Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    12.570
    Нема спас, одвратни ми се. Бројам денови до почнување со цврста храна и намалување подои, па здравје пред година и скроз прекин на доењево.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.885
    Допаѓања:
    21.717
    Кај нас турбо е, ама тераме. Работа , па дома со бебла . Журка секој ден.

3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.586
    Допаѓања:
    9.292
    Хаха не знам до што е, ама кога идам на југ дефинитивно цревата инстантно ми се прошируваат. :D
    Срцка син ти, не сака да ти е тешко. :l: Ајде ајде, ќе стегнеме заби и ќе биде се'.

На AngelOfArh и MariaBouli им се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.135
    Допаѓања:
    18.955

И јас така викав.. сеа ми се ко суви лубеници. Па бетер. Му кажав на мм завршувам со раѓање деца и сакам лифитинг ич не ми е гајле. Ова не се трпи. Од се на мене само тие останаа нааа тооолкави. Цел живот мака од нив имам :drunk:

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Денес буцо полни 10 месеци, а јас понервозна не сум била спрема него. Треба да добијам, имам страшна главоболка, глава уште во ѕид да мавнам, а тој од кога сум вратена уста не затвори. Денес не спиел, а заспиел внука ми го будела и неподнослив беше, само плачеше. Сега заспа и почнав да си плачам зошто толку се изнервирав, а тој реално не е ни крив.

Пред некој ден ми кажаа дека фирмата ќе се затвара, само што се вратив од породилно, сега треба и другата колешка да се врати ама ете за кратко. Најверојатно чекале двете да се вратиме па да затворат. Двете ја почнавме фирмата само со две бироа и два компјутери, без одговорен до нас, сами се обезбедивме, милион конекции остваривме, вработивме и други, работевме ко за себе и ептен се разочарав.

На одмор не знам каде ќе одиме ама за време на одмор ќе славиме прв роденден и ќе правиме крштевка. На тема прв роденден се прашувам дали сум нормална што немам тема и што сакам да го прославиме како секој друг роденден?

На Carolin., LiquidLuna и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.383
    Допаѓања:
    10.523
    Ама ти биле огромни и претходно? Јас се тешам дека не ми беа, па нема да се до толку ужас. На другарка исто ко мене сега у се добри, се надевам и јас ќе ја имам таа среќа.:(

7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.981
    Сите што се мачите околу стомак ,дијастаз прво да проверите.
    Специјални вежби се прават за тоа и класични стомачни пример може да влошат состојба.
    @Feniksgirl aко ти биле мали пред бременост можно е да се вратат на исто ама со стрии ,не прашувај како знам :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    28.956
    Да бе
    Јас првите два родендени немав тема, од третиот почна да пребира па од "тема" торта со Мини доби. Класична тема со такви балони, свашта не сме имале до сеа

На Carolin., marama, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    2.456
    Немам тема, несакам ништо големо, све ќе направам од свои раце за најблиските кои биле тука односно ќе си ја изедам цела торта сама. :bandit:

--
    На тема цицки. Си најдов прслук. Алелуја.
    На тема дебелина и доење, тука сум. Замисли не слабеат сите со доење. Ем на база на стрес што ми складира телото енергија, ем бидејќи дојам. А не планирам да ја одбијам за скоро...

This too, shall pass. :coffee:

На Carolin., Bella.alleB, Lady Miami и 3 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.432
    Допаѓања:
    108.278
    Ако мислите дека не слабеете со доење пробајте да не доите веќе и ќе видите што ќе ве снајде, желудникот од периодот на доење и потреба за храна е зголемен, потреба за храна голема, и оп, килата одат нагоре. Не е дека не слабеете, туку многу храна внесуваме во доење и тоа е тоа. Без физичка активност не се слабее и тоа е тоа. Јас бев пред бебе на Ана Стојанова програма и ослабев 25 кила и више, во бременост вратив пола, после бременост не само што не ослабев туку во оваа година откако го одбив качив уште толку и дојдов на нула од пред 5г. Фино лепо си почнав пак и за една недела почнав да слабеам одма со корекција на исхрана и вежбање.

На MariaBouli, merriel0 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.409
    По Ана си мајка? Ја купив за 8 недели и деген еве втора недела не следам. Основното мени пробувам бар дел да следам ама вежби си бара телово вежби. А и време ...а супер се исто и јас ослабнав со неа 20кг во бременост качив 15 веќе 1мес после пораѓај бев -12 а 6мес пост партум бев послаба 10кг од што бев кога затруднев.
    доењето мене ме цедеше, ама не јадев доволно не ми бараше телово - чудно. Ама затоа сега ко трудна да сум ми се јаде бре.:worried:
    Се надевам ќе фатам барем да вежбам по Ана и да ги тргнам само глупостите па макар и не јадела фул по неа овој пат

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.432
    Допаѓања:
    108.278
    Да, втора недела еве минус 2ипол кила, вода е ама ми се важи се бидејќи бев надувана ко балон. Конечно маж сфати дека можело тоа надувана сум да е точно, зошто он се смееше дека немало такво нешто. За време не ми збори, со 2 деца од кои едното беблак што сака внимание, не е мал 2ипол има ама си сака свое, другото 9г школарец кој исто сака внимание дури и повеќе, домашни, муабет, зборење до миле воље... Станувам во 5 сабајле, вежбам, правам оброци за на работа, цедам лимон пијам додека се шминкам и будам фамилија додека се облакам. Навечер во 9 сум кома, до 10 едвај некако издржувам за да имам сон 7 саати бар, ама неретко и во 9 заспива. Пробувам да дремнам на пладне пол саат, ама тешко ми оди.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.568
    Допаѓања:
    3.140
    На тема слабеење, месец дена како тргнав на работа, две недели не дојам. Ослабнав така што панталоните што ги купив кога тргнав на работа ми се преголеми. Во старите не влегувам сеуште во делот на стомакот, ама ми е намален.
    Сево ова се должи на обврските и прескокување оброци. Додека доев не можев тоа да си го дозволам, немав млеко, а сега немам време да јадам нормално.

На Fenix05 и Tea SK им се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    428
    Кажувај каде :D

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.432
    Допаѓања:
    108.278
    За мајки со зизки најубави прслуци наоѓам во Тезенис во Сити мол, веќе втор пат купувам по 2 пара. Врв!

На dummy, Lady Miami и MariaBouli им се допаѓа ова.
  16. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    297
    Која корпа носиш, јас Е и признавам само прслуци од Lisca (fingers) Колку се таму?

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.568
    Допаѓања:
    3.140
    Има ли прслуци за мајки без цицки ама за после доење? ;( и да личат ко да имаш цицки:D:rofl::rofl::rofl:

На Mother of 2boys и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.299
    Допаѓања:
    2.041
    Има има, double-push up :D

19. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.568
    Допаѓања:
    3.140
    Каде? ! :D
    Едит: до пред бременост носев триаголници без жица од H&M или Бонати. Сега малку ми се жални

20. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.299
    Допаѓања:
    2.041
    Последно од New Yorker земав. Се наоѓаат секаде по продавнициве за долна облека.
    Бидејќи нема што да држат и со економична цена поминуваш8)

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.