Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    9.218
    Ич на крај памет не ги ставај уште помалку па да применуваш глупи адети. Јас сум лошата снаа сигурно пошо ни за 40 по молитва одев на 3 куќи, ни свекрва викав да ми бања дете. Да ми каже нешто за доењето може само да и се изнасмеам.
    За плачењето некаде околу третата недела прекинав да плачам за се и сешто особено кога ја гледав:rofl: А за средување хормони се додека доиш ќе се хаос.

На macka91, Izzy_0504, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.685
    Со коментари си на почеток ,за се и сешто ќе ти кажуваат адети...
    Гледај колку можеш да не си ставаш на срце ,иако е лесно да се каже а тешко да се примени...

На macka91, LeNora и merriel0 им се допаѓа ова.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.273
    Мене ми дојде како шок пошто не очекував да почнат за адети знаејќи дека нема да ги применувам. Ама почнаа и мене најтешко ми падна затоа што се поврзуваат со млекото, а како првородка навистина се ни се врти низ глава на почеток дали е доволно, дали е најадена и сл. Сигурно ќе бидам и јас лоша снаа ама во овој момент баш ми е гајле они шо мислат само сакам да си имам мир пошто и со хормоните сум хаос.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.273
    Така ќе биде сигурно дури не кажат се што имаат ама ќе се трудам да не ги ставам на памет.
    Да не ми вријат хормоните е друга приказна ама вака не е лесно стварно.

На macka91 и Girl239 им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.685
    Абе девојче на улица ранодом старки ќе коментираат... за млеко ,за како е облечено ,зошто не оди ,зошто не збори и куп останати глупости.
    И да не ти вријат хормоните ко ќе ти се запнат 3-4 со ист коментар не е сеедно така да ... гледај колку можеш да не се замараш. Има цела тема мислам дека се викаше ,,што ве нервираше по породувањето" има куп примери.

На macka91, Carolin. и LeNora им се допаѓа ова.
  6. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.273
    Фала за совет, ќе се трудам да не се замарам со глупости. Заслуживме после толку време да и се радуваме на неа сега.

На macka91, Carolin. и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    309
    Don't judge me, ама мене ми дојде да ја фрлам на под кога ми ја дадоа првпат оти имав претежок пораѓај. Само се исконтролирав и ја гушнав и бацнав. :D

На macka91, Spidy, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    27.011
    Ја бев као Мех, супер. Се олеснив :whew::rofl:

На BellaBibi и Tea SK им се допаѓа ова.
  9. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    177
    @LeNora не се замарај воопшто и не се карај! Од едното влегло, од другото излегло, кажи му на некој во којшто имаш доверба (маж ти најдобро, или мајка/сестра) за да се олесниш од лутината, нека зборуваат што сакаат додека не е навреда и ништо не им враќај, нека ти помагаат, користи ја помошта.

На LeNora и macka91 им се допаѓа ова.
  10. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.071
    Јас кога го видов првиот пат мислев дека е најубав лепотан на планетава, после неколку месеци кога ги гледав тие слики сфатив дека од хормоните било тоа и дека бил компирче :D

На MarijaMi90, LiquidLuna, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  11. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    21
    Majki dajte mi pamet.
    Bebe koga ke dojdam od rab e besen besen ne zastanuva, nisto ne go interesira osvem da e struja niz stan .. ne da sedne da se zaigra.
    Za presoblakanje da ne zboram edvaj pampers menuvam . Bilo sto da treba da napravam so nego e tegnenje , placki, me griza , me napaga . Neznam kade gresam ama imam cuvstvo deka ne me saka. Nemozes ni da go skaras ako podviknes legnuva i se treska so glavceto vo parket ili se udira sam po glava.. stvarno neznam sto da pravam se pobudalev veke baska bolna sum nenaspana i denes nekako nemam nervi so dete i osekam griza na sovest sto go zadrzav za da go oblecam pobrzo a on pocna da place 15 min nemozev da go smiram i ete sea mm go uspiva

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    8.224
    Ова се класични тантруми. И моето ги има ама само се фрла по земја и веќе е испраксиран како за да не се удри. Глумци прави се. Не знам колкаво е твоето. Ама ми се чини дека допрва почнувате со тантрумите. Јас го оставам нека плаче нека се фрла и види дека не му обрнувам внимание и престанува.

На OneMiss му/ѝ се допаѓа ова.
  13. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    21
    16 m e , mama uste ne vika. Kazuva dede , baba , tata, dada, dete, mau i dr ama mama ne kazuva.
    Mozno li e da ne me saka? Dali treba da ne go karam?
    Go zemam vo 5 dodeka jademe doma da se sredime 6 ipol fatilo on 9 ipol zaspiva se osekam deka ne mu obrnuvam dovolno vnimanie.
    Koga ke ja vidi majka mi odma po nea mene ne me ni bara ako go zemam place po nea

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.763
    Допаѓања:
    14.261
    Јас на пораѓај им реков правете што знаете, детево мртво или живо да го извадите и спасете ме мене. Нека ме суди кој сака, во тој момент само сакав се да прекине. После пола ден кога го донесоа не го ни гледав каков е, само му викав абе главуч еден душата ми ја извади.
    Кога ќе си дојдеш на себе, после ти е мил на мајка, ама на бокс и одма после тоа...
    А во болница не се сеќавам дали сум мислела дека е убав или не, ама сега кога гледам слики, ист е како Е.Т. вонземјанецот. И да ми се гледал убав, сум се лажела. Друго е после некој месец кога ќе заличи на човек :D

На Miss_S, LiquidLuna, Ena05 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    1.858
    Почнавте муабет за убави и грди бебиња,малата моја беше преубаво бебе,бела како снег едни убави обрабчиња буце беше,немав видено поубаво бебе,ама малиот кога го родив 2.460 беше и 48 долг,коска и кожа и тој беше бел чист ама грдичок искрено,кога го видов првиот пат убав ми се виде,ама после тоа кога го загледав само уши беше,ама еве како качи на килажа стави салце е преубав ист како сестра му,образи што има и очиња душиче.
    Искрено прво нешто што ми беше на памет како ќе го гледам ова дете толку мало,сите коски му се познаваа,ама еве го скоро два месеци качивме на килажа може и ја имаме дуплирано веќе е станат убавец.

На Fenix05, Noemi, Miss_S и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.252
    Оди ли во градинка?
    Малку му е спиењето, на таа возраст треба повеќе да спијат. Пробај да го заспиваш 7 и пол, и ќе видиш дали има разлика. А и во градинка им даваат ужина веднаш после ручекот околу 12 часот и до 17 детето е прегладнето. Знам дека ќе кажете во 14 е ужината, и јас така мислев. Во кујната им стојат ужинките или во собата каде што спијат и најчесто ги јадат после ручекот. А и да јаде во 14 пола банана, малку е.

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.840
    Допаѓања:
    8.224
    Како може да не те сака. Не си прави филмови. Врзан е за баба му од причина што поминува време со неа. Таа го чува претпоставувам и не оди во градинка?
    Не си прави грижи на совест непотребно. А за карење, јас карам од причина што некогаш поинаку не ме сфаќа озбилно, и повишувам тон. И искрено не ми е жал. Може звучам како не мајка во моментот. Ама сум тип на човек што не дозволува мало дете да ме управува. Мора граници да се постават, зошто они со тоа такво фрлање, удирање од земја тестираат до кај можат. И еднаш ли попуштиш толку тука ти е крајот. И секое следно не добивање нешто ќе биде полош тантрумот зошто знае дека така ќе попуштиш.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    27.011
    @Tea SK Да се јави на главна каса да фрли некоја реченица, не само лајкови :l:
    Тебе убави ти беа бебињата или и ти роди ЕТ'ѕ? :D

На Fenix05, sani99, le.soleil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.900
    Допаѓања:
    9.888
    Хахахахахахсххаја значи се пресмеав синоќа од темава.
    Јас улетувам сред хаос да читнам само. Арни беа моиве, мајка ми вика со царски родени деца, ненамачени, ти и брат ти многу ружни бевте, твоиве памукчиња.
    Двајцата со образи буцкасти, бели, е синково беше намуртено ко да му беше јасно дека се родил во Македонија. Фаца една ко лут да е на цел свет. Девојчето само што беше исушенко, збрчкана цела кожа ама обравчиња машалааа ко да не беше 2 кила и 900.

Ве молам сите помолете се за сопругот мој, мајкава трга денес на службен пат и се враќа во недела, сам со две деца, may the odds be ever in his favour :drunk:

На Fenix05, BellaBibi, strelec231992 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    21
    Ne odi vo gradinka, so moite stanovite ni se eden do drug sto znaci deka pomini zamini majka mi e tuka koga ne e na rab , ili pa ja kaj niv. (Edinka sum kerka na moite ne smetam na brat/sestra)
    Iskreno premnogu pomos imam od moite i za cistenje , za rucek za cuvanje dete, nekogas i navecer znam da izlezam na kafe na 1
    5 h so mm na date i majka mi ke go uspie bez problem
    A za cuvanje vo tek na rab saati go nosam kaj svekrva mi pa si go zimam .. za jadenje nemozam zbor da kazam 4 pati jade kaj svekrva mi mu gotvi po 4 obroci sekoj den a i doma jade koga ke go zemam taka da ne veruvam deka e gladen.
    Poentata e sto mislam deka mene najmalku me gleda i radi toa ne me saka.