува некој почесто.Јас сум од тие првите :D
    Мм како дечко супер,како сопруг исто,како татко прекрасен.Го чува малиот,си игра со него.За сам низ дома не му текнува ама ко ке му речам ова и ова во истиот час е направено.Работата му е физички тешка и напорна и не ни сакам да му пребарувам доволно е да игра со синко а јас ке сработам тоа што треба.

На Kaetana, kelebeim***, Mari* и 7 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.286
    Zaso ma zdravo ne mi rece :D

На Kaetana, Sweetheart87, alana и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Јас ве читам ама неможам да пишам ништо позитивно...сеуште сум ко усран голуб :bug:

Среќен празник на тие што го славите!
    На болните дечиња и хоспитализирани им посакувам побрз опоравок! :hug:
    @LaDyDoLl со мало закаснување мила, Среќен Роденден, се' што посакуваш да ти се исполни :f:

На joy1, Kaetana, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  20. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Нареден пат ветувам. (fingers)
    Со мт и со кукличките беше.Еднаш кај импортане те видов и уште еднаш кај електродистрибуција.
    Можеш да ме препознаеш трчам како будала по едно плаво детенце.Кој со колички,кој со точачиња а ние мм турка празно превозното сретство јас се бркам со малиот,потоа обратно.:dance:

На Kaetana, awl, alana и 4 други им се допаѓа ова.