1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    21.858
    Ааа вака да ми прави скришно, нема да ја види додека не се смени. Она ионака не дека ја гледа де…

2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    2.080
    Ќути шо не поминав јас со таа жена ,среќа не е отепана. Ептен требаше да си оставам дете за во затвор да одам...

Туку вие со по 2 деца... 33 та недела терам а сеуште незамисливо ми е да донесам бебе дома :(.
    Се плашам како ќе реагира ќерка ми ,како ќе се поделам јас...
    Како ќе се снајдеме ,не сакам да ја испуштам :doh: не знам зошто вака се чувствувам како да ја изневерувам:^).
    Постојано и повторувам дека секогаш ќе ја сакам ама она е и малку повеќе љубоморна уште сеа знае да даде коментар од кој ми се плаче ;(
    Пример станува сабајле и ми вика ти мене како ќе ме гледаш таму бебето ќе биде него само ќе си го гледаш :u:.
    Ми се плаче напати дали хормоните си го достигаат врвот или не знам ама мачно е многу.
    Утешете ме

Последна измена: 28 април 2025
    На Autumn Love, Зеленоокатаа и Carolin. им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.833
    Допаѓања:
    18.670
    Детево ми порасна.

Веќе не е тоа мало бебе кое цицаше и ме галеше со рачето.

Овој септември - прваче.

Го извади и првото запче. Кец доле, првото забче што излезе на 5 и пол месеци. Извади и две 6ки.

Се повеќе му припаѓа на светот а помалку на мене. Си игра со деца, си има свои активности, оди на шах и спорт.

Само навечер, пред заспивање, го имам за себе. Уште е мал и сака да ме гушне со рачињата пред да заспие.

Шмрц. :l:

Конечно е пролет и има сонце.

На MeowMeow, Coco31, warrior и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.281
    Каде оди на шах? Има ли школа за мали деца?
    И моето е иста возраст и многу сака да игра. Ама мислев дека се мали :wasntme:
    А тие пораснаа:party:

5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Знам дека темава не е за совети ама овде сте нај активни..
    Дали нека мајка пиела нешто за смирување дури дои?
    Како што имам пишано сама сум со две деца трет месец веќе, мм е во странство помош од никој немам.. Трпев терав некако ама прегорев изгледа.. цело време сум под стрес, напната, нервозна се ми смета, викам по големиот неможам ништо да поднесам.. ми е страв да не се разболам од стрес, или скраја да е да ме стрефи некој удар :sweat:
    Психијатар и општ доктор ми велат несмееш ништо дури доиш, а јас нејќам да го одбијам, 9 месеци е ама незнам ни вака како да се совземам...
    За еден месец се надевам ќе си одиме и ние кај татко им, се надевам полесно ќе ми е, и знам дека колку шо можи ќе ми поможи ама до тогаш незнам како...
    Овде секој си гледа за себе а јас се изгубив скроз, и да излезиме да прошетаме нема со кој, сите дома затворени, викенд ако се видиме со некој и толку е... Големово по цел ден и тој дома досадно му е, а јас како да постигнам се...

Се изнапишав можи ќе ми олесни барем малку:sweat::(

На 1209 и sani99 им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.490
    Допаѓања:
    108.476
    Пушти го големото во градинка, бар тоа да ти олесни.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Еее го отпишав (facepalm) тоа ми е најголема грешка.Си реков тешко ќе ми е сама да го носам и земам, дека не ми е баш блиску градинката, ама сега си велам така по ќе се организирав отколку сега.. Ама то е да е жив и здрав од септември ќе почни на училиште.

8. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    962
    А малото да оди во градинка?

9. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Ќе оди таму кога ќе се преселиме, а сега овде тешко..

10. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    41
    Ako mozes da si dozvolis finansiski najdi si kukna pomosnicka a tvoja edinstvena obvrska da se decata

На flower55555, Mother of 2boys и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.091
    Сестра/мајка/другарка/свекрва побарај помош, ако не сега па кога? Малку да те смени на некој саат. Не е срамота да побараш помош

На flower55555 и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  12. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.157
    Можеш чај од маточина. Таа ја има и во чаеви за доење, и за бремени жени е безбедна.
    И батали дека се мора да е намирено. Остави еден ден лабаво.

На warrior, flower55555 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  13. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    848
    Мајка зошто си правиш притисок да постигнеш се? Гледај деца најадени и да има што да облечат суво, толку. Има кога да ти биде дома чисто и средено и се да биде испеглано и под конец и ти да бидеш дотерана, ама ова не изгледа како да е период за тоа. Се во свое време.
    За шетање никој не ти треба, си имаш друштво 2 дечиња, што е поубаво од тоа. Спакувај ранец вода, некое сендвиче, грицки, шетајте по паркови, сонцето е неверојатен лек за лоши мисли. Може така и ќе запознаете луѓе во слична ситуација како вас.

На јolene, flower55555, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.016
    Допаѓања:
    29.213
    Ај нема веза , си го отпишала си го отпишала. Уште месец два ќе си одите кај маж ти. Шо се замараш да постигнеш? Убаво е времето, двете деца надвор. Шо бараш дома?

На Трагедијаупмм, Mother of 2boys и flower55555 им се допаѓа ова.
  15. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Овде подалеку ми е паркот, кола имам ама немам возачка, не е една работа шо ме "кочи" (facepalm) низ маало шетаме, деца неможиш да видиш жими се во Авганистан да бев по ќе се снајдев, незнам шо е со луѓево, вас шо ве читам ви блазесвам..

И јас така се тешам за месец дена бегам, ама онака ко ќе се насобери се на психа ме мава...

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.264
    Допаѓања:
    34.660
    Здраво мајки. :f:
    Одамна не сум пишала , како сте ми? :sun:

Ние добри, фала му на Бога. Бевме болни, ама сега сме супер.
    Го користете ли времето за прошетки? Ние сме секој ден надвор. :sun: Многу ни годи и на бебе и мене. Многу поубаво ми спие навечер.
    Си фативме и рутина, најдоцна до 19:30ч ми е заспан, па имам малку време за себе. Кога ќе заспие само гледам што побрзо да подраскренам низ дома, туш и во кревет. Некогаш знам да се загледам на телефонот и да го почекам до кај 10:30/11:00ч за првото млекце и ме снемува. :D

Уште некој ден и бебето ми прави 3 месеци.
    Ми порасна моето мало бебенце.;( Не ми е веќе новороденче. Секој ден тагувам за тоа, а кога го минев тој период едвај чекав да помине.
    Би сакала да добијам втора шанса и одново да му бидам мајка на моето новороденче, ама овој пат без депресија, трауми, плачки, антидепресиви. Ќе бев повесела мајка за син ми, бидејќи сега знам дека е период кој мноогу брзо поминува. Ама тоа е, нема назад.

Важно сега сум најсреќната мајка на свет, фатен ни е редот и животот ми е исполнет со среќа и насмевки од тоа мало човече што ми излезе од меше.:inlove:

На MeowMeow, sani99, Feniksgirl и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    583
    Kazete so zamorov sto ke se pravi. Nemam sila za nisto. Kako voz da me pregazil. Ne sum depresivna samo mi smeta neredot, alista na sekade. Toa sto nemozam da postignam nisto. Kilognamite…

18. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.157
    Провери си железо и пиј си по една лимунада дневно. Нередот ке го средиш бебе кога ке пркне. Сега гледај да функционираш само.
    Кога ми беше бебе ококу 4-5 месеци така некако кулминираше мојата нервоза од непостигнување и умор и неспиење и една навидум "блиска" ми кажа како спиела додека спиеле децата и се постигнувала по дома и ручеци и се. На такви ако налеташ, прескокни ги. Уживај си со бебето, лета времето. Малово мое е 9 месеци, на работа тргнав и фатив некој ритам, ама далеку сум од тоа што претходно правев. Едно роботче правосмукалка вклучувам и имам некоја организација кога малиот си лази и се игра нешто.

На Noemi, Трагедијаупмм и kozuf им се допаѓа ова.
  19. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    1.506
    Na site ni e isto samo sto nekoj ne priznavaat:rofl:

На WhiteCat33, Bella.alleB, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    21.858
    Сите сме поминале низ исто. Се помирив дека со бебе , а после и кога ќе порасне, нема да е исто како пред бебе.
    Сакаш во инбокс слика како ми е дома, за да те утешам? 3 испрани машини си стојат во корпа, зимаме што ни треба само. Сега па како што стопли, дома не се вртиме. Ама ич ич не ми е гајле. Ручек или мајка ќе прати нешто, или Тетекс нека се живи и здрави. Денес шпагети со сирење и кечап.
    Килограми ќе се средат.
    За сила, земи некои витамини, направи си вода обичка со резанки лимон и пиј си по цел ден.
    Сите сме исти, не ги слушај тие што имаат се под конец. Ене ја имам една таква, ама до 2 една баба, после 2 додека дојде маж и друга и се и е пиц пец.

На MeowMeow, DELFINA81, Noemi и 6 други им се допаѓа ова.