Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    28.928
    @baguf4e Јебал те шатор, кафето го исплукав :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Ние дома така со оние подлогите за бебиња со играчки, и тоа пустото се трансформираше ко шатор. Ама му фалеше изгледа некој дел затоа шо добри 4 саати не можевме да го исправиме :rofl: И ко мислевме дека го средивме, падна платното на ќере на глава :rofl: И секако дека заврши у кутија запикано некаде кој знае кај е :rofl:

На Ladyme, le.soleil, strelec231992 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.622
    Допаѓања:
    23.825
    Здраво женски,
    Не знам дали имам пишано пак во темава, со првото нон стоп бев активна, сега со второто многу послабо.

Бебка е 24дена, се чуваме по дома :) се борам да ја научам да пие молзено млеко од шише, ама никако да фати, и таа како брат и, само од централа сака млеко :)

Кажете некој совет, имам шише на Авент, на Канпул, на Мам, на Медела, ниедна цуцла не ја фаќа.
    Во саботата излегов на еден саат, бев на роденден кај пријателка, и ем цицаше пред да излезам, оставив и молзено ама џабе. Се враќам после 1 саат, мм нервозен оти и двајцата уште не спиеја, големиот не можел да заспие од неа оти плачела, дома беше како воено поле :)

Со доењето и првиот пат, а и сега, експресно слабеам. На пораѓај отидов со 77кг (+6кг ставив во бременост), а сега веќе сум 67кг и уште оди надолу вагата.

Само овој пат после доењето одма почнувам со вежбање, и ќе внимавам на исхраната, да не си ги вратам кг. За мене лекот да ослабнам е да родам дете испаѓа работава :)

И уште нешто, за одмор имаме резервирано во Флогита, од 04.08. Бебка би била тогаш 3м здравје, најмногу поради големиот букирав. Ама се предомислувам, да откажам па да одиме до Охрид само летово? Бил некој со толку мало бебе на одмор?
    Не сум паметна што да правиме. А големиот си бара одмор, досега одевме една недела во Гр, и една во Охрид секое лето. Дајте ми ум? :)

Се распишав ко да нема утре, ајде да пијам чај додека е топол. Имајте убава недела :)

На sani99, Трагедијаупмм, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    28.928
    Јас не сум била со 3 месечно на одмор ама немам појма зашо не сум отишла. Па тоа е бебе, ќе спие ќе цица и ќе кака. Стај у количка, стај у кола, легни успиј ај со здравје. Убаво да си поминете :D

Ти го решив проблемот (highfive):rofl:

На Mother of 2boys, sani99, strelec231992 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Ела да се гушнеме ние, од воздухот јужњачки ни е, оди ослаби да те видам. Вчера големиот ми вика Мама едвај чекам да ослабеш да не се мачиш веќе, јас испуштам дома на табата.
    Колку што сум те читала ти не си дебела, имаш малку за слабеење ако се сеќавам, ама си имаш фиксирано дека си дебела. Дај си време и простор, не може преку ноќ. Не јас, стручни лица рекле дека на жена и треба 1г да се врати на себе после бременост. Има и такви кои одма се опораваат, ама не сме сите исти. Колешката и јас породени во 1м разлика, она се врати одма, јас не, не сме сите исти.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.371
    Допаѓања:
    10.476
    Јас сум висока, тоа е разликата, добро што сум висока, иначе… ама стомак во живот не сум имала, и сега ми е too much.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Ама верувам дека не ти е виснат стомакот и да не можеш да се свиткаш. Лето иде, пешачи, вежбај, малку олабави со исхраната и нема да имаш проблем.

На Трагедијаупмм и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.371
    Допаѓања:
    10.476
    Па ништо не јадам, со програма ќе ми секнеше млеково, сега со еднаш на ден јадење, гајле нема…

8. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    424
    Не си единствена :hai: Првите 2 недели намалив неколку кила и се возбудив демек еве сега ќе ослабнам зошто дојам... ама не |(

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    424
    Викаш до јужњачкото е? :rofl: Со сестра ми дојдовме на дереџе да ни фали работење на нива, зошто барем тогаш во таа сауната во фолијата со домати си бевме слабички :D добро јас никогаш не сум била ептен, таква ми е конструкцијата, ама пак...

На Трагедијаупмм и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Пих има ли поубавко од салата со сиренце и узенце...

11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.459
    Жени дали сте се соочиле со тоа да ви се суши кожата после породување. На доење сме внесувам многу течности, а приметив дека кожата и косата ми се многу по суви. Имав нормална кожа сега имам чувство како постојано да ми треба крем за хидрирање како затегната ја осеќам на лицето.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    1.287
    Мојата се смени исто. Првично ми беше премека после пораѓај ама не знам што се случи сега ми е посува.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    9.427
    Дигам два прста, нула слабеење со доењево, сестра ми се стопи кај мене други гени. А не застанувам, ни јадам навечер, ама тоа е.

Сакам да се вратам на вежбање, ама мајко мила колку ме иритираат овие тренерите со "без изговори, 20мин има секој". Абе да на хартија ама сестро сам со дете во скок и неспиење, акање 2саати со количка по 7/8км и кортизолот беснее уште вежбање ми фали. На достава или салата сме 2 недели од немање време за готвење и пазарење, уште режим да треба да следам. Две работи работев долг период вака уморна не сум била:drunk:

На merriel0, MariaBouli и kozuf им се допаѓа ова.
  14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.202
    Допаѓања:
    12.535
    Не дошол моментот кога ќе пресечеш верувај.
    И дете и бебе по дома, сами со маж сме, 2 пати неделно по еден саат вежбам со инструктор онлајн (немам време за во сала) и 2 до 3 пати неделно одам во теретана (некогаш и еднаш уствари)
    Абе тие неколку саати во неделата не ме интересира ништо. Дојам дете и да ме нема. Големава знае да се симне со мене да вежба или да си вози скирол низ подрум, маж сам бања бебе и средува додека да завршам.

А еве втор пат дојам, не слабеам ни грам. Јадам како што треба на мојот стандард режим, ама реално јадам малку повеќе. Вежбам од 6 недели кога направи беба и тие 3-4 кг вишок не мрдаат и крај.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.371
    Допаѓања:
    10.476
    Кажи жено како не ти сметаат градите??? Значи ламбада ни играат, ко страно тело на мене ако рипнам малку:bug:

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    226
    Исто е и кај мене, и дур бев трудна ми се сушеше многу и сеа дур дојам а ретко наоѓам време да се мачкам со лосион

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    10.541
    Хахах. Ејј Макарена моите :lol:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.202
    Допаѓања:
    12.535
    Многу ми сметаат. Во теретана кревам тегови само, одбегнувам вежби со легнување на стомак затоа што ме болат, а онлајн вежбањево не е кардио со скокање, функционален тренинг е со сопствен отпор и тежина плус. Ако има некоја вежба кај што се скока или ептен на гради се легнува ми дава заменски. Од кардио јас само пешачам.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    98.651
    Да си одите во Грција.
    Сега за мај бевме Гр, луѓето што бевме со нив беа со толкаво бебче, не ни сетивме дека е тука :).
    Нема полесно од одмор со бебе.

На Izzy_0504, LiquidLuna и happygirl им се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.371
    Допаѓања:
    10.476
    Моиве ламбада, или као хулахоп коа се врти:bandit:
    Значи нема спас, сметаат секако.

На Lagoon му/ѝ се допаѓа ова.