Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.318
    Иако сме прилично далеку од Скопје,или со мене и мм нешто не е во ред,ама секое дрмање го сеќаваме.Утрово пак нишање на слики и кревет,пак страв во коски,можам да замислам како ви е на вас блиску,или па во згради и станови.Мм дури и вчера цел ден беше болен,му беше многу лошо,му се вртеше,го болеше глава,има и мигрена,но поврзуваме и со земјотресиве.Господ да не чува сите!
    Ние денес во природа,се изнауживавме сите заедно,посебно синко. Вечерва туш,почна сам да јаде со лажица,па сега цел радосен,лом прави насекаде.
    Толку од нас за денес,бараме цице!
    Мирна ноќ,мајки!

На M&M, Kaetana, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Се најдов во менувањево пелени хахахах...морам да ја лажам со нешто и дури и така се бориме...а кога ќе и ја дадам во раце пелената долу си ја носи кај газето...знај кај треба да се стави, ама ела стави и ја. Мојава во канта мн. фаќа, ама сега разбира дека ја карам и престанува и плачи. Секој ден учат по нешто ново...душички...нека се живи и здрави.

На Kaetana, Girl-Rabbit и awl им се допаѓа ова.
  3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Kako ste vie kako e sinko??
    @mariz so lesno da pominite
    @girl-miri cestit praznik :)
    Nie moze zapce da vadime?? Prolivce i kenkanje cel den,m? tt nema ponekogas 37 krvna slika super :wasntme:

На Kaetana, Mari*, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Leleee mamicki pak li zemjotres:worried: se nadevam site ste dobro i nema da se sluci povtorno.
    Dosta bese so poplavi zemjotresi:(gospod site da gi cuva,vnukami se preplasi od poplavite vo momentot bese tamu vide se i sega ima mnogu strav.
    Dosta bea vakvi neubavi momenti.

Glavata nesto me zabole,:( malata si gleda crtani nesto ne i se spie.
    Vi blagodaram na site sa cestitkite:*gospod mir i ljubov da ni dari na site:hug:

На M&M, Kaetana, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  5. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Честит празник...и јас сум за баклава :P.
    Јас пак само тој вчера го сетив....денес ништо...прво гледам лустер дали мрда...А влијае и врз однесувањето...Паметам од минатите земјотреси, ќерка ми цел ден не можеше да се изнаспија...и овој пат така..маж ми вика оти било облачно, ама и други денови било облачно, па не спиела толку...А животните најмогу сеќаваат. Среќен роденден со мало закаснување...тортата убава.

Викаат дека подобро е повеќе помали земјотреси...отколку еден ама голем. Инаку јас невидена паничарка сум...само што ќе слушнам бубубубу...како камион да поминува срце ми застанува...се нагоре ми се качува и веднаш под врата трчам да застанам.... таму било најбезбедно.

На Kaetana, awl, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Lele majki kako ke se spie ovaa nok ?! :( Jas sum preplasena od zemjotresive, cel den imam takihardija i nekolku pati povrakav. Vcerasniot ne mi izgledase mnogu strasno posto bevme kaj svekrva mi (oni se 20km odaleceni od Sk) i vo kukja. Mm spiese, jas jadev, a sinko vo race kaj svekrva mi pa odma go razbudivme mm i istrcavme nadvor. Denesniot okolu 14h sto bese mi odzede nekolku godini od zivotot :( Sin mi za prv pat go staviv na noksirce da kaka i vo seta taa sreka, kolku mi bese milo sto i on bese vesel i si zavrsi rabota i odednas pocna da drma, go grabnav vo race, vratata zaklucena dur se macev da otklucam mi padnaa klucevite, i samo kleknav go gusnav sin mi i pocnav da placam ;( Znam deka mnogu loso izreagirav ali od taa panika uste nemozam da se sozemam, najmnogu zatoa sto sama bev i zaklucena vrata :| Odma si dojde mm od rabota pa za da se smiram malku iskocivme i pred 20h se vrativme doma. Mu staviv mlekce na sin mi da stoplam, on na zemja so mm si igraa i pak istata slika, sve se drma, pak zemjotres...Strasno e :x Mm go zema sinko vo race i se zatrca bos nakaj vrata, a jas ovoj pat izgubiv vozduh i se ukociv sreka me potegna mm za raka pa se svestiv i iskocivme pred zgrada. Mlekoto si pretece pa do pred malku mirisase cela zgrada :worried: Slusnav eden vika : " Lele ne zapali nekoj izgleda mi mirisa na izgoreno". Za 2sek se vrativ doma i go iskluciv sporetot iako toj veke za sreka avtomatski si se isklucil.
    Ni ostanuva samo da se molime ovoj den da bide posleden so zemjotresi. Cuvajte se site i sreken praznik na onie koi go praznuvaat Kurban Bajram.:hug:

На M&M, Kaetana, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    А да не лакирам јас нокти повеќе !!
    За вечерашниот земјотрес пак на лакирање нокти ме начека, си викам ај вчера не ги средив сега ќе ги средам. Само што земав ацетонот да го извадам тоа од вчера и кога пак здрма.
    Ми се смачи веќе, малата волку вознемирена не сум ја видела.

На M&M, Smizzy, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Mnogu e jezivo... toj vcera vo 3 bese iskreno najstrasen, srekja sto ne si go osetila... levo desno so se zidovi mi proseta cela spalna, podot levo desno strasno!! Jas vecer nema da spijam, kje dezuram... mn mi e strav :(

На M&M, LaDyDoLl, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки,ве изначитав сите за земјотресите во скопје,навистина е страшно и стресно,се надевам нема да има повеќе,иако јас сум далеку од ск,еднаш тука имаше го осетив малку и беше страшно а камоли да сум тамо,мислам дека нема да влезам дома.Не се плашете,останете смирени заради вашите малечки.
    Инаку синко сабајле го носев во градинка како за почеток еден саат беше и кога отидов висеше на врата и плачеше,за надвор тој сака така е научен од бебе е во двор,а таму затворен,но мора полека да се учи.И кај нас тука во маало нема дечиња како него,па кога одиме во парк или ке дојде кај нас некое дете или гости тој незнае да си игра туку веднаш ги тегне за алишта или штипка или тепа,а никој не го учел такво нешто.Подобро е таму малце да се подружи со дечиња,само да не ми се разболува,од тоа ми е најстрав.Еве веднаш има ефект заспа порано а синоќа едвај некако дури во 1,јас пред него заспав.
    И овој лаптопов ме нервира само се гаси сам и тој ке цркнува во скоро време.Телефонот ми е расипан,се кренало на лошо.Како во 19 век сум,ни телефон немам саглам........... Ке се оправат работите,како и да е,најважно е здравјето.
    Имајте мирна ноќ и убав сон.

На eleni27, Mari*, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobri sme mila, se oporavuva poleka poleka. I ranichkata zazdravuva. Za edna nedela sme na kontrola na kardiolog pa ke vidime shto ke kazhat :) Se nadevam se e vo red.. Fala na prashanje :*

На Kaetana, alana, Пчела и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @mariz Ne deka ne go setiv toj vcera, ali vo sporedba so ovoj denes koga bev sama doma so sin mi mi bese postrasno:worried: Vcera so poveke lugje okolu mene + vo kukja + podaleku od Skopje. Se cudam kako ke zaspijam, se plasam da zaspijam :(

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Ништо од моето преспивање денес. Само што ќе помислам да прилегнам додека бебуш нана, ете го пак тресе. :shake:
    Инаку еве заспаа сите, ама мене стравот:worried: будна ме држи.Пак ќе се дежура ноќва. бебушка битно се радува на секое излегување.
    Да се надеваме на мирна ноќ.

На joy1, Mari*, alana и 5 други им се допаѓа ова.
  13. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Толку од мирната ноќ, ете го пак дрмкаше.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    :hai: мајкички. Јас и вечерва ќе дежурам, преплашена сум, маж ми работи само трета смена, со мајка ми сум ама пак ми е страв. Чувајте се, со Господ напред само. Ве гушкам сите :hug: :*

На Mari*, alana, Mi-Ma и 6 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Jas dezurav, mislam da spijam sega... Strav mi e, valjda kje zaspijam, dobra nokj :hug:

На Mari*, alana, Mi-Ma и 2 други им се допаѓа ова.
  16. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    И јас ќе се обидам да спијам.Преуморна сум.

На Mari*, mariz, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Dezurni ima? 8-|Probuvam da zaspijam ama ne uspevam.Bogami i na komsiive nad mene ne gi fakja son sedat na terasa i nekoj cvrst predmet im padna pred malku pa ako spiev ke se izvadev od pamet od zvukot :sweat: Vaka budna sum posigurna za sinko, za nego i samo se sekiram...On neka mi spie mirno i sigurno:l:

На Girl-Rabbit, Mari*, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Јас сум дежурна и вечерва, не знам како ќе издржам цел ден. Ќе пробам да спијам, децава сите се заспани. Во куќа сум ама ептен ми фуфка (facepalm)

На Mi-Ma, Mari* и alana им се допаѓа ова.
  19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Добро утро,кој е буден,ајде на кафенце.Мене синоќа ме совлада умор и си реков си легнувам,па што сака нека биде,веќе отрпнав со земјотресиве:^).Синоќа му се јавив на братучед ми ,он е градежен инжинер по гетехника и работи на згради,ми вика немај гајле не се страшни овие земјотреси,дури од 7 нагоре, и дека зградите во Скопје се издржливи,поготово новите градби ги правеле доле со појаки плочи да издржат земјотреси,така да малку ми ја смири душата,а и си викам па што ќе сменам,како биде нека биде.
    @Sunshine_1979 мило ми е што сте подобри,внука ми ептен се изнамачи со рота вирусот кога го закачи,едвај ја вратија во живот,беше до последна капка дехидрирана од многу стручни лекари:hug:
    @Kaetana ,многу ни недостигаше ,пишувај ни почесто,ако ти е за утеха и ние изгледа почнавме со тантруми,колку што знам мојата и твојата се некоја недела разлика,кај мене вришти ако не и дадеш нешто,во фаза е дека се она може сама,за се ми вика џас(јас),она да се облекува сама,сама да полни вода,па да седи на маса на стол не сака да чуе да седи веќе во хранилката која ни се прави како стол и ред други работи
    @mariz со лесно да минете на операција:hug:
    @kallias среќно поаѓање на синко во градинка:)
    @joy1 видов што ти се случило,:hug: од мене,минав низ истотот два пати и знам како ти е,ама имаш причина за радост и ќе имаш уште многу во иднина,ти посакувам секое добро:*
    @Mari* честитки,со лесно бременоста
    Кога станува збор за второ,шознам јас па сакам поголема разлика да ми се децата,сакам прво да му се посветам на ова,малку да го пораснам,а и плус немам помош од баби дедовци во близина, така да планот ми е да си почекам некоја година.
    Поздрав мамички,имајте убав ден без потреси :)

На Girl-Rabbit, Kaetana, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.