Ne se bitni godinite, jas malku pa podraniv na 22 rodiv jas Decata bitno da prknat zivi i zdravi i ubavo vospitani...
Малово денеска е срцка, само си спие, си јаде и кога ќе го пресоблекувам го пушта гласчето и толку. Милина, да си имам време и за себе малку. Инаку приметив дека не му одговара кога јадам благо па така мама сега е на принудна диета
Ај турете по едно кафе, главата ме боли, ме нервира ова променливото време Арни сте ми сите? Јас слабо сум активна, децава се темпирана бомба, немам време ни да јадам Среќа бебуш е мирен, па можам да средам нешто низ дома. @Mariangel гушки за тебе и малиот херој, ќе биде се во ред.
Vreme za mene Jas odam da povezbam pilates, utre kje vi se zalam za bolki vo muskulite Go prosetav pak sinko niz maalo so kolickata, taman kje spie nema da im dosagja doma
@mariz домаќинке и јас сакам рецепт од колачињата, преубави се. Ние денес шетнавме малку со синко, да го искористиме убавото време. Го шеткав во количка и вртевме кругови само да заспие сам додека се вози, а тој не па не . Не знам како да го научам да си заспива сам во количка кога ќе му се приспие . Поради тоа не смеам да појдам никаде сама со него, ќе почне да плаче па треба и него во раце да носам и количка да туркам. Имајте убава вечер мамички
Што правите мамички? Јас го носев син ми денеска на лекар, до вчера беше со растечен нос, температура веќе нема, но денеска почна да кашла. Во овие две години болен беше само 3 пати, од кои еднаш не го ни однесов на лекар. Значи лекар посетуваме само за вакцини. Не е научен и какви сцени правеше не можам да ви опишам. Вриштење, плачење, клоцање.. едвај го прегледа докторката, уште полошо беше кога отидовме крв да провериме. Хорор! Среќа не е ништо страшно и крвната слика му е добра. Ќе поминеме без антибиотик, само со инхалации и капки за нос. Со апетитот не знам што ќе правиме, не сака да ги јаде ниту омилените јадења. Што давате за апетит, а да е стварно ефикасно? Цела недела (ма ако не и повеќе) мака мачиме, јас немам веќе нерви.
@mariz браво за вежбањето. Јас никако да се охрабрам да продолжам со трчањето, малку сум си со мешко ама ке го смачкам кога ке дојде време. @Mariangel посакувам побргу заздравување на малиот борец Мојте веке се во кревет, со малото се поигравме пред спиење и мислам дека разбира кога ке му речам браво и тој вака , и сиот насмеан, душа моја. @Jagoda123 мене од Ремедика ми препорачаа Бејбивит. Денеска ми е од тие денови што можам малку повеке да поминам на форумот, ама мислам од утре ке сум позафатена. Добра ноќ.
Bebush konechno zaspan posle uzhasniot za nego den.. Najiskreno pomachen den mislam deka nemal do sega, edvaj go smiriv i uspav Tuku utre nautro istata pesna, mora pak bockanje za da proverat kako ja prifatil transfuzijata Ama kad se mora bre shta chesh E aj se ispukav so malku negativnost sega da kazham deka sepak sum presrekjna shto drugite snimki se super, a i krvta mu e ustvari dobra ama poradi negovata situacija do slednata operacija moralo da bide minimum 15 hemoglobinot pa zatoa i se sluchi toa shto se sluchi I ustvari si rekov ovoj post ke go napisham za mene neshto, i pak izleze se da e vo vrska so sin mi Tuku aj eve i ova da vi kazham, spremam iznenaduvanje za mm. Koga ke ne pushtat od bolnica nema da znae,koga ke si dojde od rabota ke go cheka bebush doma za gushkanjeee Abe filmovi si pravam ej, a ushte ne znam koga i dali ke ne pushtat I kazhete mi neshto. Kako bre da mu pomognam da zhdrigne na chovechevo? Se machi lugje nemozhe da zhdrigne 1h i povekje Kenka, podgoltnuva, plunka mu ide duri i nekogash povrakja ama zhdriganje mnogu retko.. Go krevam na ramo go tapkam muskuli si napraviv od tapkanje Abe @mariz ako gi pravela ona do sega ke vi go pisheshe receptot, gi kupila i se chepati tukaaaa hahah ne se luti gospozha se shalam
@mariz се кладам дека и @RainBow ќе ги направи ако дојде до рецептот затоа пишувај рецептот тука јавно, сите да го видат . И ќе ве молам жени која како ќе ги направи, слика да постира... да не и биде џабе пишување на Мариз П. С не ми замерувајте, ги успав и малото и "големото" дете па сега ме фаќаат "лудите"
@Jagoda123 исто сл син ми κога тρеба да одиме на леκаρ. Не знае што го чеκа,насмеан влегува дуρи ги поздρавува сестρите,но κога почнувам да го ρасоблеκувам,почнува песната. Но,не е хоρоρ,се спρавуваме. И ние сме со ρастечен нос и не го однесов на леκаρ,ставам κапκи и сеκоњ утρо малκу лимон. Има пеρиоди на одбивање хρана,но не сум дала ништо,имам неρви и тρпам,пρавам по 236419 јадења во теκот на денот,па става нешто во уста. @Mariangel син ми не знаеше да повρаќа. Сеκаκо пρобував,не и не и се отκажав. Повρаќаше по обρоκ,но ниκаκо не ждρигнуваше. Еве го 21+ е па ништо не му фали. Гледајте се таму,напρедувајте аκо нема маκа,мислам не е ништо стρашно и да не ждρигне. Баρ со нас беше таκа.
Da da mila na skopski saem e Btw sinko zaspa, denes imavme turbo setanje od 2h do 20:30h Bevme i na dokaj edna drugarka i na kafence i kaj majka mi na rucek, pa sinko se druzese saat ipol so baba, a mama bese na kozmeticar i vo potraga po sediste za vo kola. Aj ke prasam vo dr tema, ali ako ne e problem vo ovaa koja saka da si se pofali od sediste za vo kola Inace sinko e se pointeresen za 2 dena pravi 9m i periodov mi se menuva epten brzo Naucivme da pokaze vo edna slikovnica kade e maceto i mi bese mnogu interesen koga bese mm na pat mu vikam "kade e tato?" I trca so dubakot nakaj terasa i go bara pa me gleda haha tatko mu si e stalno na cigara na terasa pa dete tamu go bara Pocna da pee se poveke i poveke pa pravi grimasi so ocinjata...Srce na mama raste i go interesira se okolu nego. Jas sega dopisuvam na forumov i pravec vo krevet, nekako umorna sum. Mislev so mm da si posedam ali nemam sili ke ostavam za utre doma mi e cel den Dobra nok mamicki
Abe mi e zhal mnogu se machi ama shto da pravam.. Jas go drzham po saat vreme da zhdrigne i duri togash se sluchuva da zhdrigne a nekogash i voopshto ne zhdrignuva si zaspiva.. Tuku mene mi e deka sestrite go drzhat 5minuti max i posle go legnuvaat gledaat aber nema od zhdriganje i op se ispovratil cel.. Inaku dobro napreduva nema gajle ne e deka stalno povrakja tuku zhalno mi e shto se machi kenka i podgoltnuva samo
Ne se sekiraj za zdriganje zatoa sto moeto nikogas ne zdrigase posle cicanje i seuste e taka, a ne povrakal nikogas i ubavo si napreduva
Jas da ti kazam sum "vrven" gotvac pa se od onaka stavam, ova e se otprilika kako pravam: Prvo se matat 4 jajca so 10-15 lazici sekjer, matis mnogu vreme, edno 5min ubavo, matis dusata da mu izleze na mikserot (celiot kolac ima zasluga samo od prvovo matenje) pa dodavas 150-200ml mleko i 100-150ml maslo.. posle se dodava brasnoto 15lazici, pecivoto, vanila vkus i gustin (niseste) 50g nekade. Moze da se pece vo tava i vaka kako mafini vo pleh za mafini i moze da im stavite sekakvo crveno ovosje pred pecenje Inaku vaka ripnati vo sredina mi iskocija, bidejki stranata pobrzo se pece i sredinata narasna povekje, posle pecenje gi secete na pola i si stavate puding a ova crvenoto e dzem od brusnica Go pravam cesto, pa ako tolku ve zainteresira koga kje go napravam pak kje pazam sto kako stavam i tocno da vi kazam za sekoja sostojka
Да се пријавам и јас во старите мајки. Ама не се давам. Ја отклучиле темата. Мариз,како помина на вежбање? За мене пушење цигара ми е мисловна заменка а камоли Ама кој како си ја наредил. Кој не мислел на време. @Mariangel Мило ми е што те читам во поинакво светло. до малото херојче.
Super si se navezbavme so @Kitten trenerot ni e motivacija hahaha , vezbite za noze samo ne mi idea, ne deka nemozev.. a pocnev da pravam me fakjase grc vo kolkovite, mi se skamenuvaa, ne me boli sega nisto, kje vidime sabajle kako kje bide super sto mi e na pola minuta od doma... Inaku sinko kenkav, eve go ne spie uste... Sea mlekce da pie, pa da go zaspijam, dobra nokj mamicki