Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Еве да пријавам, наместо романтична вечер да терам, јас добив вчера. 8 месеци немав добиено, сега редовно ми доаѓа. (facepalm)
    Како се викаше ова? Баксуз?:rofl:

SummerGirl and merriel0 like this.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

На 24дена, 24!!! Јас која имав циклуси на 34-38дена. Сега секогаш сум во ПМС. После бременоста циклусов ми е швајцарски саат.

Се изнаплакав сабајле на видео на инстаграм луѓе, 2 секунди беше виедото јас рикав.. толку од мене и циклусов.

Lady Miami likes this.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Марфи сестро, Марфи.....

Да не биде само за секс пишувам во темава, бебе синоќа ни наплати за цела недела што се преспавме. Го намачи коксакиво, офка цела ноќ. Не е нафрлан многу ама температура 38.5 цело време.
    Вчера прооде, си прошета по цела дневна :inlove:. Изледа и тоа правеше во сон, зашто ни стоеше над глава ^_^.
    Од сабајле сум направила една мусака, едно болоњезе, сум пуштила 2 перални и 2 сушари, од кај ми е енергијава, еве не знам.
    Да дојде маж со дада, па да бапнеме една шопска со две ракии, треба да се преживее до вечер.
    Мајкава последните денови одмор од 2024та ќе си ги користи неделава за чување болно бебе. Ќе одморам за 10 год, можда.
    Убава недела:beer:

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Лесни чекорчиња и брзо да му помине пилето :l:

Tea SK likes this.
  5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Синко заспива околу 21 часот ама нели сега влето Скопје до 20 не се излегува од жешко. Како правите дали менувате рутина?

6. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Kje si spie vo količka(ja novorodenče imav vo avgust proplata godina, a letoto beše pekol, ja banjav, hranev, i u količka, posle prefrlanje u krevetče, mada bebe na dva saati se budeše, pogolemata mi e januari i leto vaka si oravevme)

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ќерка ми своеволно се одјави пред 3 минути.
    КАКО ДА СЕ ПОНАШАМ ПОМОШ МАМИ4КИ :D

Отидов виски да отворам :tmi:

8. Kala22

Kala22 Популарен член

Моето 7 заспива, никако да помести, пробав и надвор тој период околу 5 ипол да ја шетам за да дремне ама не се предава :D Ова лето шетање само од сабајле изгледа:rofl:

merriel0 likes this.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Седни на телефон, скролај неколку саати и утре обвинувај се зошто не си била попродуктивна кога си имала златна шанса.

Јас си се тешам дека сум уствари продуктивна пошто ја чекам машината да испере.
    Duh.

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Јас нема да и менувам рутина. Ќе шетам од сабајле до 10 или 11 колку што можам.
    Сто пати се премислив на оваа тема, тешко ќе ми биде затворена дома, ама ми е страв ако и сменам дека нема да ми спие, скроз различно ми е од досегашната рутина тоа, а спиењето ми е една од најважните работи што ме држи психички.:D

Noemi likes this.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Ја се кријам моментално во ќош со ајкосот, Настја иде на тв и ја чекам да се одјави. Маж успива бебе.
    Убаво си се понашаш со вискито, тоа е планот и кај мене :lol:
    Едит: одјавена :party::party:

Carolin., Lady Miami and LiquidLuna like this.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Земав да ти пишувам Стај вискито, ќерето само ќе се одјави, она решила процедурата веќе :rofl:

CHEERS! :dance:

Tea SK likes this.
  13. Spidy

Spidy Форумски идол

До сега не сум менувала. Во 8 еден круг и во 9 дома, туш и кревет. Евентуално ако поспие сабајле некој ден, па цел ден распоредот го поместувам 30мин-1ч, ама обично следното сабајле пак ќе си стане во 7, или ќе мора да станеме да ја носам големата во градинка, и пак се враќаме како што си било. Топло или ладно, редот пак си го држам.

baguf4e and Annath like this.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Јас не мислам за мој кеф да и мењам рутина. За мене дете треба рано да спие, тоа што ни страда социјалниот живот иде бонус со раѓањето]:)

Шетање сабајле после будење, прва дремка надвор, после вечер ако има услови околу 7 еден круг и 8 кревет. Со маж ми пијачка на тераса откако ќе заспие.
    Едвај чекав да свикне со рутината и рано да заспива, се намачив сега не ја местам за 3 месеца.:shake:

15. Annath

Annath Форумски идол

Не менував ништо. Моите заспиваа рано како бебиња, 7:30 беа заспани, не шетавме навечер, само наутро. Не менував ништо, оти и мала отстапка од рутината цел ден ми го пореметуваше.
    И ден денес си имаат ред, само што релативно покасно легнуваат, ама не седат до доцна будни, не го дозволувам тоа, иако еве, големиот син е веќе тинејџер.

baguf4e likes this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не менувајте, на прошетка ќе заспие и после само префрлате во креветче. Милина.

17. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

еве ме моментално стојам на врата пред спална и ја игнорирам за да смирам живци. 50 минути на цицка и не заспа. уште 15 ја гушкав и лулав со цуцла и пак не заспа.

мајко мила четврти скок ли е или детево уште сега ми тестира граници.

п.с. веќе неколку вечери по ред цица по 50 минути дури да заспие.

Lady Miami likes this.
  18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Која недела сте по термин?
    Пробај земи ја на тебе со мешето, нозете подраширени, со цуцла во муце и тапкај нежно по газето, може и да шшкаш. Ама не го прави тоа нервозна, жими се можам да се заколнам дека осеќаат. Најнервозна кога сум била најтешко ми заспивала и најмногу плачела (и јас со неа). Излези на тераса издувај се 10-15 минути и после пробај пак.

19. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

ЗНАЧИ НЕ МИ СЕ ВЕРУВА САМА ЗАСПА ЗЕЕЈЌИ ВО ЗАВЕСАТА, прво со отворени очи, па ги затвори :rofl:

Дефинитивно осеќаат, затоа станав од спална и само ја гледав од далеку и си пишав тука да се пожалам :D

Инаку ептен сме во скок, ја имам и Wonder Weeks само не знам дали дремењево на цицка е поради него или нешто друго, зошто исто не сака да оди кај никој друг деновиве освен кај мене и татко и - дури и него не го мириса некогаш :D

Carolin., Tea SK, pikachu2 and 2 others like this.
  20. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

@Tea SK лесни чекорчиња, и брзо да го откачите коксакито.
    @Carolin. Дури не добив минатиот месец мислев во пмс сум цело време. Овој пат 1 недела ме држеше, што во мојов случај е напредок.:D

merriel0, Tea SK and Carolin. like this.