Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    18.819
    На џуџе од снежана ме подсеќаше, верувај. Носласто намрштено со тоа капата на глава ист беше :whew:

На WhiteCat33, kozuf, DELFINA81 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Dobar den
    Moze ne e ova mesto za prasanjevo no ako nekoj od vas go ima petlevo od igrackava mnogu ke mi znaci ako vi e raspar da mi go dadete. Barajte bilo sto za vozvrat

Прикачени фајлови:

3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.405
    Допаѓања:
    7.930
    Леле колку си мислев за малиов, што ако е грд што ќе му праиме… некои јаки богаташи не сме, ќе треба од 5 години да го пратам на програмирање или за стартапи нешто, кеш да врти.:rofl::rofl:

На Fenix05, MeowMeow, Tea SK и 8 други им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.735
    Допаѓања:
    26.996

Не сум сигурна дали ги имаме истиве ама слични комплет ќе ти завршат работа да ги барам?

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    12.358
    Леле како бе сите на ист начин сме полудени од хормони?
    Го гледам малово кога го извадија од стомак, фино, розевко, топличко и си викам баш е убава.
    Е кога ми ја донесоа го гледам такво збрчкано, мало како глушец, па и капче и баш на ништо не ми личеше. Му викам на маж ми абе многу ни е грдичко детево, ама ај нека е живо и здраво. Првото уште од старт беше моја копија и очекував ова барем на нешто да личи.
    Човеков со мене некогаш мислам толку очи превртува што во тил ќе му отидат.
    Ама еве бебе е скоро 2 месеци и се заобли, образи пушти, отвори очи убаво и секој ден и се се посветли. Јас се уште си ја викам глушец, никулец еден.

На Tea SK, Калатеа, Carolin. и 8 други им се допаѓа ова.
  6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    260
    Нас пак многу ни беше убава уште кога се роди, а бевме со муабет дека каква ќе биде таква, особено зошто на последната 3д слика изгледаше како да има огромен нос, а некогаш со мн тешко срце сме знаеле да кажеме за некое бебе дека не е преслатко како што знаат да бидат бебиња, иако никогаш не сме кажале дека е грдо :D Сега цело време само си кажуваме дека не дека е наша, туку стварно беше слатка, имаше еден куп коса, едни подуени виснати образи оф леле :inlove:

На Fenix05, Калатеа, Carolin. и 4 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.505
    Допаѓања:
    92.066
    Screenshot_20250423_211702_Google.jpg

Се смееме со маж ми дека на ова личеше :D плус имаше ситни црвени бубулички ;(

На WhiteCat33, Tea SK, LiquidLuna и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    6.518
    Пред моево се раѓа дете на другари, девојче.
    Значи детето мини верзија на свекрвата, како на фотокопир извадено. Не дека таа свекрва е грда жена или нешто слично ама за моево најголем страв ми беше да не се роди и да личи на мојава свекрва :bandit:

Труднички хормони и труднички памет :rofl:

На le.soleil, Tea SK, kozuf и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.430
    Допаѓања:
    9.217
    Од секогаш сум кажувала дека не сите бебиња се убави и си мислев ќе ми се тресне од глава, како ќе си го гледам така неубаво:rofl:

Кога ни ја дадоа таква крвава цела ја бакнувам и ја гледам, му викам на маж ми убава е:rofl: Кога се јавив на моите да им кажам дека се породив прво тоа им кажав :rofl: Сега после 2 месеци кога веќе заличе на човече ги гледам сликите и не знам што толку убаво видов тогаш:rofl: Абе хормони на најако(facepalm)

На kozuf, LiquidLuna, Калатеа и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    2.954
    Хахаха ме пресмеавте, а ме боли рана од царски неможам :rofl:.. јас уште неможам да ја сварам на кого личи ќерка во инкубатор е... лелеее ми заличува на девер ми, на свекрвами.. хахах и викам на другарката најблиска што ќе беше ова ќе качи дете некое килце да не ми личи на нив да смени малку. Хаха страшно (facepalm)

На le.soleil, kozuf, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.838
    Допаѓања:
    8.222
    Моето кога се роди цело валкано на никој не ми личеше. Ама кога ми го донесоа сабајлето бело бело како снег и ист татко му, плукнат, и без коса ( и тоа на татко му :lol: ) а сега го гледам очите како да ми ги има извадено луѓе, крупни зелени со долги трепавици како нашминкани. Колку само мениваат тоа е чудо.
    Инаку ич не ми смета што нема ништо друго на мене. Свесно си го одбрав мм за татко на моето дете.

Како и да е сите си личат на себе и се најубави мали бебиња на овој свет.

На LiquidLuna, Lady Miami, Izzy_0504 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.166
    Допаѓања:
    5.253
    хахаха леле и јас бев ваква со првото :D ме вознемируваше некој да диши околу нејзе освен маж ми, сега ко ќе ми текне :rofl: ќе видам сеа со второто како ќе се покажам :D

@Miss_S мене најголем страв ми е беше да не личи на золва ми, а богами пошо и ова второво е женско пак ми е страв :wasntme:

Последна измена: 23 април 2025 во 23:46
    На Ladyme, LiquidLuna, Lady Miami и 4 други им се допаѓа ова.
  13. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Многу фала али нас баш петлето пд оваа сложувалка ни треба

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.516
    Допаѓања:
    9.001
    Мојава кога се роди, ми се виде како најубаво нешто на цел свет. Розевка, чиста, разбуцкана во образи, со косичка, доооолги трепки уште од раѓање, дупчиња на образите како мене и при плачење и при смеење. Се стопив.
    Кога ме спуштија во соба од интензивна и маж ми беше веќе во собата, дури чекавме и бебо да ја донесат, само си велевме еден на друг - Виде колку е убава а а а, ич не е збрчкана ни црна. :D И тој - Даа да, ме погледна веднаш во очи кога ми ја дадоа, и и сметаше ламбата и јас и држев сенка со раце за да гледа поубаво. Мислам дека овој муабет 10 минути го правевме. :D

Многу ми е мака само што првите 3 недели некаде ми е се' како низ магла...

На Feniksgirl, LiquidLuna, Noemi и 4 други им се допаѓа ова.
  15. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    889
    Првото нешто шо му го реков на мм коа му се јавив после пораѓај беше: бебето ни е многу убаво хахах. И така беше кога ми го дадоа бел убав син мајкин, преубаво бебе беше. Ах колку брзо раснат...

На LiquidLuna, Ladyme, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.273
    Допаѓања:
    75.646
    Моите и двете кога се родија си помислив како варени компири се...:tmi::tmi:

На strelec231992, Ceneva, Lady Miami и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    898
    Секогаш сум викала дека сите бебиња кога ќе се родат се како згужван весник и многу грди :D И на тоа добивав одговор ќе родиш ќе видиш најубаво ќе ти биде, љубов е тоа на прв поглед бла бла... И ете родив и не сменив мислење, и моето беше грдо, црно со коса, главата изобличена дека со саати намачено. Е сеа обели, веќе е човече мало, убав син на мајка :D Како и да е, јас не сум видела убаво новороденче и си стојам на тоа дека сите се грди и после заличуваат на човек и се разубавуваат.
    Фала на сите членки што мислеле дека детето им е грдо, ме утешија дека не сум само јас со тоа мислење и дека не сум неарна :D

На Ceneva, Lady Miami, Izzy_0504 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    2.984
    Имаше влакна по чело и по телото. Реално не беше убав мојот бебуш кога се роди. Си помислив "ке се разубави".
    И стварно кога обели, па косата негова почна да му расте, па доби лик.
    Ама ако беше така згужванко кога го родив, ми беше "убав на мајка".
    Уф се стопив кога ми го приближија прв пат. Тоа црка кутрото тазе извадено од стомак, ама кога си го бакнав заќута. Јас се изнаплакав.
    Ех мајка, грдо не грдо, мое најслатко си е.

На macka91, Carolin., Ceneva и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.471
    Мојата принцезичка беше преубава кога се роди. Во 5 попладне се роди, вечерта првпат ми ја донесоа во 9, толку беше слатка убава мека и нежна, со едно капче на тоа минијатурното главче како потклапушена беше хахаха. Глувченце мало, секој ден е се поубава.

На macka91 и Carolin. им се допаѓа ова.
  20. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    1.273
    Жени шо се случува со хормоните, кога ќе се средат оти вака тешко ќе биде. Ја гледам и си плачам не ми се верува дека е моја. Долг пат поминавме да дојдеме до ова чудо што си лежи до мене сега.
    Како ли се справувате со луѓето околу вас, јас до сега немав проблеми со домашните, свекрва ми живее на другиот спрат ми помагаше во бременоста, се нуди за помош се тоа ама само што си дојдовме од болница со золва ми нападнаа со адетите немој ова немој она, на секое ми викат ќе снемаш млеко ако направиш вака, ако направиш така, им кажав дека не верувам тие работи и да не ми пренесуваат од кого што слушнале и како. Сношти дојдоа пак двете и пак почнаа нешто со адетите и јас заминав во купатило да не ги слушам и сопругот ги избрка му рекле не ја фаќај за стапало ќе снема млеко (facepalm)
    Кај мене хормони ме маваат, кога си дојдовме дома не знаев дали цица доволно, зошто е нервозна навечер и сл и уште они со адетите. Јас не знам стварно што им е луѓето.

На macka91 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.