Не мора некој посебен муабет. И пред да имам дете никогаш на никој не сум му рекла: да не е гладно? Убаво викаш од глупоста е тоа. Лелеее кај жените и мажите станаа експерти. Убаво што дојде што се загрижи пошто она повеќе од тебе се секира дали се гладни. Пробувам ама доаѓаат од дома за жал и не можам да ги заобиколувам секој ден за жал. Ама трпението нема да држи долго. Хахаха надвор па со овие баби по улицава не ни сакам да излезам. Нема нормален некој муабет да направиш туку прашања дали цица дали имам време ручек да направам. Ќе оглупавам и јас на крај и тоа е Исто, мислев нема да допира ама се повеќе ме нервира. А исто коментар само десната рака ја става во уста. Добро и? Што сакаш да кажеш со тоа? Нормално нема одговор Исто исто. Кога ќе почне со јадење? С зашто прашуваш за да му буташ чварки? А заби кога ќе излезат? На 3 јуни. Па кога ќе почне да седи. Еве утре ќе почне, може? Хахахахаххахаха супер што знае. Убаво си и кажала. Не се само старите за нигде има и посебни мамички и не ми е чудно што не исмеваат некогаш.
добро е барем 3-4 месеци сте имале. јас овој коментар го добив од свекрва ми нормално индиректно кажано дека "секоја мајка требало да знае зошто детето и плаче" кога бебето ми имаше две недели (рачунај една недела сум ја гледала затоа што 5 дена бевме во болница). а муабетот настана затоа што бебка плачеше вкупно 20 минути во денот што според моите свекор и свекрва не било нормално, односно според нив бебе не требало да плаче.
Мене ме полудува кога на мирно спокојно дете ќе ми речат “ладно и е, бебе е тоа треба повеќе слоеви”, “зошто е боса”, “зошто е по кратки” итн. Во саботата ја извадив по ромпер кратки горе и доле, тоа беше измачување од секој трет човек на улица што не ме познава. Не знам како се контролирав.
ај што ми се дешава на мирно и спокојно, ми се дешава и на активно бебе, односно кога бебка си мрдка, си гука, според моите свекор и свекрва тоа значело дека нешто и е и затоа почнав да се повлекувам во друга соба кога се на гости или кога мм збори на камера со нив затоа што ќе ме полудат еден ден
Леле многу сум среќна што немам ваква свекрва. Си има други маани мојата, ама за детето стварно многу ме почитува и за спиење и за јадење и за наши правила (сега за сега). Мислам, нормално ќе каже некој збор, ама не онака да ти иде на нерви туку повеќе како совет ама секогаш завршува со “ти си знаеш најубаво, твое дете е” и слично. И за чување имам доверба да и ја оставам, не е паничарка, башка пензиониран доктор. Кога одлучив дека нема да дојам прва застана со мене да ме поддржи, ете за разлика од мајка ми што подолго време и требаше да го прифати тоа.
абе они не се многу напорни, ама досадни ми се искрено зошто секогаш кратко доаѓаат да ја видат (што мене ми одговара ) и наместо да ја гледаат да и се радуваат они "анализираат" што и е, а ништо не и е за чување немам доверба, ама од причина што последното бебе што го чувале е мм пред 35 години мене ме интересира дали некој има свекрва без маани? хахаха
Требало да им кажеш ако не ај да ја пуштам да иде да прошета и успат да испазари за дома таман да се издува па нема да плаче ама нормално ти тогаш не си знаела уште кај се наоѓаш а не па да враќаш на глупиве забелешки. Или па да ја прашаш дали нејзините никогаш не плачеле. Не требало бебе да плаче бе... Свашта
Еве јас ќе ја пофалам мојата хаха. До сега, 12 години сме заедно со маж ми, 3 у брак и стварно немам замерки за жената. Ми се има најдено секогаш кога ми требала, не ме одбила за ништо, не се меша за ништо. Живееме во иста куќа на различни спратови и различни влезови, како комшии во зграда и ако не ја викнам нема да дојде. Имам искачано со неа на прошетки, на кафе, како со другарка. Може дека помлада е па посовремена, не знам. Ретки се ама има. Знам среќлика сум
Мене па баш ми беше криво што не ја облеков во ромпер во саботата. Имаше многу бебиња по кратки. И не знам што коментираат без да ги праша некој.
Баш за ова пред некое време пишав. Еднаш кога шетавме со бебе помина многу гласен мотор и нормално го разбуди и почна да плачи, многу брчеше. Една бабичка ме застана и ме праша ,,дали го надои?” . Кај секого е така верувај. Има многу непотребни коментари кога сме излезени. Да не спомнувам па колку се вртат да го видат. Ајде тоа ќе разберам некако, бебе е на сите им е слатко. А за тоа кога плаче, мене страшно ме нервира од бабите и дедовците дека кога плаче, одма му наоѓаат некоја дијагноза. Ама мешето да не е? Да не е гладен? Да не му студе? Абе настинат е. Значи бебе е, како и на сите нас некогаш не им е погодено. Или па се во скок. Ама Боже мој, каков скок, одма на бајачки треба да се носи. Тоа скокови-мокови само ние ,,модерните” мајки ги пратеме де. Не знам како се контролирам некогаш искрено , толку ми сметаат коментарите што ми се иди да се разурлам да не му текне уште еднаш да кажат нешто.
Епа тоа е работата де, мм не плачел, се на цицка бил. И ова дека се на цицка бил го слушав и цела бременост, и после откако се расправавме за плачењето, сфатив дека мм немал можност да заплаче како бебе зошто свекрва ми му ја пикала одма цицката иначе не да не знаев кај сум, башка непланиран царски.... две недели плачев ради муабетот, толку лошо се осетив...
Kade naogate rabota za od doma , jas neznam ni kade ima takvi oglasi .Smaceno mi e od guzvive sekoe sabajle
Не се арни мене мојата ме ,,караше " зошто не ја оставам да плаче требало да развие плуќа со плачење се развивала
хаха ете ти, секој со своето Е на сите овие муабети, ти се верува дека за тоа збор не кажа? Барем не на мене, еве до ден денес збор немаме кажано за цицањето, иако и се мачев и секакви периоди имавме со тоа... Абе многу интересно
Јас сум дипломиран професор по англиски, и со години цело време си барам работа за од дома. Последните 2, и двете поврзани со англискиот, ми беа скроз од дома, и скроз флексибилно, е сега претходната бев и пријавена, оваа не сум. Иначе и двете на Линкедин ги најдов
Mene taka ne mi e jasen procesot , na intervju odis fizicki ili se online? Kako se odlucuvas na nekoj od linkedin da mu ispratis transakciska i licna karta ima eden kup prevaranti, kako znaes deka ke ti platat, ako ne ti e tesko te molam upati me eve jas rabotam dolgi godini prodazba vo turizam , rezervacii i sum magister na toj smer