Ти рече пред некој ден дека си на одмор и ќе бидеш сама? Или некоја друга членка беше. Ако си ти друг пат не кажувај гласно, ниту пишувај како за инат обратно испаѓа. Брзо опоравување
Има, има....и навечер и сабајле. Навечер се пцуеме кој да стане температури да мери, сабајле се пцуеме зашто сме ненаспани
Пред некој ден ме фати, среќа мм се врати од работа. Јас пијам специфични апчиња за мигрена, безбедни за време на доење, ама ако сакаш да си најsafe чекаш 10 саати. Ние не сме на ексклузивно доење така да лесно ми е да дадам АД тој период. Знам дека е дискутабилна и чувствителна тема ама како некоја со сериозни мигрени се сложивме со неврологот и педијатарот дека најважно е детето да има функционална мајка, и сега ги пијам по потреба без грижа на совест. Кога ме фати пред некој ден ако не се напиев ќе стигав до инфузии а вака се средив за 2ипол саати. Сакам да кажам, консултирај се со невролог ако сериозно патиш, има чаре.
Имам правено и еег и еег со депривација, наодот си е уреден. Каква терапија пиеш? Јас не дојам воопшто, не ми смета да земам било какво апче.
Да, да кај мигрена се очекува уреден наод при снимања, океј си. Јас пијам Имигран, од Грција ми ги носат. Ама тие се баш само за мигрена, не треба да ги пиеш за друг тип главоболки. Затоа види со невролог, сакав само да споделам дека има решение
Мигрена уште од 16години имам но јас имам диоптрија.. Веднаш штом осетам најмала болка дека почнува земам апче. Еднаш немав апче и сама бев дома во 1 сабајле ме фати и не сакав да ги будам моите и толку ми се влоши почнав да повраќам мислев ми пулсираше главата око не склопив и во 8 сабајле отидов до аптека и тогаш дури се смирив... инаку сега од кога се породив цело време ме фаќа ради тоа што сум не наспана, гладна и многу активна едноставно се провоцира мигрената. Во бременост немав ниту еднаш тоа е ради прогестеронот што е висок и ги регулира хормоните. Можеш да испиташ и хормонална дали ти е.. но си ја носам јас еве скоро 10 години се помирив дека ќе се трујам со апчиња..
Здраво мајки како сте? Ме нема многу по форумов од што се гушам во обврски и анимација на 16месечно торнадо што не запира. Денес доживеав нервен слом 3пати имаше тантрум во 1ч меѓу кои еднаш пред свекрва ми и еднаш во сред парк. Сè следам пазам, читам, реагирам трезвено ама во мене сум распарчена на 10000 делови. Се обвинувам дека сум виновна јас дека е лигав дека немам контрола врз него дека ништо не ме слуша и џабе кажувам не си тера намерно во очи ме гледа. Се губам за прв пат во улогата се осеќам како неспособна несоодветна мајка. Не знам каде грешам и зошто вака прави со мене, цел ден свекрва ми го држи престрого и не галами не плаче за ништо се слуша и штом дојдам јас веднаш почнува да беснее. Може се во право што ме обвинуваат што е таков, ваљда некаде во сите обврски и трчања погрешив и сега веќе немам контрола над него. Не знам. Сами кога сме ме слуша не прави вака ама кога има некој друг е ужас...пелена не можам да сменам клоца се фрла.... А божем сакав да си почнам со храна вежбање за себе малце нешто, ноуп немам воља ни сила за живот деновиве се осеќам тотално сама и како најголем неуспех..
Не е болно воопшто, во моментот само. Јас имам веќе 2 години и мајка ми исто стави, значи подобра одлука немаме донесено. Дури ме опушти целата болка и во рамењата што ја имав. Вреди да пробаш. Стави и од двете страни одеднаш и раат ќе си.
Welcome to the club , 17 m isto pravi, plus vo parkce a go pustam trca se po decata i koga ke go trgnam vristi se treska od zemja ama mene nezgodno mi e da im se stavam taka inace bas ubavo bi bilo da igra so nekoe dete okolu zgrada
Да, се одлучив дека ќе ставам. Не е некоја драстична промена што ми требаше многу време да ја промислувам дали да или не. Плус и други луѓе надвор од форумот ми спомнаа, па се “убедив”.
Ќе може ли некоја домаќинка да ми каже убав рецепт за постапалки? Моите сонца одат Па некако имам желба јас да си ги направам место да порачам...