Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    1.747
    Лажела :rofl:
    Не се замарајте луѓе со чисто/алишта мислам нормално не да се давите во ѓубре ама не мора ни стакло да е се.
    Бебињата еднаш ни се бебиња ,тодлерите исто еднаш се толку мали и смешни. Добро де и нервозни :rofl:
    Ама има време кога да е стакло ,сега нашето нормално е играчки на сегде и даска секогаш полна со алишта :D
    Битно е да се најадени и испрани ,бањати.
    Се останато може да почека ,не си правете притисок а на тие шо не му се свиѓа нека земат нека ви зачистат или уште поарно ич да не идат:sweat:

На BellaBibi, Carolin., Зеленоокатаа и 5 други им се допаѓа ова.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    10.313
    Леле луѓе не зборете за умор...:sweat:
    Пре,преуморна сум,не го ми чувствувам веќе уморот,отрпнав :D
    Од сабајле со бебињата,после 15ч и дада е тука,мора и со неа.Мм секако е тука во се' ама едноставно со трите деца не се постигнува се' да е како што треба.
    Кој вика лаже,значи лаже...(fingers)
    Гледам јадење да има за сите,ако не можам порачаме,бебиња,дете средени,чисти да се..дома да е чисто онака нормално,генералкиииии мало морген...немам ни сили ни време.
    Се помирив со тоа дека играчки ќе има насекаде уште бааѓи време и полесно ми е така.:emo:
    Сега кога е убаво времето ,товарам количка,бебињата и во шетња,дома какво сака нека биде.
    И така:hug:

На Tea SK, Mother of 2boys и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    18.844
    Уморни ке сте, и јас сум, сите сме у иста каша. Ке одберете дали домот среден или детето гледано. Да може да ми биде чисто низ дома, и алишта спастрени, и машини спружени ама ке седи детено во фотеља пред ТВ цел ден.
    Вака бирам работи што ги правиме заедно "ми помага". Стануаваме, за него доручек додека пијам кафе, после одиме со ред вадиме садови од машина, спружаме алишта, собираме. И го облекувам идеме надвор. Ако сме во двор ставам на тивко ручек да се крчка и за нас и за него,ако сме подалеки доаѓаме дома пред дремка го заспивам, ставам ручек за него, набрзина усисувам, пребришувам плочки, собирам играчки да не се низ цела дневна и пијам кафе тој саат е за мене. Алишта диплам 2 пати неделно иначе стојат на куп тоа е, нешто мора да трпи. Бирам да трпи тоа што е не битно.
    Во 10-10ипол сум кома, ама затоа сабајле у 6ипол ме буди мамии адеее со најголема насмевка.

На QweenSM, warrior, DELFINA81 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.786
    Допаѓања:
    21.409
    Јас им нудам крпа и средство без пардон, на секој што ќе спомне.
    Ако толку им смета де. Не се бунам кој сака среди, само додека спие беба да не тропа хахахахахха

На Tea SK, Carolin., merriel0 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    1.747
    Па така де...
    Така свекрва ми ,золвите нејзини се во странство и беа дојдени. Среди ова ќе наминат ,среди она ќе наминат ајде бе да не треба и простум да им стојам.
    Имавме и кавга ,малата 10 м ,многу сакаше домати а свеки на золва и и направила салата и таму јадењето да јаде и наместила ,ќерка ми си пружила раче си зема од тањирот кога врисна жена НЕЕ мислиш не знам шо бидна. Одам гледам ќерка си јаде патлиџанче викам шо ти е зашо викаш. Па директно од тањирот на тетка ти зема.
    Викам и шо сеа му се јадело на детето така ли се вика ?.
    Ау тоа бебе става сегде раце може не секој сакал да јаде... викам кој се гади од моето дете ич не мора да доаѓа земав тој тањир и ги дадов на ќерка ми а на тетката други и направив еве викам ок ли е сеа? Ќутат двете.
    Мислам стварно на кој не му се свиѓа амбиентот детски и тоа шо детето не знае особено на 10 м дека во туѓи тањири не се чепка туку си се осеќа слободно во СВОЈОТ дом да си земе нешто ич не ми треба да доаѓа.

На Carolin., Noemi, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.786
    Допаѓања:
    21.409
    Ааа дека ќе им направам пак тешко. Фала Богу мојава не е толку заинтересирана за беба.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    2.078
    Ќе почне да си зима трофеичиња, ,,А, па јас чекав малку да порасне".