Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    531
    Исти се сите. Не ми треба ни да чуват ни да ја шетат, ама во муабет да се најдат мора

На JasBee11 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    @Besbes24 честитки! Со лесно да ја поминеш бременоста.

Од утре сум на работа. Буцолино нема да го гледам повеќе од 10 часа и не сум спремна на тоа.
    Мајка ми ќе го чува и знам дека ќе биде чуван како јас што би го чувала. Маж ми ќе биде неколку часа дома во времето кога јас нема да бидам па се надевам нема да и биде терет на мајка ми.
    Со маж ми се многу блиски, дури мислам него повеќе го бара него ли мене. Он повеќе го игра, го шета и е татино галениче. Дури ме маваат лоши мисли дека со тоа што нема да ме гледа многу уште повеќе ќе се поврзе со него и мене нема да ме ферма.

На NadjaJo, sani99, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  3. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    222
    Цениве за психолози што сте ги пишале ми се превисоки.. ништо против, само ме интересира колку бевте задоволни од сесиите?

4. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    357
    Јас бев презадоволна, за цените за жал горе доле сегде е исто приватно кај и да прашаш така се движат. Мислам дека имаше опција и државно да најдеш преку матичен ама психијатар, не психолог, ако знае некој поупатен нека искоментира се немам убаво распрашано. Инаку best decision ever ми беше одењето на психолог мене, сакам пак да почнам, апсолутно препорачувам на секој макар една сесија месечно да се изназбориш со човек што не те познава и нема да е субјективен никако

На Ladyme, kozuf, WhiteCat33 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    525
    Кога ќе речат мали деца мали проблеми големи деца, големи проблеми, полека осеќам дека е така, и дека одам натаму.
    Кога мислиш дека има само расипани "големи" сфаќаш дека има и расипани "мали" така научени од тие големите.
    Толку многу ме повреди и ме налути една денешна, бескрајно неправедна ситуација баш од тие мали човечиња. Особено оти знам дека моите тоа никогаш не би го направиле на друго дете. Сега се каам што не излегов, и не се соочив со тие деца, да ги прашам само зошто ? И дали тоа ги прави повеќе среќни.
    Ајде да не брзам,деца се, се надевав дека ќе ми помине лутината. Ама не бре, не ми поминува ми расте само.
    Не ми е криво што ги излажале, криво ми е што мислат дека моите им поверувале.
    Колку тежи болката на една мајка, за нејзините чеда.

На Трагедијаупмм и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  6. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    50
    Како се одржуваат овие сесии, онлајн или на лице место?

7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.453
    Можеш да бираш зависно од своите потреби

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.627
    Како минува времето работите си легнуваат на свое место. Веројатно господ ме сожалил бидеќи знаел колку бев неспремна и уплашена кога дознав дека сум бремена неочекувано и ми го подари најубавото и најмилото и најнасмеаното бебче. Бев уплашена сама да бидам со него а сега си играме цело време не ми се верува дека за помалце од 2 месеци ќе прави година.....фала му на бога што не морам да го носам во градинка и можам целосно да уживам во овој период. Цело време сум излезена со него во кенгурче и шетаме пред некој ден со него се искачив од средно до крст. Кај другарките мои е главен ќе се собереме на кафе и го земам со мене и кај сите 5 по малце времето поминало а јас си уживам на раат кафето. Кај мајками го оставам за викенди и со маж ми и друштвото си искачаме малце музика пијачка. Дома кога мм не е на работа му го давам него и јас чистам и готвам гледам барем да нема садови нечисти и да биде чисто да лази малиот. Треба летово да дипломирам пресреќна сум што успеав и со мало дете благодарана сум што имам помош кога и да ми затреба но гледам секогаш да сум организирана иако некогаш го набивам распоредот и е мачно (девица). Битно е кога стануваме мајки да не се загубиме само во улогата на мајка да не ги заборавиме сите други нешта што сме и што не прават среќни и токму такви сме најдобрата верзија за нашите деца :l:

На Anturium, dummy, strelec231992 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    1.761
    Се повеќе и повеќе размислувам за враќање на работа, уште од сега ми се плаче. Супер работа, супер услови одлична плата ама.. далеку од дома. Се плашам како ќе се организирам, бебево ќе си го гледам по 2 саати во ден не можам да се помирам со тоа. Додека стигнам и се вратам на работа, 2 саати губам минимум. Уф да можам би си ја чувала дома до 2 години, после во градинка. Ама.. ;(

На Зеленоокатаа, Fenix05, kozuf и 3 други им се допаѓа ова.
  10. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    423
    Јас работам од дома, скроз флексибилно, па не сакам да се вратам :worried: Требаше иначе веќе од 1ви да сум на работа и многу ми беше тешко сите 3 месеца, а особено последниот кога ќе помислев на тоа, ама се убедив за уште 2 месеца неплатено и ми падна товар од грб.

Ама како што течат деновите, пак ми тежи....:|

На Трагедијаупмм, Fenix05, sani99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.283
    Иста сум и јас деновиве, не знам како ќе го поднесам тој период, мислам дека ќе се утепам од плачење, воопшто не ми се враќа, премалку време имаме за нив во работни денови, премалку се и овие 9 месеци, не сакам ниту еден момент да пропуштам од нејзиното растење. ;(

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.877
    Допаѓања:
    21.685
    Ужасно ми е. Сите ми викаат ќе ти помине за неколку дена, ама не поминува. Несакам, ама морам. Немам друга опција. Ја чуваат моите преубаво, ама сакам јас да си ја чувам и да сум дел од секој момент.
    Почнала вчера да вика мама. Не е со значење, ама сакав јас да бидам таа што ќе го слушне прва тоа.
    Ај се разлигавив сега..

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NadjaJo

NadjaJo Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    148
    Дали само јас се вадам од такт кога бебето е кенкаво или плаче кога ќе рече некој да не е гладна? Да, гладна е ја оставив гладна за да кенка. Вториот непотребен и скрос иритирачки коментар да не е урочена да и забаат. Значи во тој момент не знам ни како се контролирам. Луѓево само тоа знаат никако на бебето не може да му се случува развојна фаза или едноставно не му е по кејф нешто. Имаш од една страна бебе е треба да плаче а после па зашто плаче? Значи не можам.

На WhiteCat33, MeowMeow, Madi и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    3.131
    Тоа од секој го имам слушнато. И одг "па кај и да е ке е гладен". Нон шалантно. Не знаат што муабет да направат. Од глупоста е тоа.

На WhiteCat33, MeowMeow, kozuf и 5 други им се допаѓа ова.
  15. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    5.759
    Мене комшијата ми дојде да ми даде број од жена што баела зашто пази ова едниот многу плачел. Како препозна дека многу плаче само едниот еве не знам. Второ 3м имаа едвај. Една комшивка дојде да праша дали им давам дохрана адаптирано многу плачеле, да не биле гладни.

На MeowMeow, Fenix05, Mother of 2boys и 3 други им се допаѓа ова.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    1.499
    Насмеј им се мајка такви коментари секако ќе ги има многу не им се замарај

На Lady Miami, Carolin. и NadjaJo им се допаѓа ова.
  17. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    564
    И јас исто со првото, ми беше страв да искочам да не плаче пред луѓе да не можам да го смирам, ама затоа со второто ооо само саркастично враќам и си терам работа

На Lady Miami и NadjaJo им се допаѓа ова.
  18. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    423
    Моите свекор и свекрва кога не плаче, туку дека сега е во фаза да гука, да си збори, да си претка, па го зборат тоа. Да не спомнувам дека го зборат штом ќе се нацица. Ако не било тоа тогаш морало нешто да има што она гука или претка, ама не постои баш како што спомна ти дека е скок или едноставно нешто не и е на број во моментот. Жими се кукла треба да е детево според нив.

Секогаш мислев дека нема да допира до мене, ама страшно ме полудува. Искрено одговарам зависи од расположението, некогаш сум саркастична некогаш се објаснувам...

На NadjaJo и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    8.985
    И јас се нервирав кога плачеше. Коментари за баење имаше многу, а детето или грчеви тогаш го мачеа или скок. Ама на кои заостанати ќе кажеш?
    Си ќутев, ама се нервирав.
    Друго што правеше јака нервоза е дали цица оти ако е на ад нема да порасне божем...
    А сега ме исто нервираат прашања дали се подигал, дали лазел, дали имаме дубак, дали има заби веќе ...
    Не можам со проста раја, не.... Да се караш ли да игнорираш ли, не знам што е паметно.

На gwenst и NadjaJo им се допаѓа ова.
  20. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    960
    Секако дека не си единствена. Тој коментар го добивав од скоро сите и уште знае некој да праша такво глупо прашање. На почетокот трпев трпев и на крај кога ќе ми скурчеше обавезно некој го кркаше. А сега кога ќе слушнам такво прашање враќам со "да, штедам на јадење или на диета е, јадеше пред 7/8/10 саати" и обично заќутуваат.
    Имав една гостинка што посебно се истакна. Бебево што тогаш имаше 3-4 месеци плаче и ме прашува зошто плаче, велам не знам, се му е намирено. И таа: " Не знам како може да не знаеш, јас на моето секој плач му го знам и знам за што плаче". Нејзиното тогаш имаше годинка и некој месец.
    И се изнасмеав и и реков аха да еве гледам затоа детево од кога сте дојдени ти кенка и не те остави да седнеш. Остана ваква :o а мене ми се наполни душава :D

На MeowMeow, Tea SK, NadjaJo и 1 друга личност им се допаѓа ова.