Тоа чекај,накај петок таа тема. Него јас оставив децата во градинка и сега си пијам во кафиќ кафе сама.. И дома кога ќе си идам штамааааа,ќе одморам малку.. П.С. може и некој порнич.
Еег со депривација од сон. Мораш да спиеш длабоко додека ти се извршува процедурата. Обично се прави сабајле, а се советува претходната вечер да не спиеш цела ноќ за да заспиеш брзо за време на еег. Посензитивна процедура е од обично еег, може да открие повеќе мозочни активности.
Не. Си згрешила темата, кај ќе најдеш домаќинка овде Лесни чекорчиња на пилињата а на тебе со среќа добивање манекенска фигура од трчање по 6 ноџиња. Види ја бе, еднаш начекала Сама да биде и на порничи ќе се фрла. Делфиноооо, кој ќе готви домаќинко една Кочо Рацин - Бели мугри објектот е до 6. Ама ко шо вика Спајди, ќе ти набиваат грижа на совест дека седи само со чистачките. Немаш ли опција да си одиш саат порано? Не знам таму до колку години нели законски можеше таква пауза да користиш.
Гледам јас дека ниедна не напиша рецепт,немаа доманќинл'к тукаа,немааа Има време и за готвење,чекај сега баш на најубавото се,да видам дали ќе се земат на крајот.
Тој им е периодот за да истражуваат и да поместуваат граници. Многу трпение, и објаснување. Знам дека е тешко, ама проаѓа. И воопшто не се обвинувај, не е до тебе што е детето такво. Еве сама велиш свекрва ти престрого го држи, не знам што е тоа престрого и како го постигнува тоа, ама имај на ум дека ако цел ден он е стегнат ко ќе дојдеш ти најмногу се опушта. Со нас се нај свои да речам. И нормално е да прави вакви работи, и бесен да е, и да не сака да се пресоблекува, и да има тантруми и се. Дете е. Некогаш треба тоа да си го повторуваме само, дека се деца и дека некогаш премногу очекуваме од нив. Не си ставај тежина само.
Здраво мајки Периодов имам чувство како многу фази да се завршени кај децава, а тек што ли не чека. Играчките конечно завршија во детска и успешно таму се игра и се враќаат цел месец. Сега не можам да се навикнам на празна дневна. Чудно ми е што не стапнувам на коцка или некое делче пластично. Децава растат со брзина на светлината. Кога ќе ми речат леле колку мала разлика се, си викам таман се. Пак се исто би направила. Се сакаат, се закачаат и обавезно се бараат еден со друг. Вака да се сложни цел живот, мојата мисија на светов е исполнета. Одмор резервиран, ќе се оди крај на јуни, прв пат организирано со уште два пара со по две мали деца. Забава до бесвест. Низ годините научив да одам со очекувања 0 за да не се нервирам кога ќе почнат да пиштат за глупости. Од најтазе глупости е што големиот батко успешно пребега со другар до булевар. Животот ни го скрати за добри 10 години. Од пред очи се шмугнаа и кога успеаа до таму да стигнат не ми е јасно. Има пат што треба да се помине, ама Господ ги чувал дур ги најдеме. Дома не можев да се соберам од плачење, што се можело да се случи за секунда, од изведување. Ем е доволно голем да знае дека не треба, ем уште е зелка за да пробува дали нешто може сам. @Tea SK лесни чекорчиња на баткото, светот да го помине Ве поздравувам
Ти благодарам мајка.. баш така 2 дена сум крш од мака. Па така не тоа не таму не фаќај не трчај не плачи не може да дојдеш во кујна и сè тоа го почитува нема плачење само си оди и си игра сам со играчки на дозволено место и после мислам дека експлодира цела непотрошена енергија врз мене
Дете и треба да фаќа, истражува, оди и во кујна, шета. Се е тоа нормално. Ако е преку ден скратен од се тоа нормално е со тебе да е по пргав. Дозволувај му колку можеш, до кај ти се границите и до кај е безбедно. Ко ќе претера, одвлекувај внимание и објаснувај, зборувај. И да има тантрум во ред е. Ќе помине, ќе се исплаче, ќе се гушнете после тоа, ќе се објасните. Не сакам да звучам како лесно да е, зошто знам дека не е. И јас избувнувам, и ќе повишам тон, и ќе си поплачам и јас некогаш со неа, и криво ќе ми е и мене за тоа како сум изреагирала некогаш. Ама се е тоа ок. Балансираме колку можеме и се трудиме. Сите сме таму, не се грижи ❤️