Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Девојки од ск како сте? Само што прочитав пак имало земјотрес, леле колку ми е страв за вас. Господ да ве чува сите.

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dsj kazete za sonot sto znaci, cel den mislam na nego :( :sweat:

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Da ne ja mislis svekrva ti vo posledno vreme, pa si ja sonuvala :D
    Jas taman sobrav hrabrost i se kaciv na sprat gore, Teo vo hranilka koga ne zdrmaaaa, brzo ekspresno sum go otkopcala i odma vo dvor, lele baska bese pojak... Se pojako i pojako, kade da se bega :(

На awl, alana и kallias им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Lele be luge sto e ova, mesto da se smiruva zemjistevo uste pojaki zemjotresi ima. Jas ne znam kako ke se sozemam I ke se vratam vo stanot na 7mi sprat, I koga mirno ke zaspijam :(

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Abe ic ne ja mislam u nikoe vreme ne pa da ja mislam vo posledno vreme :D ama kojznae so e rabotava, da ne me ogovaral na golemo pa sea.....:wasntme:

lelee pak li zemjotres be leleee, sto kje da bese ova stvarno od vcera? :(

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Drma drma, eden nakaj 11, eden sega vo 2 i nesto... Ovoj vo dva bese 3.2... Pojako i pojako, neznam sledniot kolkav kje bide, mnogu mi e strav... Daj boze da nema vekje, me puka adrenalin, mi se krena pritisokot preeska, nozete mi igraa edno 20min.. sama so sinko doma, baska pa gore se kaciv so cel pamet...

На Kaetana и alana им се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Aj i jas da se prijavam. @mariz ne samo nozete jas cela se tresam, baska sto detevo uplaseno mi e od vcera, da drmne nesto odma piska. Preeska taman zaspa, zdrma. Ajde nadvor. Posle go prezaspav, koga svekor mi ja lupna vratata i ovoj pak piskotnici. Spiese se na se pola saat.
    Sega pie mlekce, pa ke ruca, i ke igrame.
    Detevo si gi obozava igrackite. Ima kolicki i im vika goooo, ama tie ne trgnuvaat, pa gi turka ko da gi kara. Gi zemavme i kartite od prosvetno delo, demek ke ucime nesto, on gi vozi vo kamionceto (facepalm)
    Cela nok ne sum spiena, kako i mnogu prethodni noki, samo sto ovoj pat od strav ne spiev. Mislam deka veke treba da prestane tresenjevo, dosta e. Se plasam za decinjava vo mene, za detuleto do mene :worried:

На Kaetana, awl, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Mislam ke zbesnam veke...
    Sto od zesko (40 stepeni plus valaga), sto od sveki, ziva voda se potime ne utepa so promaja ziveat vo promaja, sto od detevo. Bolna pa i dozvoluvame se zivo i divo posto koga kasla mislis ke se udavi od slajm povraka(facepalm). ME ZBESNA. Place 24 casa, mama mama mi se zalepila zbudaluva od vriskanje. Sekoj zbor i e nesakam ne sakamm.. nisto ne sakaa NOISTO i NIKOGO.
    Sveki i svekor me gledaat kako jas da sum kriva sto dete e vakvo. Pogled "majkata taka go vospitala". :| do dusa i niv gi razbiram 2 pati godisno ja gledaat ne znaat deka ne e vakvo dete no odi objasni im.
    Jaka im dusa na tie sto ziveat vo zaednica, plus so dete :whew:
    Edvaj cekam doma da si odam. EDVAJ!
    Zemjtoresive druga prikazna, cel svet se drma toa baska:|

На Kaetana, joy1, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Еве јас :DДојди и ти кaј мене ;)

На joy1, alana и Kitten им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ја виде бубале? Мислиш нашава охρидсκава? Ти од Охρид си?
    Со сρеќа во гρадинκа! ;)

11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Добаρ ден. Мами κаκо сте бе? Жалам за тоа што се случува во Сκопје. Веρувам деκа сте исплашени и вознемиρени. Се надевам деκа ќе се смиρи земјата насκоρо.
    Само што се ρазбудив паκ јас. Попладневна дρемκа со синчето. Дојдов од на ρаб и му ја легнавме. Тоа уште спие! Душа. Чудно ми е. Не спие толκу сκоρо ниκогаш.
    Иаκо ќе бидам без обвρсκи (надвоρ од дома) зимава планиρам да го носиме синчето во гρадинκа. Не на целодневна пρогρама. Само неκолκу саати. Κолκу да се дρужи со дечиња. Немаме κомшии...
    Убав остатоκ од денот!

На Kaetana, Mari*, Sweetheart87 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Zenski be pak imalo zemjotres kaj Vas??! Sega procitav na fb. Lelee vekee ne e normalno ova.
    Sega se vrativme od urolog so sinko. Se e vo red ;)
    @chocolade i ne mozis da zamislis kako e pod ist pokriv so svekor i svekrva i plus malo bebe. Uzas! Nikako da dojdi toj den da se presrlime. Utre zaminuvaat na odmor pa konecno sloboda ke imame 1 nedela. Da se vidime konecno na raat so mm:inlove:
    Sakav da ve prasam koga pocnavte da mu stavate paticinja za prooduvanje sto se? Ovie ortopedski? Sinko ima 7.5 meseci. Go ostavam vo dubak po nekolku minuti. Pa se dumam dali da zemam ortopedski ili e rano seuste?:?:

На Mari*, awl, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Не ортопедски. Ноџето мора само да се обликува. За проодување само патичиња со мек ѓон или одење босо, па откако ќе оди стабилно, патики со нормален ѓон.

На Kaetana, awl, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Да нашата охридската, да и јас сум од Охрид. Ти благодарам.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Јас ќе ја носам од 7 и пол 8 до 12 и дома, колку да се дружи со деца и кај мене во малава нема деца и затоа се одлучив да ја запишам во градинка.

На Kaetana, Girl-Rabbit, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    318
    Hello dali primate novi mami so novi bebusi za druzenje ? :)

На M&M, zuto, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Да само повели, добро ни дојде.

18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.936
    Допаѓања:
    153.061
    Ma u PM veke i zemjotresi i se. Pak zdrma pred 10m ama ne izlagam veke preku glava. Spie malata sto da ja budam veke nema da drememe cela vecer nadvor. Sinko i mm se nadvor gi cekam da se priberat i kolku tolku da pospijam i neka prestane veke ne e interesno. Vcera kaj od strav kaj od malono ic ne pospav vadi 4ki se budi na saat

На Kaetana, Girl-Rabbit, awl и 3 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Јас пеглав затворена во спална, широко отворен прозорот... и слушам ууууууууу и викам ај си замислувам и се укочив да слушнам што е, мислев кола брмчи.. и прекина и продолжив да пеглам, пак уууууу и почна да тресе, испобегавме од дома, сите комплет во кола отидовме да ја земеме свекрва ми од раб, незнам што ке биде, се појаако удира!!

На M&M, Girl-Rabbit, awl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @mariz , да помине сѐ со лесно, со добра мисла сѐ добро ќе биде! Храбар е зетко наш, сѐ ќе помине во најдобар ред, ќе видиш!
    Ние останавме во Св.Николе ама мм се врати дома, мора на работа да оди а се инаети, несака навечер да вози 80 км до тука! Уствари и многу уморен е така ама го мислам цело време!
    Сега правев трилече, повелете на блачко!
    Знам дека здравјето не се мери со пари, кобајаги бебиња ослободени од партиципација ама над 100 евра не кошташе рота вирусот...пробиотици, лоратадин, витамин ц ...ништо не оди на рецепта ...тешко на тој што нема...страшно време дојде!

На M&M, Kaetana, Mari* и 11 други им се допаѓа ова.