Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    222
    Ре-социјализација-мојата моментална ситуација.

Си го враќам постепено идентитетот, колку убаво изгледа тоа. Многу безгласен си кога се грижиш само околу детето, субјективно можеби ама еве сега гледам дека и други мајки се осеќале дека околината дополнитно ги гази кога се најранливи.

Не мислам дека некогаш ќе ставам профилна со детето или секој втор муабет ќе ми е за него небаре родител нарцис, ама голема радост ми е.

Не сакам ниту да се загубам во мајчинството, о колку добар изговор е за сите кои немаат друга активна пасија.

Бавно оди враќањето во живот можеби затоа што никогаш нема да е во полн ек. Ама сум благодарна, како повторно да се родив. Како наеднаш да изгубив цел мој живот и еве го пак.

Има ли крај колку една родилка има солзи излеано во првата година?

се ќе си дојде на свое, верувајте:inlove:

На Coco31, Ladyme, Bettina23 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    3.125
    На темата прашања да не му е ова или она, на излет за 1ви мај му се спиеше ама си го чекав баш да се предаде, зошто не заспива кога му е забавно и има друштво. И после доење малку и бебето неколку пати се расвестува од што слуша гласови, се тргнавме на страна го нишкав малку и заспа. И коментарите од страна: " секогаш е вака?", друга мајка "да го земам јас, од мене ке плаче?" демек она ке го успиела, да сум и го дала.
    Не е детето дома во спална и нема да заспие лесно. Толку кажав. Нема што да се објаснувам. Јас си го знам детето и толку.
    И не ме изнервираа. Ама неизбежно е секој да мисли дека знае нешто подобро.

На Giiirl23, Bettina23, An43 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    960
    Гладен не гладен, грчеви, што и да е кој те ебе е работава, држ цицката и ќути :rofl:
    Шала на страна, и јас бев со непланиран, итен царски и мене тогаш луѓе се дрзнуваа да ми кажуваат што ќе му е ад дај му цицка а што да му дадам кога нема, гради толкави отечени млеко 3 капки. Некогаш преќутував, некогаш пукав и терав кај шо не треба. Од оваа гледна точка ич ама ич не требало да ќутам. И ти да не им ќутиш, твое бебе твои правила.

На Carolin., baguf4e, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    422
    да, се е онлајн (додуша претходната работа кога потпишував договор се видов во живо зошто сепак е со седиште тука). па ја истражувам компанијата, мора да е компанија секако, која е, колку години работи, колку вработени, и сл. пу пу пу до сега сите овие години сум се изгорела само еднаш ама тоа многу одамна кога уште не разбирав толку (работев еден месец за без пари) :)

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    422
    Идеално би сакала да се научам од едно да ми влага од друго да ми излага :D сепак спрема почит кон мм не би се карала со нив (освен ептен ако нешто не се претера, а до сега не е престрашно освен тој коментар на почетокот)

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NadjaJo

NadjaJo Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    146
    Се пронајдов во твојот текст. Баш така ресоцијализација. До толку се внесов во бебе светот што заборавив нормално да зборам, не ми текнуваа зборови, се на бебешки јазик. Викам отупавев јас како ќе се вратам на работа хахаха.

7. NadjaJo

NadjaJo Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    146
    Тоа најчесто тие што имаат помош, секогаш има кој да го земе, да успие, да помогме тоа коментираат. А ако на пример сте повеќе сами, имате некој ред, некоја рутина, си знаеш дали и кога и како би заспало бебето на пример. И мора да дојдат такви коментари.

На Lady Miami, Зеленоокатаа и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. NadjaJo

NadjaJo Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    146
    Јас од октомври ќе почнам со работа исто би требало мајка ми да ја чува но и се мислам дали да ја пуштам во градинка како втора опција пошто мајка ми треба да напушти работа заради тоа. Не ми се пушта толку мала, само што ќе направи 9 месеци меѓутоа не сакам и мајка ми да ја ограничам ма да она не прави никаков проблем околу тоа и знам како што викаш како ќе биде чувана исто како јас што би ја чувала може дури и подобро мислам дека повеќе ја сака отколку мене што ме сака хахах. Прашањето ми е дали и кај тебе постоеше двоумење за градинка или од старт падна решението за чување?

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Мајка ми е пензионер и сама се понуди да го чува. Живееме со неа и малиот е многу близок со неа.
    Здравје на година и пол, две ќе го запишеме во градинка.

Лесно се прилагодив на почнувањето на работа, малиот е мирен ама кога ќе си отидам дома не ме сака, се тегне по татко му и по баба му. Ќе се израдува кога ќе ме види, мама, мама и толку. Кога ќе го земам се тегне по нив се до спиење, само за спиење ме бара. Малку тажна сум ама се тешам дека е период.

На NadjaJo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Нема да користиш порано да си одиш саатипол? Она што е пауза за доење, да ја споиш со паузата од работа и да си одиш порано.

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Не ми дадоа, ми рекоа дека може да си одам во текот на работното време колку пати сакам до дома и да се враќам. Во законот никаде не пишувало дека може порано да си одиме.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NadjaJo

NadjaJo Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    146
    Да, сигурно е период и него му е ново оддеднаш не си со него поголем период од денот. Ќе помине секако

На Mumoftwo30 и marama им се допаѓа ова.
  13. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.516
    Допаѓања:
    1.425
    Јас си користам на крајот на раб. време , има во закон или во текот на раб.време или на крајот од раб.време саат и пол ни следува

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Ми дозволија во тек на работното време ама не ми се исплати да си одам, не сум баш близу до дома.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Срам да им е. Јас таков работодавец би го сменила што поскоро. Јазк им на фирмата, у задниот дел од телото да си ја пикнат. Во какво време живееме бре, мајка да си да е нешто најтешко на свет.

На LiquidLuna, MeowMeow, Aschenputtel и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.841
    Допаѓања:
    14.442
    За инат би го земала и на сред работа тој саат. Иди ручај негде лабаво и врати се.

На LiquidLuna, Aschenputtel, Зеленоокатаа и 4 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Исто, ќе излезам, ќе се сретнам со мајка ми со детето на пола пат, абе за инат да го искористам. Скапаници едни.

На Aschenputtel, WhiteCat33, Spidy и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.129
    Допаѓања:
    18.941

Срам да им е. На мајка ми колешка се породи лани, од 8 месец тргна на работа само прва смена и дадоа да оди и плус саат ипол порано си иде дома. Само прва смена одеше со согласнот на колешките ама сепак беше предлог на работодавецот. Сега девојчетп наполни година па почна во смени да оди.
    Да си излегуваш за инает.

На Mumoftwo30 и marama им се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.599
    Допаѓања:
    10.097
    Ич да не се секираш дека се тегне по татко му и баба му, детето знае која му е мајка а која баба, верувај. Сето ова е ново за него, ти се лути на негов начин дека си го оставила.

Иначе со тебе чувствува најголема сигурност, затоа и те бара за спиење, син ми по баба му беше многу додека беше бебе, еве да речеме до 2 г. негде макс, јас се помирив со тоа, оставив да тече така, ден за ден сам доаѓаше кај мене, сакаше да се гали, сакаше да ми раскажува како поминал денот, итн..
    Денес нема ден кога не ми кажал дека ме сака многу, нема ден да не ми трча сам во прегратка, и да ми каже колку сум му фалела и дека едвај чека да си одиме дома. :l:

Се е период и се е пролазно, само една е мама засекогаш! :f:

Последна измена: 8 мај 2025
    На LiquidLuna, spasovskam, Mother of 2boys и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.048
    Допаѓања:
    1.795
    Многу сум загрижена дали ќе го сакам второто дете како син ми, па дали ќе имам време за поголемото,дали ќе се осеќа запоставено од моја страна. Се осеќам виновна што останав трудна.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.